Stranica 60 od 94 PrviPrvi ... 1050585960616270 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,951 do 3,000 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

lore: puno hvala, uvijek je dobro sve znati. Mi smo jučer dobili savjet da probamo sa Belobazom, pa smo je uzeli u biljnoj ljekarni... Za sada smo mu iz prehrane izbacili mlijeko i mliječne proizvode, pa da krenemo od nečega, mada iskreno mislim da je riječ o nečemu što nećemo tako brzo otkriti niti da je to sastavni dio redovite njegove prehrane. Bit će da je riječ o nekom konzervansu, koji se ne unosi redovito, ali kad se unese, napravi čudo. Naručili smo se kod dermatologa-naravno tek za mjesec dana, pa ćemo vidjeti...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mommy1, i smo isto iz Rijeke, ali ne preglede odlazimo u kliniku Srebrnjak gdje smo napravili i kompletnu alergološku obradu. Mi tamo odlazimo zbog problema s dišnim putevima koji se često pojave kao nastavak atopijskog dermatitisa u kasnijoj dobi (kod nas s 3 godine), a pedijatrica nam je sama sugerirala Zagreb. Na Srebrnjaku su nam rekli da je, ako postoji alergija na hranu, reakcija puno burnija i očitija, a i svi testovi su bili negativni. Tinu se crvenilo pojavi baš kao reakcija na zimu, a kašalj na promjene vremena. Preko ljeta mu koža bude super. Što se krema tiče, mislim da tu pali samo metoda pokušaja i promašaja. Imaš ih jako puno za atopičnu kožu i često ti treba jedna krema za lice, a druga za tijelo. Također, u različitim vremenskim uvjetima pomažu različite kreme. Pitaj u ljekarni uzorke. Nama je pomagala Linola Fett, Aderma ex omega, neven i neka medna mast iz DM-a. Ako želiš, javi mi se na mail lara.vrs@gmail.com (jer ne mozes jos slati privatne poruke) pa ti mogu dati malo Aderme za probu.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nešto sam gledala po youtube-u o aditivima pa sam naletila na onaj interesantan prilog iz Provjerenog http://www.youtube.com/user/Makronova#p/u (mislim da imamo već link na topicu o aditivima) i mislim si, što je od tih slatkiša uopće (donekle) zdravo?
    djeca sa AD su u još goroj poziciji kod izbora slatkiša jer im je sužen izbor namirnica koje smiju.
    mame malo veće djece, što im dajete od slatkog? imate li kakvu preporuku za kakve integralne kekse (a da su fini djeci) i sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja od slatkog jede samo vic-štapiće i suho voće

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo i isključivo voće: grožđice, čips od jabuka, brusnica... to je TO
    i ako napravim sama neke kekse/palačinke a la J.B. Pejić
    grickalice samo pereci Salinis (Schar)
    (moj ne smije pš.brašno/mlijeko/jaja)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni super pomaze Aderma, prezadovoljna sam efektom medjutim cim prestanem 2-3 dana mazati pojave se nove fleke...do kad tako? :/
    nadam se da je ovo efekt zime i suse koze

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Planirala sam pročitati od početka kako bih našla odgovor na pitanja..., ali trenutno ne stignem.

Molim vas za pomoć.
    Krenut ću od početka.

Kako je zahladnjelo, Maši je koža na listovima, obraščićima i rukicama ogrubjela. Pripisala sam to hladnoći, povremeno mazala s vitaminskom kremom za guzu što bi joj nahranilo kožu. No, prije mjesec i pol dana pojavile su joj se flekice (crvenilo s jako sitnim mjehurićima) na stomačiću, pregibu nogica i bedrima. Prvo sam pomislila da je isto zbog zime, da je jednostavno sklona tome (MM ima sličnih problema), no nakon nekog vremena sam skužila da ne nestaje pa sam nazvala doktoricu.
    SEstra mi je rekla da ne vjeruje da je alergija (u vrijeme izbijanja crvenila smo prešli na Dukatovo svježe mlijeko, a od voća na naranče) i da joj kupim neku od krema poput A-Derme, Mustelle...

Kupili smo A-Dermu. Crvenilo bi se preko noći smirilo, no danju bi opet buknulo.
    Jedan dan sam joj mazala Sudokremom, no ona bi samo isušila kožu, a poslije nje bi ju još više svrbjelo (u prvo vrijeme se uopće nije češkala).
    Prije pet dana smo kupili Mustella Stellatopiju, no imam osjećaj da joj se još više pogoršalo dok joj je crvenilo na rukicama i obraščićima od te kreme prošlo. Dakle, ne radi se o istoj vrsti "osipa".
    Dok smo koristili A-Dermu, poslije tuširanja bih joj ta crvena mjesta premazala vodom u kojoj su se namakale zobene pahuljice (prema savjetu iz knjige JBP).

E sad, što se tiče prehrane, na to stvarno jako pazim. Jede 80 posto domaću, nešpricanu hranu, domaće meso, a od kupovne jede mliječne proizvode (mlijeko na kojem sam pravila griz smo izbacili), kukuruz iz konzerve, ponekad slaninu, čokoladu, možda koji keksić i smoki kada smo kod nekoga. Do nedavno je jela i mandarine i naranče, no i to sam izbacila.

Isključivo je dojena do 6. mjeseci, a još uvijek ju dojim. Je li moguće da još uvijek mlijekom može doći do nje nešto što ja konzumiram (iako se i ja jako zdravo hranim uz tu i tamo čokoladu, mlijeko u kavi...)

Veš perem praškom Konzumove robne marke i stavim vrlo malo praška, čak još jednom isperem, a omekšivač uopće ne koristim. Čak sam pomislila da joj možda smeta gumica od zašititnih gaćica (koristimo platnene pelene), no tada ne bi imala osip i na pregibu nogica.

Znam, pitate se, što ju već nisam vodila dermatologu.
    No, obeshrabrena sam pričama (iako ne volim generalizirati) o tome kako su naši (osječki) dermatolozi dosta loši po pitanju dijagonoze, da uglavnom daju kremu s kortikosteroidima (dijete MM kolegice je dobilo tu kremu, a da joj doktor uopće nije rekao da je s KK) što mi se ne sviđa jer želim ukloniti uzrok.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E sad, još nešto.
    Doktorica nam je još prije 5 mjeseci rekla da kupimo Sanovit - multivitamnski pripravak sa željezom kojega Maši nikada nisam dala jer smatram da unosi dovoljno vitamina i minerala prehranom (svaki dan svježe voće i povrće, žitarice, meso/jaja, povremeno mahunarke, sjemenke). MM kaže da joj možda nedostaje željeza i da bismo joj trebali dati taj sirup. Meni je bed bespotrebno ju trpati jer osim toga, cijelu zimu nije ni šmrcnula, a baš idemo van, otkriva se noću...

Da li joj dati taj sirup ili ne? Ono, od viška glava ne boli?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Baš nitko? Ništa?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po ovome sto sam vidjela ja bi izbacila taj kukuruz iz konzerve, nema potrebe da joj dajes nesto iz konzerve dok je malena..
    a sto se A-derme tice meni su naglasili da ju je bitno ne kupati cesce od 1x u 3 dana i po mogucnosti tusirati da se ne namace (super ako mozes s aderma kupkom ili aderma kupkom za tusiranje) i da akutna podrucja mazes s Aderma dermalibour..ne znam koju si kremu kupila, ako je exomega u pitanju onda ti to nije za akutna podrucja nego vise za prevenciju da se ostali dio tijela ne susi (na crvenilo mazes dermalibour, a exomega sve ostalo)..
    kreme za pelenski osip se ne mazu na to..
    na tvom mjestu bi svakako otisla kod pedijatra jer moze biti i nesto drugo..
    zatim probaj njenu robu prati nekim sensitive detrdjentom posebno (tipa persil sensitive gel) + duplo ispiranje i kontroliraj dozu..ja sam skuzila da nama smetaju i praskovi
    takodjer nakon kupanja kozu joj ne brises nego tapkas
    eto, nadam se da ce pomoci, mi smo rijesili ali ne smijemo prestati mazati jer se vracaju...nadam se da ce na proljece biti bolje

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    po ovome sto sam vidjela ja bi izbacila taj kukuruz iz konzerve, nema potrebe da joj dajes nesto iz konzerve dok je malena..
    a sto se A-derme tice meni su naglasili da ju je bitno ne kupati cesce od 1x u 3 dana i po mogucnosti tusirati da se ne namace (super ako mozes s aderma kupkom ili aderma kupkom za tusiranje) i da akutna podrucja mazes s Aderma dermalibour..ne znam koju si kremu kupila, ako je exomega u pitanju onda ti to nije za akutna podrucja nego vise za prevenciju da se ostali dio tijela ne susi (na crvenilo mazes dermalibour, a exomega sve ostalo)..
    kreme za pelenski osip se ne mazu na to..
    na tvom mjestu bi svakako otisla kod pedijatra jer moze biti i nesto drugo..
    zatim probaj njenu robu prati nekim sensitive detrdjentom posebno (tipa persil sensitive gel) + duplo ispiranje i kontroliraj dozu..ja sam skuzila da nama smetaju i praskovi
    takodjer nakon kupanja kozu joj ne brises nego tapkas
    eto, nadam se da ce pomoci, mi smo rijesili ali ne smijemo prestati mazati jer se vracaju...nadam se da ce na proljece biti bolje
    Hvala ti na odgovoru!

Stanje se pogoršalo unazad nekoliko dana pa ćemo sutra svakako pedijatrici.
    Kukuruz ćemo izbaciti svakako (iako ga baš voli i to je jedina konzervirana hrana koju jede).
    Ja ju tuširam jednom dnevno, bez ikakvih sapuna. Jednom tjedno perem kosicu i onda s tim šamponom pređem preko cijelog tijela.
    E sad, kod Exomega A-Derme piše da se krema nanosi na čistu i suhu kožu pa joj ja prije nego stavim kremu još operem to područje, onako umijem vodom.

Za A-Derma libour nisam ni znala, svakako ćemo je sutra kupiti (osim ako pedijatrica ne kaže nešto drugo).

MM i ja smo zaključili da je vjerojatno deterdžent u pitanju jer nakon što sam si odvrtila sve moguće filmove u glavi, sjetila sam se da sam taman dva tjedna prije nego joj je počelo izbijati crvneilo počela namakati veš prije pranja. Ono, stavim deterdžent (istina, malo) i ostavim u mašini cijelu noć da se namače i onda mašina opere. Nekada bih dodatno ispirala, ali većinom ne. Moguće je da se deterdžent na taj način više uvukao u vlakna i počeo smetati.
    Kupila sam danas Dreft sensitive (kojega sam koristila od njezinog rođenja i onda prestala kada sam počela prati zajendički i njen i naš veš) i eno perem ponovo njezin veš.

MM mi kaže da je i on (koliko se sjeća) imao slične takve fleke na tijelu, a ustanovljeno je da je u pitanju deterdžent, znoj ili odjeća. On ni danas ne može obući na sebe sintetiku pa čak ni pojedini pamuk.

Uh, nadam se da će joj uskoro proći jer mi je grozno svaki puta kada ju vidim. Hvala Bogu, ne češka se puno, ponekada joj ulovim rukicu kako dodiruje pupića, ali ne više.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma da, probaj tih par stvari pa javi kak je proslo! drzimo fige super za tusiranje, to ti je puno bolje..uzmi si taj aderma za tusiranje, nije skup i traje..ja sam uzela za kupanje jer moje dijete vristi an tus :/ (nemam pojma zasto), vjerujem da ce ti taj dermalibour pomoci..ja sam mazala ujutro i navecer s tim svim..
    sto se kukuruza tice inace sam za njega cula da je jedna od najvecih gmo hrana (ne mogu 100% tvrditi da je to tako i da je svaki isti) pa izbjegavam za dijete ako bas ne moram..pricekaj kad ce biti domaceg..uglavnom bilo kaj iz konzervi izbjegavam za nju..imas ledov smrznuti kukuruz secerac,nije svezi ali barem je bez konzervansa..

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bili smo kod pedice, kaže da je gotovo sto posto sigurna da je crvenilo na pregibima atopijski dermatitis, ali ju zbunjuju fleke na trbuhu i nogama. Sumnja na pitirijazu pa nam je dala uputnicu za dermatologiju. Sutra idemo pa ćemo vidjeti što dalje.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dermatologica je dijagnosticirala atopijski dermatitis i pitirijazu.
    Dobili smo 20 Elocom losion u Lipolitio podlozi, mazati dva puta dnevno u trajanju od 10 dana, a nakon toga kontrola. Rekla je da ako se crvenilo povuče pa opet vrati, slat će nas na vađenje krvi i testiranje na alergiju. Moram priznati da bih bila sretnija da se nađe uzrok.
    Kaže da je za atopiju veliki faktor to što MM ima alergije i promjene na koži (za što se nikada nije testirao).
    No, meni je sada toliko krivo što od početka nisam poduzela više. Krenula sam čitati temu od početka i kada vidim koliko ima vas koje niste pristale na koritikosteroide nego se borite na prirodan način, a djeca imaju i većih problema... uh, baš sam ljuta na sebe.
    Namazala sam joj sinoć flekice i već se jutros vidjelo veliko poboljšanje. Čak sam milsila nazvati sutra ujutro dermatologicu i pitati ju trebam li mazati svih 10 dana. A onda si mislim, možda je važno zbog pitirijaze da se riješe te gljivice jer ako nešto ostane, opet će se vraćati.
    Lore, cure, što mislite?
    Preporučila nam je i Lipikaremulziju za njegu. NO, kaže, nemojte je odmah kupovati, potrošite od krema što imate pa onda kupite. To mi je malo smiješno. Ako je taj LIpikar kojega očito zastupa bolji, pa što ću onda dijete mazati prvo A-Dermom pa Mustelom pa LIpikarom. Zar nije bolje držati se jedne kreme?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ne grizi se, nisi mogla znati..bitno da si otisla k pedijatrici..ja bi radila uvijek sto kaze pedijatar (doduse imam bas pedijatra kome vjerujem).
    Ja sam ti samo mazala A-dermom pa ti ne bi znala reci kakve su ove druge kreme..ma uzmi sve kaj treba, bitno da mrvici prodje..

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je dermatologica rekla da oprezno uvedemo ribu pa me zanima jel zna netko zašto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

riba je isto jaki alergen,pričekaj još malo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sika Pika mislim da tu nema "bolja-lošija" krema, sve je individualno za svako dijete i što jednom paše, drugom možda neće. Zato vjerujem da ti je rekla da potrošiš one kreme koje imaš, jer su sve mahom skupe, pa onda probaš s Lipikar. On je relativno noviji na tržištu, dosta ga hvale, skup je, ali sigurno nije svemoguć i neće trajno izliječiti kožu. Ali može puno pomoći, vlažiti kožu, spriječit pucanja i sl. A opet možda vama baš neće vrijediti. Možda da probaš nabavit par testera?

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam pitanje za mame čija su djeca prebolila kozice. Naime, maleni ih je nedavno dobio i prvih 5 dana dok su izbijale dermatitis mu se posve povukao, nije bilo potrebe ničim mazati, koža je bila ok i posve pod kontrolom (što se već dugo nije dogodilo bez kortikosteroida). No čim su kozice prestale izbijati, sve se vratilo.
    Je li to normalna pojava ili nešto što bih trebala reći alergologu i dermatologu jer možda ima veze sa dijagnosticiranjem uzročnika?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je to normalno, i nama je tak bilo. čak jednom kasnije izbio neki osip (? hrana) isto nije bilo tih dana dermatitisa, čim prošlo, evo ga opet

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da probaš nabavit par testera?
    Da, to sam i ja mislila. POkušat ću.
    Tnx

Mažemo kožu već treći dan KK i sve se povuklo. Ostale su još samo fleke, odnosno pigmentacija kože zbog osipa.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo,nas dugo nije bilo tu,jer je sve bilo ok...onda je počelo opet malo po malom prstu i zapešću...pa sad i na drugoj ruci...a odkako smo prebolili kozice i na nogama.Kozice su bile preblage,za poželjet...ali ovo nam sad nije trebalo.skupilo se i nekih prehlada,i upala sinusa,i antibiotika,kozice kao šlag na kraju...i valjda negdje to mora sve izači?
    razmišljam o ulju crnog kima...iskustva?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ima li itko iskustva sa sljedećom kremom
    http://www.ekoherbalia.hr/index.php/...asti//3/9.html

krema je dermocal.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čula sam da je ova krema zakon: EUTEN
    http://www.bioeliksireuropa.hr/euten.html

od jedne mame, dakle nije iz 1.ruke, ali ako nekog zanima, ta se žena kune u djelotvornost

(možda ste i pisale već o tome, u zadnje vrijeme ne pratim baš pa zanemarite ako je "već viđeno")

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

je,svi je hvale,dosta je skupa,ali pošto sadrži mentol,nije za malu djecu.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam dermacol zadnju kupila.Ne znam šta bi ti rekla.Ok je,ali nama je stanje za Betrion bilo na mjestima.sad koristimo i ulje crnog kima,pa sam probala i njega + aloe + maslinovo ulje za mazat, a pije i probiotike...uf zbrčkala sam post...nama ni jedna krema ne može pomoći kad se moje djete ne želi mazati...
    Posljednje uređivanje od bimba iaia : 21.02.2011. at 18:08

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure,mene zanima da li vi to stalno mazete ili samo kad se pojavi ili u vrijeme jeseni/zime?
    mi smo rijesili sve adermom ali cim prestanemo mazati fleke se opet pojave..i tako, nemam izbora nego nonstop mazati 2x dnevno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

suho voće je itekako potencijalno alergen, plus se kupovno suho voće koječim praši. Bolje je pravo voće. Na****lje je kod kuće ispeći kolače, kekse, klipićei s onim što dijete ne smeta i što prije naći što točno smeta - nakon treće, četvrte godine se može napraviti pouzdanije testiranja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eto nas da se javimo s novim rezultatima. Bili smo na pregledu kod dermatologa u klinici Medico Rijeka. Nismo više htjeli čekati budući da je situacija s licem postajala sve gora i gora. Dr. je stvarno bila ljubazna, pregledala ga i zaključila da je riječ o atopijskom dermatitisu ali ne na alergijskoj bazi već je riječ samo o tipu kože, a njegova je suha i osjetljiva. Dakle, savjetovala je da djetetu vratimo sve iz prehrane i da počne jesti normalno jer čisto sumnja da će, s obzirom da nitko iz bliže obitelji nije alergičan ni na kakvu hranu, dijete ikada imati s tim problema. Rekla nam je da koristimo A-derma kremu za dermatitis redovito, za tijelo da možemo uzeti njihovo mlijeko za tijelo, što se tiče kupanja da ga kupamo u mlakoj prema hladnoj vodi, s mrvicu maslinovog ulja i da ga ne ispiremo jer je njegovoj koži potrebno malo masnoće... Dakle, zaključak je da će se njemu kod nepogodnih vremenskih uvjeta koji su većinom takvi u jesen i zimu uvijek nešto pojavljivati na koži, i da će to tako vjerojatno biti do puberteta a možda i kasnije, i da zato uvijek mora nositi zaštitnu kremu na licu. To je jednostavno takva koža i gotovo.
    Kremu koristimo nekih 2 tjedna i više skoro pa i nema tragova oštećenoj koži.
    Zahvaljujemo se dr., a svim pedijatrima dajemo samo jedan savjet... Nitko ne može biti adekvatan za davanje prognoza u svim područjima medicine. Zato tu postoje specijalisti koji nažalost isto tako u većini slučajeva samo nagađaju dok ne pogode, ali, barem znaju o čemu pričaju... Pedijatar može reći da je riječ o atopijskom dermatitisu, ali ne može tvrditi koji je njegov uzrok, već samo uputiti na moguće uzroke dok se oni ne potvrde ili odbace.
    Svim mamama koji se bore s tim želim da što prije saznaju točne uzroke dermatitisa jer se uistinu ljepše spava kada znate s čime se trebate boriti. Hvala na svim savjetima i sretno!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    suho voće je itekako potencijalno alergen, plus se kupovno suho voće koječim praši. Bolje je pravo voće. Na****lje je kod kuće ispeći kolače, kekse, klipićei s onim što dijete ne smeta i što prije naći što točno smeta - nakon treće, četvrte godine se može napraviti pouzdanije testiranja
    I grožđice? Kupujem one koje nisu sumporirane. No, sad si mi stavila bubu u uho.
    Naime, nisam se javljala neko vrijeme.
    Prošli smo desetodnevnu terapiju kortikosteroidima. Dermatitis i pitirijaza su se skroz povukli. Dermatologica zaključila da je prošlo, no nakon tri dana je opet počelo. I to na mjestima gdje je dijagnosticirana pitirijaza, na trbuščiću.
    Cijelo vrijeme mažem A-Dermom i stvarno nemam ideju odakle krenuti.
    Prvo sam mislila da je kriv deterdžent, ali očito nije.
    Moja mi sestra kaže da joj probam mazati s masti s propolisom.

Najgore mi je to što se možda radi o pitirijazi, a koliko sam čitala, ona bi se trebala povući nakon 4-6 tjedana. Toliko je već odavno prošlo. Od kuda sada ponovo?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja imam isti problem cim prestanem mazati ponovo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na trbuščiću i oko usta često izbijaju nutritivne alergije, dakle na hranu. propolis je pčelinji proizvod isot potencijalni alergen

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kupili smo tu kremu dermacal...
    nema nekog efekta...

imate li kakva iskustva sa slanom sobom?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dugo vas pratim na ovoj temi, jer se već dugo borimo sa atopijskim dermatitisom kod L. Ona je od svog 4. mjeseca imala baš težak AD, sa boljim i lošijim fazama (i nismo mogli bez kortikosteroida dugo, a koristili smo ih samo u najgorim trenucima kad bi se ranice počele otvarati na koži)...

Sada smo uspjeli kožu iskontrolirati konačno, ali u tome najveću ulogu uopće nisu imale kremice. Prije svega alergološko testiranje, koje je otkrilo što micici zapravo smeta (da, da, sto godina nas nisu htjeli slati na testiranje, pedica brijala da je L. premala, pa dermatolozi brijali da je to AD bez alergijske podloge, da u obitelji nema alergija, i tek nakon par bronhoopstrukcija su to konačno odradili u Klaićevoj). Ispalo je da je alergija jaka na grinje, plus hrpica nutritivnih (uglavnom stvari koje ionako nikad nije probala, osim sveprisutne soje). Druga ključna stvar je bila što je moguće temeljitije rješavanje pitanja grinja - od kompletnog izbacivanja tepiha, zavjesa, plišanaca do gumiranih antigrinjastih navlaka na svih madracima, poplunima i jastucima. Od ovog događaja tri tjedna kasnije dermatitis se skoro kompletno povukao (ostale su flekice na par mjesta koje se pogoršaju kad ima virozu ili neki stres).

Što se krema tiče, na kraju smo završili na nekoj najbanalnijoj kremi koju nam miješaju po receptu sa dermatologije na Šalati (oni to zovu Belobaza Cold), koju kombiniramo sa Aloe Vera gelom. Dugo smo mislili da joj Linola Fett paše (njoj odgovaraju kreme koje su jako masne), ali nakon testiranja smo od nje odustali radi alergije na kikiriki.

Tako da cure koje se borite s AD, nemojte odustat od alergijskih testiranja, jer fakat to može za neku dječicu ful promijeniti perspektivu cijelog problema. Mi smo nažalost sad više fokusirani na dišne komplikacije, iako i to zasada uspjevamo držati pod kontrolom.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam da je ova krema zakon: EUTEN
    http://www.bioeliksireuropa.hr/euten.html

od jedne mame, dakle nije iz 1.ruke, ali ako nekog zanima, ta se žena kune u djelotvornost

(možda ste i pisale već o tome, u zadnje vrijeme ne pratim baš pa zanemarite ako je "već viđeno")
    Mi smo ju kupili, odnijeli djetetovoj dermatologici da pogleda sastav i ona je rekla da slobodno macnemo 1x dnevno tanko, jer da je količina mentola u kremi vrlo mala. Maleni je sad 11 mj. i pomoglo mu je u smislu da je koža lica mekana i crvenilo se povuklo, no sad je opet buknuo unazad 3 dana, ali ide mu gornji zubić pa je možda od toga, vidjet ćemo.

Ima li tko ovdje da je davao kupovne gotove voćne kašice djetetu i da mu je reagiralo? Polako počinjem sumnjati, a mali mi neće svježe voće (doduše, sad niti nema neki izbor, banane ne voli, citruse ne smije još).
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.03.2011. at 13:21 Razlog: sirius obrisala ime proizvođaća

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je u kašici namirnica ili aditiv na koju je dijete alergično ili loše reagira, naravno da je moguće.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene zanima kako izgleda test na alergije za djecu i kada se najranije moze ici? ako se radi o pikanju mislim da bi tesko to uspjeli s 2,5 god..
    mene muci sto se mrlje skinu ali moram mazati konstantno 2x dnevno aderma kremama..ako prestanem za 2 dana opet isto..nadam se da ce ljeti biti bolje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja se prvi put prickala s 6 mjececi, zadnji put s 3 godine, rist i rast ( iz krvi) radimo svako 6 mjeseci

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sad vec definitivno mislim da je alergija u pitanju zbog tate alergicara..kaj je najgore jede bas sve, i jede i u jaslicama pa tesko mogu kontrolirati izbacivanjem namirnica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

probaj s najočitijim: mlijeko, jaja, brašno tj. sve što ih sadrži
    nikako kikiriki, orašasto općenito, citrusi,
    pa ćeš vidjeti da li reagira pozitivno
    ma svakako napravi test

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prijavljujem jednu dobru (bar nama) kremu: Eucerin s 12% Omege!!!
    cijelu zimu mali ima suhe, ljuskave noge koje ga strašno svrbe: nakon par dana mazanja - koža ko bebina
    daj Bože da tako i ostane još dugo dugo
    inače nam jako puno dobrih krema nije pomagalo: Mustela, Aderma, Lipikar, Theiss, Bioderma itd itd...
    izgleda kao da reklamiram , ali samo sam htjela podijeliti oduševljenje njome pa ako je netko u "traženju", neka proba

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da ne čitam sve ispočetka... Mali mi ima mjesec dana i ima na obrazima, na jagodicama, od prije par dana nekoliko prištića. Vidjela sam na drugom mjestu da je to prvi znak atopijskog dermatitisa pa sam sad u komi.

Inače ni mm ni ja nismo alergičari, što sam sad pročitala da isto ima veze, a nema osim tih par prištića ništa drugo nigdje na tijelu, ni crvenilo ni ništa.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ripcord, ne mora biti dermatitis. ako prištići imaju bijeli vrh, onda su vjerojatno milije, često to djeca znaju imati. ispiri prokuhanom pa ohlađenom vodom.
    ako su milije proći će najkasnije za mjesec dana.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i da komentiram za Eucerin s omegom, i nama ta krema najbolje pomaže od svega što smo probali.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Ripcord, ne mora biti dermatitis. ako prištići imaju bijeli vrh, onda su vjerojatno milije, često to djeca znaju imati. ispiri prokuhanom pa ohlađenom vodom.
    ako su milije proći će najkasnije za mjesec dana.
    Hvala anamar, da imaju bijeli vrh, baš su kao pravi prištići, spremni za istiskivanje...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

to su onda najvjerojatnije milije.

brzo će to proći

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

definitivno cu i ja onda probati eucerin...zasad nam se sve povuklo od aderme ali ne smijem prestati mazati..mene zanima, da li vam je na proljece/ ljeto situacija bolja ili nema razlike?
    jucer sam razgovarala sa sestrom kod pedijatra kod kojeg se vodimo, kaze da ne salju na alergoloske prije 3. godine...vi ste isli prije?
    orasasto nikad ne jede..mislim da cak brasno ne moze biti, narancu pije jako jako rijetko (1x mj)- znaci vjerojatno ni to..nekako mi je najizglednije kravlje mlijeko koje smo poceli piti svaki dan s godinu i pol (ad nam se pojavio oko 2 god i 3 mj.., da li bi se pojavio prije ako je problem mlijeko?) i da li alergija na mlijeko ima veze s izbacivanjem laktoze...sto uopce dajete za zamjenu? taj dio mi je bas tesko izbaciti jer obavezno pije mlijeko navecer

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

velikima obično u mlijeku škodi laktoza (ml.šećer - intolerancija), mali su obično alergični na neki ml. protein/bjelančevinu, čega ima u tragovima svugdje (i u "biljnim" vrhnjima za šlag i sl., zato pazi)
    ne vjerujem da je tek sad izreagirala na mlijeko...
    mi smo s 4 mj. napravili prve nalaze poslao nas dermatolog
    nema dobne donje granice

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pogledajte i ovaj post... http://med.over.net/forum5/read.php?46,6743572slovenski pediatri svetujejo na forumih...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kao što sam pisala, maloj se nakon kortikosteroida opet pojavio osip, i AD i pitirijaza.
    Nismo išli ni kod pedice ni kod dermatologice. Možda zvučim neodgovorno, ali znam da će mi reći da opet mažem s kk, a to ne želim.
    Kupila sam mast od propolisa i sad nekoliko puta dnevno mažemo tim. Moram priznait da se dosta povuklo. Nije potpuno, ima dana kada se više zacrveni, ali se ne širi. Na pregibima nogica gotovo da ni nema.
    Ujutro i navečer još mažem i Mustelom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •