Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: cjepivo za rotu i pneumokok (za djecu 0-1 starosti)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Već je nekoliko godina (ne znam točno koliko - tri, četiri ili pet) navedena indikacija u listi lijekova HZZO-a, što znači da oni snose troškove Pevenara za djecu s tim stanjima.
    Prvih je godina bila vrlo mala potražnja, pa je HZZO godišnje nabavljao samo sto, pa kasnije par stotina doza godišnje. Lani je kupljeno 4000 doza. To što oni unaprijed kupe se kao i sva druga cjepiva distribuira do cjepitelja. Cjepitelji napišu zahtjev s brojem potrebnih doza i dobiju cjepivo putem zavoda za javno zdravstvo, zajedno s ostalim cjepivima.
    S obzirom da je potražnja rasla, događalo se da cjepivo koje je HZZO unaprijed nabavio ponestane i ne bude ga za djecu koja imaju pravo na Prevenar. U tom slučaju su postojale dvije opcije koje ti spominješ: da bolnica kupi i cijepi,. ali bolnice to nisu htjele. A druga da roditelj sam kupi i da im HZZO refundira. Nadam se da su tebi refundirali.
    Lanjskih 4000 doza još uvijek nije potrošeno (a istovremeno je prodano više od 4000 doza putem ljekarni, što pokazuje da su pedijatri zbirno gledano, više tog cjepiva potrošili cijepeći zdravu djecu čiji su roditelji cjepivo morali kupiti nego što su primijenili to cjepivo kod djece koja na to imaju pravo i imaju potrebu za tim cjepivom.
    Neki su pedijatri jako glasni u zahtjevima da se to cjepivo uvede u kalendar cijepljenja, a nisu niti procijepili besplatnim cjepivom djecu kojoj to cjepivo treba više nego drugima)
    Ja nisam dobila nikakav povrat. Izričito sam pitala na zavodu za javno zdravstvo da li to mogu, a oni su rekli da ne mogu. Oćito sam pogriješila što sam mislila da pedijatar (zapravo on je rekao odmah da nije siguran i da ja provjerim) i dr. sa zavoda za javno zdravstvo zna prava u mom slučaju. Eto, obzirom da ti kažeš da sam imala prvao na povrat , nisu znali.

I ne samo to, mnogi naši mali prijatelji su također kupovali bez povata. Ali sad su mi stvari puno jasnije pa mogu reagirati (barem za druge, ako ne za sebe). Hvala.
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.04.2011. at 20:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •