Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 344

Tema: Vraćeni embriji - broj stanica i koji dan

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

5 ti icsi-tesa protokol 32menopur plus 3 cetrotida
    punkcija 11dc 11folikula 9zrelih stanica i 2 nezrele
    treci dan vracene dvije mrve ocijenjene odlicne (2 puta po 3 smrznute)
    Od uzbudenja sta je uopce doslo do transfera nisam pirala koliko stanicni su ,ali po slikici mi se cini 6 i 8

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj runi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikad nisam imala blastociste, pa ni šestostanične embrije, al' zato jedan mali dječak mi je ispunio život, a bio je četverostaničan treći dan. Nema pravila, i nema "loših " embrija, sretno !
    Ovakve priče volim čuti !! Hvala !!

diki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

1. postupak(ICSI-gonal)- 1. stanica, 1. zametak( nikad mi ne kažu koliko stanica) ß 0
    2. (ICSI-gonal, menopur)- 1. stanica, 1. zametak (ocjenjen kao odličan) nisam dočekala ß
    3. prirodni ciklus- 1. stanica, 1. zametak opet odličan, nisam dočekala ß
    4.(ISCI-klomifen)- 2. stanice, jedna nezrela, 1. opet odličan zametak- sutra vadim ß

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja nikad nisam imala blastociste, pa ni šestostanične embrije, al' zato jedan mali dječak mi je ispunio život, a bio je četverostaničan treći dan. Nema pravila, i nema "loših " embrija, sretno !

runi, nisi mogla naći bolji dan da ovo napišeš! Baš danas mi je vraćen jedan 4-stanični 3dpo!!!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Četverostaničan embij se pretvorio u prekrasnog dječačića

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure pozdrav evo da se i ja javim...ja sam bila u dužem procesu od 21 d.c. D.i onda Menopure.nakon punkcije treći dan vraćena su mi 3 blastice(biologica i dr.su mi objašnjavali)otpusno pismo kaže:napravljen ICSI 3 blastociste.pošto mi je prvi put sve to malo znam i malo pitam...malo sam čitala pa me živo zanima kako je moguće treći dan da su već blastociste? ako ste šta čule i vezi toga ili imate kakav komentar slobodno napišite! inače u petrovoj mi je sve radeno (transfer je bio 9.11 punkcija je bila 6.11) sve vas pozdravljamo ja i moji bebeči...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Punkcija je bila 14-og,dobiveno je 17 stanica od kojih se oplodilo 16.Danas vracena jedna mrva od 8 stanica,pet je za sad zaledjeno a ostali se jos razvijaju pa cemo vidjeti. 29-og je vadjenje prve bete a do tad je samo cekanje i nadanje.Ovo je drugi ICSI postupak po redu,tako da otprilike znam sta da ocekujem i puno sam mirnija jer znam da ne mogu ni na sta uticati.Prosli put sam luda hodala i svakih pet minuta trcala u wc da ''provjeravam''.Sad samo relax i moliti Boga da i mene pogleda.Drzim fige svim ''cekalicama'' bete.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

3 dan vracena 2 embrija 8st. ....vidjet cemo 29.11 rezultat

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam pitanje: što se dešava ako je štoperica prerano?

ja sam dobila štopericu u utorak, a u srijedu sam imala ovulacijske bolove kakve imam uvijek u sredini ciklusa. u četvrtak je bila punkcija. danas zovem, samo se jedna oplodila, POČETNO!!!!! DRUGE DVIJE NIŠTA!
    AKO nešto znam je da su mi se jajne stanice uvijek olođivale, svaki put, sve..šta se dogodilo?
    jel moguće da se zato ne oplode jajne stanice ili nezrele jajne stanice biolozi prepoznaju kao nezrele i uopće ih ne razmatraju?!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne kužim tvoje pitanje, Nataša, meni se jednom prezrela stanica oplodila, ali triploidno. Ako kaže biolog da ti se stanice dvije uopće nisu oplodile, onda vjerujem da jednostavno IVF-om nije došlo do oplodnje, zašto? Bog dragi zna. Meni se jednom dogodilo da se stanice dvije koje sam dobila u klomifenskom postupku IVF-om uopće nisu oplodile, a Lana je na Vuku unatoč slabijem spermiogramu odlučila da je dovoljno dobar da idu na klasičan IVF.

Ne znam jel se kod tebe radio IVF ili ICSI?

Sretno danas!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i još nešto, nažalost pri oplodnji samo tri j.s. se može itekako dogoditi i da se uopće ne dođe do transfera............ zbog toga što su se od te tri j.s. dvije prestale razvijati a jedna se recimo uopće nije oplodila.

Optimalan broj za dobivanje 2 odlična embrija je čini mi se 7-8 jajnih stanica............. Pino je to vrlo dobro ilustrirala...............

Dakle, broj žena bez transfera se od donošenja zakona je naglo porastao.........

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

slažem se sa tobom Kadauna
    mi smo imali do sada tri stim.postupka, u prva dva nismo ni do transfera stigli, "stala" oplodnja, a u trećem postupku od 7 stanica sve se oplodile, zanimljivo, i da zadnji postupak obavljen u inozemstvu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

1. IVF, jučer (srijeda) punkcija, 8 JS, u subotu dogovor oko stanja oplođenih JS i transfera...Čitam vas i vidim više uspjeha kod 4,6 i 8staničnih emrija nego kod blastica....ja jedva čekam da mi vrate moje mrve... šta radit???? BTW nitko me nije pitao koliko JS oploditi, pa pretpostavljam da će ih oploditi 3....

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sumskovoce nisam baš sigurna da je veći uspjeh kod 4,6 i 8staničnih embrija nego kod blastica, baš iz razloga jer ne znaš da li će ti tvoji embriji uopće doći do blastica ili će zastati u razvoju.
    Definitivno su šanse veće ako se dođe do blastica- samo što je to dosta rizčno kada oplođuju samo 3js

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gabi25 hvala na odgovoru... ja sam svoj zaključak izvukla na temelju pročitanih postova u ovom pdf-u. Znanstveni odgovor na moje pitanje sam pronašla tu: www.ivf-infertility.com/ivf/blastocysts.php
    Zaključujem na temelju podataka iz ovog sajta da je stopa uspjeha po započetom postupku, za ženu moje dobi (28) kod transfera blastociste 44,3% a kod transfera embrija 37,6%. Međutim, kao nedostatak čekanju blastica navode da 10% embrija koji se izvan tijela nisu razvili u stadij blastociste u ženskom tijelu bi se razvili...stoga i dalje mislim, više intuitivno nego racionalno, da je bolje da se moje mrve vrate u mene što prije... Molim svih da moj zaključak uzmu s dozom rezerve, jer intuicija je kod mene najjači argument prilikom donošenja odluka...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

) šumskovoće, nitko nije dokazao da li je embriju bolje u maternici ili van nje čekajući stadiji blastociste.

a ove tvrdnje:

• About 10% of the embryos that fail to develop to blastocyst in vitro may have done so if replaced inside the womb on day 2 or 3 (ovo je tek mogućnost, nema dokaza, tek vjerovanje da bi se takvi embriji mogle razviti i u maternici, ali nema o tome nikakvih dokaza)
    • Up to 40% of patients will not have blastocyst available for transfer
    • Freezing spare blastocyst is not as good as freezing cleaved embryos. (o ovome mi se dalo pisati i diskutirati, a opet je pitanje koji od odmzrnutih cleaved embryos bi uopće dospjeli u stadiji blastociste nakon odmrzavanja............)

SRETNO u svakom slučaju, kad će ti javiti kad trebaš doći na transfer i koliko se uspjelo oploditi?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kaduana tnx na komentarima! Nitko mi nije javio da li su se uspjele oploditi nego su mi rekli da se pojavim sutra tamo i da će mi onda reći da li se razvijaju i kako, te kad je transfer.... a u meni svaka stanica vrišti VRATITE MI MRVE...a razum kaže da slušam doktore.... hjuuuuuuuuuuuuuuuu. ...... sve znaš....

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    1. IVF = 3 dan vracena 3 8st.odlicna embrija 10dpt procurila radila test negativan, 11dpt radila betu negativna.....ja se bojala trojki koja sam ja luda a na kraju se nije uvatilo niti jedno

2 IVF = 2 embrija 8st. =procurila 11dpt= 12dpt beta opet 0

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

2ivf 3 šestostanićna od dobrog do lošeg-biokemijska

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ) šumskovoće, nitko nije dokazao da li je embriju bolje u maternici ili van nje čekajući stadiji blastociste.

a ove tvrdnje:

• About 10% of the embryos that fail to develop to blastocyst in vitro may have done so if replaced inside the womb on day 2 or 3 (ovo je tek mogućnost, nema dokaza, tek vjerovanje da bi se takvi embriji mogle razviti i u maternici, ali nema o tome nikakvih dokaza)
    • Up to 40% of patients will not have blastocyst available for transfer
    • Freezing spare blastocyst is not as good as freezing cleaved embryos. (o ovome mi se dalo pisati i diskutirati, a opet je pitanje koji od odmzrnutih cleaved embryos bi uopće dospjeli u stadiji blastociste nakon odmrzavanja............)

SRETNO u svakom slučaju, kad će ti javiti kad trebaš doći na transfer i koliko se uspjelo oploditi?
    Nadovezat ću se na temu. Pročitajte razmišljanje dr. Smitha. Čini se dosta logično,a možda i objašnjava politiku vraćanja 2 dana starih embrija na našim Klinikama, nažalost.

http://www.sharedjourney.com/articles/3vs5.html

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

8 IVF (polustimulirani postupak); vraćena 3 embrija (jedan 2-stanični, jedan 4-stanični, jedan se još dijelio) 2 dana nakon punkcije. Evo jedno malo srce kuca

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gala

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Nensi prvotno napisa Vidi poruku
    8 IVF (polustimulirani postupak); vraćena 3 embrija (jedan 2-stanični, jedan 4-stanični, jedan se još dijelio) 2 dana nakon punkcije. Evo jedno malo srce kuca

predivno
    dokaz cisti da je sve do embrija i do Boga, kad Bog kaze i bit ce !!
    džaba ti i blastice i 8st.

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

u prvom stimuliranom postupku, peti dan, vraćene dvije blastice i jedan ne baš dobar, beta = 0;
    jučer mi, u drugom stimuliranom postupku, vraćen, treći dan, jedan 8st i dva 6st, rezultat ćemo znati za 12 dana.

Btw, ja sam bila toliko uvjerena da će mi s blasticama uspjeti da sam nakon negativne bete danima bila u komi, zato se sad ne nadam ničemu i tako mi je lakše

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

naša statistika:
    1. IVF ( VV ) 9 j.s. od kojih se 5 oplodilo, 3 vraćene 3. dan ( 8st, 6st i 5st ) ß=0
    2. ICSI ( Mb ) 10 j.s. od kojih se oplodilo 8, dobili 5 blastica, jedna vraćena, 4 zamrznute ß=390

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

1xaih=0
    1.put icsi..3dan vraceno 1 osmostanocni=0..klomifen
    2.put icsi..3dan vraceno 1 dvostanicni=0..klomifen
    3.put icsi..3dan vraceno 1 cetverostanicni=0..klomifen
    4.put icsi..5dan vracena 1 blastica=0..menopur
    5.put icsi..5dan vracena 1 blastica=beta 19dnt=8392..gonal

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj izvještaj (i nije bilo pregovora oko čekanja ili ne-čekanja):
    3. dan vraćena dva 8-stanična embrija, beta 14.12.2010.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vraćena 3 zametka 4stanična zametka ali tek peti dan, jer se valjda išlo na blastice - šanse????

Vidla sam da je bilo uspješnih 4staničnih ali sa ranijim transferom

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sanči prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage, meni se iz svega pročitanoga, a i iz mog iskustva čini da kada te hoće, onda hoće, a kada te neće onda neće...

Npr, ja sam imala 3 folikula, 3 jajne stanice, sve 3 su se divno oplodile i 3 dan su imale po 8 stanica. Dr je bio oduševljen kako je sve bilo nestvarno uspješno. Sve su vraćene i jedna se je uhvatila malo jače, a jedna malo slabije. Na 8 tjedan - kiretaža.

Jedna draga žena koja je bila sa mnom u postupku imala je na 3 dan 3 vraćene, od kojih jedna s JEDNOM, a dvije sa DVIJE stanice. Sada sretno nosi dvojke...

Eto samo da vas utješim da se ne opterećeujete s brojem stanica, znam da je to jako teško jer sam i sama stalno gledala u sliku i divila im se, ali treba pokušati vjerovati da će sve biti kako treba, uživati u pomisli da su se uopće spojili i da za njih postoji šansa...

Rijetko se javljam, pa čestitam svim novim trudnicama
    nadam se nećem ovakvom, ako je ovo dobro završilo mora i moj 5ti dan

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

1 x ICSI u Petrovoj-vraćene 3.dan 3 blastociste ( dr.i biolog oduševljeni i držali mi malo predavanje o tome) 14 dnt beta 164 sad smo 6+3. a imamo samo jednog bebača na putu!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

U četvrtom ICSI postupku vraćena su mi 3. dan dva embrija i to jedan od 10 stanica, a drugi od 9 stanica i oba su ocijenjena kao vrlo perspektivna. Međutim trudnoća je ipak izostala.
    Bila sam iznenađena brojem stanica, jer sam uvijek čitala da su osmostanični embriji najkvalitetniji.
    Da li je netko imao sličan slučaj i kako je završilo?

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

transfer na treci dan ili ipak na peti?

pozdrav iskusne,
    uskoro cu imati prvi IVF i naravno milijun pitanja u glavi.
    prije pola godine sam imala endometriozu koja je uspjesno odstranjena..da li je jos imam..nemam pojma.
    amh je nizak, 0.5 - pa je pitanje koliko je kvalitetan i ostatak jajnih stanica
    imunologija je ok (NK...)
    kariogram je ok, ali po genotipu imam visok homozystein..jos nisam dobila nalaz.

ovo zadnje moze ometati ugnjezdjenje..jel..pa bi stoga htjela pitati imali li smisla u ovakvim slucajevima raditi transfer kasnije..npr na pet dan?
    pricala sam sa gynom i oni ovdje (DE) prakticiraju transfer na treci dan, jer je po njima maternica najbolji inkubator, mada ako zelim oni tranfer mogu raditi i kasnije.

da li je netko od biologa/lijecnika uzeo u obzir smetnje s implantacijom i na osnovu toga pravio odluku kada napraviti transfer?
    iskustva? hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    da li je netko od biologa/lijecnika uzeo u obzir smetnje s implantacijom i na osnovu toga pravio odluku kada napraviti transfer?
    iskustva? hvala
    Ne, odluka kad će se vratiti embriji ovisila je o tome koliko ima embrija (prije zakona) i kakve su kvalitete - ako ima više embrija i super se dijele, ostavljeni su za 5.-ti dan da se smanji stopa blizanačkih trudnoća (zato se i razvio transfer petog dana).

S ozbirom na tvom AMH, godine, endometriozu, i zemlju liječnja (NJemačka, oni isto imaju neke začkoljice oko zamrzavanja, ako se dobro sjećam), plus preporuku tvoje klinike (treći dan), mislim da nemaš dileme - treći dan će ti biti transfer. Sretno!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, odluka kad će se vratiti embriji ovisila je o tome koliko ima embrija (prije zakona) i kakve su kvalitete - ako ima više embrija i super se dijele, ostavljeni su za 5.-ti dan da se smanji stopa blizanačkih trudnoća (zato se i razvio transfer petog dana).

S ozbirom na tvom AMH, godine, endometriozu, i zemlju liječnja (NJemačka, oni isto imaju neke začkoljice oko zamrzavanja, ako se dobro sjećam), plus preporuku tvoje klinike (treći dan), mislim da nemaš dileme - treći dan će ti biti transfer. Sretno!
    izjava mpovca je da (inoficijelno) puste sve stanice da se razvijaju do petog dana ako to zelim, sve sto ostane nakon transfera ide na zamrzavanje ako to par zeli. zato pitam. znas da smo diskutirale o austriji, ali obzirom da u DE rade sto i u austriji, onda ne vidim razlog za postupak u AT.
    zato sam pitala o povezanosti dana transfera i mogucim smetnjama u implantaciji.
    hvala ti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemoj ići na 5-ti dan, s obzirom na godine i AMH, nećeš imat puno stanica i pitanje je kakve će bit kvalitete i ići na 5.-ti dan je rizik (možeš ostati bez transfera) koji ne donosi nikakav benefit (glavni benefit transfera 5.-tog dana je da se minimizira broj embrija vraćenih u maternicu, tj. da prirodnom selekcijom koji otpadne).

S obzirom na sve faktore koje si nabrojila - spontani, godine, AMH, endo - kod tebe nema rizika od blizanaca, a s time ni razlog da se čeka 5.-ti dan.

Implantacija i 3. i 5.-ti dan - to ti nema veze. 3. i 5.-ti dan imaju veze samo s rizikom broja vraćenih embrija, tj. ide se na 5.-ti dan kod puno kvalitetnih embrija 3. dana da se ne vraćaju "naslijepo" 3, pa se ulove trojke ili dvojke - kod žena kod koje je to velika i realna opasnost - mlade žene.

Sretno!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odnosno, dan transfera i stadij embrija (3. ili 5.) nije povezan s problemima u implantaciji. Svi se embriji implantiraju 5-ti dan, ovi vraćeni 3. ili ovi vraćeni 5.-ti dan.

Ovo što neki kažu da je "bolje embrijima u maternici 3. dan" (iako su tad, u biti, u jajovodu još, ako dobro shvaćam, mislim - kod prirodnog začeća, znači, nisu u maternici), to ovisi o njihovom labu, rekla bih - koliko su oni confident vezano za kulturu blastociste - koliko su ispraksirani u procjeni embrija i kultivaciji do 5. dana.

I tu ih treba poslušat i ne "silovat" u smislu tražit ih da rade nešto u čemu nisu verzirani, po meni. Embrijima je... a manje-više svejedno. Ovaj, kvlatietni, kromoskomski pravilan, koji će se implantirat 5.-ti dan preživjet će i u labu i u ženi do tog trena.

A ta obrazloženja di je embriju bolje 3. odnosno 5.-ti dan, to mi je rubrika kao "mirovanje nakon transfera", nešto nedokazano pa jedni pacijentima, da ne kompliciraju, kažu ovu priču, a jedni onu priču.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.02.2011. at 15:45

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala draga...
    btw - ovaj ciklus sam imala puregon 50IE od 4dc svaki drugi dan do ovulacije...rezultat su dva folikla. pa se nadam da cu lijepo reagirati i na ostalo...mpovac je spomenuo jacu dozu gonala na pocetku..izbmedju ostalog. ali izvijestit cu kad dobijem oficijelni protokol. po njemu ne moram biti low responder, lijepo sam reagirala i na puregon u gore navedenoj kolicini, a i od pola klomifena imam slican scenarij.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pravilo ti je za niski AMH da bolje reagira (s više folikula) na klomifen, nego na full-blown stimulaciju. Vidjet ćeš kako bude, u svakom slučaju, stvarno mislim da se ne moraš razbijat dilemama 3. ili 5. dan, da je za tebe 3. dan, tj. nemoj ništa njima sugeriravat, neka ti to vodi bilog/doktor - neka on odlučuje. Sretno!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bi recimo išla na transfer 5. dana iako mi je veliki rizik da do transfera neće ni doći, ali bolje da to znam odmah nego da se još 15 dana živciram i osluškujem simptome i mozgam jesam li trudna, pa stavljam utriće pa štoperice za podršku ž.t. meni osobno je bolje da znam na čemu smo ranije (no mislim da većinom dr. i biolozi nisu previše otvoreni sugestijama pacijenata pogotovo ako je to državna klinika pa se povećavaju i troškovi zbog medija, i kužim razloge i možda tu ne treba forsirati ako ne ide)
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 02.02.2011. at 17:52

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja primjerice dva puta bila na transferu blastica 5. dan i ništa. na kraju uspjelo sa 4staničnim embrijem vraćenim drugi dan nakon pukcije

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A meni je upravo blastica bila dobitna, i to FETovska. Dva embrija vraćena treći dan u dva stimulirana postupka rezultirala su nulom. Tako da... nema pravila ali ionako smo naučili da je ovaj naš MPO sve samo ne - matematika i logika.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pardon, tri embrija u dva stimulirana postupka pa ništa.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ksena taj tvoj dobitni embrić bi preživio i da su čekali do blastice jer je bio toliko dobar, mislim nitko ne kaže da su blastice garancija za nešto znamo da su šanse sa blasticama nekih 40, 50% da dođe do trudnoće, ovisi i o broju blastica, ali ono što mislim je kao što je i Ina rekla da ako je tom embriju suđeno da postane dijete, ako ima super predispozicije postat će bilo da je vraćen 2,3, ili 5 dan

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čuj vjerojatno bi, ali mislim da mi je taj tjedan i bila dobra konstelacija zvijezda pa se naprosto poklopilo

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

2. dan dva embrija jedan 4 stanični drugi 6 stanični čekamo betu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni vraćena 2 zametka 4. dan (između morule i blastociste)

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

3. dan 3 zametka, 2-st., 4-st. i 8-st.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Meni vraćeni 2 embrija treći dan, od strane biologa ocjenjeno vrlo dobar i odličan, tj. 6 stanični i 8 stanični embrij!!!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno transfer 5. dan - morule

naši zameci 5. dan budu morule, a ne blastociste...to se dogodilo već dva puta u dvije različite klinike...prvi put smo možda i mogli govoriti o slučajnosti, drugi put, teško....oba biologa su kazala da zameci kasne, iako su moje js ocijenjene morfološki kao odlične (78. sam godište)

znam puno forumskih trudnoća iz dvostaničnog zametka drugi dan, ili četverostaničnog treći dan, ima li tko da je uspio iz situacije kao što je naša?!

e da, iz fet-a jedne takve morule sam imala biokemijsku, a missed ab iz osmostaničnog embrija treći dan (nije bilo srčane reakcije, plod se prestao razvijati)

ne znam gdje bih "zagrebala"...vaša iskustva, smjernice i prijedlozi su dobrodošli!

tražimo rješenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    naši zameci 5. dan budu morule, a ne blastociste...to se dogodilo već dva puta u dvije različite klinike...prvi put smo možda i mogli govoriti o slučajnosti, drugi put, teško....oba biologa su kazala da zameci kasne, iako su moje js ocijenjene morfološki kao odlične (78. sam godište)

znam puno forumskih trudnoća iz dvostaničnog zametka drugi dan, ili četverostaničnog treći dan, ima li tko da je uspio iz situacije kao što je naša?!

e da, iz fet-a jedne takve morule sam imala biokemijsku, a missed ab iz osmostaničnog embrija treći dan (nije bilo srčane reakcije, plod se prestao razvijati)

ne znam gdje bih "zagrebala"...vaša iskustva, smjernice i prijedlozi su dobrodošli!

tražimo rješenje
    Ja sam ta situacija, ne u smislu da ne možemo doći do blastice 5. dan (iako, to je bila iznimka, uglavnom morule) - zatrudnili smo s morulama 5. dana, a jedna od vraćenih (3 smrzlića su bila vraćena) je bila morula i 6. dan. Znaš onu moju spiku o blastocistama - ono, kako neki mogu i na gore na mjesec, a ja i MM ni do blastociste. Sretno!

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •