ja sam pravi mačkoljubac...mi ih udomljujemo...pa ih uvijek imamo poveći broj...ali ne preko 10 hajde...
sve ih sredimo...i ne idu sve u kuću...
u našem stanu ih sada imamo 2, imali smo 3..ali...
nedavno sam rodila drugu bebicu i sve ok...

mene isto lagano lovila panika radi toksoplazmoze pa sam prije par godina razgovarala sa veterinarom. rekao je da nema smisla testirati mačke, jer to što test pokaže u tom trenutki ne znači apsolutno ništa za sutra...mogu se zaraziti i nakon testa.
ono što je evidentno, toksoplazmozu od mace možeš dobiti samo preko izmeta...znači ako na neki način dospije u usta...a to je dosta teško, kad razmisliš...
ja recimo više nisam čistila mačji wc...i malo sam češće prala ruke.. i to je bilo to.
i svi su mi govorili da sam sigurno već preboljela tokso... kad sam čitav život uz mačke, i da imam imunitet, ali nisam. nikad je nisam imala.
znam za jedan slučaj gdje je jedna poznanica imala problema s istom, a nema mačaka u kući. puno ju je jednostavnije dobiti od neopranog povrća ili od neprovjerenih suhomesnatih proizvoda..kojih sam je ja klonila u trudnoćama...

al sam se raspisala...
a najviše sam uživala kad mi je mačak preo razvaljen na stomaku...baš me zanimalo što bebolina u tom trenutku čuje