Deklaracija
Toliko toga lijepoga ste napisale dok sam ja bila bez neta. Puno toga bih mogla kvotati
Mitovski ono glavno što mi je ostalo iz tvog posta je da ti je teško zamisliti da ideš raditi, a malena u jaslice. Upravo to je osjećaj (ja sam morala početi raditi kad mi je prvo dijete imalo nepuna 3 mjeseca, nije išao u jaslice nego su ga moji čuvali (naravno da je svaka situacija specifična), ali što je rano, rano je) koji je mene motivirao da kroz idućih 5,6 godina ne odustajem od ideje da moram svoj život drugačije posložiti. Drugačije od onog kako je bio posložen, ali, na žalost, i drugačije od onog što je prevladavajući model u mojem okruženju. Ne znam točno kako ostati doma s klincima, kad pogledam unatrag čak i moji put od prve lige i i radoholičara preko 100% domaćice do ove faze u kojoj radim 1/12 svojeg vremena jedva da mogu sama sebi prepričati. Puno puta se otvorio prozor gdje su se zalupila vrata i obrnuto, mnogo puta je sve izgledalo zaključano i zabrikadirano a odjednom se neka situacija totalno okrenula, ko u igrici, i eto neke nove prilike- jedino što je zapravo cijelo vrijeme bilo isto je baš taj filing, da me trebaju, da u mojem slučaju, moj posao, sve opcije koje smo isprobali putem, da to nije to i da moram ići dalje za nosom. Probala sam ja to zanemariti, ali čim sam počela ignorirati taj osjećaj o kojem pišeš sve drugo što bih si priuštila bi me prestalo veseliti,nešto ko bajka o kralju Midi... Vjerojatno ti nisam puno pomogla i vjerojatno
cubana ima pravo. Možda nije vrijeme da s malom bebicom na ruci pokrećeš pravi biznis ili da riskiraš ako vam je tvoja plaća nužna za kruh i režije, ali voljela bih te ohrabriti ako imaš imalo lufta da napraviš sve kalkulacije i izokreneš sve opcije dok im svi novčići ne poispadaju iz džepova i da si napraviš dugoročni plan, jer koliko god bilo bitno da stvarno budeš s bebom dok je mala, vjeruj mi svaki dan koji joj nadoknadiš u ranoj dobi djetinjstva višestruko se vraća. Ja sam sa svojim prvim djetetom puno radila upravo prvu godinu njegovog života

, s drugim djetetom sam probrljala neke druge preiode, ali kad god uspijem i budem opuštena i zadovoljna doma i dočekam te važne školske dileme ili ta svjetska otkrića moje predškolke znam da nisam skroz zabrljala i da gdje ima volje ima i načina... Držim ti fige, da ne odustaneš kakve god sad bile okolnosti i da slušaš svoje srčeko i malo i veliko