Stranica 36 od 56 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok svima,
    nema vas na forumu.ja danas očekivala da će mi poštar donijeti riješenje od hzzo,a ono ništa.zvala sam prošli tj u četvrtak i kažu da su poslali.koliko to treba da stigne poštom.
    Stalno razmišljam o inseminaciji i mislim da ću ići pa kako bude,jedino moram pisati u PFC da vidim šta oni kažu.
    Kada sam išla prije dvije godine pila sam klomifen a možda bi sada bilo bolje da se pojača stimulacija sa gonalima ili.
    Jel koja od vas išla na inseminaciju i koju stimulaciju ste koristile?
    Pretorija kako si jesi još u Pragu?
    Pozdrav

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, iam pitanje, ako recimo s eodlučim otići malo prije štoperice u Prag, recimo dva dana, da li mi je ucijenu uračunato pračenje do kraja, 1,2 ultrazvuka, što već treba?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, iam pitanje, ako recimo s eodlučim otići malo prije štoperice u Prag, recimo dva dana, da li mi je ucijenu uračunato pračenje do kraja, 1,2 ultrazvuka, što već treba?
    za PFC sigurno da a i za ostale vjerujem da ulazi u postupak...ustvari postupak počinje prvim pikanjem...

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala milivoj, budemo vidjeli, ali bolje je možda otići malo ranije da ne bude baš na knap.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Možda će nekom pomoći ovaj link (jer se za markere u Zavodu za transfuziju treba naručiti): http://forum.roda.hr/threads/63568-M...epatitis-b-i-c , a inače-u Pragu to košta 80 eura, a i AMH se može izvaditi u Pragu (čisto info ako bi nekome zatrebalo).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.02.2011. at 14:27

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hop,jesi se onda odlučila ići na ivf?
    Kada planiraš ići,jel u pfc?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jesam da, odlučila sam se za ivf i za Pfc, pa ćemo vidjeti kako će to sve ispasti.
    Samo eto neznam ni sama jel da idem ranije ili ne, tj malo prije štoperice, a pošto je to u cijeni, tj u ti 2600 eura, pa možda i ne bi bilo loše.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E da zaborivim ti napisati, pa sredina 3.mj mi ispada da bi trebala putovati, po mojoj računici negdje oko 20, a sada budemo vidjeli.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Posavjetuj sa sa dr L jer oni određuju protokol.Gdje češ raditi pripremu?
    Ja bi otišla prije štoperice jer bolje otići dan ranije i nekako mislim da je možda bolje da dr u pragu odrede vrijeme za štopericu a kada ti je to u cijeni time bolje.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Možda i ja u to vrijeme budem išla na inseminaciju,ali još točno ne znam.Moram sve dogovoriti ali ne mogu ništa dok ne dobijem riješenje.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa nisam pitala Mirnu da li je u cijeni, ali milovoj kaže da je, a budem se još i čula sa Mirnom.
    Mene će pripremati dr Lučinger.
    Pa hajde možda se i vidimo.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo bili cijeli postupak u Pragu od onog pregleda par dana prije 1.dc do transfera i sve je u cijeni postupka...
    mislim da se pretrage na hiv, sifilis itd. moraju obaviti u PFC (čini mi se da je takav češki zakon) tako da nije potrebno ići to kod nas...mi smo imali oko 4 mjeseca stare nalaze i svejedno smo radili ponovo na sam dan punkcije...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da jos sam u Pragu danas sam ga dobro obisla mislim da sam bila u 10 apoteka trazec crinone gel i nasla sam trud se isplatio.
    Valda ova moja duga setnja nece skodit mojim bebicama jer sam i pjesacila dosta.
    Ja se inace dobro osjecam nemam nikakve simptome nanas 3 dan od transfera.
    Tesko mi pada bit u sobi sreca da imam lap-top sa sobom i da mogu pratit sta se dogada na forumu.
    Ja sam sama ovdi u hotelu Park hotel je super preporucujem ga svima.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A je da milivoj dobro kaže, što s etiće, ti pretraga hiv, sifilis, svejedno s emoraju tamo, tako da možda i ovdje najbolje ne se daviti s time, jer s emor ačekati 2 tjrdna tako sm ja bar morala prvi puta kada sam to vadila, kad ami je dr Lučinger rekao da izvadim,a Mirna kaže da ne smiju biti stariji od tjedan dana,
    Super Pretorija!

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hop, ja sam pitala Mirnu i potvrdila mi je da je u cijeni postupka folikumetrija, jer i mi žćemo otići ranije i da nam tamo odrede dan štoperice.
    a markere ćemo obaviti tamo jer ne smiju biti stariji od 4 dana, što je bar u KBO nemoguća misija istempirati.
    mi smo rezervirali Art Hotel i idemo oko 23.03.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa super, marta, pa što je to, meni s ečini da će nas biti tamo dosta, ja sam ti tu to vrijeme po mojoj računici, samo da sve bude i teće ok.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sada mi Mirana poslala mailom sa su dobili faks od hzzo da su mi odobri inseminaciju donor,a ja nisam ništa dobila.
    Poslala sam joj upitnik i tražila mišljenje od dr vezano za postupak i stimulaciju pa čemo vidjeti.
    Pretorija super ipak malo uspori i sretno.
    Hop,Marta možda se i vidimo jer meni bi po ciklusu ispalo kraj 3 mj početkom 4 mj.Marta koliko izađe smještaj po danu i jel daleko od PFC?
    Kakve markere i jel se to dodatno plaća?meni je mirna napisla da u cijenu ivf std testovi (spolne bolesti),jel to isto?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curama koje se spremaju u postupke- sretno!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni mi lani nismo platili posebno spolne bolesti,sve je bilo uracunato u postupak.Donijeli smo svoje svjeze nalaze,ali mm je opet unatoc tome dao krvcu.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Olea super da se krece!Sad se lijepo baci u dogovore sa Mirnom i dr L. i moze biti sve super.Sad kad je HZZo poslao faks PFCu lijepo dogovorite termin i taj termin ce PFC poslati HZZou tako da oni okvirno znaju za placanje.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Malo sam razočarana jer sam mislila da će mi odobriri ivf,ali eto nisu pa bi probali još i tu treću inseminaciju pa možda upali.
    A kako za lijekove koje budem trebala (klomifen,ovidrele,štoperica) jel ja plaćam pa onda tražim povrat od hzzo ili dogovorim da mi ide na recept.Pošto za inseminaciju vjerovatno neću trebati neku veču stimulaciju vidjeću da mi napravi moj soc.ginekolog da ne idem u zg,a za štopericu bi otišli ranije u prag pa da tamo primim.Jel znate kako za troškove puta jel hzzo naknadno isplaćuje troškove puta ili prije postupka?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Olea, meni su u Hzzo-u tj dr Roginić mi je rekla za troškove puta da u svoj područni ured predaš kopiju riješenja od hzzo-a i kopiju otpusnog iz praga i karte i napišeš svojim riječima zahtijev za povrat putnih troškova i to je to.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Olea ako ti tvoj soc gin moze dati recepte za Klomifen i Ovidrelle,dapace,ja bih to radije nego se natezati sa HZZo zbog tih "tricarija".

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj zašto mora ići preko područnog ureda,ma ja sam iz manje sredine gdje svi vode tuđu brigu i večinom se poznamo i htjela bi izbječi da njima nosim jer ne bi volila da znaju da smo išli na donaciju,jer i ovako mi svi idu na živce kada pitaju pa šta vi čekate za bebu kao da ne znaju da imamo problema!!!!za donaciju nitkom nisam govorila samo najužima mama,sestra.
    Cure su pisale da priznaju trošak autobusne povratne karte ali mi planiramo ići autom tako da ne mogu priložiti karte.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sela,zadnji puta mi je za klomifen dao na recept ali sam ovidrelle morala platiti,ne znam jel on ide na recept.
    Tako isto ne znam kako ide gonal ako budem trebala.Netko je pisao da mpo doktori naruče i hzzo im odobri i onda lijekove dobijemo od njih,sada kako je kod običnih gin. ne znam.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E gle olea, probaj nazvati i pitaj da li mora biti podrućni ured, tako je meni rekla, a možda je svejedno, možda ne mora biti tako, možda može i u zagreb.
    Razumijem te po pitanju toga i meni tako ne paše da podnosim u područni.
    A meni je dr Roginić rekla d anema veze ako se ide auto, e to tako mi rekla, znaći onda samo ne podnosiš karte, je rih ni nemaš, a oni ti isplačuju iznos najeftiniji javni prjevoz po najkračoj relaciji.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hop,hvala ti na informacijama.Nazvat ču ih kada dobijem riješenje pa ču pitati.
    Hop jesi ih pitala kako ide za lijekove?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nisam ih pitala za ljekove, ali koliko sam shvatila, što s etiće ljekova, najbolje je kada se pripremaš u klinikama ili bolnicama koje imaju ugovor sa hzzom, pa ti oni naruće ljekove to id evaljda preko njih, oni i hzzo to dogovore, ti samo kažeš da imaš riješenje od hzzo-a tamo gdje bi s ehtijela pripremati neznam u petrovoj recimo, sveti duh, merkur itd..

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U Petrovu sam mislila ići na pripremu za ivf,ali sada kada su mi odobrili inseminaciju mislila sam da ne idem u zg već obavim u svom gradu.Vjerovatno će mi dr L prepisati klomifen i možda koji gonal bar tako mislim ali vidjet ču kada mi pošalje mail.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

olea, da to su ti markeri i nisu u cijenu postupka. po osobi 100 eura
    u art hotelu je noćenje sa doručkom 400 kn, a navodno je do PFC-a 10-tak min, već smo "prošetali" sa google-mapom od hotela do klinike.

jedva čekamo krenuti.
    malo mi je problem, idemo vlakom, pa ću se morati "piknuti" u vlaku.
    a valjda će sve dobro proći.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hop, baš dobro da budemo u isto vrijeme, još se čujemo prije polaska!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hop ako nisi jos bukirala hotel
    Ja sam u hotelu Park i odlican je 500-700 metara do klinike idi na www.hotelclub.com sad se more bukirat za 33euro po sobi sta je super i dorucak je jako dobar i to za 2 osobe,
    Ja sam sama pa se isplati,ljetos sa bila u nekom pansionu Hermanova koji je par eura manje al je bez veze.
    Ja sam platila malo vise jer su bili puni ovaj vikend tek danas je manje gostiju vidim na dorucku da nas je malo manje.
    Ako jos koga sta zzanima samo pitajte ja sam se vec udomacila ovdi.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Marta,malo me zbunjuješ Mirna mi je napisala da cijena postupka ivf je 2.600 eur,što uključuje:ivf ciklus+donacija sperme+ICSI+anestezija+STD testovi (spolne bolesti),kryokonzervacija (zamrzavanje) preostalih embrija,produžena kultivacija,asisrirani hatching.
    Pitala sam jel se još šta plaća ona kaže ne i da sve snosi hzzo.
    Pretorija,koliko ostaješ u pragu?
    Znači ti svi hoteli u blizini PFC nočenje se kreće izmedu 50-60 eur za dvije osobe,a parking se vjerovatno plaća posebno.
    Pošto ćemo mi sada ići prvi puta u PFC (dosada išli u Pronatal) odsjeli bi bliže klinici ali htjela bi da prođemo jeftinije.Gledala sam na internetu neke pansione koji su vjerovatno dalje pa se kreću isto od 30 eur pa na dalje,a onda još dok platimo parking kod klinike.
    Kako čemo sada prvo ići na inseminaciju nećemo ostati više od 2-3 dana hotel po 50 eur još je prihvatljiv,ali kada budemo išli na ivf planiramo ostati 7-10 dana pa bi tražila nešto jeftinije.Pretorija kako imaš iskustva šta ti misliš naravno htjeli bi proći jeftinije.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Marta,malo me zbunjuješ Mirna mi je napisala da cijena postupka ivf je 2.600 eur,što uključuje:ivf ciklus+donacija sperme+ICSI+anestezija+STD testovi (spolne bolesti),kryokonzervacija (zamrzavanje) preostalih embrija,produžena kultivacija,asisrirani hatching.
    Pitala sam jel se još šta plaća ona kaže ne i da sve snosi hzzo.
    Pretorija,koliko ostaješ u pragu?
    Znači ti svi hoteli u blizini PFC nočenje se kreće izmedu 50-60 eur za dvije osobe,a parking se vjerovatno plaća posebno.
    Pošto ćemo mi sada ići prvi puta u PFC (dosada išli u Pronatal) odsjeli bi bliže klinici ali htjela bi da prođemo jeftinije.Gledala sam na internetu neke pansione koji su vjerovatno dalje pa se kreću isto od 30 eur pa na dalje,a onda još dok platimo parking kod klinike.
    Kako čemo sada prvo ići na inseminaciju nećemo ostati više od 2-3 dana hotel po 50 eur još je prihvatljiv,ali kada budemo išli na ivf planiramo ostati 7-10 dana pa bi tražila nešto jeftinije.Pretorija kako imaš iskustva šta ti misliš naravno htjeli bi proći jeftinije.
    Po pragu se ne morate voziti autom,gradski prijevoz je savršeno organiziran! Ali naći parking pogotovo kod PFC je nemoguća misija!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tako smo i mislili auto ostaviti na parkingu hotela ili u garaži pa ići pješke ako je u blizini ako ne gradskim prijevozom.
    U Pronatalu je to drukčije riješeno klinika ima mali hotel i parking besplatno u krugu bolnice i sve je ograđeno tako da bi smo samo tamo bili i nismo vidjeli praga jer smo ostajali svega dan-dva.
    Koliko sam razumila PFC je u centru Praga i znači oko njih su hoteli (hotel art,park...) a jel oni imaju svoj parking ili garažu?

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

olea, mirna ti je zbrojila ukupnu cijenu svega toga nabrojanog. i u toj cijeni su ti i markeri.
    moj postupak je 2300 eura, a u toj cijeni je osim samog postupka i cijena ICSI-ja i anestezije i markera.
    ja ne idem preko HZZO-a, pa ne znam za te detalje.
    kad sam u njihovom cijeniku čitala šta sve obuhvaća sam postupak, tamo je opisano i uzv.......,
    pa sam samo provjerila sa Mirnom jesam dobro skontala.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nama je dr Mardešić rekao da nalaze mm na HIV, sifilis i hepatitis donesemo kad krenemo na postupak i da vrijede 6 mj. dakle ne znam zašto bi ih u klinici ponovno vadili?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Zato jer po češkom zakonu nesmiju biti stariji od cetiri dana, tak su barem nama objasnili.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer po češkom zakonu nesmiju biti stariji od cetiri dana, tak su barem nama objasnili.

i nama su tako objasnili.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mi kad smo ljetos bili u Pragu smo ostavili auto u podzemnoj garazi na dnu Hermanove koja je paralelno sa milady Horakove gdje se alazi PFC i kostalo je oko 10 eura po danu.
    Ja sam sada dosla avionom Sima taksista me docekao i odsjela sam u Hotelu Park sama sam bukirala preko www.hotelclub.com bilo mi je povoljnije nego preko Mirne 50 euroa.
    Na internetu hotelima cijene variraju bar sa ovim Hotelom Park neke dane je 33 eura po danu a neke 43 eura tako da sve zavisi kad dolazite.Ovaj hotel ima parking al mislim da se extra placa.Ovdi je najbolje koristit javni prevoz auto ostavit jer su velike guzve i nigdje nema parkinga.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

O ja sutra putujem iz Praga danas sam bila na obilasku grada i opet sam se nahodala sve mislim jos ovo da pogledam i tako par sati sam provela u starom gradu jako je ljepo i na Karlovom mostu naravno po 3 put i uvijek je pun ljudi.

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

cure koje putujete sretno, ja izgleda ću morati još malo pričekati....

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    Faith pokusala sam ti poslati pp ali nemas dovoljno postova. Daj napisi jos 15 postova ili mi posalji mail na misspremanga@hotmail.com
    idući tjedan sam naručena za pregled, puno hvala na savjetu , možda mi uspije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

faith, evo sad možeš primati privatne poruke, zašto još morate čekati? kad bi otprilike išli?
    Što se tiče nalaza za spolne bolesti, naravno da će svatko slušati svoju matičnu kliniku (iako je neobično da nisu usklađeni).

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Curke pozdrav svima,često škicnem da vidim što ima mada nisam uvijek u prilici javiti se.
    Sretno svima koji uskoro planiraju u Prag....
    Pretorija skitalico toliko si se navikla na prag da sam skoro pomislila da se ne vraćaš skoro-šalim se.....super si mi!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Danas 5 dnt ja nista posebno ne osjecam samo imam puno energije sta nije neki dobar znak za trudnocu, jedino mi se uvece vec oko 9 spava al se zato rano probudim.
    Ja mislim da se ja dobro osjecam zbog ovih hormona posto sam inace u ranoj meno pauzi i kad god sam na hormonima super se osjecam.
    Jutros sam si isla kupit sok i vodu i jos par sitnica i rakiju onu njihovu Becherovku i mislim da je to bilo malo previse kilaze za mene
    ali sta se more valda nece naskodit.
    Koji su ono dani za implatacijsko krvarenje od transfera kod mene sve cisto
    I od kako koristim Crinone gel vise nemam pritisak u donjem stomaku kao prije kad sam stavljala utrogestane.

O da ja danas putujem trebam izac iz sobe u 12 ali je dobra Mirna sredila da mogu ostat do 2 jer imam avion tek u 7 navece.
    Tako sada jos leskarim jer predamnom je dug put..
    Pusa svima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pretorija, sretan put i ne opterećuj se sa simptomima ni sa imp. krvarenjem jer svi imaju različito-neko nema uopće nikakve simptome, a neko svakakve, sretno!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo da se i ja malo javim....
    Prvo - Pretorija, uz toliko tvoje pozitivne energije - mora sve ispasti ok! Sretno!
    Dalje... Vezano uz markere, mi smo bili prošli vikend u Pragu na konzultacijama u PFC i ovako nam je dr. L. rekla: markere moramo napraviti kod nas (uz ostale nalaze - RH faktor, grupa, i internističke nalaze zbog anestezije....), svi nalazi ne smiju biti starji od 6 mjeseci, ALI prije samog postupka u klinici se MORAJU ponoviti markeri na zarazne bolesti. Objasnila je da je takav češki zakon. Ukratko, ja sam si to prevela na sljedeći način - da bi uopće ušli u proceduru (papirnato), moraš dostaviti uredne markere na zarazne bolesti, međutim, prije samog postupka, oni ih moraju ponovo provjeriti, da ne bi slučajno u razdoblju od nalaza do postupka došlo do zaraze... Valjda sam dobro shvatila...
    Uglavnom, meni je doktorica izričito rekla da napravimo doma nalaz i donesemo, i da će ga ona ponoviti na dan punkcije (ili ET - to nisa ziher?) kod njih. Dakle, ne jedno ili drugo, nego i jedan i drugi nalaz. Nešto je poslje objašnjavala o glupim zakonskim odredbama, i periodu inkubacije, ali tu sam se lagano izgubila...

Što se tiče putovanja i boravka u Pragu - da podjelim i naše iskustvo:
    - odsjeli smo u hotelu Globus (http://www.hotel-globus.cz/en/)
    - 2xnoćenje s doručkom za nas dvoje platili smo ukupno 40€
    - hotel se nalazi izvan centra ali ga je zato s autoceste iz pravca RH vrlo jednostavno naći i na samom je ulazu u grad (recimo zagrebački hotel I na Laništu)
    - hotel se nalazi 5 min. šetnje (mind you - brežuljak) od metro stanice na crvenoj liniji metroa. Ova linija vozi direkt do podnožja ulice M. Horakova u kojoj se nalazi PFC. Dakle, od hotela do klinike dođe se za cca 25 min - bez presjedanja. Mi smo išli pješke od metroa do klinike, ali ako je neko baš jaaaaako umoran - može se i tramvajem (mislim 2 stanice). Linija metroa također prolazi kroz središte grada do kojeg se dolazi za 12 min (štopali )
    - hotel ima besplatnu zaključanu garažu - ovaj aspket nam se najviše svidio jer je parkiranje u Pragu katastrofa i skupo, a navodno su auto krađe jako česte...
    - s negativne strane, hotel je malo "pofucan" , ali nije loš... Otprilike opet - kao naš hotel "I" ili "Laguna" .... recimo. Izgrađen je valjda krajem 80-ih (podsjeća na našu arhitekturu iz tog razdobla), i za to doba je očito bio jako cool i moderan.
    Uglavnom, ako tražite čisti i praktičan smještaj, ali bez puno dodatnih sadržaja, preporučam!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure,evo ja danas dobila i službeno riješenje od hzzo-a za inseminaciju donor.
    Zvala sam ih da pitam za lijekove i rečeno mi je da mi bolnice tipa Petrova,VV moraju dati lijekove a ja sam rekla da su mi tamo rekli da neću jer oni ne rade postupak već pripremu.Onda mi je gđa iz hzzo rekla da ih tražim da to napismeno napišu da ne mogu dati lijekove pa da ja to pošaljem njima u hzzo pa ču oni meni refundirati troškove lijekova na koje imam pravo.
    Mislim sve kompliciraju,ja sada pošto idem na inseminaciju neću trebati ništa puno klomifen tablete i štopericu tako da nije problem da kupim,ali šta da trebam inekcije,pa sprej i drugo što je potrebno za ivf ?
    Iznenadila sam se kada su mi rekli da oni ne računaju one postupke joje nisu odobrili tako da se dvije inseminacije koje smo sami platili ne računaju i oni ovo broje kao prvu,pa ako ne uspije odobravaju još dvije inseminacije pa tri IVF.Pa to je glupo i nema logike zar im nije bolje platiti 1 ivf nego 3 inseminacije koje izađu skuplje sa troškovima puta.
    Za troškove puta mi je rekla da kada obavimo u pragu kopiram otpusno pismo i riješenje i saljem u podružni ured hzzo i onda refundiraju prijevoz sredstvima javnog prevoza tamo i nazad i naknadu troškova prijevoza tamo i nazad.
    Pa zar troškovi i nadnada nisu jedno te isto?
    Više sam izludila danas od njih tako da mi mozak ne radi.

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pretorija sretan i ugodan povratak kući

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •