Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Izluđuje me čišćenje!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Izluđuje me čišćenje!

Prije sam uživala u čišćenju stana, a sada mi to postaje ogromno opterećenje - svaki tjedan ja najmanje 1 cijeli dan provedem u čišćenju . I ljuta sam što navučemo toliko stvari, ko hrčci, a većinu po principu "hodam po trgovini i vidim nešto zgodno pa ajd da se uzme" . Počela sam ovih dana veliku "čistku" po stanu i oko njega, u smislu da sve nepotrebne stvari nastojim izbaciti i smanjiti gužvu, a time si i olakšati čišćenje koje će u tom slučaju (nadam se) biti jednostavnije i bit će ga manje. Igračaka isto ko u priči: mahom plastike kojekakve, a danas kad sam čitala o ftalatima i kojekakvim štetnim stvarina u istima, zlo mi je došlo: em se troše novci, em se gomilaju stvari, em je za dijete štetno i opasno ! O odjeći isto da ne govorim: non stop se kupuje i non stop radi vešmašina. Već sam si 100 puta obećala da ću kupovati samo najosnovnije stvari, ali nikako da to ispunim i ljuta sam na sebe! Jel i vas muči taj duh vremena konzumerizma, a onda služenja onome što se kupi? Kako ne biti rob stvarima i čišćenju, već biti slobodan i umom i tijelom za ono što stvarno vrijedi?

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hihihihi, ko hrčci meni nije teško počistiti,čak volim to odradit jer imam sve svoje neke načine, ali to mora biti isplanirano onak, ko na poslu...ali moja frendica MRZI pospremat, i ja ju nagovorila da plati ženu dva puta tjedno, samo da vidi kak se da, i žena došla 1. puta na 3 sata, popeglala sve i pospremila malo, drugi put je ostala dva sata i sve bilo tip top... ali, tu se javila njena škrtost, ženica računa 40kn sat, i sad ona veli meni, pa ja sam joj ovaj tjedan dala već 200kn, a ja njoj- ne, nego je ta žena zaradila 200 kn, kad se tebi neda... i sada nema kukanja, pospremi jednom tjedno kak se spada, a ostatak tjedna reži na muža i dječicu da pospremaju za sobom...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene ne muči konzumerizam, mi stvarno ništa ne kupujemo.
    ali, opet je po kući gomila knjiga, papira... sve nešto vezano za moje razne poslove.
    i danas cijeli dan pokušavam raskrčiti radni stol i - ne mogu. sve mi treba.
    paralelno radim puno stvari i svaka od njih zahtijeva svoju dokumentaciju.
    i zato mi je radna soba ko štala i zlo mi je kad uđem u nju.

ako netko zna kako sistematizirati sve to, bila bih zahvalna.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja nemam pojma, u istom sam problemu plus još stvari od preseljenja koje već pola godine čuče po kutijama jer naravno da ih uopće ne koristimo i ne trebamo
    a koliko smo već toga pobacali da niti ne govorim
    u svakom slučaju, koliko god mi je gušt kupiti nešto što mi u datom trenutku "tako jako treba", toliko mi je još veći gušt se istoga riješiti kad mi počne biti smetnja.
    jedini je problem kako se riješiti - ako se radi o nečem vrednijem i ako se uspije prodati - to je najbolja opcija, ali što s onih miljon sitnica (tipa navedene igračke kojih bi po klinicima trebalo biti onak da ne možemo vrata od stana zatvoriti) i koje ne možeš prodati (što zbog male vrijednosti, što zbog istrošenosti i starosti, a opet nije za smeće) - taj dio uvijek odnesem nekome tko bi eventualno mogao nešto od toga iskoristiti pod uvjetom da ako mu ne treba sam nađe načina da se istoga riješi :D
    što se tih silnih igračaka tiče, MM i ja smo napravili mali korak za čovječanstvo, ali veliki za našu obitelj, tako da smo odlučili da sami klincima više ništa ne kupujemo, odnosno ako im kupujemo da to budu stvari tipa bicikl, društvene igre...., dakle nešto što neće stajati po nekakvim kutijama i služiti samo za nered, a za ostvarivanje nekakvih velikih želja koristimo rodbinu koja ionako nikad ne zna što im pokloniti. tako smo se osim nereda pomalo riješili i rupa u budžetu, ali to je nešto do čega mora svaki roditelj doći s vremenom, nama je trebalo punih 6 godina da se odupremo tom prvenstveno blagdanskom konzumerizmu.

s preseljenjem u veći stan suočila sam se i s tim stalnim čišćenjem, ali isto tako umjesto da to bude svaki tjedan (iako bi moglo biti jer prašine i veša nikad ne fali), prešvercam se tako da bude nekako svaki drugi, pa kad je to onak dvaput mjesečno i nije toliko gadno. samo vodim računa da su kupaonice i kuhinja čisti, a ostalo tipa prozori ne moraju biti. jedino još nikako da se riješim peglanja svaki vikend i to me ubija - vani sunce, toplo, lijepo, priroda, a ja se uvijek ili spremam peglati ili peglam ili sam preumorna od peglanja...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne muči me kupovanje gluposti jer za to nemam novaca sve i da hoću kupovati...
    Mada sam pod muževim utjecajem postala puno promišljenija što se kupovine tiče i stvarno se maksimalno trudim da to bude samo i stvarno ono što treba. Nekad me malo ponese za djecu, pa ponekad potrošim više nego bih trebala, ali stvarno rijetko jer velim, ni nema se baš od čega.
    Držimo stalno neku konstantnu, igračke redovito pregledavam, bacam potrgane, višak mičem, sve ima svoje mjesto. S obzirom da nas je 5 u 62 kvadrata, morala sam sve organizirati tako da su na dohvat ruke one stvari koje se koriste, da sve ima svoje mjesto (da toga nema, nered bi bio konstantan), da pospremam kako se što "uneredi" tako da si ne dozvolim da mis e desi totalni kaos u stanu jer ne znam kada bih ga pospremila...
    Djecu učim da kad se poigraju s nečim, prije nego uzmu nešto drugo pvp prethodno pospreme, još su mali pa to ne funkcionira baš sto posto, ali trudim se. Nema razbacanog veša jer to nikako ne podnosim, stvari koje nisu skroz čiste ali nisu ni za pranje također imaju svoje mjesto, ono što je za pranje isključivo sotji u vreći za prljavi veš. I tak...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ne muči me kupovanje gluposti jer za to nemam novaca sve i da hoću kupovati...
    Mada sam pod muževim utjecajem postala puno promišljenija što se kupovine tiče i stvarno se maksimalno trudim da to bude samo i stvarno ono što treba. Nekad me malo ponese za djecu, pa ponekad potrošim više nego bih trebala, ali stvarno rijetko jer velim, ni nema se baš od čega.
    Držimo stalno neku konstantnu, igračke redovito pregledavam, bacam potrgane, višak mičem, sve ima svoje mjesto. S obzirom da nas je 5 u 62 kvadrata, morala sam sve organizirati tako da su na dohvat ruke one stvari koje se koriste, da sve ima svoje mjesto (da toga nema, nered bi bio konstantan), da pospremam kako se što "uneredi" tako da si ne dozvolim da mis e desi totalni kaos u stanu jer ne znam kada bih ga pospremila...
    Djecu učim da kad se poigraju s nečim, prije nego uzmu nešto drugo pvp prethodno pospreme, još su mali pa to ne funkcionira baš sto posto, ali trudim se. Nema razbacanog veša jer to nikako ne podnosim, stvari koje nisu skroz čiste ali nisu ni za pranje također imaju svoje mjesto, ono što je za pranje isključivo sotji u vreći za prljavi veš. I tak...
    Porpis na ovo...
    Ali klinci stalno drobe, smete, raznose igračke...mala pogotovo rastura i to s guštom...usisavam ili metem 2 do 3 puta u toku jednog popodneva....ali nema kraja tome svemu

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Doma sam sa dvoje male dijece koji ne idu u vrtić i dva puta dnevno kuham, oni ne prestaju
    raditi nered kud se kreću, a ima ih po svuda...čistim ne jednom ili dva tputa tjedno, već svaki dan pun mi kufer toga.
    Ali moram, nekad više nekad manje, a šta ću...

A što se tiče poslovnog pospremanja, mogu (mogla sam) do neke mjere funkcionirati u kreativnom
    neredu, a kad se pretvori u cijelovremeno traženje nečega i oduzima vrijeme za rad, e onda je vrijeme za red.

Puno stvari odjednom sam riješavala otvaranjem registratora sa košuljicama i svaka košuljica je bio jedan poslovni predmet.

Ako se radilo o nekoj većoj količini papirologije po predmetu otvarala sam cijeli registrator sa nazivom predmeta...ali
    registratori moraju biti na određenom mjestu isto kao i košuljice na dohvat ruke isto kao onaj bušač za papire...tako
    da kad se posprema i papir pospremi odmah, a ne da se to pospremanje pretvori u traženje košuljica-registratora ili bušača papira .

Sve mi je moralo imati svoj slijed jer se u protivnom pretvorilo u gubljenje vremena...
    Ja obožavam sređivati kaose u papirima i stvarati red, malo manje ga se držim, ali trudim se.
    (Ah fali mi posao , možda je vrijeme za promjene.....)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oka, i ja bih tako
    ali kod mene jedn "predmet" podrazumijeva gomilu knjiga, časopisa, brošura, letaka...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    oka, i ja bih tako
    ali kod mene jedn "predmet" podrazumijeva gomilu knjiga, časopisa, brošura, letaka...
    Pa odredi kutiju ili policu po predmetu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovisi na koji ti je način lakše rukovati sa svime, kako kome paše.

Da li je to možda: časopisi na mjesto (kutija, drvena, ..samo ne plastika koja se sto puta sruši) samo za časopise
    Brošure na mjesto za brošure
    Letci na mjesto za letke
    ....
    Pa onda onaj dio koji bi stao u registratore po pojedinim predmetima

ili

Svaka kutija (ili nešto praktično za to znači ne prevelika da ima mjesta) = poseban predmet, na policu i to je to

A najvažnije je da se to u hodu prema potrebi podesi kako kome paše, jer teško je baš sve unaprijed predvidjeti

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali, opet je po kući gomila knjiga, papira... sve nešto vezano za moje razne poslove.

Nisam znala dok nisam dosla ovamo. S obzirom na cijene i ponudu, uzasno je lako nabaviti tisucu i jedan pretinac/posudu/fascikl/ovo/ono i onda sve grupirati onako kako treba. S poprilicno malo novca i nesto malo truda na pocetku sve se to da posloziti. Vidjela sam tih stvari i kod nas, samo su bile nekako preblesavo preskupe.

(Upravo uredjujem svoju radnu sobu pa sam sva u elementu... )

Odoh sad citati dalje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kaae, mogu li te rentati na jedan dan kad dođeš?
    Da mi objasniš princip?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jos htjedoh reci - sve sto nije neophodno se moze pokloniti/prodati/baciti. Jedino sto je meni trebao poticaj poput seobe na drugi kontinent. Kad odjednom trideset i kusur godina zivota treba stati u tri kofera... puno toga postane nebitno i bezvrijedno. I nista mi ne fali.

(Osim knjiga, CD-a, poneke slike sa zida i fotoalbuma, koje jos nisam skuzila kako prenijeti bez prestrasnih troskova, a i mogucnosti da se sve skupa porazbija i/ili pogubi.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, mogu li te rentati na jedan dan kad dođeš?
    Da mi objasniš princip?
    Nema frke. Vidjet ces kroz koji dan i na Facebooku brdo tih stvari, samo dok ih sve skupa prebacim iz prostorije u kojoj su nabacani u ovu na kojoj trenutno radim. Mogu ja rentati tvoju zivicu? Jos uvijek imam problema s organiziranjem ograde/necega... kvragu i Ameri i njihove navike i pravila, a i zemljiste koje zavrsava padinom koja nije moja. Sve mi je zbrkano.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Popisujem Kaae!

Micanje nepotrebnih stvari je skoro najbitnije bilo u kućanstvu ili poslu.
    Na nekoliko navrata sam srđivala kaose u papirma i uvjek su bile pune bar dvije velike vreče za smeće.
    a u kući da ne govorim, nikad kraja makivanju nepotrebnih stvari. A kudi bi negdje došla da ih skupljam ili spremam negdje,
    ja to ne mogu, jednostavno me guši, moram se riješiti pod obavezno takvih stvari.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bacam, bacam i bacam. pa zatim sklanjam, sklanjam i sklanjam...ako propustim jedan dan, zaguše me papiri, igračke na nezamislivim mestima, odeća, prazna ambalaža...malac krstari po stanu i razbacuje sve što vidi...
    ono što mi olakšava u poslednje vreme su (poodrasle) devojčice koje zaista hoće da sklone za sobom. par puta u toku dana organizujemo "action" u trajanju od 15 minuta kojom prilikom svi sklanjamo na mesto štagod nam dopadne pod ruke. i vredi, vidi se pomak...
    ne patim od nekog preteranog konzumerizma, osim u kupovanju kozmetike, tako da mi polica u kupatilu bude zatrpana teglicama i bočicama. ali, i od toga se lečim tako što ne kupujem ništa iz iste grupe proizvoda dok prethodno ne potrošim. u spremanju mi pomaže čistilica jednom nedeljno, a ostalim danima ja drljam i ribam kad i koliko imam volje (uglavnom stalno, ali ako mi se ne da, ne jedim se previše-).
    apri, tvoj posao i kreativni nered u vezi sa njim me vraćaju u detinjstvo, uz radni sto moje mame, dizajnerke enterijera. ala je tu bilo neredaaaaa-)))) znam da ćeš reći da su ružni, ali predlažem ti da nabaviš neku od onih plastičnih polica sa 4,5 fioka. pa u svaku fioku jedan predmet...
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 28.04.2011. at 16:23

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije sam bipa blago receno bolesna od pospremanja,no otkako se sefica rodila i aktivirala konci popustaju...osobito od kad sam se zaposlila.Pokusavam preko tjedna leteci cistiti i neki red drzati a onda vikendom potrosim cijelu sub na peglanje,ciscenje,sortiranje...nedjeljom kuham neke temeljce ili variva i tako se vrtimo iz tjedna u tjedan.Za temeljno ciscenje ili organizaciju npr ormara odredim poswban vikend u mj.Zapravo osjecam vec duze vrijeme da sam u raskoraku s vremenom i da sve cesce ne stizem obaviti ono sto mi ke prije bila rutina...ona stalno donosi,raznosi ja skupljam i nikad kraja...Na poslu deuga prica sve tip top organizirano,radim s puno firmi i kupaca pa svatko na kompu ima svoj folder a tako i papirnato slazem u registratore ili odjeljke nazvane po kupcima to je zapravo jedini nacin da u trenu kad netko nazove o cemu smo zadnji put pricali...inace bi bila totalno zblesana. S

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo nekih od mojih dragih prijatelja - ruzan, dugacak link

One bolje, prave, ne mogu linkati jer mi na poslu blokiraju pristup shopping stranicama.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tema se iz čišćenja pretvorila u organizaciju, pa da dam svoj OffT doprinos
    Naime, konačno sam iznašla svoje ćoše u stanu, te u njega smjestila mali stolić. Kad šijem na njemu mogu stajati obe mašine; kad ne šijem, obe stanu ispod. Iznad su piši-briši magnetna ploča i magnetna traka za makaze. Povrh su dvije police, na kojima, pored knjiga, stoje časopisi u čestoj upotrebi u stalcima poput ovog, par registratora sa krojevima u plastičnim košuljicama i šemama za heklanje/pletenje. Na prozorskoj dasci držim korpice i kutije sa neophodnim sitnicama. Jedan ormar, napravljen za te svrhe, sadrži sve ostalo. Materijali su svi premjereni, fotografisani, smješteni u prozirne vrećice, pa tek onda u ormar. Projekti stoje u kutijama sa ručkom. Kutije su obične, kartonske, samo sam im izrezala ručku.
    Sva pozamanterija je u kutijama od cipela, sadržaj je označen naljepnicom. Dugmad i slične sitnice su u dvije klaser-kutije, koje sam platila bestidno mnogo, ali su odlične. Boje i papirnate potrepštine su zgodno smještene u kutiji od laptopa. Časopisi koje rijetko koristim, takođe su tu, na dnu ormara.
    Vunice i konci su sa klupčića premotani na "kolačiće" koji se mnogo lakše skladište (hvala još jednom onoj koja mi je poslala čudo od motalice ) i sa mnogo kedrovine i lavande stali u tri kutije koje stoje na ormaru. Trenutni "vuneni" projekti stoje u velikoj korpi koju nosam za sobom kad radim, a kad ne radim stoji pod stolom u "ćošetu".
    Tokom sređivanja pobacala sam toliko toga da me lijepo sramota. Sve što sam čuvala pod devizom "zatrebaće" a da nije imalo trenutnu upotrebljivost završilo je u kontejneru.
    I sad više nema nereda, samo kreativnost (kad za nju nađem vremena)

A sad OnT -
    Čistim svakodnevno, i ide mi na živce, ali moram, pa sam prestala šiziti zbog toga.
    Od svega najviše mrzim peglanje i izbjegavam ga koliko god mogu.

Igračke držim u korpama/torbama ispod ugaone, raspoređene tematski - male lutke, velike lutke, sudići, auta, životinje, drvene kocke; lego kocke, knjige, bojanke i bojice stoje na polici. Igra se samo sa jednim "setom" odjednom. Kad poželi drugo, prvo se sprema na mjesto, a drugo vadi za igranje.
    Otkako smo uveli ovaj sistem mnogo rjeđe izvrćem noge na igračke

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vještičice jako mi se sviđa kako si si sve uredila ! Posebno ovo sa kutijom gdje držiš vunu, mogu misliti kako lijepo miriše po lavandi i cedru, mmmm !

PS. da ne bude zabune, ni mi se ne razbacujemo novcem, to što kupujem su uglavnom sitnice, al kad se zbroje...ode fina svotica .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

apri i ostale cure, preporucila bih vam dvije odlicne knjige od julie morgenstern:
    organizirajte se iznutra prema van
    i
    kako ovladati vremenom iznutra prema van

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

doduse meni sama teorija nije pomogla. ali mozda cete vi biti bolje srece.
    e da je zena blize, stvarno bih je "rentala" na par dana.

i inace cini mi se ta se tema dijeli na dva dijela. imanje vise stvari ne vodi nuzno neredu, ako organizacija stima. odnosno stvar je u redu, a ne u kolicini stvari. kaotican se moze biti i sa puno i sa malo stvari.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    Tema se iz čišćenja pretvorila u organizaciju, pa da dam svoj OffT doprinos
    Naime, konačno sam iznašla svoje ćoše u stanu, te u njega smjestila mali stolić. Kad šijem na njemu mogu stajati obe mašine; kad ne šijem, obe stanu ispod. Iznad su piši-briši magnetna ploča i magnetna traka za makaze. Povrh su dvije police, na kojima, pored knjiga, stoje časopisi u čestoj upotrebi u stalcima poput ovog, par registratora sa krojevima u plastičnim košuljicama i šemama za heklanje/pletenje. Na prozorskoj dasci držim korpice i kutije sa neophodnim sitnicama. Jedan ormar, napravljen za te svrhe, sadrži sve ostalo. Materijali su svi premjereni, fotografisani, smješteni u prozirne vrećice, pa tek onda u ormar. Projekti stoje u kutijama sa ručkom. Kutije su obične, kartonske, samo sam im izrezala ručku.
    Sva pozamanterija je u kutijama od cipela, sadržaj je označen naljepnicom. Dugmad i slične sitnice su u dvije klaser-kutije, koje sam platila bestidno mnogo, ali su odlične. Boje i papirnate potrepštine su zgodno smještene u kutiji od laptopa. Časopisi koje rijetko koristim, takođe su tu, na dnu ormara.
    Vunice i konci su sa klupčića premotani na "kolačiće" koji se mnogo lakše skladište (hvala još jednom onoj koja mi je poslala čudo od motalice ) i sa mnogo kedrovine i lavande stali u tri kutije koje stoje na ormaru. Trenutni "vuneni" projekti stoje u velikoj korpi koju nosam za sobom kad radim, a kad ne radim stoji pod stolom u "ćošetu".
    Tokom sređivanja pobacala sam toliko toga da me lijepo sramota. Sve što sam čuvala pod devizom "zatrebaće" a da nije imalo trenutnu upotrebljivost završilo je u kontejneru.
    I sad više nema nereda, samo kreativnost (kad za nju nađem vremena)

A sad OnT -
    Čistim svakodnevno, i ide mi na živce, ali moram, pa sam prestala šiziti zbog toga.
    Od svega najviše mrzim peglanje i izbjegavam ga koliko god mogu.

Igračke držim u korpama/torbama ispod ugaone, raspoređene tematski - male lutke, velike lutke, sudići, auta, životinje, drvene kocke; lego kocke, knjige, bojanke i bojice stoje na polici. Igra se samo sa jednim "setom" odjednom. Kad poželi drugo, prvo se sprema na mjesto, a drugo vadi za igranje.
    Otkako smo uveli ovaj sistem mnogo rjeđe izvrćem noge na igračke

Ajme ko da si opisala moju radnu sobu
    A ovo s igračkama sam ja napravila, ali nisam ih držala pod kontrolom pa je sad opet sve izmiješano...morat ću si dati truda pa ponoviti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja se spremam u svoj podrum poslikati za rodu sto stvari novih ili jednom-dvaput upotrebljenih da se toga rijesim..skuzila sam da te stvari koje stavim zatrebat ce, nikad od toga nista..ne znam ni sto cu s ovima u stanu, trebalo bi i tu pola likvidirati
    ali da, i mene izludjuje ciscenje, to je sizifov posao, neverending story koja se ponavlja svaki dan..a lijena sam dati novce nekom za ciscenje, ne volim da mi neko ordinira po stanu :D iako..sve sam blize tome

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam znala dok nisam dosla ovamo. S obzirom na cijene i ponudu, uzasno je lako nabaviti tisucu i jedan pretinac/posudu/fascikl/ovo/ono i onda sve grupirati onako kako treba. S poprilicno malo novca i nesto malo truda na pocetku sve se to da posloziti. Vidjela sam tih stvari i kod nas, samo su bile nekako preblesavo preskupe.

(Upravo uredjujem svoju radnu sobu pa sam sva u elementu... )
    ovo jako vuče na dizajn interijera
    i kod nas se već može nabaviti pretinaca, polica i fascikala za sve i svašta u svim mogućim bojama i veličinama i to čak i po običnim hipermarketima, a dosta dobra ponuda je u metrou (tamo još uvijek nabavljamo za firmu), a ima i dosta baš specijaliziranih firmi koje se time bave i zaista nije problem organizirati radni prostor.
    to je nešto s čim stvarno nikad nisam imala problema unatoč konstatnim hrpetinama.
    a ono što moram naglasiti je da sam se preporodila kad sam nabavila skener - virtualne "ladice" i vanjski hard ili čak najobičniji stick su mi još uvijek najomiljeniji, a hrpe papira su nestale

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

s obzirom na učestalost ovakvih topica, mislim da ću ih početi prebacivati na zdravlje odraslih.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    s obzirom na učestalost ovakvih topica, mislim da ću ih početi prebacivati na zdravlje odraslih.
    A baš! Ali meni se stvarno "zdravlje" popravi, kad obavim proljetno čišćenje! Doslovno prodišem kad je sve očišćeno i mirišljavo ( usput, obožavaaam svoj parni čistač ).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ovo jako vuče na dizajn interijera
    i kod nas se već može nabaviti pretinaca, polica i fascikala za sve i svašta u svim mogućim bojama i veličinama i to čak i po običnim hipermarketima, a dosta dobra ponuda je u metrou (tamo još uvijek nabavljamo za firmu), a ima i dosta baš specijaliziranih firmi koje se time bave i zaista nije problem organizirati radni prostor.
    to je nešto s čim stvarno nikad nisam imala problema unatoč konstatnim hrpetinama.
    a ono što moram naglasiti je da sam se preporodila kad sam nabavila skener - virtualne "ladice" i vanjski hard ili čak najobičniji stick su mi još uvijek najomiljeniji, a hrpe papira su nestale
    Je, je, svekrva mi je umirovljeni dizajner interijera, ali kod nas u kuci nije dizajnirala nista. Iskoristavamo samo veze i poznanstva za razne nabavke...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

http://static.dezeen.com/uploads/200...shelves-01.jpg

Ja bih stavila ovako nešto na zid. Kupiš fascikle s folijama, u njih sistematiziraš brošure i dokumente, i sve to lijepo složiš s knjigama u police. Policu možeš smjestiti iznad radnog stola, tako da ti je sve pregledno i nadohvat ruke.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahaha, rehab...
    pogle police u mojoj radnoj sobi
    https://picasaweb.google.com/apricot...38155252957090

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hahahaha, rehab...
    Ovo mi se jaaaaaako sviđa! Mužu ne smijem ni pokazati dok jednog dana ne bude imao svoju radnu sobu!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mene muči organizacija dječje odjeće. a uopće je nemam puno. ali zbilja.
    problem je, dakako, manjak prostora. kako imam klinke od 16 mjeseci i 3 i pol godine, svaka dva do tri mjeseca imam reorganizaciju njihove odjeće.
    dozlogrdilo mi je to činiti.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hahahaha, rehab...
    LOL
    Tako lijepa i funkcionalna radna soba i ne znaš se organizirat ! Shame on you !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa te police su popunjene knjigama i nema mjesta za akutne stvari

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da ti je najvažnije srediti papire i brošure, sistematiziraš ih i potrpaš u fascikle s folijama. Mene te fascikle spašavaju, svi papiri, dokumenti i računi su uredno spremljeni, a za fasciklu se uvijek nađe mjesto viška u ladici, polici..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam problem otkako su se papiri i fascikli odselili u sobu gdje djeca spavaju, pa ih rijetko sređujem jer za to u pravilu imam vremena kad klinci legnu u krpe. Eto, nakupi se nereda... Bolje mi je bilo kad je sve to stajalo u našoj sobi. Srećom, ovog ljeta opet reorganiziramo prostor (stiže novi parket, pa novi krevet za nas, pa nešto novog namještaja, a nešto starog frk van) i vratit ću kompletnu arhivu u svoju sobu, kako god teško bilo.

Manjak prostora je fakat neugodan, ali ja sam davno otkrila da ga se može koliko-toliko riješiti relativno čestim reorganizacijama koje između ostalog služe odbacivanju viškova. S druge strane, ako redovito ne radim red (ovo se odnosi na kućnu arhivu) sve manje imam volje i onda sve prejde danevelimkam... Obično za vrijeme školskih praznika sređujem zaostatke, a to je fakat prerijetko.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš sam htjela kometirati da na tu policu nemaš gdje sa svakodnevnom papirologijom u nekom poslu,
    pa načičkati nekakve kutijice i sl, u meni bi to izazivalo totalni kaos i nemir.

Ne volim takve police i đinđanje po njima, ispunjava me sklad i mirnoća prostora,
    s druge strane ako su popunjene samo sa knjigama, onak dupko puno,
    e onda bi mi se mislim i dopalo.

Manjak prostora je fakat neugodan, ali ja sam davno otkrila da ga se može koliko-toliko riješiti relativno čestim reorganizacijama koje između ostalog služe odbacivanju viškova. S druge strane, ako redovito ne radim red (ovo se odnosi na kućnu arhivu) sve manje imam volje i onda sve prejde danevelimkam...
    Potpis

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa te police su popunjene knjigama i nema mjesta za akutne stvari
    Ma skroz ti trebaju kutije i fascikli. Jel polica radjena po mjeri ili postoje pripadajuci pretinci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da je rađena po mjeri: izmjerila sam knjige i prema njihovim dimenzijama nacrtala policu.

mah... em sam ja neorganizirana, em neuredna, em se bavim takvm poslovima...
    ništa od mene, vratite se čišćenju

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

borim se sama sa sobom da ne kupujem sve što mi se svidi, učini zgodnim i sl....što zbog toga jer mi većina stvari uopće ne treba, što zbog love, što zbog manjka prostora..
    Za igračke sam se ograničila na Trofast policu i komodu...sve što stane unutra je ok, nikakve dodatne kutije ne dolaze u obzir više po stanu...
    Svi važni papiri (ugovori, računi) su u registratorima, knjige sa uputama za svu kućnu mašineriju imaju svoju ladicu, MM ima svoje ladice za kablove, punjače i sve ostalo što ja ni neznam čemu služi

I opet svakih par mjeseci izbacim brdo stvari iz kuće...počne me gušitit taj nered i zatrpanost.
    Evo već par kutija čeka da stigne na odredište (igračke za vrtić, roba za 3 frendice, kutija svega za donaciju za rasprodaju).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad smo već kod organizacijskih stvari, muku mučim s tim kakav "regal" kupiti za dnevni- Imam zasad neke loše jeftine police puuuune knjiga, cca5mkvadratnih, a meni treba još prostora, a bila sam mislila ravan, niski namještaj boje drva na kojem se ne vidi prašina, a i kad je čistim da je ravan i prazan
    prostora mi treba jer bi iz ormara u spavaćoj izbacila hobi materijale, htjela bih par ladica za tekuće neke dokumente i sitnice...

inače, kao dobri su mi se pokazali oni plastični niski spremnici za ispod kreveta. Zbog kotačića ih je lako izvuć tijekom usisavanja i pranja.Al su nepraktično skupi...
    i naše igračke se trudim spremati po vrsti, puzzle skupa, drvene skupa, lego skupa, auti razni skupa

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hmmm...ja ću se ozbiljno zabrinuti! S obzirom na moj potpis, nema šanse da usisam 3 puta dnevno, iako bih, naravno uvijek imala šta usisavati! Dobro je ako usisam jednom tjedno...super ako usisam 2 puta tjedno. Jer za svaki svoj posao moram čekati da MM bude kod kuće i ima slobodnog vremena da preuzme ulogu dadilje. Bake su nam 200km daleko, a mi sami u velikom gradu, tako da mi je muž jedina opcija. Ono što letim uraditi u vrijeme kada juniori spavaju ili kada su svi super volje pa ništa ne zahtjevaju i zabave se svojim poslovima, je skuhati ručak ili oprati bočice ili oprati robu (dječju perem manje-više svaki dan, a to znači-pretpranje svake krpice sa detrdžentom za suđe )...tako da nemam pojma kad bih još i uhvatila spremati u tom vremenu

Ali sve se tješim, odrasti će oni pa ću ponekad moći malo i odmoriti Do tad-ne smijem se opterećivati apsolutno ničim kad je kuća i spremanje u pitanju, inače ću skrenuti s pameti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •