Stranica 10 od 54 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ajme, anabanana, jako mi je žao

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj FionaM prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, anabanana, jako mi je žao

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anabanana, ovo je strašno i prestrašno..žao mi je, draga

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    anabanana, ovo je strašno i prestrašno..žao mi je, draga
    anabanana, drzi se

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anabanana

Znam da ti je užasno teško, jer i sama sam to nedavno prošla. Plakala sam danima i razmišljala kad će doći dan a da me neće toliko boljeti razmišljanje o tome, ali eto došao je i sad se već veselim novom postupku.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Anabanana

Znam da ti je užasno teško, jer i sama sam to nedavno prošla. Plakala sam danima i razmišljala kad će doći dan a da me neće toliko boljeti razmišljanje o tome, ali eto došao je i sad se već veselim novom postupku.
    Sidad je u pravu, vidis iz mog potpisa slicnu situaciju. Zadnji put sam mislila da ce mi srce puci, a eto, sada opet mislim pozitivno, znas kako kazu: sto nas ne ubije to nas ojaca

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

anabanana žao mi je...ali treba misliti pozitivno koliko ti god to sad nemoguće izgledalo. drži se

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala curke moje, znam da me samo vi mozete razumjeti, vi koje ste to prosle...plakala sam s vama, a sad placem i za svojim andjelom...sve je gotovo, zahvat prosao uredno, zivot ide dalje....mi necemo u "nove pobjede", nama je dosta. Prvu bebu smo dobili iz 8 pokusaja, zarko smo joj zeljeli seku ili bracu, ali zahvaljujem Bogu sada na njoj, zivoj, zdravoj, veseloj i razmazenoj. Vama svima koje niste docekale svoju bebicu, od srca zelim sto brzi uspjeh po ovom trnovitom putu.. Hvala svima,znam da sam mnoge uplasila, poslje sam to shvatila da mozda nisam trebala nista pisati.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Draga anabanana, tek sad sam vidjela tvoj post, žao mi je zbog vas, ali znam da si sretna jer imaš već jednu bebu. Nikad ne reci nikad....pusa iz zd

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

anabanana žao mi je....

Drage moje trudnice.. trudna sam 19tj. + 5 i napokon sam se skinula sa utrogestana , danas bila na pregledu i dozvoljen mi je keks !!!!

Moje pitanje, da li vi koristite kondome kao zaštitu od bakterija ?
    Dr. mi je rekao da ne treba, ali mene nekako strah... inače svi nalazi su OK, nemamo nikakve beštije .....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ej evo i mene mi smo 17 tj dr.na je rekao da će bit curka mamina-sreća do neba!!! sve je super osjetim je kak vec kucka mamu svoju ponekad pa sam presretna.što se sexa tiče mi se rokamo od prvog dana čak i par dana nakon aspiracije i to cjelo vrijeme bez kondoma,utrogestan ne koristim od11 tj.na svoju ruku tek mi je sad rekla da ga prestanem a dala mi je normabel u11tj. 3x1 od 2 mg. koji također ne koristim. ne vidim razloga zasto bi to pila ako se super osjećam i kaže da je sve u redu.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana 03 prvotno napisa Vidi poruku
    ej evo i mene mi smo 17 tj dr.na je rekao da će bit curka mamina-sreća do neba!!! sve je super osjetim je kak vec kucka mamu svoju ponekad pa sam presretna.što se sexa tiče mi se rokamo od prvog dana čak i par dana nakon aspiracije i to cjelo vrijeme bez kondoma,utrogestan ne koristim od11 tj.na svoju ruku tek mi je sad rekla da ga prestanem a dala mi je normabel u11tj. 3x1 od 2 mg. koji također ne koristim. ne vidim razloga zasto bi to pila ako se super osjećam i kaže da je sve u redu.
    ovo mi je prepresmiješno, super si!!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi isto kondom-free...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad mi je nešto zanimljivo... prvi put sam bila trudna prije 5 godina i tad su više manje sve IVF trudnice imale zabranu seksa. Ne znam čini li mi se, ili su liječničke preporuke sada malo manje stroge...?

