bucka samo pazi, u HZZO-u moraš papire dostavit do 5. u mjesecu najkasnije, pa da ti ne prođe rok, jer onda nećeš dobit novce taj mjesec, nego sljedeći
koliko ste dugo bile trudne kad ste otvorile komplikacije u trudnoći? sestra od muža je trudna tek mjesec i pol dana, ali radi stresan posao, a dugo je čekala bebu, pa je zanima može li već za 15-ak dana otići na bolovanje zbog komplikacija?
ja tek planiram trudnoću, ali sam u sličnoj situaciji šta se posla tiće, pa će i meni ubrzo trebat ista informacija, nadam se.![]()
samo da javim da sam ipak morala papire nositi u HZZO.
tetama u kadrovskoj promaknulo što mi piše na doznakama.
nema komplikacija nego ih želi izbjeć.ne vjerujem da su se svim ženama koje su na komplikacijama stvarno i ustanovile komplikacije. velika većina ih samo formalno ima, a onda nastave raditi još koji mjesec, pa primaju i naknadu na hzzo-a i plaću na crno. mene je samo zanimalo kad se najranije mogu otvoriti komplikacije tj. treba li možda pričekati 3. mjesec trudnoće ili sl.
hvala.
Ja sam otvorila bolovanje odnosno komplikacije u trudnoći od 8 tjedna trudnoće iako mi je doktor napomenuo to već u 5 tjednu ali nisam ga ja skužila da moram odmah na bolovanje,nemam nekih problema ali je jedva dobivena trudnoća potpomognuta i blizanci pa ne smijemo riskirat nakon toliko truda. Sama sam nosila jednu doznaku i prosjek plaće iz firme u HZZO, a druga doznaka ostaje u firmi.
Ja sam na komplikacijama od kad sam vidla pozitivan test,jer smo jako dugo i tesko dosli do nase bebice,a i moj poso je stresan i jako rizican radim ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c. Prvo sam isla na godisnji onda na bolovanje,godisnji mi je platila klinika,a kad sam otisla na bolovanje onda hzzo s tim da doznake i zahtjev svaki mjesec donosim u hzzo i jedne na poso doznake nosim.
Baš me zanima koja vrsta komplikacija (šifra) ti je bila upisana na doznaku. Vjerojatno nešto vezano uz tvoju trudnoću, jernije razlog za otvaranje komplikacija. Po toj logici bi svaka med. sestra mogla otvoriti komplikacije čim dobije + na testu. Osim toga, zaraza hepatitisom je moguća i prije trudnoće, tako da mi ta logika nikako nije jasna.ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c
I mislim da vrsta posla kojeg trudnica obavlja nije razlog za otvaranje komplikacija u trudnoci - ta vrsta bolovanja je vezana za trudnoću.
Zanima me u kojim se slučajevima, odnosno zanimanjima može otići na bolovanje sa zdravom trudnoćom, a radi specificnih uvjeta rada? I zar se ne bi tada od poslodavca moglo tražiti da trudnicu rasporedi na neko ne-rizicno radno mjesto, mislim zasto trudnica koja ima urednu trudnocu ne bi nastavila raditi, ako joj poslodavac moze osigurati sigurne uvjete rada?
Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.01.2011. at 19:07
Deaedi kad sam ja pocela da radim na TVu (pre 10-tak godina) tamo je vazilo opste pravilo da se ide na bolovanje zbog zracenja. I stvarno su doktori davali bolovanje svakoj trudnici. U medjuvremenu se to promenilo (ne znam razlog) pa se sad ta kolicina zracenja ne smatra opasnom.
zene koje rade na radiologiji,onkologiji i dr. radna mjesta vezana uz sferu ionizirajuceg zracenja a koja su mutagena i teratogena...
pozdrav...nova sam tu i nije mi jasan jedan detalj......trudna sam 7 tjedana i imam nekakav hematomčić koji je,kažu,nastao od posteljizacije i moram na komplikacije jer sam i između ostalog prije 5 godina konizirana zbor ca grlića......na godišnjem sam do 1.2. pa onda otvaram komplikacije....znači za drugi mj još od poslodavca dobijem plaću i onda za ožujak dobivam od hzzo-a...koliko kasni ta plaća od hzzo-a i stvarno nije veća od cca 4250....jer je moja osnovica 5108...
Komplikacije su otvorene odmah zato jer ja radim na dijalizi ko med sestra. Sad ne znam dal znas sta je dijaliza da ne duljim post,al nedaj Boze da mi se desi da tijekom posla se napiknem na iglu hepatitisa b il c a da ne govorim da je krvni optok tijekom postupka pokrenut na aparatu.Zato nisam ni dana htjela ic radit jer smo 2 godine cekali nasu bebu
Budući da nije danas, mislim da svi iščekuju sutra.
ja jedva dočekala jer od 5.12 nisam dobila ni kune (tada mi je bila zadnja plaća u firmi)
hay.pošto sam nova ovdje zanimalo bi me nešto ako mi netko može pomoći iz osobnih ili sličnih iskustava.dakle,trudna sam 3mj. i od 3.2.sam na komplikacijama,radim kod privatnika i naravno nemam ugovor za stalno nego mi on istječe30.3.e sad me zanima koji iznos ću dobivati za to vrijeme komplikacija a koliko kad budem na porodiljnom,mada kad mi ugovor istekne garant mi ga neće produžit i šta onda,onda se vodim kao nezaposlena osoba i nemam nikakva prava ili???inače ovdje sam radila godinu i pola,unaprijed se zahvaljujem
meni sjela naknada u petak i to dupla jer moje babe nizu poslale na vrijeme papire u KC od siječnja...
Ripcord napisala si
meni su ga dali čim sam saznala da sam trudna, i ja sam jedna od onih koja je odmah par dana nakon toga samoinicijativno zatražila doktora da mi napiše komplikacije u trudnoći, te ih je on napisao sa šifrom mislim da je G08 (krvarenje i opasnost od pobačaja, nemam sad tu pri sebi taj papir da ti kažem točno, a možda je i G20..)Budući da su mi pokušavali dati otkaz od početka trudnoće, ništa im ne vjerujem...
trebala sam odraditi otkazni rok od 2 mjeseca, ali sam samo te papire poslala poštom poslodavcu s naznakom "ko te j***"...
koliko dugo treba biti zaposlen da bi se moglo ići na komplikacije? zaposlila sam se malo prije uspješnog postupka, a spadam u visokorizične trudnice.
gledaju se isplate zadnjih 6 placa. ja sam bila tek 2mjeseca prijavljena i otišla na bolovanje (komplikacije) i imam minimalnu naknadu. al bolje išta nego ništa. :D