Tema se iz čišćenja pretvorila u organizaciju, pa da dam svoj OffT doprinos

Naime, konačno sam iznašla
svoje ćoše u stanu, te u njega smjestila mali stolić. Kad šijem na njemu mogu stajati obe mašine; kad ne šijem, obe stanu ispod. Iznad su piši-briši magnetna ploča i magnetna traka za makaze. Povrh su dvije police, na kojima, pored knjiga, stoje časopisi u čestoj upotrebi
u stalcima poput ovog, par registratora sa krojevima u plastičnim košuljicama i šemama za heklanje/pletenje. Na prozorskoj dasci držim korpice i kutije sa neophodnim sitnicama. Jedan ormar, napravljen za te svrhe, sadrži sve ostalo. Materijali su svi premjereni, fotografisani, smješteni u prozirne vrećice, pa tek onda u ormar. Projekti stoje u kutijama sa ručkom. Kutije su obične, kartonske, samo sam im izrezala ručku.
Sva pozamanterija je u kutijama od cipela, sadržaj je označen naljepnicom. Dugmad i slične sitnice su u dvije klaser-kutije, koje sam platila bestidno mnogo, ali su odlične. Boje i papirnate potrepštine su zgodno smještene u kutiji od laptopa. Časopisi koje rijetko koristim, takođe su tu, na dnu ormara.
Vunice i konci su sa klupčića premotani na "kolačiće" koji se mnogo lakše skladište (hvala još jednom onoj koja mi je poslala čudo od motalice

) i sa mnogo kedrovine i lavande stali u tri kutije koje stoje na ormaru. Trenutni "vuneni" projekti stoje u velikoj korpi koju nosam za sobom kad radim, a kad ne radim stoji pod stolom u "ćošetu".
Tokom sređivanja pobacala sam toliko toga da me lijepo sramota. Sve što sam čuvala pod devizom "zatrebaće" a da nije imalo trenutnu upotrebljivost završilo je u kontejneru.
I sad više nema nereda, samo kreativnost (kad za nju nađem vremena)
A sad OnT -
Čistim svakodnevno, i ide mi na živce, ali moram, pa sam prestala šiziti zbog toga.
Od svega najviše mrzim peglanje i izbjegavam ga koliko god mogu.
Igračke držim u korpama/torbama ispod ugaone, raspoređene tematski - male lutke, velike lutke, sudići, auta, životinje, drvene kocke; lego kocke, knjige, bojanke i bojice stoje na polici. Igra se samo sa jednim "setom" odjednom. Kad poželi drugo, prvo se sprema na mjesto, a drugo vadi za igranje.
Otkako smo uveli ovaj sistem mnogo rjeđe izvrćem noge na igračke