Pokazuje rezultate 1 do 50 od 609

Tema: Mamin mali posao od doma... u Hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imam i neku zemlju, ali ne znam ništa uzgajati. Jel ima koja mama-agronomica da zasadimo plantažu, uz djecu koja trčkaraju oko nas?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

RG sad kad si nas navukla moraš nam naći info! kad krene bujica ljubića, odmah će svijet biti bolje i ljepše mjesto!
    Ifigenija - ti fakat imaš hrpu ideja, imam i ja al opet se nekako vrtim u krugu. ovo s prepravljanjem odjeće mi se čini dosta dobra ideja, pod uvjetom da znaš šivati! ja bi morala najprije naučiti, hm, imam i staru singericu, al bolje da ne kažem za što mi trenutno služi! zapravo, ni ne znam jel to singerica, piše AFRANA i prastara je sa željeznim nogama , toliko o mom šivanju!
    javim se kasnije još na ovu temu!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    RG sad kad si nas navukla moraš nam naći info! kad krene bujica ljubića, odmah će svijet biti bolje i ljepše mjesto!
    Ifigenija - ti fakat imaš hrpu ideja, imam i ja al opet se nekako vrtim u krugu. ovo s prepravljanjem odjeće mi se čini dosta dobra ideja, pod uvjetom da znaš šivati! ja bi morala najprije naučiti, hm, imam i staru singericu, al bolje da ne kažem za što mi trenutno služi! zapravo, ni ne znam jel to singerica, piše AFRANA i prastara je sa željeznim nogama , toliko o mom šivanju!
    javim se kasnije još na ovu temu!
    Ja slabo šivam, ali imam ideje. Kad sam razmišljala o svom poslu nikad nisam baš vidjela sebe kao one-man-band. Što više - veselije je. Za jednu je ženu puno previše i da razvija proizvod, brandira, prodaje, šiva, šalje, naplaćuje, previše vremena se troši na svičanje sim-tam. Uvijek sam zamišljala da jedna radi uredski dio, druga šivački, ili bilo koji drugi.
    Kad si raspisujem poslovne ideje i planove, računam na suradnju.
    I da počnem s blogom, teško da bih sama. Uvijek netko bolje kuži vizualno i programerski, netko je bolji s prodajom ogasa, a netko bolje piše...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ifi možeš razmisliti o uzgajanju Stevie

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi možeš razmisliti o uzgajanju Stevie
    Vidiš, vidiš!

Ja se samo bojim neisprobanosti cijele stvari. Da ne trujem ljude... jel znate nešto o tome?

Ja sam se pitala kako bi bilo uzgajati maline ili kupine - navodno je velika potražnja za njima... ali isto tako kažu da je u nezaposlenoj Hrvatskoj muka živa naći radnike - a sezona im je tipa dva mjeseca i mora se brati svaki dan...

Mame-rode s ovog topica, hoćete vi brat maline sa mnom? Joint-venture?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pratim temu...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

pozdrav svima

na ovoj temi sam pronašla da se pisalo o otkupu žireva u slavoniji ..ako netko nešto zna da li bi bio voljan podijeliti informacije?
    hvala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i neku zemlju, ali ne znam ništa uzgajati. Jel ima koja mama-agronomica da zasadimo plantažu, uz djecu koja trčkaraju oko nas?
    Samo da ti dam ideju. Lavanda! Mislim da još uvijek daju poticaje, a berba je puno jednostavnija nego malina i kupina. Lavandu vrlo uspješno uzgajaju i u G.kotaru pa vjerojatno može i na kontinentu.

Razmišljala sam o tome, ali imam premalo zemlje da bi se isplatilo. Eventualno napraviti staklenik pa uzgajati npr.krizanteme. Vrlo su tražene i sadnice raznog cvijeća i povrća, no za njih staklenik treba biti grijan.
    I kod svake vrste uzgoja treba i dodatna radna snaga, pa i to treba uzeti u obzir kod računanja isplativosti.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da ti dam ideju. Lavanda! Mislim da još uvijek daju poticaje, a berba je puno jednostavnija nego malina i kupina. Lavandu vrlo uspješno uzgajaju i u G.kotaru pa vjerojatno može i na kontinentu.

Razmišljala sam o tome, ali imam premalo zemlje da bi se isplatilo. Eventualno napraviti staklenik pa uzgajati npr.krizanteme. Vrlo su tražene i sadnice raznog cvijeća i povrća, no za njih staklenik treba biti grijan.
    I kod svake vrste uzgoja treba i dodatna radna snaga, pa i to treba uzeti u obzir kod računanja isplativosti.
    krizanteme- brdo uloženog novca, brdo posla oko njih, radna snaga, svakodnevna briga oko njih, mračenje, zaljevanje,navodnjavanje,grijanje,ranojutarnje ustajanje,trganje zaporaka,branje (nije to sam tak-ubrat maslačak) pa tek tržište.... komadno prodavanje ispred kuće nije neki biznis a za veću količinu moraš imati dobro tržište a danas ga je teško naći...oni koji su godinama u tom poslu, pomalo odustaju... i dobro dobro moraš kužit koju i kad posadit, kad ju špricat, mračit,dohranjivat, da bi na vrijeme procvala i bila kvalitetna....
    previše posla za jednu osobu.... a zarada skoro nikakva....

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pozdrav,

Mene zanima jel ima gdje na forumu tema gdje se prodaju rucni radovi i slicno? Ili ako netko zna nesto drugo?

Recimo radim kamene makete, tipo ovo i kucice i slicno po dogovoru:
    http://www.suveniri-mat.com/galerija/view/2.html

Mozda nasi ljudi i ne bi to kupili, stvarno neznam, nisam to jos prodavala, samo radila za nas doma iz hobija, mozda samo turisti to inace kupuju, ali eto ne gubim nista ako pitam jel znate neku stranicu gdje mogu stavit oglas a da nije njuskalo i sto mislite o tome opcenito?

hvala puno na pomoci i sretno svima ostalima u potrazi za poslom od kuce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •