Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Što se igrati s djetetom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Moj ima tek 13 mjeseci al se obožava igrat što god, voli skrivice, obožava da trčimo za njim po kući, voli preslagivat papire, bacat stvari da jako udare o pod - po mogučnosti plastične boce, obožava se igrat sa našim psom, koja je jedno 5 puta veča od njega, skače po njoj, trči za njom. A upravo dok ja tipkam on slaže knjigovodstvo, a meni mrak na oči jer poslje imam tonu papira za pokupit. Najviše do svega voli plesat i pjevat, neka muzika stalno svira, baš ima ritma. A od jutros smo se naučili i gađat onim ukrasnim kušinima (jastucima) to ga je oduševilo. Igračke baš ne ferma, više voli akciju.
    Tek 13 mjeseci i hoda i trči, super
    Mi smo na 12,5 i još ne hoda i mislim da ne bu tako skoro

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Tek 13 mjeseci i hoda i trči, super
    Mi smo na 12,5 i još ne hoda i mislim da ne bu tako skoro
    Da, ali zato mi nešto ne govori puno, zapravo govori manje nego prije par mjeseci. Samo je skoncentriran na aktivnost, a kad ga kao vježbamo govor, onda reče onih 2-3 riječi koje kao zna, hvala-uava, medo brudno-edo budo, govori nenenene, dadadada, babababa, i ima neki svoj jezik giljibljmntljtlj koji niko ne razumije. Ne znam jel bi trebala brinut zbog toga ili ne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali zato mi nešto ne govori puno, zapravo govori manje nego prije par mjeseci. Samo je skoncentriran na aktivnost, a kad ga kao vježbamo govor, onda reče onih 2-3 riječi koje kao zna, hvala-uava, medo brudno-edo budo, govori nenenene, dadadada, babababa, i ima neki svoj jezik giljibljmntljtlj koji niko ne razumije. Ne znam jel bi trebala brinut zbog toga ili ne
    Ne trebaš biti zabrinuta.

Sama si sebi dala odgovor u prvoj rečenici.

DIjete troši velik dio energije na rast i razvoj motorike. To što ne govori, ne znači da ne uči. Sluša, uči razumijevati govor (u ovoj fazi to je jednako važno, ako ne i važnije od govora kao takvog) i možeš očekivati da će u nekom roku krenuti govoriti.

Djeca se ne razvijaju linearno, čak ni ne rastu linearno (vidim ja po svojima - najprije im se skrate hlače, tj. narastu u visinu, a onda se "popune") a pamet često dosta kaska za tijelom...

Ovako malo dijete (pogotovo muško) često će prvo savladati hodanje, trčanje, skakanje, penjanje.... (što mu je zanimljivo) a onda će se uredno vratiti govoru, kad mu bude trebalo.

Možeš to potaknuti tako da ga pitaš, da razgovaraš s njim, da mu kažeš "RECI mi što trebaš, pa ću ti to i dati" , pjevaj mu, uči ga brojalice i druge ritmične bezvezarije i tako.

Razlog za brigu imala bi tek ako bi ovakav status govora imalo dijete staro 2 - 2,5 godine, dakle - opusti se i uživaj! Sve to dođe na mjesto.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.03.2011. at 10:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •