Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 126

Tema: Pekač-preporuka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako netko zna kad počnu sniženja u Metrou ili negdje DRUGDJE u Ri za Alasku neka javi, i pitanje "što u Metrou mogu kupovati samo poduzetnici sa karticom, ja nemam nikog preko koga mogu kupiti, kako onda?"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, u Merkuru u ČK, ima neki Clatronic po 4xx kn i Moulinex od skoro 900 kn pa me zanima (makar ste većinu napisali) - ima li smisla davati dvostruko više novaca za Moulinex?

Koliko u prosjeku traje pekač ako bi se pekao kruh svaki dan?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas je na akciji u Lidlu bio nekakav njihov za oko 330 kn, a koliko je dobar - ne zna se.
    Iskustvo je pokazalo da uz pečenje svaki drugi/treći dan pekač izdrži u dobrom stanju nešto više od dvije godine. Izdržao bi vjerojatno i duže, ali mu ode posuda i metlice.
    Računao sam isplativost i ... isplati se. Vjerojatno se isplativost nešto teže postiže skupim pekačima - jednako su kvalitetni kao i jeftini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto gledala taj bifinet u Lidlu, pa se nećkam...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U V. Gorici su se razgrabili,MM uzeo zadnjeg (kaž prodavačica da ih je 100-tinjak došlo).Samo nema nikakav recept u uputama,tak da ću morat probavat redom ove kaj ste vi svi na receptima pisali.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a jel netko kupio ovaj koji se reklamira u super konzumu po 300 kn? dojmovi?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A kako se taj zove?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zove se Vivax BM-900, ponuda u Konzumu vrijedi do 25.03., a tu ima web stranica naših susjeda sa specifikacijama pekača: http://www.svezakucu.co.yu/www/singl...uy.php?id=3880

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam kupila taj Vivax, za sada je sve OK, možda bi više volila da mi je kruh drugog oblika odnosno ležeći, u ovome ispadne kao jedna velika kocka.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

oprostite nisam dobro pratila temu...što iskustva kažu za bomann?
    cijena je više nego prihvatljiva i navodno ima dobre preformanse...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonessa prvotno napisa
    Ja sam kupila taj Vivax, za sada je sve OK, možda bi više volila da mi je kruh drugog oblika odnosno ležeći, u ovome ispadne kao jedna velika kocka.

a di se mogu naći recepti (pošto taj nema, jel tako)?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sada gledam lindine putar štangice i muka mi je kada čitam kako svi hvalite pekač, a ja još uvijek nemam svoj
    niske strasti i zeleno ljubomorno čudovište izlaze iz mene?!

ok, help. hoću alasku - kada stiže u metro? trčala bih sada odmah

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čut ćeš ako dođu. Ima još kandidata

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I j čekam alasku :D

Davore, javiš kad stigne?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moulinex OW5000, 800 kn, zar ga nitko na forumu nema osim mene :? ?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja pikiram taj moulinex, baš lijepu duguljastu posudicu ima

ali za njega sam nedavno našla dosta lošu ocjenu. Naime, da zbog ta 2 propelera nejednoliko promiješa tijesto?

Valjda je zato većina posuda od pekača kvadratnog oblika? :?

da, i ja bih rađe da nije kocka, eh

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja za sad nemam primjedbe, dapače, super sam zadovoljna. Ako netko želi da je jače zapečen sa gornje strane, može ga staviti u pećnicu na 5 min na 220 (tako radi moja nona, a meni je svejedno). Jedino gdje sam već dvaput fulala je kod integralnog kruha (ulekne mi se u sredini), ali mi je Davor rekao da stavim kefir pa ću i to probati I uvijek mi je sve jednakomjerno izmješano - ima dvije lopatice.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Naime, da zbog ta 2 propelera nejednoliko promiješa tijesto?
    Strojevi s dva propelera različito gnječe tijesto obzirom na orijentaciju propelera. Skužio sam da je najlošije tijesto ako oba propelera istovremeno prolaze kroz sredinu, a najbolje je ako prolaze naizmjence. Zato ih kod ulaganja posude u stroj postavim tako da oba "gledaju" naprijed. Jednostavno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iridana, a ovo što Slovenci kažu da je bučan? jel smeta?

ja bi najradije onaj Panasonic koji tak hvale, ali je cijena :shock:

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ailish pa nije neka buka, više 'bijela' buka koja se fino može ignorirati i ne smeta. Meni pekač radi po noći i ništa ne čujem.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Davore hvala na još jednom triku za bolji kruh! 8)

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam do sada koristila Alasku iako mi okus kruha ispečenog u pekaču i nije baš nešto, tako da je najčešće bilo miješanje i dizanje tijesta u pekaču, a pečenje u pećnici! Neki dan sam probala kruh iz Moulinexa i neusporedivo je bolji!E sada, da li je to zbilja "koliko para toliko muzike", jer Moulinex je duplo skuplji, ili je baš moja Alaskica zakazala u proizvodnji? :? Da li je još netko primjetio razliku?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Davore, a je li, po tvom iskustvu, kruh jednako fine strukture u pekaču s dva propelera kao i u pekaču s jednim propelerom? ili je možda i bolji?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

arilu, možda da probaš sa drugim receptom?
    ili se ja možda ogrebem za alasku

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Probala sam već nekoliko recepata, u uputama za upotrebu koji su priloženi su samo 4 recepta, pa sam onda počela nešto izmišljati sama! A možda nešto krivo radim! Tekstura kruha bude grozna, ne mogu namazati pekmez a da se šnita potpuno ne raspadne, a okus mi daje na kvasac, na puno i previše kvasca. I baš mi ne ide.. Može neki dobar recept?

još koji pokušaj i buby tvoj je u zamjenu za Moulinex

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Davore, a je li, po tvom iskustvu, kruh jednako fine strukture u pekaču s dva propelera kao i u pekaču s jednim propelerom? ili je možda i bolji?
    Svejedno.
    Postoji razlika u težini šnite ovisno o tome koliko se kruh digne u uspravnom pekaču. Kod ležećega će šnita imati različitu površinu, ali će težina ostati ista, bez obzira koliko se kruh digne.
    Tko pazi na pojedenu količinu neka bira ležećega.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa

Ja sam našla ovdje : http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ka%E8a#1474724
    Koristim pekač više od mjesec dana (skoro svakodnevno) i oduševljena sam. Čakala sam dugo na Alasku ali kako je nije bilo kupila sam taj Vivax i skroz sam zadovoljna. Ako ti treba neki savjet za pečenje baš u ovom pekaču rado ću pomoći. Jedino još nisam našla prave mjere za kruh sa bigom (morat ću bolje proučiti Davorove savjete ).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa

Ja sam našla ovdje : http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ka%E8a#1474724
    Koristim pekač više od mjesec dana (skoro svakodnevno) i oduševljena sam. Čakala sam dugo na Alasku ali kako je nije bilo kupila sam taj Vivax i skroz sam zadovoljna. Ako ti treba neki savjet za pečenje baš u ovom pekaču rado ću pomoći. Jedino još nisam našla prave mjere za kruh sa bigom (morat ću bolje proučiti Davorove savjete ).

joj hvala, al nisam kupila pekač jer mi je bilo glupo kupiti a da nemam recepte...sad mi je žao

...ako ga još slučajno nađem, kupim ga pa se javim..

hvala još jednom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tko zna kad će biti sljedeća akcija Alaske u Metrou?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitanje!
    jel taj vivax bm 900 ležeći ili uspravan stroj!
    vidim da ga ima na konzumu on line pa bi si ga rado piknula ako je ležeći!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za Alaske nitko ne zna, ali i izvan akcije su jako povoljne - ako ima.
    Idući četvrtak je akcija u Lidlu, njihov ležeći stroj za 330 kn.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma alaske neka ni za lijek!
    već sam sto puta poljubila vrata od metroa jer ga drže vani kao izložbeni primjerak ali ga nema u prodaji i nemaju nikakvu info kad će ga ponovo dobiti!

a vivax?!?!!?
    jel uspravni ili ležeći?!?!
    nitko?!?!?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

vivax ti je uspravni

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da li netko ima SALCO pekač? Moj model je SBM 7500

Imam upute na njemačko, koji mi baš i ne ide, a ne usudim se peći dok ne nađem nekoga tko mi može prevesti ili pomoći s uputama.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi kupili prije par mjeseci Panasonic SD255 i odličan je...dosad pekli raznorazne kruhove i svi su uspjeli, par puta radili tjesto za pizzu i za krafne...moj must have u kuhinji

tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Malu pomoc molim.Kako znam da li pekac ima opciju marmelada,ajvar kad recimo ovdje http://www.prodaja-ponuda.com/mali-k...i/pekac-kruha/ pise samo broj programa bez opisa. :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM navalio kupiti pekač:

ima li koja dobra duša da u par crtica kaže na što treba obratiti pažnju kod kupovine?

neku funkciju možda ili nešto?
    nisam lijena, ali nemam vremena iščitavati sve živo napisano, klinci me pojedoše danas

ustvari, u neckermanu je pekač za 389,00 kuna, 900 g kruha, 12 programa pečenja, funkcija brzog pečenja, funkcija održavanja topline, 600W, sa nekim popustom bi bio cca 270,00 kuna

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U par kratkih crta:
    Imaš dvije familije pekača, uspravne i ležeće. Svaka ima prednosti i mane pa jednostavno trebaš odlučiti što ti je važnije. Uspravni imaju jedan propeler i kruhovi imaju rupu od propelera na jednom kraju. Šnite su uvijek iste površine, ali im težina (i kalorije) ovise o tome koliko se kruh digao. Obično su manji od ležećih - i dimenzijama i gotovim kruhom.
    Ležeći imaju dvije rupe koje su odozdol, dakle svaka barem treća šnita ima rupu. Prednost im je što su šnite uvijek iste težine bez obzira koliko se kruh digne, a hl****vi izgledaju skoro kao iz pećnice.
    Snaga pekača je sporedna informacija jer se termostat pobrine da se temperatura u pekaču održi na pravim vrijednostima. Dakle, rezultat je isti bez obzira na snagu grijača. Čak se ni trajanje ne mijenja.
    Dobro je kad pekač ima puno programa jer je velika vjerojatnost da će se naći nekakav dobar. Iskustvo je pokazalo da se nakon uhodavanja koristi jedan jedini program, ali ako ne možeš birati malo je vjerojatno da će rezultati biti optimalni.
    Cijena je najmanje bitan podatak, jer se pokazalo da nema baš nikakvog utjecaja na kvalitetu, trajnost ili pouzdanost stroja. Škicni po forumu i vidjet ćeš da se zapravo dosta ekipe žali na kvarove upravo najskupljih strojeva. Uostalom, lako je skužiti da se više isplati svake dvije godine kupiti novi stroj od 300 kn nego u 6 godina jedan stroj od 900 kn. U 6 godina samo na servis skupog stroja potrošiš torbu para.

Isplativost? Apsolutna. Financijska korist je opisana već na više mjesta, ali to nisu sve dobiti od pečenja vlastitog kruha.
    Gore spomenutih 270 kn je mali rizik, a vjerojatno je sasvim OK.

m&h avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako mogu nešto reći na temu.. Imam pekaricu nekih 4 meseci, dobila sam je za rođendan, mislim da je od najvećih, težina vekne je 1350 gr. Proizvođač VINCHI, meni prilično no name ali poklonu se ne nalazi mane. Ja sam zaista zadovoljna, koristim je kako za hleb, tako i za mešenje svih testa koja mi trebaju u kuhinji (za pite, kiflice, buhtle...). Marmelade, džemove i sl još nisam probala kuvati u njoj - ali ja to radim na velike količine i u pećnici (rerni) tako da ne znam koliko mi je za to praktična. Mesilica iliti propelera, kako Davor kaže, ima dve, tj dva kompleta - veće i manje. Plaćen je oko 560 kuna (oko 8.000 dinara). Daje 2 veličine vekne, 3 boje kore, ima 10 rqzličitih programa. Radila sam običan hleb, integralni, crni, kukuruzni, raženi, sa različitim pahuljicama i semenkama, slatki mlečni sa suvim i kandiranim voćem, pizza hleb (uz dodatak kečapa, origana i sitno seckane šunke, kobasice, kačkavalja, sira, pečuraka, maslina...). Hoću da probam i sa heljdinim brašnom, ovsenim, brašnom od ječma - kad ih nađem. Zaista sam prezadovoljna, jedino što primećujem da se domaćeg hleba više pojede nego kupljenog...
    Posljednje uređivanje od m&h : 03.03.2011. at 20:22 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Davore vidim da si ti magistrirao na pekačima, a bome i na receptima za isti

ovaj koji mi gledamo je uspravan, malo sam guglala, pa vidim da nema neke razlike, mislim da ćemo uzeti ovaj

javim se kad prvi kruh zamiriši

m&h hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne na pekačima nego na elektrotehnici

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    MM navalio kupiti pekač:

ima li koja dobra duša da u par crtica kaže na što treba obratiti pažnju kod kupovine?

neku funkciju možda ili nešto?
    nisam lijena, ali nemam vremena iščitavati sve živo napisano, klinci me pojedoše danas

ustvari, u neckermanu je pekač za 389,00 kuna, 900 g kruha, 12 programa pečenja, funkcija brzog pečenja, funkcija održavanja topline, 600W, sa nekim popustom bi bio cca 270,00 kuna
    Zanima me da li si možda kupila ovaj pekač?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo baš sam ga jučer dobila, ali nije imao priliku pokazati što zna...

sad sam ga baš pripremila za upotrebu, vjerojatno ćemo peći nešto za ujutro

pronašla sam par osnovnih recepata, pa ću se prvo bacit na svladavanje osnovnog, a onda ćemo shemu razvijati dalje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ne kužim zašto ne pečete kruh u pećnici?
    Zapravo, da preformuliram: Koja je razlika između kruha iz pećnice i kruha iz pekača?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

iz pecnice je kruh bolji medjutim treba ga umijesiti u pekac samo ubacis sastojke i namjestis u koliko sati treba biti pecen )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    iz pecnice je kruh bolji medjutim treba ga umijesiti u pekac samo ubacis sastojke i namjestis u koliko sati treba biti pecen )
    za ovu prednost znam , mislila sam da ima još neka u proračunu energije ili nečega...
    jer sam si nešto mislila, meni se kruh u pećnici peče 30-40 minuta, a u pekaču program traje, neznam, oko 2,5 sata. nekak mi se čini da to čudo ipak potroši dosta struje...

zapravo, pokušavam dokučiti da li mi treba ili ne .

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim zašto ne pečete kruh u pećnici?
    Zapravo, da preformuliram: Koja je razlika između kruha iz pećnice i kruha iz pekača?
    Kao prvo - ne treba mijesiti, nema šanse da ga ja tako dobro izmijesim kao pekač..nemam nikad dovoljno vremena ni živaca ni snage za to, ne sjećam se točno, ali čini mi se da je onaj brzi program za pečenje kruha trajao 58 minuta, najčešće sam njega koristila.
    Osim kruha, ja sam ga gotovo svakodnevno koristila za izradu tijesta. On bi napravio savršeno dizano tijesto koje sam ja onda svaki put na drugi način stavila peći - kiflice, punila sam šunkom, sirom, hrenovkama, orasima...klinci su dobili ukusnu i toplu poslasticu I naravno, tijesto za pizzu sam uvijek radila u njemu...Marmeladu se nisam usudila ..ali i to stignem

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    evo baš sam ga jučer dobila, ali nije imao priliku pokazati što zna...

sad sam ga baš pripremila za upotrebu, vjerojatno ćemo peći nešto za ujutro

pronašla sam par osnovnih recepata, pa ću se prvo bacit na svladavanje osnovnog, a onda ćemo shemu razvijati dalje

Koliko dugo si ga čekala? Pitam jer sam ga ja kupila prije 3 dana, naravno da na onom linku na kojem bi trebala vidjeti status narudžbe ne vidim ništa pa me zanima da li ga uopće imaju i koliko ću čekati
    A što se tiče pečenja....treba se igrati, ja sam redom isprobavala i radila razne kombinacije dok nisam došla do kruha koji nam se svima najviše sviđao

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo ga naručili pretprošlu nedjelju, a došao je jučer, dakle tjedan i 2 dana smo čekali
    mislim da je ženska preko telefona rekla da im je rok nekih 3 tjedna
    šalju Intereuropom

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo, pokušavam dokučiti da li mi treba ili ne .
    sad si i mene pomela
    razmišljam o pekaču samo da izbacim kupovinu kruha kao svakodnevnu obavezu
    ali računala sam da je jednako ukusan kruh iz pekača kao i onaj koji pečem u pećnici
    sjećam se da je negdje linda izračunala da ju kruh zajedno sa strujom i materijalom izađe nekih 3,5 kune
    dobro, to je bilo prije godinu, ili čak dvije
    i nadam se da sam dobro zapamtila iznos

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •