-
Kiki, grlim te...
tvoja prijateljica je jednostavno takva i takvom je treba prihvatiti... što ne znači da s njom treba i dalje dijeliti svoju imtimu.
Ja imam prijatelja iz djetinstva koji je pred 10-tk godina postao veliki vjernik i užasnut je mojom vanbračnom zajednicom, trudnoću je pozitivno prihvatio ali ne znam što je unutar sebe zapravio mislio... MPO mu to nisam ni spomenula...
Druga dogogodišnja prijateljica, koja je ekstremno u New age svijetu, bila je sva sretna kad je čula za trudnoću, ali kad je čula da se radi o MPO se povukla i rekla da MPO djeca trebaju dvostuko više ljubavi nego "noramalno začeta djeca". Nisam se upustila u raspravu da su MPO bebe često najželjenije bebe i da je komentar suvišan... jer mi je jednostavno tako lakše.
Za razliku od njih, većina ljudi koje poznam od kojih je nekolicina i duboko religiozna se raspametilo od sreće na moju trudnoću, jedan istinski vjernik, katolik se rasplakao od ganuća.... toliko da sam bila u šoku njegovom reakcijom.
Pusti draga, svijet je prevelik da bismo svi bili isti, to su samo različita mišljenja, na koja svi imamo pravo... ono što možeš učiniti je da zaštitiš sebe doziranjem informacija, dijeljenjem informacija s ljudima koji su podržavajući.
Imaš potpuno pravo na to da nekog isključiš povremeno iz svog života ili da nekog do sad nepoznatog ukljičiš u svoj život samo zato jer daje podršku. O mom prvom (i jedinom) postupku su cure s foruma znale sve, dale mi fantastičnu podršku, na čemu im ogromna hvala, dok moji najbliskiji prijatelji ništa ništa nisu znali... jer je tako meni bilo lakše... jer sam se unaprijed htjela zaštititi od toga da neuspijeh dijelim s ljudima koji nisu u MPO svijetu.
Važno je odpustiti u svom srcu... i prijateljicu drugačijeg mišljenja i gubitak... i hrabro krenuti dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma