Stranica 47 od 75 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala kiki, a valjda će pristati na et s ultrazvukom, ne mogu vam opisati kako je strahovit osjećaj kad prođeš punkciju i na kraju ti toliko željeni embrijić završi u grliću maternice, umjesto u maternici.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ako mu objasnit sigurno hoće ma ovaj put će sigurno završit u maternici i ostat dugih 9 mjeseci...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ValaMala istina je da dr. Res ne radi ET uz pomoc UZ, ali sjecam se da je mene pitao jesam li imala kada problema prilikom transfera. Iz toga zakljucujem da o tome ipak vodi racuna i mozda stvarno nije losa ideja da mu na to ukazes unaprijed, odnosno vec sada putem e-maila.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo poslala sam mu mail. Nadam se da neće doživjeti kao da mu pametujem, ipak je on doktor. Napisala sam mu da ako zbog ničeg drugog, onda ga molim da imamo ultrazvuk zbog mog mira, pošto se dogodio taj katastrofalni transfer prije. A vidjet ćemo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije mi jasno... ima UZV, ali ga onda koristi za neke, a za neke ne ili su to odvojene sale pa jedino ako je problem idu na neko drugo mjesto di ima UZV-guided transfer ili?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jednom prilikom kad sam samo ovlaš to spomenula rekao je da ima ultrazvuk, ali i jako nježne i savitljive katetere za ET, tako da nema problema s tim.

Na VV su radili bez ultrazvuka i doslovce nakon mog transfera koji je završio tako loše, uveli su sve transfere s ultrazvukom.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ima uvz u sali jer se tamo rade i punkcije koje su na rasporedu uvjek prije et. ja još dan danas se bavim mišljenju da je do moje vanmaternične trudnoće došlo jer dr.reš nije pratio transfer uvz-om pa su embriji ostali u jajovodu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako bi ostali u jajovodu, pa ne ide kateterom kroz jajovode, nego kroz grlić maternice u maternicu. To što se tebi dogodilo se dogodi u jednom malom postotku ivf postupaka, embriji iz maternice "otputuju" u jajovod i tamo se implantiraju.

Što se tiče ultrazvuka, znam da moraju imati onaj vaginalni s kojim rade punkcije, no za transfer se koristi onaj vanjski ultrazvuk, koji ti stisnu s gornje strane na trbuh i tako gledaju - zato mora biti pun mjehur

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo sad sam dobila odgovor, vrlo kratko: "Samo nas podsjetite prije transfera." Srce mi je na mjestu, hvala Bogu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

renna a trebalo bi svakih godinu dana vaditi briseve ako ne i svakih 6 mj. mene to pošalje dr. prije IVF-a dakle to i sve one nalaze hepatitis, HIV i sl. Hormone kako koji dr. ali pošto i s tim imam problema vadim svako malo TSH, Prolaktin, FSH, LH. Vjerojatno ti je sve bilo jako dobro kad si vadila prvi put pa te zato ne šalju opet, ne znam.
    O brisevima i o papi vodi svakako računa sama ako te dr. ne uputi, a ovo drugo će ti napisati ako bude trebalo vaditi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa Vidi poruku
    ima uvz u sali jer se tamo rade i punkcije koje su na rasporedu uvjek prije et. ja još dan danas se bavim mišljenju da je do moje vanmaternične trudnoće došlo jer dr.reš nije pratio transfer uvz-om pa su embriji ostali u jajovodu.
    Neće ti to bit zbog toga, i u IVF-u 2% (mislim) trudnoća završava kao vanmaternična, na žalost, zbog ovoga što je opisala VM.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vala samo da ti poželim puno puno sreće i dobitan postupak

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesen, puno ti hvala, draga, srce mi lupa pri pomisli na nedjelju, ništa ne znam kako se mrvice razvijaju, koliko se oplodilo, do kuda su mi stigle... uh

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Jesen, puno ti hvala, draga, srce mi lupa pri pomisli na nedjelju, ništa ne znam kako se mrvice razvijaju, koliko se oplodilo, do kuda su mi stigle... uh
    biti će sve ok... ti si jedna hrabra ženska i sve će biti odlično... samo hrabro

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej suborkice

malo težak transfer, naravno zbog mog "interesantnog slalom cerviksa", ali uspjelo je i u buši su 2 krasne blastice. 2 smo poslali na zimovanje. Rezultat je bio ovakav: radili su ivf jer je spermiogram bio jako dobar. Od 10 ih se 8 oplodilo, a 4 doguralo do 5. dana.
    Dr. Reš je rekao 5.6. Clear blue test na trudnoću (?) - ja sam si to odmah prevela "beta", a da se u slučaju trudnoće vidimo 13.6. (dan prije mog rođendana!) na prvom ultrazvuku. Kako bi to predivno bilo, zamislite!

Inače u vezi te bete, ja sam mislila vaditi oko 31.5., mislila sam da je to skroz ok, pošto su blastice, a dr. napisao ovako kasno. Što vi mislite?

I eto mene konačno u čekalicama bete, ovo je bio jako težak i bolan postupak, ali vrijedi svake suze i boli. Samo neka ostanu s mamom...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

valamala,ma ovaj postupak je sigurno dobitan!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

valamala, super, jel onda imas dva smrzlica sretno!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, imamo 2 eskimića!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

vala mala rasplakala si me, puno srece i skorog veselja od hormonima nabijene puregonke

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebolino moja

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

valamala,od sveg srca se veselim s tobom i nadam se pozitivnoj beti. sto se tice bete ,jest da mozes ranije napraviti,ali ako menga ne dode do 5 to je jako dobar znak i bolje ti je da ne radis nikakve testove prije datuma . ja sam sad kod svog dobitnog embriotransfera po prvi put cekala betu bez ikakvih testova (jest da je tesko) i bila je pozitivna!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

seka, imaš pravo, ali ja sam ti velika nestrpljivica po prirodi. S druge strane, mislim da je upravo to najbojle što si rekla, pokušat ću se strpiti. A i istina, nema šanse da ne dođe menga do tada ako nije uspjelo

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ValaMala - i budi strpljiva pusa!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

joj cure mene malo uhvatila panika, jel mi malu dozu propisao, puregon 100 UI i 1 diphereline, sve se bojim, da ovo nece djelovati

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj bebolino prvotno napisa Vidi poruku
    joj cure mene malo uhvatila panika, jel mi malu dozu propisao, puregon 100 UI i 1 diphereline, sve se bojim, da ovo nece djelovati
    Misliš na dr Reša? Meni je to isto predložio za slijedeći postupak; zapravo znam da je jedna ampula dipherelina, ali ne znam koja doza puregona. Zašto misliš da neće djelovati?
    Posljednje uređivanje od The Margot : 23.05.2011. at 19:54

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ma bojim se da je precijenio kvalitet mojih folikula, kad sam koristila klomifen, imala sam uvijek samo jedan dominantan, koji bi prerastao u cistu, nisam tad koristila pregnil, a lijevi nije ni reagovao, samo sitni folikuli, a inace imam anovulatorne cikluse, i dobijem samo ako koristim progesteronsku terapiju, tako da se ne smatram tako dobrim primjerom, da dobijem samo dvije ampule puregona na dan, al eto tjesim se , da ce mi u cetvrtak, ako stanje bude lose, moci jos malo nahajcati, sa kojom ampulom vise...ovo mi je prvi postupak, pa mi je mozda zato dao blagu dozu... a mozda sam samo uplasena...

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bebolino jesi ti živa kako ide to bocanje?

Nemoj se unaprijed brinuti imat ćeš vremena i za brigu mila moja tek je krenulo zato bar sad se opusti i misli na pozitivu, a to ti govorim da to nije ni mala doza ja mislim da je naša Seka35 imala dnevnu dozu puregona po 50 UI i vidi je sada naša trudnica.
    Ljubi tebe tvoja elica.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala draga moja eliiii puno mi pomazes, i na tome sam ti beskrajno zahvalna pusa tebi i ostlim curama

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nema našta draga moja tu smo da jedna drugoj pomognemo.. Pusa i za tebe pa se mi čujemo.

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bebolino još nešto sam ti zaboravila reći imaš našu temu odbrojavanje pa se i tamo javi jer si ti u postupku pa neka te naša Gizmos stavi na listu čekalica punkcije i svega ostalo i tamo se mi družimo i super je to je kao jedna čekaonica i odbrojavanje, Ljubim.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ahaaa nisam znala, hvala dodjem

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebolino, mila, nemoj ništa brinuti. Evo ja sam bila na 75 jedinica puregona, a dobila preko 20 folikula, 10 jajnih stanica. Lijepo se opusti i vjeruj doktoru. Sve će biti dobro!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bebolino i Vala, ključne su dijagnoze vaše, ti si, ValaM, burno reagirala jer si PCOS-ovka, ti bi reagirala, karikiram, i da nekok pronese gonal u sobi u kojoj ti sjediš, a bebolino mora svoju dg i svoje godine raščistit s liječnikom i pitat točno ako misli da je premalo, koji put je bolje, po meni, krenut s više pa smanjivat, nego s manje pa dodavat. Bebolina, svoje sumnje izrazi liečniku, to ti je najbrži put!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.05.2011. at 11:57

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima netko da je u lipnju u Mb?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ina, haha, super usporedba s gonalom! Da, skroz si u pravu, no znaš, na prvim konzultacijama dr. je dosta vremena proveo razgovarajući s nama o prijašnjim stimulacijama, rezultatima itd i prema tome odredio stimulaciju. Ja sam mu naravno rekla i to da sam prošli put bila na rubu hs-a i sve je to uzeo u obzir. Zato mislim da nije ni našoj bebolino bez veze odredio stimulaciju, nego prilagođeno njenim reakcijama i potrebama. Vjerojatno je u razgovoru tada iznijela svoja razmišljanja i iskustva

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E da i ja nisam PCOS, ja sam neki hibrid, haha. Dakle nemam klasični sindrom policističnih jajnika (sa svim što to prati - hormonska slika, debljina, dlakavost...), ali imam policistične jajnike, a to je malo drugačiji slučaj. Objašnjavao mi je to i dr. Luči i još neki drugi, postoji baš taj sindrom, a onda postoji sva sila nas cura koje imamo policistične jajnike, ali ne i PCOS. Pa ti sad budi pametan...

U krajnjoj liniji ja samo zahvaljujem bogu što dobivamo jajne stanice i trudim se biti skromna i doista zahvalna, jer ima toliko cura koje teško dobiju i nekoliko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ono, ipak treba to sve dobro (sve reakcije) proći s doktorom, jer, evo, Maribor je jako oprezan za HS i treba jako dobro iskomunicirat ako se nema dobre reakcije. Ako je kod Reša, onda je to možda druga stvar, tu je više one-on-one komunikacije s doktorom, u MB-u je ta priprema malo zahtijevnija, u smislu da traži aktivno drajvanje od strane pacijenta ako je neka iznimka.

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Curke, molila bih vas za malu pomoć. Ima li neka od vas brojček labaratorija u Mariboru. U subotu smo imali trasfer i ubacili mi jednu mrvicu. Rekli su mi da će u nedjelju, dakle, prekjučer znati hoće li se još tri blastice dovoljno razviti da budu dobre za zamrzavanje i da će mi u nedjelju javiti jesu li uspjeli što zamrznuti. Međutim, nitko mi se ne javlja... poslala sam mail sestri Jasni...niti od nje nikakvog odgovora... i sada ne znam jesu li mi uspjeli zamrznuti i ijednu od tri blastice. Možete li me uputiti koga bi bilo dobro zvati i pitati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mini3 nemam broj, a da možda probaš nazvati preko centrale i tražiti laboratorij (naravno reći koji lab, pogledaj im na web kako se točno zove odjel...). Sretno!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mini ja se na tvom mjestu ne bi puno mučila sa telefoniranjem jer ćeš dobiti otpusno pismo poštom u kojem će ti pisati da li je što zamrznuto ili ne.
    Ja sam ga dobila relativno brzo, čini mi se jedno 2-3 tjedna nakon postupka.
    Inače kakva ti je bila reakcija? Koliko jajnih stanica, koliko oplođenih?

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Tesko mi je cekati tri tjedna na otpusno pismo, a i obecali su nam javiti sljedeci dan jesu li uspjeli sto zamrznuti. Inace sam u postupku uz 36 gonala dobila 13 js, od toga se oplodilo 8, dobila sam 5 blastica, jednu su zamrznuli, po njihovoj preporuci su mi vratili jednu, iako sam ja zeljela dvije, a za tri su rekli da ce pricekati jos jedan dan kako bi vidjeli hoce li biti sposobne za zamrzavanje. Razumijem da imaju guzvu, ali ne razumijem zasto im je problem odgovoriti s jednom recenicom.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mini3 nemaš šta drugo nego zvati i dalje ako ti se neda čekati toliko, a ne kužim šta su čekali 6.dan da vide hoće li zamrzavati?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tako su i meni čekali,ja sam punkciju imala u pon. a transfer u subotu a za ostala 2 su rekli da će pričekat do sutra tj.nedjelje.
    ja sam im isto pisala i jasna mi odmah odgov.da su jedan zamrznuli.
    mini jesi ih uspjela dobiti?

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mini3 ako trebaš još broj od lab.u Mb. ja imam pa ti pošaljem na p.p.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imam jedno pitanje za vas koje ste kod Reša. Da li znate postoji li mogućnost da se sve odrađuje u Postojni, od folikulometrije do ET?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Snekice, mislim da ne, ali nazovi ili napiši mail i provjeri.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

cure res je pogodio pravu dozu 9 lijepih folikula e nekoliko manjih u nedjelju ultrazvuk, u utorak vjerovatno punkcija ljubim vas

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

prekrasno ,bebolino i bit ce to dobitna kombinaciaja

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebolino, jeeeeee!

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala vam cure. Nazvala sam u bolnicu i pitala. sestra mi je rekla da na izvjescu pise da mi je zamrznut samo jedan embrio o ostala tri nemam nikakve informacije. Cini mi se da je prilicno los rezultat od (13js) a oplodjenih 8 stanica dobiti samo dva embrija kada sam na VV sa oplodjene tri stanice dobila tri odlicne blastice. bas sam razocarana. Mozda da ipak zovem lab?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •