Ina, dobro sam prošla, beta pada, za koji dan će i m.
Snježo, dobrodošla i čestitam
Sissy, ako ti sada ne uspije, prebaci se što prije u Cito!
Ina, dobro sam prošla, beta pada, za koji dan će i m.
Snježo, dobrodošla i čestitam
Sissy, ako ti sada ne uspije, prebaci se što prije u Cito!
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 02.05.2011. at 14:25
.
Sissy, potpisujem AuroruBlu, Firule... nisu još pravo krenule, a IVF je laboratorijski sofisticirana stvar, recimo, u MB-u ti vjerojatno te čevterostanične i dvostanične 3. dan ne bi ni vraćali, osim na tvoje inzistiranje. Postupak iz prve uspijeva 30%, znači 70% žena ne uspije iz prve, i to je za ono kad je prije bilo, kad se moglo oplodit sve stanice, a ne samo 3, sad su ti postoci u Hrvatskoj još i teži i zato treba baš ubost kužere i iskusne... ako si ikako to možeš priuštiti.I, naravno, ni tad niko ništa ne garantira, ali šanse su ipak veće, donekle, najveće bi bile da se prijaviš odmah negdje di ti smiju oplodit sve, ali opet.. neko neće uspit u nekom super mjestu, nego baš u off mjestu, tako da je to sve malo i ruski rulet.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.05.2011. at 14:28
Da sam bar u situaciji da mogu birat ali nažalost opcije su mi očajno male s obzirom da smo trenutno podstanari i da sređujemo kučicu za preselit se nadam se iza ljeta. Do tad mora bit ovako kako je jer sam dala otkaz na poslu da bi mogla dolazit u st toliko puta a nisam mogla na bolovonje zbog politike firme u kojoj sam radila,ugovori na mj.dana itd.Čula sam dosta dobrih iskustava iz kbc-a tako da ću pričekat još malo a ima i dosta cura koje su otišle iz cita?!
AB BAŠ MI JE ŽAO
s bebama da, npr. ja
šalu na stranu, nisam čula da je itko otišao iz cita jer je htio (zbog nestručnosti ili slično) već samo jer je morao (nedostatak novaca za sve te skupe postupke).
na stranu to što sam njihov pacijent, ali oni su stvarno jedan od najuigranijih (ako ne i naj) i definitivno, što se tehnike tiče, najopremljeniji u hr (ne znam sad kakav je šimunićev centar, ali za razliku od šimunića poljak je ČOVIK.)
Posljednje uređivanje od Pinky : 03.05.2011. at 10:08
Moj prvi neiskusni i neinformirani susret s MPO je bila poliklinika IVF, nije mi bio Šimunić već dr. Dmitrović, (tad nisam ni znala da to još netko drugi radi privatno) pobjegla sam od tamo glavom bez obzira jer je sve vrištalo na "daj pare" i površnost.
Npr. htjela me uzeti u postupak u prirodnom ciklusu bez da je vidjela briseve (ja sam ih imala, ali su mi ostali doma, vjerovala mi je na riječ, a prvi put me tad vidjela), a najgore nisu mi tražili ni HIV ni hepatits!! To što nisu tražili ni pravno ni psih. savjetovanje je manji problem... samo govori o njihovom statusu u ovoj državi i o tome da mogu raditi što im padne na pamet.
Nakon tog iskustva sam postala opreznija i obišla Vili, Maribor i Cito. Svi su bili neusporedivo brižljiviji i pedantniji. Odlučila sam za Cito, njihov lab i čarobnjak u njemu su prevagnuli kod donošenja odluke. I nisam pogriješila.![]()
AB
sad je kasno, ali iz mog iskustva puno je lakše organizirati mpo uz posao kad si u cita, otkaz definitivno nije potreban. firule su mi po tom pitanju bile extra komplicirane, baš sam se iznenadila,stara sam radnica na poslu i imam puno kredita za naplatu, al firule su mi popile lijep dio zaliha. nadam se da se situacija popravlja, ja sam bila nekako na počecima, meni takva organizacija izgleda neodrživa.
i ja sam ih srela na firulama,ima ih definitivno, i direktno sam pitala za objašnjenje takvog stava, svodi se na to da je subjektivni dojam u cita bio da su orjentirani na izvlačenje što više novca iz pacijentice. moj dojam nije takav, vidim brdo ljudi koji se slažu sa mnom, ali mi ne pada na pamet da nekog uvjeravam da je ovako ili onako. svi odlučujemo za sebe, nekom se očito nije dogodio klik sa dr u cita, a to je bitan faktor, pa je onda i bolje da su na nekom drugom mjestu, i drago mi je da imamo kakvu-takvu alternativu privatnim postupcima .Čula sam dosta dobrih iskustava iz kbc-a tako da ću pričekat još malo a ima i dosta cura koje su otišle iz cita?!
Ja sam u Cita priko četiri godine i prošla sam laparaskopiju, 3 stimulirana postupka i fet. Nikako se ne mogu složiti da su orjentirani na izvlaćenje što više novca jer su u mom slučaju u više navrata naplatili manje nego što su trebali.. A sve ovisno o njihovom viđenju uspješnosti postupka na dan transfera. Curica koju nosim je rezultat za mene najjeftinijeg postupka do sada - unatoć jakoj stimulaciji dobili smo samo dvi zrele stanice![]()