Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1104

Tema: koliko puta ste imale vaginalni pregled u trudnoći?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    A iz dana u dan sve je više ginekologa u RH koji smatraju da su rutinski vaginalni pregledi nepotrebni Svaka čast njima - stvari se pokreću na bolje
    Ja spadam u trudnice kojima su vaginalni pregledi (točnije utz cerviksa) potrebni. Da nije bilo tog pregleda (rutinskog) u prvoj trudnoći, vjerojatno sad ne bih bila mama jer bi moja trudnoća završila prerano. Zato mi je teško shvatiti potpuno odbijanje pregleda i ginekologe koji ih uopće ne rade.

Možda je statistički opasnost od pobačaja/prijevremenog poroda zbog otvaranja toliko mala da se ne isplati sve trudnice izlagati rutinskim pregledima. (pogotovo one koje se nisu liječile od neplodnosti i moći će ponovno zatrudniti ako pobace). To je jedino objašnjenje koje ja vidim.

Ova tema svakako dokazuje da smo različiti, imamo različita tijela i različita mišljenja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ja spadam u trudnice kojima su vaginalni pregledi (točnije utz cerviksa) potrebni. Da nije bilo tog pregleda (rutinskog) u prvoj trudnoći, vjerojatno sad ne bih bila mama jer bi moja trudnoća završila prerano. Zato mi je teško shvatiti potpuno odbijanje pregleda i ginekologe koji ih uopće ne rade.

Možda je statistički opasnost od pobačaja/prijevremenog poroda zbog otvaranja toliko mala da se ne isplati sve trudnice izlagati rutinskim pregledima. (pogotovo one koje se nisu liječile od neplodnosti i moći će ponovno zatrudniti ako pobace). To je jedino objašnjenje koje ja vidim.

Ova tema svakako dokazuje da smo različiti, imamo različita tijela i različita mišljenja.
    Mene rutinski vaginalci nisu spasili od prijvremenog otvaranja , hospitalizacije na tokolizi i na kraju prijevremenog poroda. Štoviše oni su lažno uljuljali u sigurnost mene, a još gore dva ginekologa koja su me pratila u prvoj trudnoći. Obzirom da sam bila dugo vremena (tjednima) potpuno zatvorena, ali uz neugodu i čudne bolove, nitko nije smatrao da bi trebala usporiti tj. možda prestati raditi puno radno vrijeme. Na kraju je to rezultiralo otvaranjem do ovoja i glavice u 30 tj. , i tek su onad moji bolovi shvaćeni kao trudovi. Tako da sam u drugim trudnoćama puno više slušala svoje tijelo, a puno manje odlazila na vaginalce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •