Pokazuje rezultate 1 do 50 od 609

Tema: Mamin mali posao od doma... u Hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa Vidi poruku
    Blog scena u Hrvatskoj je jako loša. Na žalost.
    Pričam iz perspektive ne samo čitatelja, nego i p.r.-ovca koji traži pogodan i kvalitetan blog (naravno određene tematike) za klijente i na žalost nema ih.
    Znam desetke slučajeva gdje je došlo do svađe i prekida suradnje kada su se pojavila prva dva-tri zainteresirana oglašivača.
    Većinom se "plaćanje" i dalje svodi na besplatne proizvode, ulaznice za razna događanja i slično.
    Pa ako je nekome kozmetika strast i piše kozmetički blog, a fora su mu gratis proizvodi - go for it
    Ali prije nego uopće i dođete u fazu da vas npr. organizatori fashion week-ova pozivaju, morate stvoriti blog i imati određeni broj čitatelja.
    Moja prijateljica koja piše odličan blog na engleskom skoro dvije godine, prije dva tjedna je dobila prvu ponudu.
    Ne velim da se ne može, samo da nije lako i da ne možete očekivati brzu i veliku zaradu.
    Hrpa dobrih portala jedva spaja kraj s krajem
    Nemam previše vremena, ako nekoga zanimaju detalji, pitajte.
    I zovite ako vam treba dobar stručnjak za odnose s javnošću i promociju koji poznaje sve žive i nežive medije u državi jer i ja vrebam prvu priliku za maknuti se iz ove korporativne džungle i raditi samo za sebe.

Roza, ja već u glavi imam plan kako bi dobro prodala taj tvoj blog
    Znam da ti to nije namjera, ali tvoja priča vrišti za tim da se proda.

PR-ovke više nego dobro došle
    Ako budemo otvarale radno mjesto, imaš prednost kao prvoborka

Nego, ako si već tako ljubazna daj mi nešto reci.
    Da li biznisi traže autore blogova? Znači - čovjek proizvodi fotelje i hoće da mu netko piše blog, ili biznisi traže postojeće osobne blogove, s čitateljstvom, na kojima okače reklamu za svoju fotelju?

I ako nije bed, može ovako, može na pp - a kakvih blogova treba - ako se gleda s ciljem da se privuče oglašivače - s kojom srži i tematikom? Pisat znam, iskustvo rokova i ozbiljnog pisanja imam, ali ne znam u kom smjeru gradit blog.

Imam privatni, ali tu me boli ćošak i tko dolazi i tko ne dolazi; trebam ideju za pravi pravcati komercijalni blog.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    PR-ovke više nego dobro došle
    Ako budemo otvarale radno mjesto, imaš prednost kao prvoborka

Nego, ako si već tako ljubazna daj mi nešto reci.
    Da li biznisi traže autore blogova? Znači - čovjek proizvodi fotelje i hoće da mu netko piše blog, ili biznisi traže postojeće osobne blogove, s čitateljstvom, na kojima okače reklamu za svoju fotelju?

I ako nije bed, može ovako, može na pp - a kakvih blogova treba - ako se gleda s ciljem da se privuče oglašivače - s kojom srži i tematikom? Pisat znam, iskustvo rokova i ozbiljnog pisanja imam, ali ne znam u kom smjeru gradit blog.

Imam privatni, ali tu me boli ćošak i tko dolazi i tko ne dolazi; trebam ideju za pravi pravcati komercijalni blog.
    Traže se postojeći blogovi koji već imaju određeni krug čitatelja, image i naravno odgovarajuće statistike posjećenosti.
    Što se tiče kakvih blogova treba - ne bi vjerovali, ali ja već više od mjesec dana tražim roditeljske blogove.
    Da, trebam 3 mame i 3 tate za testiranje jednog proizvoda i nema naišla na jednu curu iz Beča.
    Kozmetički blogovi - jako puno ih traže i puno ih treba. Cure krenu raditi nešto iz hobija, ljubavi i sve je super dok ne skuže nakon nekog vremena da se taj hobi može i unovčit i onda pukne ljubav i nestane dobar blog.
    Muški blogovi - tržište muških proizvoda je ogromno i ne svodi se samo na geekove. Oni imaju dobre i posjećene blogove, ali ne žele npr. pisati o aparatima za brijanje.
    Niti jedan oglašivač ne želi se vezati za nekakve političke blogove. To otpada.
    Trend je dvosmjerna komunikacija s potrošačima i blogeri su stvarno odličan medij, ali moraju prvo imati nešto iza sebe, prvenstveno povjerenje ljudi koji ih čitaju i prate da bi im se isplatilo.

eto, neću više obećavam

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa Vidi poruku
    Traže se postojeći blogovi koji već imaju određeni krug čitatelja, image i naravno odgovarajuće statistike posjećenosti.
    Što se tiče kakvih blogova treba - ne bi vjerovali, ali ja već više od mjesec dana tražim roditeljske blogove.
    Da, trebam 3 mame i 3 tate za testiranje jednog proizvoda i nema naišla na jednu curu iz Beča.
    Kozmetički blogovi - jako puno ih traže i puno ih treba. Cure krenu raditi nešto iz hobija, ljubavi i sve je super dok ne skuže nakon nekog vremena da se taj hobi može i unovčit i onda pukne ljubav i nestane dobar blog.
    Muški blogovi - tržište muških proizvoda je ogromno i ne svodi se samo na geekove. Oni imaju dobre i posjećene blogove, ali ne žele npr. pisati o aparatima za brijanje.
    Niti jedan oglašivač ne želi se vezati za nekakve političke blogove. To otpada.
    Trend je dvosmjerna komunikacija s potrošačima i blogeri su stvarno odličan medij, ali moraju prvo imati nešto iza sebe, prvenstveno povjerenje ljudi koji ih čitaju i prate da bi im se isplatilo.

eto, neću više obećavam

Kad sam htjela pisati roditeljski blog činilo mi se da je toga puno previše i da to nema smisla niti probati. Vidiš vidiš Hvala na infu!
    KOzmetički frik nisam, tako da to otpada u startu.
    Muški blog ne mogu da pišem...

I nemoj prestati Piši piši štogod smiješ, mi svi skupa imamo oči širom otvorene!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •