Ja bih bila zgrožena da MM forumari na index.hr. Al forumi ga ne zanimaju, nije tip od tipkanja, on bi sve face to face.
Meni je drago što mi muž nije logiran i ne piše na Rodi, imamo samo jedan komp., ako je na njemu on, ne mogu biti ja. Imam, uostalom, doma baš onakvog muža kakvog trebam, i da on odluči pisati na Rodi, jedino što bi se dogodilo je da bi ja umjesto njega skakutala okolo i vikala šta kažu, šta kažu....Hm, kad bolje promislim, ako bi se svakodnevno svađali oko toga tko će se prvi ulogirati -eto ti problema... Ja sam uostalom aktivnija i na ostalim forumima, on je više čovjek od činjenica, mene više zanima "kako narod diše".
mujice, ti si muško? to sam saznala tek na ovoj temi.
čuj, forume ne doživljavam preozbiljno, oni su virtualni svijet, virtualni su naši nickovi. Ozbiljno bih se zabrinula kad bih pratila TKO je šta rekao, na kojoj temi, kada. Ti to činiš?
Ne pratim nickove, ne vežem se za pojedine, ne stvaram ovdje prijateljstva.
Ovdje tražim savjet, nekad pomoć,nekad mi se jednostavno piše i najčešće ubijam vrijeme. ništa više od toga.
Jedan klik i eto me u stvarnom životu, druga je stvar što je nekome ovo skoro pa život ili mu služi za uljepšavanje istoga.
Kako to da nijednog vašeg mužjaka ne zanima raspravljanje sa ženskama po forumu kao što je Roda? Dali vam je to normalno? Kako to da ih ne zanima raspravljati sa drugim ženama o generalima, dojenju, mlijeku, cijepljenju, laminatima? kako ih nešto tako normalno ne zanima? Zašto ih ne stimulirate malo?
Pa nisam birala forum po postotku muskaraca, to je sigurno. Pocelo je ovako, uguglala sam svoj gamerski nick i ispalo je da se mene spominjalo na tom forumu, zato sam se ulogirala jer sam vidjela da ima dosta ekipe s kojom igram, i da, to su sve muskarci. Al opet, niti sam igru niti sam forum ikad birala zbog spolova nego samo i jedino jer se meni tako svida pa...
Iskreno, nikad, do ove teme, nisam razmisljala kako su "nasi" decki s foruma u manjini niti kako su to isto zene na tom gamerskom forumu. Jer ja tamo ne pisem o nicem osim o temi foruma - igrama.
Posljednje uređivanje od koksy : 01.05.2011. at 13:33
Kužiš sad?
Odgovorila sam ti da ne pratim pojedinačno što je tko rekao, čitam o nekoj temi vrlo često ne gledajući nickove tako da mi ne smeta što pišeš ni kako Davor kuha. I prethodnim odgovorom sam objasnila da niti imam interese niti želje nekoga dovesti, ali ni potjerati odavde. Ovo je forum,a ne moja obitelj, susjedstvo ili radno mjesto. Krivo si zabrijao.
Možda je i "problem" (djelomično) baš u tvojoj nezainteresiranosti i neinformiranosti o konkretnim forumašima, a to te i drži prikovanom za stereotip ili predrasudu koju imaš od ranije - da tu pišu papci, feminizirani i samim time seksualno neprivlačni pripadnici muškog roda.
Da malo pratiš, onda bi mogla naslutiti da su dečki počeli pisati jer su se bolje (zbog svoje struke) kužili u neke teme, tipa cijepljenje, drugi su, zbog svojih životnih okolnosti ili afiniteta,
informirani u kuhanju, zanima ih alternativni svijet zdravlja,
treći (isto zbog struke) razumiju se u religiju, četvrti se bave organizacijom putovanja i aktivnosti za obitelj i djecu, autosjedalicama, peti su igrom slučaja među neplodnim parovima i zanima ih ta tematika itd,.
Svaki je odnekud krenuo, pisao ono u što se razumije, s vremenom čovjek upozna teritorij, dio ekipe koja piše, osjeti se nekako na svom terenu i nastavi komunicirati s ostatkom forumaša, sa ženama i muškarcima i o drugim temama, kakve se već nađu na forumu.
Pa ne pišu o menstruaciji, ulošcima i brazilskoj depilaciji.
Kad sam ja kročila na Rodu, priznajem, osobno, očekivala sam puno više muških tu, zato nisam ni išla u startu na forum "mame i bebe" jer je naziv, za moj ukus (koja volim muške) -isključiv, nisu tamo "mame, tate i bebe".
Tamo gdje su roditelji, roditeljski forum, očekivala sam da ima roditelja - očeva i majki
.
Na žalost, ovdje nema tata dovoljno, a to možda možemo dijelom zahvaliti i predrasudama koje i ti gajiš i pokušavaš ovdje naći malo više istomišljenika, ali ne uspijevaš baš.
Srećom, svijet perverzija je vrlo šarolik pa, na sreću tih "čudaka" na forumu, još ima perverznjača, poput mene, koje se pale na papke, papučare i slične koji su toliko jadni da čak pišu i na roditeljskom forumu.
Evo meni je krivo što se MM ne logira i komentira, već samo čita. Makar poznavajući njega i njegov smisao za provokaciju bio bi izbačen nakon drugog posta, posebice na zadrte postove ponekih forumašica (neću imenovati jer me se već umalo kamenovalo i za blaže izjave na drugim pdf-ovima) Stoga... ovakvo razmišljanje je zadrto, a ovi posprdni postovi i zezancija su fini način da se objasni da se u 21. stoljeću ne bi trebalo ocjenjivati muške članove roditeljskog foruma "feminiziranima" ono..već smo evoluirali iznad te razine...trebali smo, barem.
Mujice legendo - u sridu si pogodio! Bravo!
E svašta, šta bi mi bilo krivo!
To kao da napišem da mi je krivo što mi muž nije vjernik i što ne ide u crkvu skupa sa mnom i s djetetom. Valjda bih ga trebala nagovarati?
Ili da mi je krivo što nije toliko predan vrtu kao ja i da ga nagovaram da ide u njega.
Pa svatko ima svoje interese. Evo ga, sjedi i čita Fromma, povremeno me udavi pročitavši mi koji ulomak i što sad. On ima svoje interese, ja svoje.
On ima svoje forume (o gitarama, glazbenoj opremi...), ja imam Rodu.
Da piše na forumu, da ide sa mnom u crkvu, u bašču bilo bi mi drago, ali kad nije tako, nije mi ni krivo. RAzličiti smo.
Osim toga, muške na Rodinom forumu uopće ne doživljavam kao neke "babe" koje sa ženama raspravljaju o nekim "ženskim" temama. Od Davora i Mujice (moji najdraži Rodini muški) sam puno naučila pa mi je onda drago pročitati i što oni misle o Odgoju u duhu vjere ili nekim drugim temama... Ostale ne doživljavam baš previše, ok su mi, ali u nekim se temama ne slažemo, no moje mišljenje o njima je jednako kao i mišljenje o svim drugim forumašicama.
I ponavljam, uopće ne bih imala ništa protiv da moj muž piše forumu.
I nekako su to znanje o kuhanju i religiji baš htjeli podijeliti ovdje sa ženama majkama,trudnicama i ženama koje planiraju trudnoću....... nisu npr. htjeli pisati o kuhanju recimo na nekom više ili manje specijaliziranom forumu za kuhanje ili dijelu foruma, gdje ima kuhara,amatera ili profesionalaca, ovog i onog spola? O.k. Njihovo pravo,meni ne smeta,ali mi je neobična motivacija.
Znači, zbog predrasuda, vaši muževi ovdje ne pišu, o.k.
Svaka čast svim pametnim, informiranim, obrazovanim muškarcima koji se kuže u sve, od umjetnosti do automobila, ali to nije bila tema.
Ne kužite zato što ne čitate. Pitanje i tema nije vezana za muškarce na Rodi već na forumaše koji provode dosta vremena raspravljajući i postajući na objektivno ženskim forumima a to su oni čiji članovi su u više od 90 posto muškarci a Roda je takva koliko god mislili drukčije. Ne mislim na one koji traže savjet ili pomoć.
Mišljenje da je to jedini roditeljski forum je tek subjektivna procjena s kojom se ne slažem.
mama od formata, sad kad si prosula svoje predrasude pred svekolikim internetom, je li topic ispunio svoju svrhu?
da nagovaram muža da se ulogira?
nema šanse, neko mora i da radi![]()
sjećam se kad je j. juul na RMK rekao: žao mi je što ovdje ne vidim više muškaraca. a publika složno graknula: pa tko bi onda čuvao djecu?!![]()
a da bi se ovi muški tu mogli maknut od najmuškijih tema na rodi, a i to je istina. ja bih uvela pravilo - filozofski kutak, ko burza.
prvo moraš pisati na dohrani, pelenama, zdravlju, odgoju - evo, nikad ni jedan nije pitao šta da napravi jer beba ima proljev, koliko da bebi da mrkve, a koliko jabuke, jel su bolje pampersice il libero il platnene, jel bolje nosit bebu u slingu il marami il gurat kolica, kako funkcionirati drugi dan nakon sto pedeset noćnih buđenja...
ne, oni bi o generalima, vjeri, autima (ok, sjedalicama, al opet su auti), soji i priorixu. ok, ima onaj jedan! koji čim zine dobije ban, pa ga ne računam.
![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 01.05.2011. at 21:56
A, cvijeta ideja ti je za pet! Opet malo smijeha pred spavanje, baš mi paše.
Ali koje smo mi ženturače, jadni naši muški s nama. I čiste i peru i kuhaju i čuvaju djecu, ne damo im na roditeljski forum i još nas moraju khm,khm, jelte.
kao i uvjek ne čitaš što sam napisala kao ni ostali ovdje nego samo deru po svom-ali po novom ja se neću objašnjavati po sto puta...samo dalje uživajte u trivijaliziranju ove teme i ne odgovaranju na pitanja iz naslova posta
da ja za tebe napišem da si me počastio glupošću milijon puta kdobila bih opomenu
kao što rekoh niti samatram muškarce koji pišu na ovakvim forumima super očevima ali ni papcima, tako i ne smatram one koji sudjeluju u roditeljstvu ravnopravno s svojim suprugama ali ne sudjeluju na ovakvim forumima seljačinama...stvarno ne vidim zašto bi i jedni i drugi bili lošiji ili bolji jer ovdje sudjeluju u raspravama ili ne...pa nije internet stvarni život- bitnije mi je kakav mi je MM doma...nek svatko uređuje svoj život onako da je zadovoljan, pa pisao ovdje ile ne..najbolje da je Roda mjerilo dobrog oca, muža ili muškarca...
da je tako rezultat bi bio porazan jer ovdje imamo samo par muškaraca..
još jednom Davore vrati se![]()
ivana zg, ti si rekla sasvim nešto drugo od ovog:
po tebi, a i meni, pisanje ne roditeljskom forumu ne govori bogznašta o tome kakav je netko suprug ili otac. Ni kakav je muškarac, u seksualnom smislu. Niti su bolji niti gori. O tome govori stvarni život, a ne pisanje.
No, poanta pokretačice topica nije bila ta. Po njoj, pisanje na takvom forumu govori da su to feminizirani jadnici, seksualno neprivlačni partneri, oni bijednici koje žene drže samo za frendove i u principu samo ih tapšaju i sažalijevaju, ali drže podalje od kreveta.
A da pritom ne poznaje nijednog od tih forumaša koji se javljaju,
štoviše, čak im ni nickove ne zna (tako kaže). Ali ih utrpati u tako uvredljivu ladicu zna.
Dakle, tema je krenula s izrazitom predrasudom (molim pročitati definiciju pedrasude, koga zanima), tražilo se ima li istomišljenika.
Našlo se stavova ovakvih i onakvih, uglavnom ne bliskih, pa kad su se cure počele zezati i zabavljati onda je to mamu od formata dodatno iznerviralo.
Zašto, ne znam.
Izraženi su stavovi kontra početnog stava i krenula zezancija, moglo je na tomu i ostati.
aaaaa...nemoj zezat.
Svaka čast. Ja imam bilježnicu u kojoj pišem nickove pa stavim znak = i onda printam avatar. Forumašice koje upoznam zamolim sliku pa opet = pa ju lijepim do toga. nas 100 tinjak već imamo obrede u mojem podrumu svaki dan 3 puta pa čitamo posteve i čaramo. Meni je forum sve. Već i malu učim tome. Spavamo samo u rodinim majcama. Imamo zabranjen pristup na netu ičemu osim roda foruma, a muž mi nije ulogiran jer ne stigne biti tu. Naime ujutro dobije čitabu peglanja pranja čišćenja pa ne stigne.
Stvarno si me impresionirala. Daj mi reci što je to stvarni život i kako to izgleda. Vjerujem da bi mnogi voljeli znati. Možda i mi kliknemo pa krenemo.
A tek moderatorice...pa one ustvari žive u ekranu, a zamislite lažu nas ovdje i daju neke savjete za pravi život.
Mujice...koliko britvica mjesečno trošiš na brijaču, mrda li se, i koristiš li Maliziu.![]()
Posljednje uređivanje od nenaa : 02.05.2011. at 09:21
Ooo ja ne bih rekla da ne dijele, dijele oni itekako samo daleko od naših očiju i ušiju...i nikad no neće priznati.
Ok, ne sa svima već sa pomno izabranim osobama: dobar i odan prijatelj npr. od kojeg znaju da neće recimo brbljati svima...
a kad se sjetim prije i društava gdje su bili muškarci i tračaju i dijele i otkrivaju baš kao i mi žene. Nema baš puno razlike,
osim one od osobe do osobe.
Ne moraš ivana ništa objašnjavati. Tvoj je stav sasvim razumljiv iz ove tvoje rečenice
To je posve u skladu sa tvojim svjetonarozom u kojem je vrlo stroga podjela između poslova, mjesta u društvu i uloge u obitelji između muškaraca i žena.tako ni ovo koji moderiraju i sudjeluju na ovakvim forumima nisu nužno super dobri očevi ni muževi, kao niti papci- već eto su samo malo čudni u smislu što ih toliko intersiraju rasprave s tuđim ženama (ne muškarcima) na forumima o roditeljstvu.
Meni je to malo "zatucan" stav, ali što se može. Nismo svi jednaki.
Imam dojam da sam veći feminist od tebe.
samo ti vadi i dalje iz konteksta, ja znam šta mislim i što sam napisala a ti o mojim svjetonazorima nemaš pojma jer me ne poznaješ..i opet riječ "zatucanana"... vrijeđanje ženske osobe je u đentlimenskom maniru- toliko o divnim muškarcima ovdje
.ma samo ti daj kad ti može biti jer se zna da ti za razliku od nekih povlašten na ovom forumu pa si možeš dopustiti vrijeđanja, zaključke i procjene ljudi koje uopće ne poznaješ, radio bi ja u jednoj rečenici opisala tebe, ali dobila bi ban...
s druge strane ako je mene pitanje iz ove teme potaklo na razmišljanje o muškarcima na ovome forumu, jer mi prije toga to apsolutno nije bilo ni malo čudno ne vidim što je tu loše
pa pošto si ti muškarac s Roda foruma molim te da nam iskreno kažeš zašto si se ti, odlučio sudjelovati na ovome forumu ( samo molim te bez onih tipičnih odgovora tipa;zajedničkog sudjelovanja u roditeljstvu, zbog mog zvanja-pa da ja njimaobjasnim neke stvari tipa-cijepljenja itd)
Eto baš mi me zanimalo, jer vjerujem da si kompetantan odgovoriti na ovo pitanje.
Hvala