Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 122

Tema: Komplikacije u trudnoći, iliti otvaranje bolovanja?!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj svrcolina prvotno napisa Vidi poruku
    kako misliš vidjet češ? jesi li provjerila u kadrovskoj da li oni nose?
    ja sam svoje papire nosila sama u hzzo i nisam stvarno čula za slučaj da poslodavac to rješava sa hzzo-om....bolje provjeri da se ne bi zeznula...
    Evo ja nisam nikad ni za što išla u HZZO, sve mi je riješio poslodavac

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bucka samo pazi, u HZZO-u moraš papire dostavit do 5. u mjesecu najkasnije, pa da ti ne prođe rok, jer onda nećeš dobit novce taj mjesec, nego sljedeći

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja nisam nikad ni za što išla u HZZO, sve mi je riješio poslodavac

Ripcord hvala
    Posljednje uređivanje od bucka : 31.12.2010. at 11:14

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

koliko ste dugo bile trudne kad ste otvorile komplikacije u trudnoći? sestra od muža je trudna tek mjesec i pol dana, ali radi stresan posao, a dugo je čekala bebu, pa je zanima može li već za 15-ak dana otići na bolovanje zbog komplikacija?

ja tek planiram trudnoću, ali sam u sličnoj situaciji šta se posla tiće, pa će i meni ubrzo trebat ista informacija, nadam se.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da javim da sam ipak morala papire nositi u HZZO.
    tetama u kadrovskoj promaknulo što mi piše na doznakama.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam od 1. prosinca na čuvanju.
    za sad sam samo poslala doznake u firmu.
    vidjet ću jel tete iz kadrovske sve gore navedeno nose u HZZO ili moram ja
    O bucka, lijepe vijesti! Cestitam!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

thanx!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tea23 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko ste dugo bile trudne kad ste otvorile komplikacije u trudnoći? sestra od muža je trudna tek mjesec i pol dana, ali radi stresan posao, a dugo je čekala bebu, pa je zanima može li već za 15-ak dana otići na bolovanje zbog komplikacija?

ja tek planiram trudnoću, ali sam u sličnoj situaciji šta se posla tiće, pa će i meni ubrzo trebat ista informacija, nadam se.
    Koliko znam, nema pravnih ograničenja otkad može otvoriti komplikacije. Znači, može čim je potvrđena trudnoća.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

potpisujem!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam, nema pravnih ograničenja otkad može otvoriti komplikacije. Znači, može čim je potvrđena trudnoća.
    valjda kada se ustanove komplikacije u toj trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nema komplikacija nego ih želi izbjeć. ne vjerujem da su se svim ženama koje su na komplikacijama stvarno i ustanovile komplikacije. velika većina ih samo formalno ima, a onda nastave raditi još koji mjesec, pa primaju i naknadu na hzzo-a i plaću na crno. mene je samo zanimalo kad se najranije mogu otvoriti komplikacije tj. treba li možda pričekati 3. mjesec trudnoće ili sl. hvala.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam otvorila bolovanje odnosno komplikacije u trudnoći od 8 tjedna trudnoće iako mi je doktor napomenuo to već u 5 tjednu ali nisam ga ja skužila da moram odmah na bolovanje,nemam nekih problema ali je jedva dobivena trudnoća potpomognuta i blizanci pa ne smijemo riskirat nakon toliko truda. Sama sam nosila jednu doznaku i prosjek plaće iz firme u HZZO, a druga doznaka ostaje u firmi.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Na komplikacije se šalje i zbog radnog mjesta koje može ugroziti trudnoću, ne samo zato što žena doista ima problema s bebom. Ne znam je li to baš regulirano zakonski, ali se pod normalno propisuje čuvanje u takvim situacijama.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj tea23 prvotno napisa Vidi poruku
    velika većina ih samo formalno ima, a onda nastave raditi još koji mjesec, pa primaju i naknadu na hzzo-a i plaću na crno.
    ne znam od kuda ti info da ih "velika većina" ima samo formalno, a ovo drugo što pišeš je naravno protuzakonito i kažnjivo.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam od kuda ti info da ih "velika većina" ima samo formalno, a ovo drugo što pišeš je naravno protuzakonito i kažnjivo.
    ok, velika većina onih za koje ja znam da su (bile) na komplikacijama. a, ovo drugo - znam. šta ću, družim se samo sa sumnjivim ženama koje potkradaju državu.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je ovo čudno. U krajnjem slučaju, prvi mjesec komplikacija 'plaću' isplaćuje poslodavac, a ne hzzo (tj poslodava valjda uplaćuje hzzo-u), pa ne vidim koji bi poslodavac makar i samo taj jedan mjesec pristao platiti i plaću na crno i plaću preko hzzo-a.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I meni je ovo čudno. U krajnjem slučaju, prvi mjesec komplikacija 'plaću' isplaćuje poslodavac, a ne hzzo (tj poslodava valjda uplaćuje hzzo-u), pa ne vidim koji bi poslodavac makar i samo taj jedan mjesec pristao platiti i plaću na crno i plaću preko hzzo-a.
    hzzo plaća sve, od prvog dana

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam na komplikacijama od kad sam vidla pozitivan test,jer smo jako dugo i tesko dosli do nase bebice,a i moj poso je stresan i jako rizican radim ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c. Prvo sam isla na godisnji onda na bolovanje,godisnji mi je platila klinika,a kad sam otisla na bolovanje onda hzzo s tim da doznake i zahtjev svaki mjesec donosim u hzzo i jedne na poso doznake nosim.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

od kud ti to?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    od kud ti to?
    Tako su mi rekli na poslu šefovi. Okey, još jedna u nizu njihovih laži, očito!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na komplikacijama od kad sam vidla pozitivan test,jer smo jako dugo i tesko dosli do nase bebice,a i moj poso je stresan i jako rizican radim ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c. Prvo sam isla na godisnji onda na bolovanje,godisnji mi je platila klinika,a kad sam otisla na bolovanje onda hzzo s tim da doznake i zahtjev svaki mjesec donosim u hzzo i jedne na poso doznake nosim.
    Baš me zanima koja vrsta komplikacija (šifra) ti je bila upisana na doznaku. Vjerojatno nešto vezano uz tvoju trudnoću, jer
    ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c
    nije razlog za otvaranje komplikacija. Po toj logici bi svaka med. sestra mogla otvoriti komplikacije čim dobije + na testu. Osim toga, zaraza hepatitisom je moguća i prije trudnoće, tako da mi ta logika nikako nije jasna.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

istina je da prva 42 dana bolovanja idu na teret poslodavca OSIM ako se radi o komplikacijama u trudnoći ili porodiljnom, u tom slučaju od prvog dana naknada ide na teret države tj. hzzo-a.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to inače stvarno vrijedi za sva bolovanja (prvih 40 dana plaća poslodavac, a poslije HZZO), OSIM za bolovanje u trudnoći koje od početka plaća HZZO
    možda nisu znali?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mislim da vrsta posla kojeg trudnica obavlja nije razlog za otvaranje komplikacija u trudnoci - ta vrsta bolovanja je vezana za trudnoću.

Zanima me u kojim se slučajevima, odnosno zanimanjima može otići na bolovanje sa zdravom trudnoćom, a radi specificnih uvjeta rada? I zar se ne bi tada od poslodavca moglo tražiti da trudnicu rasporedi na neko ne-rizicno radno mjesto, mislim zasto trudnica koja ima urednu trudnocu ne bi nastavila raditi, ako joj poslodavac moze osigurati sigurne uvjete rada?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.01.2011. at 19:07

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Deaedi kad sam ja pocela da radim na TVu (pre 10-tak godina) tamo je vazilo opste pravilo da se ide na bolovanje zbog zracenja. I stvarno su doktori davali bolovanje svakoj trudnici. U medjuvremenu se to promenilo (ne znam razlog) pa se sad ta kolicina zracenja ne smatra opasnom.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I mislim da vrsta posla kojeg trudnica obavlja nije razlog za otvaranje komplikacija u trudnoci - ta vrsta bolovanja je vezana za trudnoću.

Zanima me u kojim se slučajevima, odnosno zanimanjima može otići na bolovanje sa zdravom trudnoćom, a radi specificnih uvjeta rada? I zar se ne bi tada od poslodavca moglo tražiti da trudnicu rasporedi na neko ne-rizicno radno mjesto, mislim zasto trudnica koja ima urednu trudnocu ne bi nastavila raditi, ako joj poslodavac moze osigurati sigurne uvjete rada?

Imaš pravo. Postoji opcija u zakonu da se može ići na bolovanje zbog uvjeta na radu (kad poslodavac ne može osigurati radno mjesto sa sigurnim uvjetima), ali ne znam za nikoga tko je to koristio.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

zene koje rade na radiologiji,onkologiji i dr. radna mjesta vezana uz sferu ionizirajuceg zracenja a koja su mutagena i teratogena...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    zene koje rade na radiologiji,onkologiji i dr. radna mjesta vezana uz sferu ionizirajuceg zracenja a koja su mutagena i teratogena...
    Vrlo je malo takvih u odnosu na ostatak populacije.
    Pretpostavljam da bi ih poslodavac tada mogao prebaciti na neki drugi odjel gdje ne postoji takva opasnost, ili ako je to nemoguće poslati na bolovanje zbog uvjeta rada.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    to inače stvarno vrijedi za sva bolovanja (prvih 40 dana plaća poslodavac, a poslije HZZO), OSIM za bolovanje u trudnoći koje od početka plaća HZZO
    možda nisu znali?
    Budući da su mi pokušavali dati otkaz od početka trudnoće, ništa im ne vjerujem...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo je malo takvih u odnosu na ostatak populacije.
    Pretpostavljam da bi ih poslodavac tada mogao prebaciti na neki drugi odjel gdje ne postoji takva opasnost, ili ako je to nemoguće poslati na bolovanje zbog uvjeta rada.
    Salju ih odmah na bolovanje zbog uvjeta rada. MM je radiolog tako da imam informaciju iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav...nova sam tu i nije mi jasan jedan detalj......trudna sam 7 tjedana i imam nekakav hematomčić koji je,kažu,nastao od posteljizacije i moram na komplikacije jer sam i između ostalog prije 5 godina konizirana zbor ca grlića......na godišnjem sam do 1.2. pa onda otvaram komplikacije....znači za drugi mj još od poslodavca dobijem plaću i onda za ožujak dobivam od hzzo-a...koliko kasni ta plaća od hzzo-a i stvarno nije veća od cca 4250....jer je moja osnovica 5108...

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj suzeee prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav...nova sam tu i nije mi jasan jedan detalj......trudna sam 7 tjedana i imam nekakav hematomčić koji je,kažu,nastao od posteljizacije i moram na komplikacije jer sam i između ostalog prije 5 godina konizirana zbor ca grlića......na godišnjem sam do 1.2. pa onda otvaram komplikacije....znači za drugi mj još od poslodavca dobijem plaću i onda za ožujak dobivam od hzzo-a...koliko kasni ta plaća od hzzo-a i stvarno nije veća od cca 4250....jer je moja osnovica 5108...
    stvarno nije veća od cca 4250, kad dobiješ doznake moraš ih odnijeti u HZZO do petog u mjesecu (u tvom slučaju do 5.3.), naknada će ti sjesti dvadesetog (20.3.).

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj suzeee prvotno napisa Vidi poruku

ako si do 1.2 na godisnjem, a od 2.2. na komplikacijama onda ces placu od poslodavca dobiti samo za 1.2. a od 2.2 - 28.2 se na teret HZZO i od njih ces dobiti naknadu...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima koja vrsta komplikacija (šifra) ti je bila upisana na doznaku. Vjerojatno nešto vezano uz tvoju trudnoću, jer nije razlog za otvaranje komplikacija. Po toj logici bi svaka med. sestra mogla otvoriti komplikacije čim dobije + na testu. Osim toga, zaraza hepatitisom je moguća i prije trudnoće, tako da mi ta logika nikako nije jasna.
    Komplikacije su otvorene odmah zato jer ja radim na dijalizi ko med sestra. Sad ne znam dal znas sta je dijaliza da ne duljim post,al nedaj Boze da mi se desi da tijekom posla se napiknem na iglu hepatitisa b il c a da ne govorim da je krvni optok tijekom postupka pokrenut na aparatu.Zato nisam ni dana htjela ic radit jer smo 2 godine cekali nasu bebu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno nije veća od cca 4250, kad dobiješ doznake moraš ih odnijeti u HZZO do petog u mjesecu (u tvom slučaju do 5.3.), naknada će ti sjesti dvadesetog (20.3.).
    ajd dobro je...ja sam pomislila da kasni mjesec,mjesec i pol.....nije loše...hvala cure ...)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Komplikacije su otvorene odmah zato jer ja radim na dijalizi ko med sestra. Sad ne znam dal znas sta je dijaliza da ne duljim post,al nedaj Boze da mi se desi da tijekom posla se napiknem na iglu hepatitisa b il c a da ne govorim da je krvni optok tijekom postupka pokrenut na aparatu.Zato nisam ni dana htjela ic radit jer smo 2 godine cekali nasu bebu
    Onda su ti trebali otvoriti bolovanje radi uvjeta rada (ako te nisu mogli prebaciti na drugo radno mjesto), a ne komplikacije. Jer ti nemaš komplikacije u trudnoći.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, kad sjeda naknada od HZZO-a? sutra?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Budući da nije danas, mislim da svi iščekuju sutra.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

vjerojatno sutra

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo upravo u Zabi sjele komplikacije!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo upravo u Zabi sjele komplikacije!
    Ajme super!A ja se nadala tek 20-og jer mislim da još nisam nikada doživjela da tako rano sjedne

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

komplikacije sjele i u erste...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja jedva dočekala jer od 5.12 nisam dobila ni kune (tada mi je bila zadnja plaća u firmi)

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

hay.pošto sam nova ovdje zanimalo bi me nešto ako mi netko može pomoći iz osobnih ili sličnih iskustava.dakle,trudna sam 3mj. i od 3.2.sam na komplikacijama,radim kod privatnika i naravno nemam ugovor za stalno nego mi on istječe30.3.e sad me zanima koji iznos ću dobivati za to vrijeme komplikacija a koliko kad budem na porodiljnom,mada kad mi ugovor istekne garant mi ga neće produžit i šta onda,onda se vodim kao nezaposlena osoba i nemam nikakva prava ili???inače ovdje sam radila godinu i pola,unaprijed se zahvaljujem

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    cure, kad sjeda naknada od HZZO-a? sutra?
    meni sjela naknada u petak i to dupla jer moje babe nizu poslale na vrijeme papire u KC od siječnja...

Ripcord napisala si
    Budući da su mi pokušavali dati otkaz od početka trudnoće, ništa im ne vjerujem...
    meni su ga dali čim sam saznala da sam trudna, i ja sam jedna od onih koja je odmah par dana nakon toga samoinicijativno zatražila doktora da mi napiše komplikacije u trudnoći, te ih je on napisao sa šifrom mislim da je G08 (krvarenje i opasnost od pobačaja, nemam sad tu pri sebi taj papir da ti kažem točno, a možda je i G20..)
    trebala sam odraditi otkazni rok od 2 mjeseca, ali sam samo te papire poslala poštom poslodavcu s naznakom "ko te j***"...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko dugo treba biti zaposlen da bi se moglo ići na komplikacije? zaposlila sam se malo prije uspješnog postupka, a spadam u visokorizične trudnice.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    koliko dugo treba biti zaposlen da bi se moglo ići na komplikacije? zaposlila sam se malo prije uspješnog postupka, a spadam u visokorizične trudnice.
    možeš ti ić odmah, ali će ti naknada bit mala.
    koliko ti je plaća isplaćeno??

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    na komplikacije možeš ići odmah, nije bitno koliko si dugo zaposlena..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    možeš ti ić odmah, ali će ti naknada bit mala.
    koliko ti je plaća isplaćeno??
    samo 4.
    ma nema šanse da uhvatim više od minimalne naknade jer sam dugo bila nezaposlena.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

gledaju se isplate zadnjih 6 placa. ja sam bila tek 2mjeseca prijavljena i otišla na bolovanje (komplikacije) i imam minimalnu naknadu. al bolje išta nego ništa. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •