Ovo mene brine.
Naše testiranje se sastojalo od pisanog testa u trajanju od 45 minuta. I ništa više. Nikakav razgovor s pedagogom, psihologom...
(kod doktora još nismo bili)pa to sam i ja čula, i upravo zbog toga otvorila ovaj topic, da ukoliko je upisna kvota popunjena "redovnim" prvašićima, da kriterij ocjenjivanja pri prijevremenom upisu nije baš "korektan".
E sad, da li se radilo o stvarnim činjenicama ili povrijeđenom egu roditelja čiju su djecu odbili, ne znam...
možeš tražiti razgovor i povratnu informaciju o rezultatima testiranja (osobito s obzirom na separacijski problemčić)
testiranje u skupini je inače odličan način provjere spremnosti za školu (jer je najsličnije uvjetima u razredu), ali je nespretno upravo zbog davanja povratne informacije roditeljima . naime, treba istestirati 6 djece, ispraviti testove za sve njih i sa svakim roditeljem porazgovarati (dok ostalih 5, u tvom slučaju, strpljivo čeka svoj red i jedva čeka da vrati dijete u vrtić pa na posao)
Danas bi trebali biti izvješeni "rezultati" i termini za individualne konzultacije. Svakako ću otići na razgovor.
Dok je Lovre plakao, napomenula sam gospođi da smo tražili odgodu i ona je (barem sam ja to tako doživjela) kimala glavom s odobravanjem. Nakon što je testiranje bilo gotovo, a ona predavala ostalu djecu rodteljima, usput mi je dobacila da na osnovu njegovih testova neće dati odgodu.
Napisat ću kako je prošlo.
Prošlo je.
Odgodili smo školu.
Očekivala sam nekakve "konzultacije" ali to se nije desilo.
"Vi ste tražili odgododu? Onda ćemo odgoditi."
I to je bilo sve.