Stranica 17 od 38 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1875

Tema: stigao i moj nalaz hormona....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Litlebirdie, nisam ti baš stručnjak u hormonima, tako da ti ne mogu ništa pametno reći vezano za tvoju situaciju. Ono što me je zainteresiralo u tvome postu, iako ovo nije tema za to, kako je moguće da ti je muž došao s azo na normo???Jesil možda mislila asthenospermia, ili je zaista bila azoospermia, a sad normospermia???

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, azospermia, sve same jedinice i nule. odmah poslije toga dijagnostička biopsija oba testisa i operacija varikokele. biopsija pokazala spermatogenezu, hormoni uredni, kao i svi ostali mogući nalazi. borili smo se neko vrijeme sa raznim bakterijama ali na kraju dobili odličnu spermokulturu. glavni sastojci vitaminske terapije su bili bioastin i pycnogenol + što više dodataka u prirodnom obliku. svaka tri mjeseca smo imali sve bolji i bolji spermogram i nakon 11 mjeseci veliki osmjeh na licu

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

LittleBirdie, kod tebe skoro da problema uopce nema. Kontroliraj redovno PRL, uz Bromergon ce se brzo srediti samo treba pogoditi pravu dozu, mozda je pola tabletice malo.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ovo mi je tek 2. mjesec a kontrolu sam radila odmah po isteku prvog mjeseca, nalaze još uvijek čekam.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Litlebirdie, pa to je fantastično!!! Za ne povjerovati, ali eto ipak se čuda događaju!!! Hvala na informaciji, puno mi znači da ipak ima šanse da se spermiogrami poprave, iako doktori kažu da se muška neplodnost ne liječi. Evo i mi se već godinama borimo sa OAT, a slučaj kao vaš mi ulijeva nadu. Iskreno se nadam da ćeš uskoro zatrudniti - i to naravno bez lječničke pomoći

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja se nadam, no, ne bih da idem OT.

cure, pa zar nijedna nema neku ideju o ovom prolaktinu?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    cure, pa zar nijedna nema neku ideju o ovom prolaktinu?
    Pa taca ti je odgovorila, jel ti promakao njen odgovor?

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne, nije ja zapravo pitam šta bi to još moj visoki prl mogao uraditi.
    u glavi mi odzvanjaju riječi moje dr. o tome kako je moguće da nemam ovulaciju, da imam nedostatak žutog tijela, da mi ometa ovulaciju. međutim, kad položim svoje hormone ciklus mi izgleda uredan bez obzira što mi je prl povišen. biće da sam se malko previše unijela u sve to i zapostavila činjenicu da se prl lako skida

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ups, dva puta O, zadnji put htjedoh reći implantaciju

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo još jedni moji nalazi
    TSH 2,86 mIU/L (0,3-3,6)
    FSH 4,1 IU/L
    LH 5,6 IU/L
    estradiol 0,214 nmol/L jeli ovo uredu?
    prolaktin 451mlU/L

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo i moji nalazi
    estradiol 146,3 (110-1100)
    LH 5,7 (3-12)
    FSH 6,9 (2-12)
    prolaktin 13,2 (4-23)
    testosteron ukupni 1,1 (0,2-2,6)
    progesteron 72,7 (5,3-86 21.dc)
    TSH 3,46 (0,27-4,2)
    T3 2,2 (1,3-3,1)
    T4 87 (59-154)

pa molim nekog tko se kuži jedan komentar na sve, jer unatoć što je sve unutar referntnih vrijednosti ja slabo reagiram na stimulaciju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pirica, imaš na Zdravlje i život dosta opširan opis o ulozi TSH kod stimulacije (zašto ga sniziti do 2 ili 2,5), e sad-jedan dr će ti reći-snizi ga (treba vaditi i free T3 i T4), neko drugi će reći-ne dirati, nadam se da će ti odgovoriti neko ko ga snižava.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nalazi su ti odlični, super
    dr R. bi ti ga snižavao, ja sam imala istu vrijednost, poslao me kod specijalistice nuklearne medicine koja mi je uvela terapiju
    odnosno, da li si ikad radila antitijela štitnjače?
    ona u kombinaciji sa hormonima pokazuje u kakvom ti je stanju štitnjača, zašto je TSH ovakav ili onakav, moja antitijela su u nebesima, štitnjača mi propada i moram uzimat eutirox konstantno ( a ja od poroda nisam uzela nijednu tabletu , moram na kontrolu...)

da, radili mi i UZV štitnjače
    Posljednje uređivanje od ZO : 24.02.2011. at 07:44

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako su antitijela i ostali hormoni u redu, nije potrebno snizavati ovakav TSH. meni je cak dr.R tako rekao... ali kod ovakvog TSH bitno je provjeriti fT4 (kao sto je mare vec spomenula)...

ja sam bez problema zatrudnjela s takvim TSH, ali je sve ostalo sa stitnom bilo ok.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja mislim da je pirica dobila ovu ljepoticu s takvim TSH, al ništa te ne košta posvetiti (ovaj put) tome pažnju.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je pirica dobila ovu ljepoticu s takvim TSH, al ništa te ne košta posvetiti (ovaj put) tome pažnju.
    e sad kakav je bio prije 3 god. ne znam, ali sad je ovakav, budem malo dr.-a izgnjavila s tim, a antitijela štitnjaće nisam radila
    ZO kažeš nalaz super, u prirodnom prazan fol. ok to se dešava nisam se brinula, a sad u stimulaciji od 7-8 fol samo 2js sve prazno e to mi je sad malo dalo mislit

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pirica imaj na umu da nije uvijek "prazan folikul" kad se na punkciji ne dobije js, nekad se ona zalijepi za stijenku folikula ili pobjegne pa ju se ne uspije usisati - to mi je rekao jedan dr. Neki prosjek bi trebao biti da se iz 70% folikula dobije js.
    Ne znam ti drugo vezano za hormone...možda da pitaš dr. Radončića preko onog foruma?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da pirice, čudno s obzirom na nalaze
    nekako mi je nevjerojatno da bi odgovor bio u TSH s obzirom da on praktički nije ni povišen nešto
    ima vjerojatno nešto i u ovom što Charlie piše
    pitaj dr. R., napiši mu nalaze

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    pirica imaj na umu da nije uvijek "prazan folikul" kad se na punkciji ne dobije js, nekad se ona zalijepi za stijenku folikula ili pobjegne pa ju se ne uspije usisati - to mi je rekao jedan dr. Neki prosjek bi trebao biti da se iz 70% folikula dobije js.
    Ne znam ti drugo vezano za hormone...možda da pitaš dr. Radončića preko onog foruma?
    a kod mene je obratno 70% ništa

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    e sad kakav je bio prije 3 god. ne znam, ali sad je ovakav, budem malo dr.-a izgnjavila s tim, a antitijela štitnjaće nisam radila
    ZO kažeš nalaz super, u prirodnom prazan fol. ok to se dešava nisam se brinula, a sad u stimulaciji od 7-8 fol samo 2js sve prazno e to mi je sad malo dalo mislit
    Pirice, po defaultu, nema folikula bez js (inace to nije folikul), pitanje je samo tajminga punkcije, sazrijevanja js i mikroklime tj. kvalitete folikularne tekućine...Ovo što cure spominju da se js zalijepi za folikularni zid je istina, pa tako ispadne da nema js. Razlozi za "prazne folikule" su brojni, proguglaj malo Empty follicle syndrome. Jedan od najcešćih razloga je kriva ili nepravovremena aplikacija ßhcg-a (štoperice).

Što se hormona tice, idealno je da je LH diskretno viši od FSH, ali ne znam da ima neku veliku ulogu u stimulaciji (tko zna bolje i više o tome, neka se javi), ali bi bilo odlicno znati kakvi su antralni folikuli i u krajnjoj liniji odrediti AMH. Ja osobno bih se poigrala s kombinacijom Gonala i Menopura (baš zbog LH).
    A nabolji odgovor, i najtocniji, će ti dati dr. R.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da zedra slažem se sa tobom..stimulaciju 10/10 30 gonala,9 folikula 0 js...
    lh 2
    fsh 5
    idući mjesec idem u novi postupak sa kombinacijom gonal+menopur...živo me zanima kakva će sada biti
    reakcija..
    btw.pisala ja dr R o tim praznim folikulima,ali nisam dobila neki konkretan odgovor..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ako su antitijela i ostali hormoni u redu, nije potrebno snizavati ovakav TSH. meni je cak dr.R tako rekao... ali kod ovakvog TSH bitno je provjeriti fT4 (kao sto je mare vec spomenula)...

ja sam bez problema zatrudnjela s takvim TSH, ali je sve ostalo sa stitnom bilo ok.
    istina i meni je dr. R. rekao da ne trebam sniziti TSH ako su mi antitijela neg. i t3 i t4 ok. tsh mi je bio 2,9 a prije toga 3.66
    e sad jutros je stigao novi nalaz koji je 3 a ref. vrijednosti u tom labosu su do 3,6 pa me to zabrinulo.

zedra nije mi jasno kad kazes da je idealno da je LH veci od FSH ?

i stigao mi je i FSH koji me je na prvi pogled obradovao ( jer je uvijek iznad 10)
    8,6....međutim ka sam vidjela ref. vrijednosti ( Split - do 9,4)) koje su i ovdje nize nego u labosima prije gdje sam radila ( Šibenik - ref.vrij. do 12)
    šok .....sta mislite ?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapice, zedra je imala trudnički lapsus, a FSH ti je u gornjem rangu (kao i prije), al može varirati od ciklusa do ciklusa, dok AMH ne varira. A koliko znam za TSH-nije dobro da ima veće oscilacije (a tvoj je tu negdje, trebala bi provjeriti s dr R).

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dr. R. sam pisala jos prije rekao je da je TSH ok.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    crvenkapice, zedra je imala trudnički lapsus, a FSH ti je u gornjem rangu (kao i prije), al može varirati od ciklusa do ciklusa, dok AMH ne varira. A koliko znam za TSH-nije dobro da ima veće oscilacije (a tvoj je tu negdje, trebala bi provjeriti s dr R).
    Ma nije bio lapsus...Mislila sam stvarno da LH treba diskretno biti veći ili jednaki, ne toliko manji od FSH kao kod pirice, u idealnim uvjetima za stimulaciju. Ne govorim o inverziji LH i FSH, kada je LH 2 i više puta veći od FSH, što je patološki nalaz, a tipican za PCOS. Pitajte dr. R., to je prvi rekao u odgovorima jednoj ženi na svom forumu.
    Ipak, ostavljam mogućnost da su me zblesirali hormoni (a to želim i svima vama što prije).

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zedre sta bi onda rekla na ovo; moj FSH je 8,6
    a LH 3,4

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

LH mora biti malo manji od FSH. Ja sam si to zapamtila kao manji broj slova mora biti manji Dobro je kad je odnos LH/FSH skoro 1
    Naime, kada sam imala LH oko 5,2, a FSH oko 4,9, radilo se o laganoj inverziji (poslije su mi uvijek bili uredni nalazi, tj. LH nešto manji od FSH).

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam jućer podigla svoj nalaz 21-progesteron iznosi 16.49 meni se čini malo ali pročitala sam na nekim odgovorima na zdravlje i život da sve što je iznad 10 je ok ,može i vaših komentara i dali mi sami možemo nešto učiniti da taj progesteron naraste i dali on može biti jedan od krivaca za neuspješnost naših postupaka ,sad ovo bubam na pamet jer niti sama nemam pojma šta to znaći

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jo, progesteron u prirodnim ciklusima samo daje odgovor da li je ovulacije bilo ili ne, taj nalaz za stimulirane postupke nema nikakvu svrhu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a ,tako hvala mare ja se baš ne kužim sve ali kako kažu čovjek se ući dok je živ

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    btw.pisala ja dr R o tim praznim folikulima,ali nisam dobila neki konkretan odgovor..
    nisam ni ja dobila konkretan odgovor

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jelena to i ja tvrdim, znam d asu cure dosta puta pisale da omjer treba biti 2:1 u korist FSH e sad....

