ajme ivana ti stvarno ko da ne živiš u istom vremenu i prostoru ko mi.
neka lipo i kc uputi proglas vjernicima da se izjasne ko vjernici, ionako ih pozivaju na puno gore stvari (glasanje za hdz npr.) koje nemaju veze sa crkvom.
nitko se ne buni.
ne moraju djeca ići na vjeronauk?? ok. ne moraju. u zagrebu. u manjim sredinama MORAJU jer su inače izopćena, a roditelji proganjani ko vještice iz salema. to je na žalost naša realnost.
očito je da nemaš iskustva življenja u manjim sredinama.
jednako kao što posao neće dobiti onaj tko nije simpatizer ili član hdz-a.

primjer besmislenog priključivanja crkvi i današnjim (crkvenim) normama života: prijateljica i njen muž su se vjenčali u crkvi. malo prije toga primili potrebne sakramente. dakle, nikada nisu bili vjernici. ali su se vjenčali u crkvi. jer je to sada in. i zbog toga što, ako se želiš vjenčati u matičara, ko što sam ja, na dnu vjenčanog lista će ti pisati: sklopila GRAĐANSKI brak. mom bratu, koji se vjenčao u crkvi piše: SKLOPIO BRAK. dakle, nisu htjeli biti diskriminirani. mislim da pravim vjernicima poput tebe treba biti drago da se ovakvi, nazovimo glumci, koji nikada poslije ušli u crkvu nisu, ne izjasne kao vjernici. barem bi meni bilo, da sam vjernik.
ponavljam: danas se u manjim sredinama na pripadnost kc gleda na isti način ko što se prije gledalo jesi li član ckkpj.
jednak izvor frustracija, samo što su se strane obrnule.

a blago tebi koja ne zna tu stranu medalje. sretna si.