Evo i mene da pohvalim dr. R i Vili, nakon podosta lutanja okolo(prošla sam prethodno 3 klinike) našla sam dr. i kliniku koja mi odgovara. Samo mi je žao što i oni nisu dobili ugovor sa HZZO-om ovako mi je malo teže ići tamo u postupke. Rekla bih da ako su problemi vezani uz neplodnost lako otklonivi, relativno se brzo može zatrudnjeti neovisno u koju kliniku idete, ali eto mi smo nažalost neki kompliciraniji slučaj i onda je stvarno potreban individualan pristup i da se netko malo više "udubi" u vaš slučaj
Vjerujem da nije viška i ovdje naglasiti da ko može i ima dobre reakcije na stimulacije neka bježi vani gdje će se oploditi sve jajne stanice i višak embrija zamrznuti. Cijena postupka u našim privatnim klinikama (kad se ne ide preko HZZO-a u IVF poliklinici i Citu) i vani je slična (ovisno kako gdje, al nije razlika prevelika).
Jelena, mare41, vucete me za jezik kada spominjete zakon a ja se sve trudim biti fina. Ipak, bas je super sto i doktori koji su podrzali ovaj zakon imaju dobar uspjeh i podrsku pacijenata.
I ja moram pohvaliti dr.R i Vili, nakon što su svi više manje odmahivali rukom na naš slučaj jer smo mladi i dijagnoza nam nije nešto strašna, on me prvi poslao napraviti milijun pretraga i nalaza i mislim da smo konačno na tragu onome što ne valja. Svaka mu čast na individualnom pristupu, a osim toga što je odličan doktor i divan je čovjek. Jedini razlog što ne idem k njemu u postupak je što dobivam hrpu js i više mi se isplati ići van- budući da su cijene tu negdje- a vani mi oplode sve js
mare41 napisa:
Jer to mene netko zove?Moje mišljenje je (s kojim se ne moraju drugi složiti) je da u IVF polikliniku ne bi išla da oni meni plate, zbog svega što se događalo kod donošenja zakona o MO, a pozivam Vilijevke da pohvale svoju kliniku (kad se već hvalimo).
Mislim da je sve vidljivo u potpisu - ekipa je vrhunska, stručnjaci i topli ljudi.
Prije prvog postupka, bila sam kod nekoliko liječnika na konzultacijama - dr. Radončić mi je odmah nekako najbolje sjeo. Opušten, normalan, iskren....
Bilo mi je vrlo važno da se osjećam sigurnom, da me nije strah....s obzirom na vrijeme provedeno na njegovom stolu i golu rit - to mi je bio ključni moment!![]()
Ja sam takodjer krajnje ogorcena nad podrskom koju je prof. S. dao Zakonu o medicinskoj oplodnji, a koja je bila kljucna za donosenje tog i takvog zakona.
Zato ne samo da ne bih isla u IVF polikliniku ni da mi plate, nego cak ni da je zadnja na svijetu!
Toliko tom covjeku zamjeram sto je svojim stajanjem uz bok Milinovicu unazadio potpomognutu oplodnju u Hrvatskoj i brojnim parovima s problemom neplodnosti, ukljucujuci i nas, nanio nesagledivu stetu.![]()
Aurora* napisa:
XToliko tom covjeku zamjeram sto je svojim stajanjem uz bok Milinovicu unazadio potpomognutu oplodnju u Hrvatskoj i brojnim parovima s problemom neplodnosti, ukljucujuci i nas, nanio nesagledivu stetu.![]()
I ja sam se zaljepila za dr. Radončića u svom kratkom trudničkom stažu...u postupke ne idem kod njega jer imamo još 11 blastica u Mb, ali vođenje trudnoće, definitivno kod njega i nigdje drugdje. Od prvog dana kad sam došla na UZ vidio je da ne štima baš sve najbolje i kad mi je na trećem UZ morao reći da srce bebe više ne kuca vidjela sam na njemu da mu je iskreno žao. I rekao mi je da mu je užasno što mi baš on mora reći takvu vijest. Predložio mi je i prije slijedečeg FET-a da dođem k njemu da me pripremi za Mb, tj. da napravimo neke pretrage i vidimo da li postoji negdje neki problem, da nam se ne bi ponovilo...
Uglavnom, više ne bi išla ni jednom drugom dr
Dakle,kad se hvali dr.R. onda se trebam i ja javiti!
Ja sam bila kod njega u postupku i uspijelo je odmah,iza sebe imam 5.neuspijelih postupaka negdje drugdje..
Naravno da kad sam ostala trudna da mi nije padalo napamet da se dam u ruke nekome drugome!!
Zato puno hvale za dr.Radončića i naravno,biologa,Patrika
i jedna velikaobojici!!!!
Ok, Radončić trenutno vodi, pa Lučinger, pa Šimunić. Mislim da mi je najpametnije otić na razgovor kod sva tri i vidjet koji mi najbolje leži. Cure, šta bi ja bez vas???![]()
I ja moram pohvaliti dr. Radončića. Inače jako stresno proživljavam svoj prvi IVF no zahvaljujući doktoru taj stres se je upola smanjio. Pohvala cijeloj ekipi a posebno dragom anesteziologu koji je strpljivo slušao moje priče nakon narkoze kako idem u ParizEto, sutra je peti dan od punkcije i popodne idem na transfer. Od 4 jajne stanice tri su se uhvatile i sad samo molim Boga da im se svidi u meni i da odluče ostat!
b.a.b.y, baš je lijepo kad te dr. tretira kao osobu i kad te strpljivo sasluša. Želim ti da budeš mirna i opuštena i da ti uspije tvoj 1. IVF. Ja se tek spremam za svoj 1. IVF...JEEEEE!![]()
b.a.b.y molim te adresu Obiteljskom centra u Karlovcu? nova sam ovdje.. ali sa istim mukama. Želim ti svu sreću !!!
Adresa je Ivana Meštrovića 10 ( zgrada sveučilišta) a broj ti je 047/ 411-429. Ljudi su stvarno super i sve je gotovo za 10 min! Hvala cure na lijepim željama,naravno i ja vam uzvraćam istim![]()
miny kako mislis od 4 stanice 3 su se uhvatile?
Posljednje uređivanje od ivanova : 18.04.2011. at 12:09
cure, baby je to napisala-od 4 j,s 3 se uhvatile, ne treba skakat na svaku riječ novijih cura koje ne barataju toliko s terminologijom, ja bi rekla da je prevod: 4 jajne stanice, 3 oplođene i sva 3 embrija će vratiti (znat će se na transferu).
Posljednje uređivanje od mare41 : 18.04.2011. at 12:39
cure moje, ja sam skroz u nedoumici Spremamo se na prvi IVf postupak . Gdje ići.?? Bili na konzultacije u Viliju. Radimo sve potrebne pretrage i sad treba odlučiti gdje ići u postupak. Čitam vaša iskustva, i u velikoj sam muci. Iskustva su različita. Naravno, da bi željeli najbolje.. Mislite li da je to dr. R i poliklinika Vili???
Ja sam u istoj dilemi kao i ti, ali iskusnije cure savjetuju odlazak kod nekoliko doktora, pa onda vidiš koji ti najviše odgovara, to ću ja napravit. Idem u Polikliniku IVF, pa u IVF centar, a onda sam mislila u Vili, ali mi još nisu odg. na mail. Primijetila sam da su cure najviše nahvalile Vili i dr. R. Sretno!
hvala. i tebi puno sreće i snage želim. trebat će nam. I ja ću vjerovatno u Polikliniku IVF i kod Vilija. Dr. R. se i mene na konzultacijama dojmio. Jednostavan, iskren i susretljiv. No, valja upoznati ostale..
Cure, za Vili nazovete telefonom i dogovorite termin konzultacija.
Toplo preporučam Vili. Eto i mene drugi dan nakon transfera.Ispričavam se zbog mog ne znanja stručne terminologije no vidim da me mare razumije jer je sve točno objasnila. Vraćene su mi dvije blastocide i sad preostaje čekanje. Jedino me zabrinjava što sam danas na wc papiru primjetila nešto poput smeđe žilice. Zna li itko o čemu je radi? Bojim se da nije ono najgore
![]()
baby, nije to nikako nešto najgore. Može biti implatacijsko krvarenje - znači da se tvoji mališani ugnježđuju u maternicu! Evo ubaciti ću malo događaje nakon transfera:
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se/
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu/
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota/
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice/
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu/
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice/
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa/
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv/
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
ovo je nakon transfera zametka koji je star 3 dana, a budući da si ti dobila blastice tebi je zametak bio star vjerojatno 5 dana.
Hvala ti Marnie,ljubim te. I ja se nadam da nije ništa strašno no vjerovatno razumiješ moj veliki strah! Noćas sam čak bila ljuta na sebe jer sam spavala na trbuhu,bojim se kihnut,zakašljat,hodat..... i sad još ta smeđa žilica. Ajme jedva čekam za deset dana da vadim betu![]()
baby, tebi je danas 1.dnt, sam dan transfera se računa kao nulti, a meni nakon transfera zna biti i dan nakon malo nekakvog iscjetka, od prolaska katetera tijekom transfera, za sve drugo je prerano.
(baby, sad si zrela za temu Nakon transfera.
Posljednje uređivanje od mare41 : 19.04.2011. at 09:55
baby ja bih rekla da je to prije dobar znak nego loš ako je tako rano može biti ili od transfera ili zbog procesa implantacije embrija tako da glavu gore i opusti se![]()
Evo samo da javim rezultate prvog UZV, 6+2 i srčeko kuca. Hvala dr. R. i fragminu !!!
Želim vam svima da što prije dođete do trudnoće i da budete lijepe okrugle i trbušaste![]()
![]()
Marnie, super si to napisala, jedino me muči
Morula je prije blastociste, a ovdje si vjerojatno mislila na embrio već. Samo je terminologija u pitanju, inače vrlo informativno.5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu/
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice/
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa/
[QUOTE[B]=Magnoli;1872063]Evo samo da javim rezultate prvog UZV, 6+2 i srčeko kuca. Hvala dr. R. i fragminu !!!
Želim vam svima da što prije dođete do trudnoće i da budete lijepe okrugle i trbušaste![]()
[/QUOTE]
Joj, pa to je super! Mora da je bilo divno čuti to maleno srčeko, jel da? Želim ti sve najbolje do kraja T!
Joj, pa to je super! Mora da je bilo divno čuti to maleno srčeko, jel da? Želim ti sve najbolje do kraja T![/QUOTE]
martinstoss hvala ti
Predivno je čutii želim tebi da ga što prije čuješ
![]()
Ja sam za Vili i dr. Radončića dobila preporuku prije par god. od dr: koji je šef ginekologije u Zurichu (možda je sad već u pemziji) , došla i ostala
Svi su prekrasni, tete na šalteru,sestre, anesteziolog,biolog ma svi.
Moj prvi IVF je bio u subotu, prošlo je sve bez stresa i straha ,osim Radončića smirujuću ulogu je imao anesteziolog :D
Sve u svemu vrlo topli i susosjećajni ljudi ,bar sam ih ja tako doživjela.
Meni je u Viliju anesteziolog bio čak najdraži. Nije se odvajao od mene, stalno je pitao kako sam. Znam da mu je to posao ali vidi se da se i čovjek brine. Ma svi su tamo super. Da imam puno novaca stalno bi išla tamo. Eto meni je danas 3dnt i iskreno ne osjećam ništa. Jedino sam jučer imala takvu krizu da sam proplakala pola dana. Rekao mi je doktor da si mjerim temp. no ona umjesto da raste pada.Bojim se da postupak nije uspio no ipak nada još postoji. Sutra sam odlučila ići na more i tamo dočekati Uskrs,doma bi mi bilo sve prestresno. Mislite li da je pametno 4dnt putovati nekih 3 sata? Pozdrav svima.
ja nisam imala iskustva s Vilijem i doktorom R.
Moj doktor je dr.L u IVF centru i za sebe mogu samo reći da sam nakon 3 godine lutanja napokon dospjela u prave ruke... uistinu divan čovjek i vrhunski stručnjak... naš prvi IVF je uspjeh
kod mene je i faktor odabira bio i biolog, a Lana u IVF centru je na glasu kao jedan od 2 najbolja biologa u HR. Tako je smatrala moja doktorica koje me uputila...
na kraju su njih dvoje kao kombinacija stvarno ispali dobitna kombinacija za nas![]()
jesen82, baš me veseli tvoj post u vezi IVF centra i dr. Lučija, jer se baš spremam tamo iza Uskrsa, a čula sam se s njim telefonom i oduševio me svojim načinom komunikacije, tako je divan i fin i sve će ti objasnit, a tretira te kao sebi ravnoj. Ma, divota! Vidim da si prvo bila u Citu, jesi li ti iz ST?
koliko se meni čini dr. L uvijek sve oduševi..
ja ću ga uvijek i svakome preporučiti . ja idem na 3d-4d preglede u vili (prema preporuci dr. L) i tamo su mi stvarno svi ljubazni i ok, ali dr. L je stvarno drugačiji-puno pristupačniji-odmah ti se nekako zavuće pod kožu, više imaš s njim odnos kao da ti je otac a ne doktor.
druga stvar koja ga razlikuje od ostalih-mislim da je jako jako dobar uspjeh u postizanju trudnoća, i sumnjam da ostale klinike imaju tako dobre rezultate.
jedino što je možda mala mana je čekanje u čekaonici, ali ako uzmemo u obzir da doktor nikoga ne odbija, da dolazi u slobodno vrijeme, na praznike, navečer,sve prilagodi pacijentima, da radi sve sam(uz Lanu-naravno)--onda ja na tu manu totalno zaboravim!
evo jučer bila na trbalobit zadnjem pregledu u viliju-ali moja curka nešto malo šteka sa rastom, pa moram doći još 1 za 4 tj..i sva sam se splašila tih silnih mjera..male glavice, protoka na granici i bla bla...makar jee i dr. Kos sve objasnio i rekao da se nemam čega plašiti, samo da mirujem i da ležim na lijevom boku, ali dolazak dr. L me tek smirio i njegov pristup i objašnjenje..odmah mi je bilo lakše
a da ne pričam kako je skakao od sreće kad sam ostala trudna..bio je sretniji nego mi svi doma skupa
eto..dosta moje hvale- za sad
nadam se da će za 4 tj. sve bit uredu i da će to stvarno biti moj zadnji posjet zg doktorima sa mojom curkom u buši![]()
b.a.b.y, nigdje ne kažu da moraš strogo mirovat nakon ET, pa ako si zaključila da će ti promjena sredine pomoć kod stresa, onda idi i onome tko te vozi reci neka vozi polako i pažljivo i neka pazi na rupe i grbe na našim divnim cestama. Sunce i more će ti možda stvarno pomoć da se opustiš, a to je jako važno u ovim našim situacijama. Želim ti puno sreće!![]()
Btw, ja krvarim već 8. dan nakon biokemijske, a temperatura mi je još visoka i bole me (.)(.)kao da mi je pms, tako da nema baš pravila, a kod tebe je prerano da bi se išta moglo zaključit.
Kad već tako hvalimo svoje dr.-e, da se i ja pridružim. Bila sam i kod dr. L dok je još bio na VV, dr. T iz Vg, ali tek sam kod dr. R iz Vilija shvatila što znači doktor s potpunim individualnim pristupom - taj ne propušta ništa slučaju, potpuno predan pacijentu, radi vikendom, blagdanom (doduše većina MPO-ovca radi tako, jer ne možeš baš birati dan kada će biti punkcija ili transfer), razgovara s tobom ravnopravno, raduje se od sveg srca kada se dogodi trudnoća, tuguje i ohrabruje kada se postupak završi neuspješno. Sviđa mi se što stalno prati nvosti na polju MPO-a i ubacuje neke metode i terapije koje niti jedan naš MPO-ovac za sada ne koristi.
Naravno, da je svakom najdraži njegov liječnik, pogotovo ako se ostvari u toj klinici trudnoća i mislim da je ovo hvaljenje jako subjektivno tako da svatko mora ići za svojim osjećajem i iskustvom (ja npr. s dr. L koji je mnogim curama super imam loše iskustvo).
Marnie, hvala ti šta si i ti s nama podijelila svoje iskustvo. U pravu si da je to subjektivna stvar, mnogi hvale i mog doktora, a ja bi ga najradije stavila u top i ispalila na mjesec.
Meni se osobno kod dr. L svidjelo, između ostalog, i to što je odmah odgovorio na moj mail i nazvao me oba puta točno kad je rekao. Do Vilija nikako ne mogu doć, slala mail, zvala, ostavila poruku na sekretarici i ništa, pa ako imaš kakav savjet kako najbrže doć do dr. R., bila bih zahvalna.
Martinstoss, ja sam isla jedinim putem kojim idem kod svih doktora: nazovem i narucim se. Ceka se 10ak dana.
ak si zvala Deželićevu onda vjerujem da ćeš teže doć do doca,inače u Ilici ih se Uvijek dobije
Posljednje uređivanje od *Nelly* : 21.04.2011. at 18:29
Kako je to zanimljivo, svatko ima neki svoj osjećaj i iskustvo s istim liječnicima. Moja frendica je kad je odlučila ići privatno prvo bila kod dr. R. na konzultacijama i ostavio joj je jako loš dojam hladnoćom i grubošću, djelovao joj je skroz nezainteresirano, pa je išla tražiti dalje.
Ja sam pak bila na VV kod dr. L. i premda je to državna bolnica, do sada nisam srela toplijeg, veselijeg i angažiranijeg doktora. Nažalost nije bilo love kad je otišao u privatnike inače bi istog trena išli k njemu. Sada pak zbog hrvatskog bacanja jajnih stanica idemo u Sloveniju.
S druge strane, imam predivno iskustvo s biologom koji radi u poliklinici Škvorc, dr. Kniewaldom, koji radi i na VV dio vremena. Bio je dostupan nakon svih mojih transfera na mobitel, odgovarao na naša beskrajna pitanja, posvetio nam toliko vremena i bio beskrajno strpljiv i ljubazan, a između ostalog je jedan od vodećih embriologa u svijetu i pionir potpomognute oplodnje.
Čuje se puno o stručnosti biologice L. i njenim uspjesima, no također i o tome da je izrazito hladna i bezobzirna. Osobno sam pričala s curama koje su imale priliku ići na razgovor s njom dok je radila na VV i još je se sjećaju s grozom. Jednoj je npr. za njene stanice rekla kada je cura pitala ima li šanse i jesu li dobre "Pa što vi mislite, ne mogu vam ja od dreka napraviti kolač". Nakon toga je dr. A. odlučio da više ne razgovara s ženama nakon transfera...
Iz svega ovoga što čitamo, dobro je netko rekao, baš treba odlučiti nekako po svom osjećaju i vjerovati klinici za koju se opredijelilo i uspjeh će doći. Na koncu i oni su ljudi i možda je netko naletio baš u krivom trenutku...
Posljednje uređivanje od ValaMala : 21.04.2011. at 18:39
valamala, joj! Ova izjava od biologice je tragikomična! Di ona radi?
Sa dr. L u privatnoj praksi, no sada je potpuno drugačija naravno kad je kod privatnika, i ja sam bila na VV 3 god. i nažalost nisam mogla doći do nje da je upitam o mojim j.s. i saznam detalje koji su me zanimali upravo iz ovog razloga kojeg je V.Mala navela.
Imam osjećaj kao da se tu takmičimo kojeg ćemo dr. više nahvaliti no svatko zna za sebe koji mu dr. najviše odgovara i zašto nema univerzalnog odgovora
E, a nitko ne piše o Poliklinici IVF i dr. Šimuniću, zar su baš toliko ozloglašeni? Ne znam da li da uopće idaem tamo na razgovor, vidim na njihovoj stranici da nešto puno pate od zakona i pravilnika...
I još nešto tako i meni ljudi hvalili VV još u ona "zlatna vremena" i kako tamo sve žene zatrudne bez problema no eto na mom slučaju se nije obistinilo, pa sam onda isto tako čula hvalospjeve za Maribor i ostala još više razočarana, eto sad sve manje slušam druge i pokušavam se voditi za nekim svojim filingom
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.04.2011. at 19:29
Martinstoss pate od zakona kad su Šimunić i oni koji su nam izglasali ovo što imamo kao "prst i nokat", pa vjerojatno se Š. ponosi time
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.04.2011. at 19:31
Mali Mimi, a kod koga si onda sad ako se smije znati? Ovo o filingu imaš pravo, meni je dr. L. nekako odmah sjeo, a dr. Š. mi se čini prepotentan, iako još nisam vidjela ni jednog od njih.