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni su i sada rekli ništa do 12 tj.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni dr nakon 9 tj rekao da možemo ali ono laganini... ali ja nisam htjela/mogla/imala želju... čim sam se skinula s utrića caboom! sad bi stalno i baš mi je predobro

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nama nitko ni u kojem trenutku nije zabranjivao....ali ja već neko vrijeme baš i nemam neku želju...valjda zbog utrića s kojih ćemo se skidati polako tek nakon 14 tjedna (sad smo u 12 tjednu)
    Zedra kako je prošao UZV?

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

:meni je gin rekla da može ako je sve ok, od prvog do zadnjeg dana, a mi i jesmo.. istina u prvom tromjesečju mi se baš nije dalo, i isto kao kod ksene, kad sam se skinula s utrića krenula ludnica..a sad ne stignem ni pomisliti na sex (a i beba spava u našem krevetu pa bi mi bilo neugodno al meni bed i kad pas gleda )

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Coolerica, bebica ti je stvarno ko princezica!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj nora77 prvotno napisa Vidi poruku
    anabanana žao mi je...ali treba misliti pozitivno koliko ti god to sad nemoguće izgledalo. drži se
    X Žao mi je!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa Vidi poruku
    Nama nitko ni u kojem trenutku nije zabranjivao....ali ja već neko vrijeme baš i nemam neku želju...valjda zbog utrića s kojih ćemo se skidati polako tek nakon 14 tjedna (sad smo u 12 tjednu)
    Zedra kako je prošao UZV?
    UZV prošao odlicno, hvala Bogu...Lakše dišem, mucnine me peru i dalje, ma uživam kao nikada u životu.....

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ajd super, baš mi je drago, mislim, ne zbog mučnina nego zbog OK UZV-a

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ana 03 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme ti si stvarno hrabraaaaaaaa

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

strumpfica kad je tebi termin?
    vidim da si imala transfer 2 dana poslije mene...

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ah ti termini....ja sam od silnog uzbuđenja zaboravila zapisati kad mi je bila zadnja menstruacija pa sam si neki dan na kalkulatoru trudnoće s fiksnom točkom dana začeća izračunala termin 27.08. (a tak je nekak otprilike ispalo i doktorima kad sam im neodređeno otprilike dala datum menstruacije)..ali kažu da blizanci dođu obično ranije...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj žemske moja... MM je strah se keksat sa mnom trudnom ... kaže toliko želimo bebu i da sada zbog keksa nešto krene po zlu!!
    Ako večeras ne bude akcije poludit ćuuuuuuuu !!!!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

he, sex u trudnoći
    ja sam oba puta na početku krvarila pa smo imali strogu zabranu prvi trimestar
    onda smo dobili dozvolu za onako laganini... i prakticirali... ja sam totalno napaljena trudnica
    s tim, da smo se jednom poseksali u drugoj trudnoći na samom početku, al nisam znala da sam trudna
    krvarila oooobilno 5 dana, beta bila samo 15 i kad je krvarenje prestalo hopa-cupa
    kad ono na kraju ispalo da sam nekim čudom ipak trudna

al samo da se osvrnem na utorogestan, nemojte ga samoinicijativno prekidati
    u ivf trudnoćama žuto tijelo ne funkcionira kako treba i postoji manjak progesterona
    nakon prvog trimestra tu funkciju preuzima posteljica pa ako je sve ok, tad obično kreće i skidanje s utrića
    ana ti si već bila u 11.tj. pa je posteljica počelo lagano funkcionirati, al ja se osobno to nikad ne bih usudila samoinicijativno..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Anabanana, jako mi je žao.

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi je nešto zanimljivo... prvi put sam bila trudna prije 5 godina i tad su više manje sve IVF trudnice imale zabranu seksa. Ne znam čini li mi se, ili su liječničke preporuke sada malo manje stroge...?
    Kad sam ja bila trudna (pred skoro 4), nisu baš imale zabranu seksa, nama je reklo OK nakon 1. trimestra, ako se dobro sjećam (s kondomima, zbog toga što sam ja sklona bakterijama). Možda ovisi od doktora do doktora, a i od grada do grada (te preporuke).

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma bit će prije da je moj osobni dojam
    U prvoj trudnoći sam mirovala i imala zabranu... a sad smijemo ali sam toliko umorna (jer radim i imam dijete), pa ne stignem ni misliti.
    Idem s foruma, Sunčica se želi igrati da sam ja mama, ona sestra, a lutka beba

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, možda sam fulala temu, ali nemam baš previše snage tražiti po forumu pa molim za pomoć i razumijevanje. Imam 24satne mučnine na rubu povračanja, po cijele dane jedva zadržavam hranu u sebi. Ima neka neki savjet ili zna za nešto što ublažava mučnine, neki "narodni lijek". Sve što se može nači na int. sam pročitala i probala osim 2xdnevno 25mg vitam.B6. Drugo ništa ne pomaže

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je rekla kolegica s posla puno limuna i kiselih krastavaca...nisam još isprobala jer me ne muči strašno ali vrijedi probati

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni samo mineralna pomagala, ono doslovno rokanje od podrigivanja ali i to kratkoročno... evo i sad u 17. tjednu, ono bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Draga Mare, na žalost nema tu baš puno pomoći dok ne prođe samo od sebe. Meni je jedino bilo važno da nikako ne bude prazan želudac (ja sam se zezala da ne smijem vrtit na prazno ) jer su mi onda mučnine najgore bile. I mene je do 15. tjedna držao konstantan osjećaj mučnine od 0-24 i ništa mi baš nije uspjelo to ubalažit. Gadilo mi se sve i prehrana mi se svela na čistu rižu, čisti krumpir ili paštu sa zelenim peštom, a doručak i večera mi je bio stostan kruh sa malo margarina

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

daklem, što se sexa tiče nama je rečeno da odnosi mogu biti samo verbalni, na žalost...
    sa utrića sam se skidala postepeno u 15.tt
    nisam nijednom povratila, ali imala sam muke koje sam ublažavala cuckanjem rennie tabletica i dm čajem od đumbira/naranče. i zvakanjem dvopeka.
    uskoro kad vas probava izda, probajte sve narodne lijekove poznate ljudskoj vrsti.
    pijte tableticu magnezija dnevno, on spriječava grčeve i prijevremene trudove, a nema ga npr. u twinlabovom prenatalu. ili pijte dosta donata mg.
    pijte barem 8 čaša vode dnevno, unos vode je jako bitan.
    jedite više manjih obroka, manje će vam biti muka i manje ćete se debljati.

toliko od pinkynih kućnih čarolija za danas. ako vas išta muči, upitajte

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pinky, potpisujem sve

osobito je bitan magnezij, on vas spašava u kasnijoj trudnoći (i inače)
    od grčenja mišića listova i stopala,
    ništa tako ne opušta mišiće kao magnezij (provjerila višekratno)
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 02.03.2011. at 16:31 Razlog: tipf

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, možda sam fulala temu, ali nemam baš previše snage tražiti po forumu pa molim za pomoć i razumijevanje. Imam 24satne mučnine na rubu povračanja, po cijele dane jedva zadržavam hranu u sebi. Ima neka neki savjet ili zna za nešto što ublažava mučnine, neki "narodni lijek". Sve što se može nači na int. sam pročitala i probala osim 2xdnevno 25mg vitam.B6. Drugo ništa ne pomaže
    Nema ti druge nego jest u malim količinama a često. Meni jedino šta pomogne to su umeboshi šljive-imaš ih za kupit u Bio&Bio dućanima. Pojedeš pola te šljive i mučnina nestane(pogotovo ako imaš i žgaravicu), ponekad je najbolje i povratit pa pojest tu šljivu ako nema druge. I čaj od đumbira pij!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf te umeboši šljive, u životu ništa ogavnije nisam u usta stavila. žali bože 80 kn. skoro nakon što sam zagrizla nisam dušu izrigala. zato cure, ocijenite hoćete li eventualno baciti toliko novca ko ja.
    da ste bliže poklonila bi vam ih, eno ih u frižideru

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    uf te umeboši šljive, u životu ništa ogavnije nisam u usta stavila. žali bože 80 kn. skoro nakon što sam zagrizla nisam dušu izrigala. zato cure, ocijenite hoćete li eventualno baciti toliko novca ko ja.
    da ste bliže poklonila bi vam ih, eno ih u frižideru
    DAJ IH MENI I meni su gadne al mi fakat pomažu. A imaš i u kuglicama, tako ti je lakše progutat

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Navodno akupunktura uspješno rješava problem mučnina u trudnoći. Nisam probala jer nisam imala jake mučnine, ali možda nekog zanima.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je u mučninama pomagalo da stalno nešto grickam
    nikako nisam smjela biti gladna
    pored kreveta sam uvijek imala neke krekere i čim otvorim oči - hop u usta
    nema dizanja prije toga
    a po danu sam pojela tooone badema

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je baš to kritično vrijeme - ustajanje. pijem euthyrox i ne smijem barem pol sata nakon tog ništa jest (i to se najčešće sjetim popit tek kad krenem u kuhinju ujutro, sad mi je na noćnom ormariću)... u tih pol sata se mučnina taman zalaufa, pogotovo ako idem prat zube... evo nadolazi dok opisujem, imaaaaaaaaaaaaaaa li ovome krajaaaaaaaaaaaaaa?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajme meni, ja se na dane uopće ne osjećam ko da san trudna. Gotovo da bih volila da mi se vrate mučnine-samo da znam da je sve ok. Osim šta mi trbuh raste iz dana u dan-drugih simptoma nema. Ah da-iman nesanicu
    Za koji dan ću bit 16 tjedana i sve se mislim jel mi ovo beba raste u trbuhu ili neki tumor hahaha...Na uzv naručena tek za 10 dana al otić ću već u ponediljak jer lagano šizim...Jedva čekam da se počne micat, pa da znam da je tu. Osim ako onda ne budem mislila da imam neke gliste haha! AJME! Jeste sve lude ko ja ili san ja naveći pacijent?

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je baš to kritično vrijeme - ustajanje. pijem euthyrox i ne smijem barem pol sata nakon tog ništa jest (i to se najčešće sjetim popit tek kad krenem u kuhinju ujutro, sad mi je na noćnom ormariću)... u tih pol sata se mučnina taman zalaufa, pogotovo ako idem prat zube... evo nadolazi dok opisujem, imaaaaaaaaaaaaaaa li ovome krajaaaaaaaaaaaaaa?
    Joj to je i meni bilo najgore, čekat tih pol sata, ali sam se dosjetila pa sam ga popila kad bi me probudilo pišat u nekih 7 ujutro, onako u bunilu i vratila se u krevet. Pa kad bi se onda stvarno digla sam mogla odmah jest
    Citiraj kinki prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme meni, ja se na dane uopće ne osjećam ko da san trudna. Gotovo da bih volila da mi se vrate mučnine-samo da znam da je sve ok. Osim šta mi trbuh raste iz dana u dan-drugih simptoma nema. Ah da-iman nesanicu
    Za koji dan ću bit 16 tjedana i sve se mislim jel mi ovo beba raste u trbuhu ili neki tumor hahaha...Na uzv naručena tek za 10 dana al otić ću već u ponediljak jer lagano šizim...Jedva čekam da se počne micat, pa da znam da je tu. Osim ako onda ne budem mislila da imam neke gliste haha! AJME! Jeste sve lude ko ja ili san ja naveći pacijent?
    Draga uživaj, ovo drugo tromjesječje ti je zakon (meni su ga malo zeznuli hemeroidi ) Ono, super se osjećaš, trudna si, već se trbuh lijepo vidi, a sve možeš još uvijek i onda se bebač pomalo počne javljat i milina. E onda dođe treće tromjesječje, u kojem sam ja, pa te bebač lupa jako, a ti se lagano počneš osjećat ko nasukani kit i tako....

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Curke, u kojem tjednu vam se poceo vidjeti trbuh?
    ja sam sada 15 tjedana i munine su puuuno manje, skoro da ih i nema. Nestale su same od sebe, odjednom...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, u kojem tjednu vam se poceo vidjeti trbuh?
    ja sam sada 15 tjedana i munine su puuuno manje, skoro da ih i nema. Nestale su same od sebe, odjednom...
    Od prvog tjedna napokon nisam više trebala uvlačit trbuh
    A šta ja znam, ako se dobro sjećam negdje oko 12. tjedna mi je baš počeo rast, ali koliko sam skužila to je skroz individualno.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam plus size trudnica u sutra 18. tjednu, a meni ljudi i dalje misle -uh ova nikako da se pusti frižidera

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ogromna. a kako i neću - u meni su 2 klinca, svaki po 20 cm sad ima (prema normalama za moj tjedan, a moji su uvijek bili u prosjeku, čak malo bolji) - prosječna trudnica rodi bebu od 50 cm, pa sad zamislite. moji će imati all in all 50 cm za 15 dana.
    stomak raste ko iz vode, leđa rasturaju, euthyrox više ne hebem, već ponekad pojedem i prije pola sata....

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam plus size trudnica u sutra 18. tjednu, a meni ljudi i dalje misle -uh ova nikako da se pusti frižidera
    Ksena, ja sam u ove dvije godine nabujala 15 kg, a sada u stimulaciji (Logest prokleti po 2 tbl., najgore iskustvo u mom životu) i ostatak natukla 10 kg i onda opa-trudna..Sada sam kao omanji kit! (iako sam u tridnoći dob ila manje od 1 kg).Više ne znam jel mi trbušina od sala ili od bebe..cak mi se i mama zabrinula od kud mi takav trbuh-kaže-da nije od vode !! (Nacula žena nešto o hipestimulaciji i nakupljanju tekućine u trbuhu pa se zabrinula)..

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zedra ja sam imala ogroman trbuh, čak mi je i dr. komentirao kako mi je trbuh velik, a teta u pekari me pitala jesam li pred porod, a ja tek na pola T bila, ali kasnije se malo usporio rast tako da sam na kraju bila trudnica s normalnim trudničkim trbuhom i da imala sam jako puno plodne vode nakon pucanja vodenjaka trbus se smanjio za pola, a dr.-ica na porodu je kometirala kako puno vode ima

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

O Bože...kile..

Ja sam nakon transfera skužila da se nešto događa sa organizmom.
    I kad sam konačno stala na vagu kod doktora-prvi puta,negdje sa 11.tj. skoro sam pala u nesvjest!
    Bila sam u šoku
    Dobila sam od transfera do tog tjedna cca 20 kila.
    Najgore od svega je što se ja ne prejedam,što ne jedem slatko,mrvicu više jedem nego inače,ali i to nije stalno..nekad jedem čak puno manje nego prije.
    Da sam se barem pošteno izguštirala u hrani,hm..ne bi mi bilo žao
    A što je najbolje,oni koji su me vidjeli,ne mogu vjerovat da imam toliko kila!!

Dakle cure..ja sam vam opasna konkurencija u klasi omanjo-većih kitova!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •