Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
takve prijave, osim što su nezakonite, nemaju nikakvog smisla: kao prvo trebaš imati 12 mjeseci neprekinutog radnog staža, a kao drugo, kontrole su vrlo stroge i ako se zaposliš u trudnoći, hzzo ti to neće priznati jer će ti reći da si se nezakonito prijavila samo zbog naknade.
dakle, kad rodiš, imaš pravo narodiljnu naknadu kao nezaposlena i to je zo
Evo meni su dali otkaz kada su saznali da sam trudna, nisam ih tužila, već sam otišla na bolovanje, u međuvremenu su me odjavili..

prijavljena sam na HZZOu do danas bila (danas je 28 dana prije termina, te se bolovanje treba zatvoriti i otvoriti porodiljni), te dobivala naknadu od njih 4250 kuna, imala sam 2,5 godine neprekidnog radnog staža, pa su me tražili prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja... (odjavili su me negdje u 10mjesecu firma naravno, a na bolovanje sam otišla u 7 mjesecu)
u ponedjeljak radim odjavu za HZZOa i prijavljujem se na biro kao nezaposlena majka, te mi je obećano da ću prvih 6 mjeseci starosti djeteta dobivati taj prosjek plaće od 6 TKN, a drugih 6 mjeseci naknadu od 2600 kn, pošto sam bila na tom bolovanju s komplikacijama...

Lutonjica, je li to istina ili?