još nešto prije nego odem u svoje Hlebine, moram se osvrnuti na Mikkinu tezu (ajme Mikka, no hard feelings, danas se sa obrušavam na tebe, tako je to u kokošinjcu

) da se genijalcem može postati
nije tako, genijalcem se rađaš, IQ se nažalost ne može značajno poboljšati, to nažalost znaju roditeljiu djece s posebnim potrebama, jer mislim da bi oni dali sve da je drugačije...
no, često genijalnost može biti neprepoznata ili se potencijali pravovremeno ne razvijaju...istina je da se trudom može postići da netko završi fakultet, dok netko recimo to tako "pametniji" ne završi, pa postane redikul u svom selu
ali Leonardo bi bio Leonardo u bilo kojem stoljeću, samo bi možda se zvao Einstein da je živio u 20.om i da je fizika bila otkrivena....
OSbno smatram prioritetnim vidjeti potencijale moje djece, korigirati sustav tamo gdje je on neprimjeren za moje dijete...Ako nisam za HE, ne znači da ću dignuti ruke i noge u zrak. Ako nisam za HE za svoju djecu ne znači da smatram da je škola idealna, niti da je HE nepotreban. SAmo mi se trenutno čini kako on nije dovoljno dobra alternativa za školu