jo1974 moj je progesteron oko 25 i pitala sam dr. R i on je rekao da je sve iznad 10 dobro,
    e - ja i dalje mislim da ja bez utrogestana ne mogu osvarit trudnocu, tj. prirodnim putem......to je moje misljenje, naravno kad si u postupku progesteron nije ni bitan jer se sredi utricima.
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 25.02.2011. at 18:39

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije bio lapsus...Mislila sam stvarno da LH treba diskretno biti veći ili jednaki, ne toliko manji od FSH kao kod pirice, u idealnim uvjetima za stimulaciju. Ne govorim o inverziji LH i FSH, kada je LH 2 i više puta veći od FSH, što je patološki nalaz, a tipican za PCOS. Pitajte dr. R., to je prvi rekao u odgovorima jednoj ženi na svom forumu.
    Ipak, ostavljam mogućnost da su me zblesirali hormoni (a to želim i svima vama što prije).
    Provjerila sam s nadležnim, i stvarno se moram ispričati tvojim trudničkim hormonima, jer naravno da si u pravu!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hmmm mare i zedra. Ja u ladici imam nekoliko nalaza tih hormona, uvijek su oba oko 5 i uvijek je bilo kao super, super, samo to jednom kad je LH bio mrvu veći od FSH, samo tada su dvojica uglednih komentirali - lagana inverzija.

crvenkapica 2:1 je puno preveliki omjer. Recimo nek ti je LH 4, FSH bi bio 8, što je prilično. Al kod tih hormona je i E2 u igri.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, provjereno-omjer FSH:LH=1:1,5 (tu onda upadaju u igru izbor gonali ili menopuri, pretpostavljam da je crvenkapica na menopurima?) (ovo što si pisala za druge doktore možemo dalje provjeravati).

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jesam , 2x IVF bila na menopurima , ne znam sto bi bilo da sam na gonalima ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nikad nisam vidjela članak da LH treba biti veći od FSH, a vidjela sam gro da odnos na početku ciklusa mora biti oko 1:1, + da se mora gledati u kontekstu s E2 (da ne bi FSH ispao prenizak u slučaju previsokog E2).
    Moji dr.i su MPO-ovci, plus što se potvrdilo da na Gonale puno bolje reagiram, nego na Menopure, što je možda slučajnost, ali eto uklapa se u priču da mi je dobro malo povisiti FSH. Nemam PCOS.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, zedra i ja imamo istu školu naukovanja o fsh i lh, ne radi se samo o povećavanju FSH nego da li treba dodati LH menopurima (u odnosu na bazalnu vrijednost) ili ne.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 26.02.2011. at 11:40

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mare, super si to sročila!
    cure, oprostitie ako sam dosadna. mare mi je autoritet u svakom slučaju, inače mi se ne bi dali niti pisati više
    mare

a gle tu na slici (zanemari što je "yoga sajt", sliku nisu sami crtali)

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jelena, ne radi se o tome da je LH niži od FSH patološki nalaz, nego se prica u kontekstu stimulacije. LH diskretno viši od LH je uredan nalaz, to nije inverzija (inverzija je 2:1 i više). Isto tako jednaki LH ili malo niži je također uredan nalaz..Ali puno niži LH od FSH bi trebao navesti na ideju o kombinaciji LH i FSH u stimulaciji..Isto tako, žene s inverzijom, PCOS, skoro sigurno slabije reagiraju na Menopur nego na cisti FSH baš zbog suviška LH...Kod nas lijecnici, cak i neki endokrinolozi, cim je LH i minimalno viši od FSH to proglašavaju inverzijom a to nije slucaj...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zedra, sve si lijepo napisala! podržavam svaku riječ!
    (što lijepo skakuće tvoj smajlić u potpisu )

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav svima cure! Javljam vam se na topic jer me zanima vaše mišljenje o mojem nalazu hormona 3. DC.
    Napisat ću vam nalaz, pa ako se nađe koja dobra duša da mi kaže jel to ok...po mom laičkom tumačenju, jedino LH odstupa, i po sve što sam gore iščitala, čisti sam primjer PCOS, što je i dokazano.
    Dakle:
    Prolaktin: 144 (ref.vr. 102-496)
    FSH: 5.42 (3.5-12.5)
    LH: 21.49 ( 2.4-12.6)
    Progesteron: 2.8 ( 0.6-4.7)
    Estradiol: 163.3 (46-607.6)
    Testosteron: 1.19 (0.29-1.67)
    DHEA-S: 8.37 (2.68-9.23)
    T4: 116 (66-181)
    TSH: 1.26 (0.27-4.20)

Vidim da je ovaj omjer FSH/LH jako bitan kod odabira stimulacije, a kako sam u pripremama za postupak, zanima me mišljenje vas iskusnijih. Inače, imamo postupak iza sebe, gdje je korišteno 18 ampula gonala -f.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 28.02.2011. at 16:02

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

katka,je l imas problema sa PCOS-om slucajno? visak kg?ovoliko veci LH moze ukazivati na to,a i DHEA-S je blizu gornje granice,ni testosteron nije bas nizak(blizi je gornjoj granici).
    iskusnije cure ce ti reci podrobnije,ja samo govorim iz iskustva(imala DHEA-S granicno visok,testosteron cak nesto iznad gornje granice,LH cak ni blizu ovoliki i krajnja dijagnoza je PCOS I inzulinska rezistencija)

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, imam PCOS, vidim da sam se u prijašnjem postu nespretno izrazila i nije se baš dalo skužit...
    Što se tiče te dijagnoze PCOS, još mi je 2005. dr. Jukić kod kojeg sam imala taj postupak rekao da sumnja na PCOS, samo na osnovu uzv pregleda, i prije samog postupka, vratio me kući, tj. odgodio za jedan ciklus i dao mi da popijem stediril-d, kako je rekao - da mi malo smiri te divlje jajnike. Kako smo tad i ostali trudni, nismo više o tome puno razmišljali, a i ciklusi su mi nakon trudnoće puno uredniji nego prije, ali još uvijek ne idealni. Evo sad se spremamo u novi postupak, i prikupljam nalaze, još mi je ostalo napravit progesteron 21.dc...
    Višak kg nemam, nikad nisam imala...jedini od ostalih simptoma PCOS koji se tu spominju su jako produženi ciklusi, i to od prvog menzisa. I odvratna dlakavost, pogotovo po licu, iako sam po prirodi svijetle puti, i dlačice su svijetle, ali ih svejedno puno ima...imala sm i 2 vanmaterične trudnoće u međuvremenu...Povremeno na duphastonima po par mjeseci, ili kontracepciji tipa Diane 35, radi regulacije ciklusa, koji je za divno čudo, zadnjih par mjeseci jako točan, bez ikakvih terapija.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    katka,je l imas problema sa PCOS-om slucajno? visak kg?ovoliko veci LH moze ukazivati na to,a i DHEA-S je blizu gornje granice,ni testosteron nije bas nizak(blizi je gornjoj granici).
    iskusnije cure ce ti reci podrobnije,ja samo govorim iz iskustva(imala DHEA-S granicno visok,testosteron cak nesto iznad gornje granice,LH cak ni blizu ovoliki i krajnja dijagnoza je PCOS I inzulinska rezistencija)
    Što se tiče ove inzulinske rezistencije...jel se za tu dijagnozu rade kakve posebne pretrage? Mislim, logično mi je vađenje šećera iz krvi, glukoze i sl. ali za tu rezistenciju, do ovog topica nisam čula...Doduše, vjerojatno bi se to kod mene otkrilo do sad? Bar u trudnoći, tad su mi redovno kontolirali sve...
    Posljednje uređivanje od katka22 : 28.02.2011. at 19:37

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo mog najnovijeg nalaza; FSH-2.27, LH-0,1, E2-50.4
    3 dan ciklusa
    Posljednje uređivanje od đurđa76 : 28.02.2011. at 20:12

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, moraš nam napisati referentne vrijednosti (ove brojčice su nam malo nepoznate).

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima cure! Javljam vam se na topic jer me zanima vaše mišljenje o mojem nalazu hormona 3. DC.
    Napisat ću vam nalaz, pa ako se nađe koja dobra duša da mi kaže jel to ok...po mom laičkom tumačenju, jedino LH odstupa, i po sve što sam gore iščitala, čisti sam primjer PCOS, što je i dokazano.
    Dakle:
    Prolaktin: 144 (ref.vr. 102-496)
    FSH: 5.42 (3.5-12.5)
    LH: 21.49 ( 2.4-12.6)
    Progesteron: 2.8 ( 0.6-4.7)
    Estradiol: 163.3 (46-607.6)
    Testosteron: 1.19 (0.29-1.67)
    DHEA-S: 8.37 (2.68-9.23)
    T4: 116 (66-181)
    TSH: 1.26 (0.27-4.20)

Vidim da je ovaj omjer FSH/LH jako bitan kod odabira stimulacije, a kako sam u pripremama za postupak, zanima me mišljenje vas iskusnijih. Inače, imamo postupak iza sebe, gdje je korišteno 18 ampula gonala -f.
    Što se tiče ovih hormona, dobila sam i uputnicu za progesteron 21.dc...i problem, naravno...kod mene ništa ne ide jednostavno...
    21. dc mi pada u subotu, sad ne znam što ću...s obzirom da je točno određeni dc, ne znam vade li u labu ( odnosi se na Zd lab) i neradnim danima hormone...zna li ko iz Zd??? Može li to biti npr. 23.dc?
    Posljednje uređivanje od katka22 : 04.03.2011. at 09:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Katka, povišeni LH ti ukazuje na PCOS. Progesteron treba vaditi 7 dana nakon očekivane ovulacije, kod sporovoznih i dugih ciklusa, kakvi su često u PCOS-a tj. anovulatornih ciklusa, 21 dc će ti čak bit i prerano. Tipa, ako ti je ovulacija češće 18 dc, a ne školski 14 dc, onda se progesteron vadi 24 dc itd.

Znači, forumula je očekivani dan ovulacije + 7 = dan za vađenje progesterona.

Ako si PCOS-ovka, neće bit veliko iznenađenje ako ti bude prenizak tj. pokaže da u tom ciklusu nije bilo ovulacije, jer su za PCOS-osvke anovulatorni ciklusi relativno česti.

Također, kod PCOS-a i povišenog LH-a ne možeš doma pratiti one ovulacijske LH testove jer će tebi svaki biti pozitivan i ispast će da svaki dan imaš ovulaciju, a navjerojatnije su kod tebe česti upravo anovulatorni ciklusi (tj. tako je to kod PCOS-a, ono, školski).

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.03.2011. at 09:44

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Katka, povišeni LH ti ukazuje na PCOS. Progesteron treba vaditi 7 dana nakon očekivane ovulacije, kod sporovoznih i dugih ciklusa, kakvi su često u PCOS-a tj. anovulatornih ciklusa, 21 dc će ti čak bit i prerano. Tipa, ako ti je ovulacija češće 18 dc, a ne školski 14 dc, onda se progesteron vadi 24 dc itd.

Znači, forumula je očekivani dan ovulacije + 7 = dan za vađenje progesterona.

Ako si PCOS-ovka, neće bit veliko iznenađenje ako ti bude prenizak tj. pokaže da u tom ciklusu nije bilo ovulacije, jer su za PCOS-osvke anovulatorni ciklusi relativno česti.

Također, kod PCOS-a i povišenog LH-a ne možeš doma pratiti one ovulacijske LH testove jer će tebi svaki biti pozitivan i ispast će da svaki dan imaš ovulaciju, a navjerojatnije su kod tebe česti upravo anovulatorni ciklusi (tj. tako je to kod PCOS-a, ono, školski).

Sretno!
    Hvala na objašnjenju, s tim sam se već prošlih dana upoznala, al zanimalo me mogu li odgodit to vađenje na 21. dc pošto pada na neradni dan...znači, čak je i poželjno da bude kasnije od 21. dc s obzirom na dijagnozu...???
    Znači, izvadit ću ga 23.dc...
    Hvala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •