Stranica 41 od 54 PrviPrvi ... 31394041424351 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

jooooj curke moje čitam vas i prisjećam se sebe u prvim koracima MPO priče...kako je bilo lijepo prvi put, ništa nisam znala...bila sam kao tuka, a moram priznati da si sada poželim vratiti u rikverc i svaki sljedeći postupak tako proživjeti...bemti sad previše znam....ni brige ni pameti, a ni boli....prema tome curke samo hrabro i neopterećivati si glavu s nepotrebnim stvarima....daj Bože da ih nikad i ne saznate

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

IvaMia ja bi se isto vratila u rikverc i neke stvari bolje da ne znam, ali neke bi bilo bolje da sam znala u samom startu.

Hvala bogu imam prijateljice koje su isto u MPO priči, koje su mi u mnogočemu pomogle. Naravno imam i vas ovdje, čitam, pitam, pišem, možda ne previše, ali aktivno čitam.

Inana toliko si me nasmijala svojom objavom za decapeptyl, jer sam i ja slabo bila informirana, mislila sam da su to tabletice, kad ono injekcije

Mene je isto bilo strah punkcije, prag boli mi je jako mali.
    Kaj da ti velim da sam 2 puta išla privatno baš radi anestezije (i još nekih razloga, al nebitno sad o tome)
    treća punkcija, imala sam 3 folikule, sestra me zašprehavala i nisam ni skužila da je doktorica obavila svoje
    a bilo me strah, ja ti to ne mogu opisati koliko me bilo strah

sad se samo nadam da će mi svaka punkcija biti recimo bezbolna

hm, koliko treba biti folikula za punkciju da ti daju anesteziju?

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Palcicazg prvotno napisa Vidi poruku
    hm, koliko treba biti folikula za punkciju da ti daju anesteziju?
    Netko je negdje napisao da obično cure sa PCO dobiju anesteziju zbog puno folikula...pretpostavljam da je to preko 20...
    Moje jedino iskustvo s punkcijom do sada je bilo užasno, doduše bilo je na VV, i sve što sam primila bio je njihov koktel ( plus par apaurinčića i normabelčića kući - doktor preporučio...tad nisam mogla ni slutit što me čeka ).

Sam strah od punkcije je sve što mene užasava oko cijele MPO priče...Na mojoj punkciji bilo je preko 70 folikula, tj. sigurno i više, to je bilo ono što je bilo dovoljno veliko da dr. uspije na brzinu prebrojat, kad mi je reko da sve mora izvaditi, bez obzira na veličinu...doduše, tad si nisam mogla predočiti što očekivati...Već s prvim ubodom sam shvatila...Tad sam dobila 24 super js, od kojih se 8 oplodilo...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cure kaj i ja budem u dugom protokolu,terapija mi je decapeptyl gonalf?

Poslije punkcije decortin/Fraxiparin...za kaj se to daje,kaj se ne koriste utrogestani?

I mene je strah punkcije,al si mislim kak sam ih preživjela 5,budem i 6...samo da pikice dođu čim prije!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitanjce, idem uskoro na konzultacije na SD.
    Pa me zanima, koliko dugo se prosječno čekaju nestimulirani postupci na AIH/IVF mislim.
    Za stimulirane znam da je to dugotrajni "posao".
    Imamo sve pretrage obavljene.

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sweety, ja sam kad sam došla na prve konzultacije bila 9.dc, odmah mi je pogledao nalaze koje sam do tad imala, dao popis što još moram obaviti i pogledao me uzv i rekao da odmah idemo u prirodni postupak klasični IVF (uzv, štoperica, punkcija, utrogestani i čekanje bete), pa prema tome ovisi koji će ti dc biti i dal ćeš ić odmah ili idući ciklus. Joooooj poludit ću do ponedjeljka kad moram vaditi prvu betu. Sve sam do sad bila pozitiva a sad me već peru sumnje u ishod i hvata lagana panika.
    Svim curama želim lagodno čekanje na bete, punkcije, et i sl. čekalice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    Poslije punkcije decortin/Fraxiparin...za kaj se to daje,kaj se ne koriste utrogestani?
    Decortin su kortikosteroidi, a Fraxiparin je heparin. U postupku MPO neke klinike ih propisuju jer postoji misljenje da mogu pomoci kod implantacije, tj. ostvarivanja trudnoce. Ja bih bila odusevljena da sam u klinici koja je sklona pokusati povecati uspjesnost postupka i sa time.

Utorgestan je progesteron i on se normalno daje neovisno od ova dva lijeka.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tanjam,brzo ti bude ponedjeljak,nemoj sumnjat u ishod....želim ti da ti beta bude velika!

Aurora,hvala ti na objašnjenju....prošla sam 7 postupaka,a osjećam se kao da mi bude prvi i kao da sam na početku i niš ne znam...valjda mi bude u drugom postupku sve jasnije ..a možda i ne bude drugog...

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sweety, ja sam došla kod dr. B. na pregled, izišla s domaćom zadaćom (3-7dc - Klomifen, 10 dc - folikulometrija). Međutim, otišla sam već 9 dc da ne bih nešto preskočila (strah, strah....), dr. Turudić napravila folikulometriju (16 mm - 1 folikul) i dala pak svoje upute - 11 dc - štoperica, 13 dc na AIH. I sad čekamo betu, a 3 tjedna od AIH-a trebam doći na kontrolu (naravno, bude li ciklus u međuvremenu, odmah trebam na SD kako sljedeći mjesec ne bismo propustili).

AIH je radio dr. B. i bio je divan. Ništa nisam osjetila. Prva dva dana me je malo probadalo u trbuhu, ali evo, 4 dan od AIH-a ništa. Ko stara. Ili ko nova

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Sweety, ja sam došla kod dr. B. na pregled, izišla s domaćom zadaćom (3-7dc - Klomifen, 10 dc - folikulometrija). Međutim, otišla sam već 9 dc da ne bih nešto preskočila (strah, strah....), dr. Turudić napravila folikulometriju (16 mm - 1 folikul) i dala pak svoje upute - 11 dc - štoperica, 13 dc na AIH. I sad čekamo betu, a 3 tjedna od AIH-a trebam doći na kontrolu (naravno, bude li ciklus u međuvremenu, odmah trebam na SD kako sljedeći mjesec ne bismo propustili).

AIH je radio dr. B. i bio je divan. Ništa nisam osjetila. Prva dva dana me je malo probadalo u trbuhu, ali evo, 4 dan od AIH-a ništa. Ko stara. Ili ko nova

Hvala, hvala.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tamo gore su se 3 stanice vjerujem lijepo otopile i stopile sa spermekima i sada se dijele li ga dijele, a ja lijepo ležim i odmaram a pes mi masira leđa, baš uživam

Sutra ujutro ćemo ćuti kad je transfer

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

podigla svoje pikice...dobila 25 gonala+10 menopura(za sada)...nakon ET-a počinjemo sa Fraxiparinom...
    eto to su novosti..sad se šopam sa Duphastonima i čekam M..

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je negdje napisao da obično cure sa PCO dobiju anesteziju zbog puno folikula...pretpostavljam da je to preko 20...
    Moje jedino iskustvo s punkcijom do sada je bilo užasno, doduše bilo je na VV, i sve što sam primila bio je njihov koktel ( plus par apaurinčića i normabelčića kući - doktor preporučio...tad nisam mogla ni slutit što me čeka ).

Sam strah od punkcije je sve što mene užasava oko cijele MPO priče...Na mojoj punkciji bilo je preko 70 folikula, tj. sigurno i više, to je bilo ono što je bilo dovoljno veliko da dr. uspije na brzinu prebrojat, kad mi je reko da sve mora izvaditi, bez obzira na veličinu...doduše, tad si nisam mogla predočiti što očekivati...Već s prvim ubodom sam shvatila...Tad sam dobila 24 super js, od kojih se 8 oplodilo...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, za MTHFR si dobila fraxiparine? Kako je završilo s fibrinogenom?

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Stigle su i moje pikice, ranije nego šti su trebale
    Dogovorila sam se sa sestrom da dođem u srijedu na prvu folikul. pošto mi je tada 21dc. Podignut ću lijekove i do doktora odmah. Jedva čekam

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    kiara, za MTHFR si dobila fraxiparine? Kako je završilo s fibrinogenom?
    da mare za MTHFR i zbog povišenog fibrinogena mi je uveo Fraxiparin...ništa nije komentirao osim da je bolje dati heparin preventivno nego ga ne dati..

arizona super kaj su stigli lijekovi,mi ćemo onda skupa u postupak..

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Naša lista lijekova:

Kiara79 273 od 15.11
    Inana 278 od 16.11
    Lily 287 od 18.11 23.2 stigli lijekovi do broja 290

Arizona311 307 od 30.11 oko 10.3 se očekuju sljedeći
    CorinaII 340 od 14.12
    Isabel 381 od 20.1
    lberc 5 od 11.1
    Sany7 46 od 5.2
    Tanjam 51 od 8.2
    Linalena 61
    Špelkica 63

Članice kluba SD : (cure ne znam u kojoj ste fazi)

IvaMia2009
    jo1974
    katka22
    MalaMa
    Sonječka
    sweety
    TeddyBearz

POSTUPCI:

tanjam 5.3 teta beta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ GDJE JE TANJA ????
    Cannisa3/2011

ko zna laatinski :: epursi muove????? ufff davno je to bilo
    Evo i mene na listi SD - 1. 2. 2011. - broj 40.
    Sestra mi je najavila mogući početak tek u lipnju. Tko zna do kojega su broja došli na SD?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

maslina sad su ti na 300 i nešto od prošle godine...sa ovom još nisu počeli..

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sudeći po tome, stvarno ništa prije lipnja. Ništa, do tad se nadajmo da će AIH biti djelotvoran

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da i tu javim, od 3 zamrznute ni jedna se nije dobro odmrznula, tak da ih nisu ni oplođivaliđđđđ

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da i tu javim, od 3 zamrznute ni jedna se nije dobro odmrznula, tak da ih nisu ni oplođivaliđđđđ
    žao mi je zbog toga...
    ...ako dobro čitam potpis, imaš još 3 krio, jel tako? Nadam se da će ti taj biti dobitni...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam imam, nažalost. Izgleda da su na SD najrigidniji, odmrzvaju po 3, nema veze dal su sposobne za oplodnju ili ne, ne punktiraju svježu, nemreš ni u prirodni dok ne potrošiš zamrznute, a prvo su mi bili rekli da me neće staviti niti na listu za lijekove dok ne potrošimo smrzliće, ajd prošli mjesec nakon prvog neuspješnog krio.p. ipak su me stavili na listu

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a joj linalena..baš mi je žao draga..
    glupi zakon i Milinović...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imam imam, nažalost. Izgleda da su na SD najrigidniji, odmrzvaju po 3, nema veze dal su sposobne za oplodnju ili ne, ne punktiraju svježu, nemreš ni u prirodni dok ne potrošiš zamrznute, a prvo su mi bili rekli da me neće staviti niti na listu za lijekove dok ne potrošimo smrzliće, ajd prošli mjesec nakon prvog neuspješnog krio.p. ipak su me stavili na listu
    uhhh...kak me to ljuti...
    ako ovaj put dobijemo koju stanicu viška,ja ću potpisati da ne želim zamrzavanje...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Al znaš kaj je najbolje to te pitaju prije punkcije!!!!!

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

lilalena, baš mi je žao

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al znaš kaj je najbolje to te pitaju prije punkcije!!!!!
    A možeš li im odgovoriti nešto u stilu: ako dobijemo više od 6 js, odbijamo zamrzavanje???
    Kakve sam ja sreće, i u iskustvu s moje jedine punkcije koju imam iza sebe ( čitaj 70-ak punktiranih, doduše 24 zrele js ), nikad neću potrošit krio js...
    Majko moja, kad sve vidim, ne znam kako ću se uopće i odlučit napokon krenut...

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

linalena koma, baš mi je žao
    Stvarno je to zeznuto, i ja također razmišljam ići li ili ne na zamrz.

Još jednom da ponovim, ako ste oko br. 307 nazovite za pikice. Moje su stigle čak i ranije.

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

linalena žao mi je zbog stanica
    nisam ni znala da se još smiju smrzavati, zar nije bila bura oko toga?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MalaMa prvotno napisa Vidi poruku
    linalena žao mi je zbog stanica
    nisam ni znala da se još smiju smrzavati, zar nije bila bura oko toga?
    U pravu si MalaMa bila je itekakva bura oko toga sto je novim Zakonom o medicinskoj oplodnji zabranjeno zamrzavanje embrija. Kao alternativu tome zakon nam je dao mogucnost zamrzavanja jajnih stanica, a kakve to posljedice ima zorno prikazuje evo bas i ovaja linalenin primjer.

Obzirom da ste ti i tvoj suprug jos mladi i na pocetku MPO price savjetujem ti da se malo bolje upoznate sa ucincima novog zakona prije nego sto mozda zbog neinformiranosti izgubis svoje dragocjeno reproduktivno vrijeme.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hej cure da vam se malo izjadam, od dr tjedna sam trebala bit pikalica, ali... kako to kod mene biva ništa od toga,brisevi mi nisu dobri pa trebam to izliječit pa tek onda krećemo, nadam se samo da će to bit idući ciklus jer ne mogu više dočekat taj postupak! joooj!

linalena žao mi je, znam kak ti je sada, i sama sam se namučila oko tih krio post., prvo smo izgubili 3 ciklusa dok smo došli do toga da se idu stanice odmrzavat jer nisam imala ovulacije, e kad smo to dočekali, vele mi ne morate zvat dođite tad i tad na transfer, ja dođem, ništa od transfera stanice su bile loše nakon odmrz. e ne moram ni reć u kojim suzama sam išla doma... tako je da je to grozno i u mom slučaju čisto gubljenje vremena i živaca.. ali ima cura (malo ali ima) koje su i tako uspjele tako da ti držim fige za idući put!

e da, meni su jednom i krio postupku punktirali svježu stanicu, ali to kad mi je ostalo 2 za odmrznut tako da oni izgleda strogo paze da idu s 3 stanice mada se zna da neće sve stanice bit dobre poslije odmrzavanja

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Lily prvotno napisa Vidi poruku
    hej cure da vam se malo izjadam, od dr tjedna sam trebala bit pikalica, ali... kako to kod mene biva ništa od toga,brisevi mi nisu dobri pa trebam to izliječit pa tek onda krećemo, nadam se samo da će to bit idući ciklus jer ne mogu više dočekat taj postupak! joooj!

linalena žao mi je, znam kak ti je sada, i sama sam se namučila oko tih krio post., prvo smo izgubili 3 ciklusa dok smo došli do toga da se idu stanice odmrzavat jer nisam imala ovulacije, e kad smo to dočekali, vele mi ne morate zvat dođite tad i tad na transfer, ja dođem, ništa od transfera stanice su bile loše nakon odmrz. e ne moram ni reć u kojim suzama sam išla doma... tako je da je to grozno i u mom slučaju čisto gubljenje vremena i živaca.. ali ima cura (malo ali ima) koje su i tako uspjele tako da ti držim fige za idući put!

e da, meni su jednom i krio postupku punktirali svježu stanicu, ali to kad mi je ostalo 2 za odmrznut tako da oni izgleda strogo paze da idu s 3 stanice mada se zna da neće sve stanice bit dobre poslije odmrzavanja

Aurora,
    čitala jesam nešto o tome, ali očito ne dovoljno. Puno sam toga naučila i od vas na forumu. Odmah krećem u detaljnije proučavanje. Samo ne znam koja nam druga opcija ostaje,ako prirodno ne možemo zatrudniti.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,nova sam na forumu ali vas jako dugo čitam i imam osijećaj da vas već sve poznajem pa sam se odlučila konačno pridružiti.Ja sam isto kao i Linalena danas saznala da ni od drugog mog kria ništa a dobila sam 14 j.s od kojih nakraju 3 iskorištene.Užas!

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo cure da se i ja javim. Danas mi je 35.dc, 18dnp,13dnt i 9 dana nakon zadnje injekcije brevactida i danas sam popiškila 2 crtice na testu. Sutra idem vadit prvu betu.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tanjam, divne vijesti
    Držim fige za super betu. Gdje ćeš ići, može li se obaviti u Zapr.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

tanjam- jeeeeeeeeej!

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    tanjam, divne vijesti
    Držim fige za super betu. Gdje ćeš ići, može li se obaviti u Zapr.
    Ne znam nisam pitala svoju ginek., odmah mi je dala uputnicu za Sv.Duh laboratorij. Nalaz je gotov isti dan ko 13.30.

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala cure na lijepim željama i podršci. Javim konačne rezultate.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanjam prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure da se i ja javim. Danas mi je 35.dc, 18dnp,13dnt i 9 dana nakon zadnje injekcije brevactida i danas sam popiškila 2 crtice na testu. Sutra idem vadit prvu betu.
    Čestitam!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tanjam...bravo..
    čestitam i ~~~~~~~~~~~~~~~za veliku betu..

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj tanjam kak je lijepo pročitat ovakve vijesti, čestitam i držim fige za ooooooogromnu brojčicu sutra!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Katka, čestitam!!!! Suze su same potekle na ovakvu vijest! Bravo!!!!

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dobro nam došla nina977,

tanjam ovo su lijepe vijesti, i očekujemo isto tako lijepu betu ~~~~~~~~

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tanjam draga čestitam

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tanjam, čestitam!!!!! Sezona trudnica SD počinje

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tanjam ~~~~~~~~~~~~~1 i jupijeeeee sutra će biti veeliiikaaaaaaaaaaaa beta, beturina

Nina977 dobrodošla, i što reć nego razumijem te u potpunosti. Koliko ih imaš još smrznutih? (ja još 3)
    I da li si na listi za lijekove za dalje? Odnosno koji su vam daljnjji planovi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj MalaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora,
    čitala jesam nešto o tome, ali očito ne dovoljno. Puno sam toga naučila i od vas na forumu. Odmah krećem u detaljnije proučavanje. Samo ne znam koja nam druga opcija ostaje,ako prirodno ne možemo zatrudniti.
    prvo čestitam tanjam!!!

MalaMa, sigurna sam da si se načitala već tekstova na forumu.
    Ovo sa zabranom zamrzavanjem embrija, a dozvoljenim zamrzavanjem jajnih stanica je zbilja BIG DEAL. Još je BIGGER to što se po ciklusu smiju samo 3 js pokušati oploditi, tako da je lista onih koji niti ne dođu do transfera poduža. Tako da obavezno obratiš pažnju na to. Pogledaj sama u Zakonu i ako imaš volje tu na ovoj stranici možeš pročitati svašta korisnoga.

Meni npr. je liječenje u Hrvatskoj totalno besmisleno, ali ti još niti ne znaš ni kako reagiraš na terapiju ni imaš li problema s implantacijom itd. Za sada bih se na tvom mjestu prijavila negdje za čekanje lijekova i nadala se da će doći do transfera iz svježih embrija. Ako dobro reagiraš na pravu stimulaciju (pitanje je hoće li ti uopće dati pravu ili će se igrati s klomifenima i sl.), a ne ostaneš trudna odmah, onda počnite šparati za neku kliniku koja radi po europskim standardima, a to na žalost nije moguće u Hrvatskoj. Ako si low responder, onda baš i nema razloga da ideš van na liječenje.

Kad smo mi kretali u prvi postupak, bili smo jednako stari kao vi i dijagnoze su nam bile jednake.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Drage moje ja Vas redovno čitam i pratim, stvarno mi je žao što kraj svega ostalog su uveli sad i te brojeve te čekanje lijekova, znam koliko znači jedan tjedan, a kamoli mjeseci do postupka! Svima želim od srca da bete budu velike i male mirišljave smotuljke! Na jesen se nadam da ćemo i mi krenuti po bracu ili seku! Puno pusa od Marka i mene!!!!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tanjam čestitam i želim ti lijepe vijesti sutra!

jelena, hvala na savjetima!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ines31 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje ja Vas redovno čitam i pratim, stvarno mi je žao što kraj svega ostalog su uveli sad i te brojeve te čekanje lijekova, znam koliko znači jedan tjedan, a kamoli mjeseci do postupka! Svima želim od srca da bete budu velike i male mirišljave smotuljke! Na jesen se nadam da ćemo i mi krenuti po bracu ili seku! Puno pusa od Marka i mene!!!!
    ines,dugo te nije bilo...
    Marko...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •