Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
Evo meni su dali otkaz kada su saznali da sam trudna, nisam ih tužila, već sam otišla na bolovanje, u međuvremenu su me odjavili..

prijavljena sam na HZZOu do danas bila (danas je 28 dana prije termina, te se bolovanje treba zatvoriti i otvoriti porodiljni), te dobivala naknadu od njih 4250 kuna, imala sam 2,5 godine neprekidnog radnog staža, pa su me tražili prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja... (odjavili su me negdje u 10mjesecu firma naravno, a na bolovanje sam otišla u 7 mjesecu)
u ponedjeljak radim odjavu za HZZOa i prijavljujem se na biro kao nezaposlena majka, te mi je obećano da ću prvih 6 mjeseci starosti djeteta dobivati taj prosjek plaće od 6 TKN, a drugih 6 mjeseci naknadu od 2600 kn, pošto sam bila na tom bolovanju s komplikacijama...

Lutonjica, je li to istina ili?
Da li si ti nešto potpisala (prekid ugovora i sl) i kad ili ti je istekao ugovor o radu? Točan datum? Kad si se prijavila na hzzo? Na hzz? Točan datum?

Na osnovi čega te je poslodavac odjavio?

Ne može ti nitko ništa obećati. Može samo onako kako zakon kaže, a koliko ja znam, zakon kaže da se s prekidom ugovora gubi pravo na punu naknadu i pada na minimalac - 1663 kn cijelu godinu. + imaš pravo na godinu dana staža. Mislim da si negdje navela da si samohrana majka. Raspitaj se o dječjem doplatku.

Nadam se da nisam dobro razumjela tvoju situaciju i da ćeš ipak dobiti punu naknadu