Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Rješavanje knjiga, starih videokazeta...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Rješavanje knjiga, starih videokazeta...

Trebam razna mišljenja o temi, da nekako budem sigurna što ja zapravo mislim o svemu tome...

Naime trenutno čistim kuću od suvišnih stvari.

Imam suviše knjiga i starih videokazeta, a uhvati me blues kad zahvatim ispod kozmetičke razine.

S jedne strane nemam mjesta, volje, vremena i živaca brisati prašinu i naguravati knjigu na knjigu, osim toga vrijeme je Interneta, sve je online... a s druge strane nekako kao da oduzimam djeci kućnu biblioteku u kojoj bi mogli pronaći kojekakve teme, a i možda upoznati naše razne faze, što nas je kad zanimalo, što smo čitali...

S treće strane možda i NE ŽELIM da djeca uopće znaju što sve smo čitali, i čime se bavili

Skinula sam šezdeset knjiga s polica, a i dalje mislim da treba ići dublje, ali mi dođe žao, a u isto vrijeme me ljute te knjige koje su na rubu - nisu nezaboravni romani koje obožavam ili neke referentne knjige koje su dobre, važne ili nešto... kao to je dobra literatura, važno je, jednom može klincima dobro doć, s druge strane - ako opstane kao takvo bit će na Netu, uostalom ima NSK, ne moram ja osobno glumit NSK... a s pete strane lijepo je surfati svojom kućom i imati neki mali knjižni kapital.

Ne znam.

Kako vi sa knjigama sređujete račune?

(Ništa me ne muči kao knjige, sve švrknem bez da se osvrnem, ali knjige... )

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E, i recite mi da se riješim igračaka. Moram se riješiti 70% stvari, a isto me hvata blues.

Kako se to radi?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

S videokazetama, lako, sve sam bacila, video više ne radi.

S knjigama , nikako. Sve su na policama, a ima ih, imaaaa. Ne mogu se od njih odvojiti, ni neću.

S igračkama, parcijalno. Lego ostaje, puzzle i igre ostaju. Ostaju i najdraži plišanci. Pokidane u smeće, dobre u dječji dom.

To je moj sistem

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

knjige nikad ne bacam. nemam srca. poklanjam, dijelim, evo ove godine sam odnijela hrpetinu na razmjenu knjiga. ne znam kako ih se drukčije riješiti.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ko beti3

s tim da više ne kupujem knjige (mislim, to se tiješim, naravno da kupujem, ali manje) jer ih nemam di staviti
    imamo radnu sobu koja je krcata knjigama. u njoj zapravo stoje samo knjige, ima i pisaći stol ali do njega se teško dođe od silnih knjiga. nemam ih se srca riješiti. poklonila sam dupliće jednoj knjižnici (mm i ja smo studirali na istom faxu pa smo imali puno duplih knjiga). ovo ostalo ne mogu. spremila sam nekoliko kutija knjiga koje mi manje trebaju i odfurala ih kod svojih u podrum. nakon nekoliko godina, kad sam na njih već skoro zaboravila, tata me obavijestio da ih je pobacao. tako sam se riješila bar jednog dijela knjiga

nažalost, niškoristi od mene

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas u Knjižnicama Grada Zagreba uz vrata stoji košara u koju članovi mogu donjeti svoje stare knjige ( one koje im ne trebaj, pročitane su i td), ali i ostali članovi si tu mogu potražiti ako im se štogod sviđa i to uzeti doma. Dakle svako toliko ako ima puno knjiga nekoliko pod ruku i do knjižnjce, ili se probaj dogovoriti s djelatnicima ako im odgovara da im se sve doveze odjednom pa oni rasporede što njima odgovara za knjižnjicu jer je možda kod njih ta knjiga jako tražena pa nemaj dosta, ili su primjerci koje imaju oštećeni ili tko zna što. S knjigama uvijek ima riješenja i lijeka. Osim toga popiši naslove tu na burzu da poklanjaš knjige i da je uvjet dolazak po njih ili plaćanje poštarine ako je van tvojega mjesta stanovanja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

knjige sam odnesla dijelom u školsku knjižnicu, dijelom u gradsku knjižnicu, susjedine sam dijelila ovdje po forumu
    slikovnice sam ciljano udomljavala - tim više što je ljubav moje kćeri prema knjizi proizišla iz slikovnica koje je netko kod nas udomio... ..
    za video kazete sam se raspitivala da vidim tko još ima video (zna se dogoditi i da vrtići imaju taj uređaj), i poklonila sam ih.

slikovnice za koje je ona izrazila želju da ih zadrži (uglavnom leteći medvjedići, patkica vlatkica... ) - spremila sam u kutiju. knjige koje volim i listam povremeno - još uvijek su mi na polici. no ostalo ih je možda 20-30... i ništa mi ne fali. al baš ništa! pogotovo sad kad će se moći naći i na e-book-u.

igračke smo davali obiteljima s djecom, a i sad kad mi u nekoj pošiljci bude igračaka - dajem ih ciljano, jer želim da se dijete koje ju dobije - doista veseli.

nisam tip od drastičnih rješavanja stvari (tipa - da si skeniram certifikate i diplome, pa zadržim samo cd), ali sam se puno bolje osjećala kad sam sve to maknula.

sad si mislim da bi možda još par komada knjiga moglo u donaciju ... motivacija...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sorciere, samo da te pozdravim; ima već jako dugo da nisam ovdje naišla na tebe.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

knjige ne bacam i ne delim, sad mi je drago kad neke od mojih dečjih knjiga čita moja ćerka.

imam ih puno, MM je bio i kolekcionar pa nam te baš stare knjige stoje na zatvorenim policama u ostavi. one nemaju nikakvu vrednost, ali eto, to mu je kao da baca neke godine svog života.

igračke, uf, lako se rešavam plišanaca koje moja deca nikad nisu volela, idu ili u vrtić mada ih i tamo ima previše ili u neki paket za decu bez roditelja. ostale igračke su mi teret, ali čuvam.

moj problem su DiVX filmovi kojih imamo u tonama, a lako su dostupni i na netu i svuda, i u principu to mi je nebitno i želim da ih bacim, ali MM ne dozvoljava.

lako se rešavam jedino stare odeće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam morala riješiti stare knjige iz stana (mlađi sin ima alergijsku astmu) pa smo ih ipak likvidirali - dio poklonili, nešto sitno čak i prodali, a dio bezvrijednih knjižurina iz bivših država nemilosrdno bacili. I dalje imam veliku policu u ostavi gdje držim knjige koje nisu za baciti, ali ne mogu biti u stanu (stručne knjige s faksa, klasika i drugo) i čekaju da zatreba ili da ih udomimo.

Video kazete je mm odnio u eko-dvorište, ali još uvijek ih imamo previše. U eko-dvorištu je završila i hrpa stare elektronike. Nešto smo ostavili kraj kontejnera navečer (stari usisavač) a ujutro nije više bilo ničega - lokalna sirotinja sve pobere. Tako ponekad znam riješiti i viškove drugih stvari. Ako preko noći nitko ne uzme, premjestim kramu u kontejner, ali to mi se dogodilo jednom ili dvaput u 12 godina.

Stara odjeća nije problem - Kap dobrote, Caritas i slične organizacije uvijek primaju (kao i posteljinu i razne stvari za domaćinstvo)

Igračke - godinama smo viškove nosili u vrtić, a tako ćemo i sada. Problem je u tome što mnoge igračke moji dečki ne daju maknuti ni baciti (a skupljaju prašinu) pa imam jednu veliku kutiju za odjeću koja stoji na ormaru i tamo čuče plišavci koji nisu u opticaju (dugodlaki). Inače, ranije sam imala sistem da višak plišanih igračaka potrpam u plastičnu vreću i ostavim u podrumu do godišnjeg odmora - ako nitko ne pita za njih, idu u vrtić dok djeca ne vide, jer inače ih ne bi dali i ne bi mi nikamo dospjeli. Tako smo likvidirali i mali stol + stolice, a male bicikle i romobile razdijelili susjedima koji imaju manju djecu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

koliko se sjećam svaki topic u kojem su se nudile knjige po simboličnim cijenama imao je odličan "promet". zašto ih ne okačite na burzu ili poklanjam-pdf?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam morala riješiti stare knjige iz stana (mlađi sin ima alergijsku astmu) pa smo ih ipak likvidirali - dio poklonili, nešto sitno čak i prodali, a dio bezvrijednih knjižurina iz bivših država nemilosrdno bacili. I dalje imam veliku policu u ostavi gdje držim knjige koje nisu za baciti, ali ne mogu biti u stanu (stručne knjige s faksa, klasika i drugo) i čekaju da zatreba ili da ih udomimo.

Video kazete je mm odnio u eko-dvorište, ali još uvijek ih imamo previše. U eko-dvorištu je završila i hrpa stare elektronike. Nešto smo ostavili kraj kontejnera navečer (stari usisavač) a ujutro nije više bilo ničega - lokalna sirotinja sve pobere. Tako ponekad znam riješiti i viškove drugih stvari. Ako preko noći nitko ne uzme, premjestim kramu u kontejner, ali to mi se dogodilo jednom ili dvaput u 12 godina.

Stara odjeća nije problem - Kap dobrote, Caritas i slične organizacije uvijek primaju (kao i posteljinu i razne stvari za domaćinstvo)

Igračke - godinama smo viškove nosili u vrtić, a tako ćemo i sada. Problem je u tome što mnoge igračke moji dečki ne daju maknuti ni baciti (a skupljaju prašinu) pa imam jednu veliku kutiju za odjeću koja stoji na ormaru i tamo čuče plišavci koji nisu u opticaju (dugodlaki). Inače, ranije sam imala sistem da višak plišanih igračaka potrpam u plastičnu vreću i ostavim u podrumu do godišnjeg odmora - ako nitko ne pita za njih, idu u vrtić dok djeca ne vide, jer inače ih ne bi dali i ne bi mi nikamo dospjeli. Tako smo likvidirali i mali stol + stolice, a male bicikle i romobile razdijelili susjedima koji imaju manju djecu.

Vidiš, ovo sa knjigama u ostavi je super! To ću i ja. Ima mjesta, a neće meni na glavi sjedit.

Super!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se sjećam svaki topic u kojem su se nudile knjige po simboličnim cijenama imao je odličan "promet". zašto ih ne okačite na burzu ili poklanjam-pdf?
    Razmišljala sam o tome, ali toga je stotine komada, pa ide u antikvarijat, prodaje se sve skupa, nit brige nit pameti... poludjela bih da toliko knjiga moram slat, raznosit i dogovarat se... A i bizarluk koji prodajem ne znam koliko bi baš našao kupce, ili mnogo kupaca...

Ako koga zanima, antikvarijat u Heinzelovoj otkupljuje sve knjige za kunu po komad. Meni je to odlično, bolje nego da bacim, a ne da mi se zafrkavat komad po komad...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljala sam o tome, ali toga je stotine komada, pa ide u antikvarijat, prodaje se sve skupa, nit brige nit pameti... poludjela bih da toliko knjiga moram slat, raznosit i dogovarat se... A i bizarluk koji prodajem ne znam koliko bi baš našao kupce, ili mnogo kupaca...

Ako koga zanima, antikvarijat u Heinzelovoj otkupljuje sve knjige za kunu po komad. Meni je to odlično, bolje nego da bacim, a ne da mi se zafrkavat komad po komad...
    Gdje točno u Heinzelovoj?

Primaju i medicinske knjige s početka prošlog stoljeća (od šarlaha se umire i sl.) ili samo nešto iskoristivo i novije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vidiš, ovo sa knjigama u ostavi je super! To ću i ja. Ima mjesta, a neće meni na glavi sjedit.

Super!
    Samo nađi neki ormar koji je zatvoren. Ja to nisam imala, pa sam sašila zavjesu, da mi nova prašina ne ulazi unutra, a stara ne izlazi van. Kad bude prilika, otvorenu policu zamijenit ću nečim s vratima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se svega rješavam - nepotrebna odjeća, cipele, suđe, igračke ide ili pred kuću (nestane uvijek), u Caritas, nekome poznatome kome treba ili u smeće. Jedino knjige ne izlaze, samo ulaze u kuću i pune nove i nove police.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

od svega se tesko odvojiti al nekako ide posebno kad znas da su otisle gdje je potrebnije nego tebi
    na tom principu nemam "zaliha" nicega

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Sorciere, samo da te pozdravim; ima već jako dugo da nisam ovdje naišla na tebe.
    bokić i tebi .
    uglavnom sam na servisnom, i 4 kuta... nemam živaca za ostalo.
    i provjeravam poruke, naravno...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gdje točno?
    Imam 3 kutije za odnijeti

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam svoje knjige i ostale stvari prodala na aukcijama.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

vikend mi odnio poprilicnu zalihu knjiga i odjece: blago meni na necacima

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ima li netko podijeliti kakav friški savjet o prodaji knjiga u antikvarijate (Zg), gdje je najbolje otići i ponuditi?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ponudi na www.aukcije.hr - registriraj se, pogledaj kak se kod drugih kreću cijene oko takvih predmeta i trguj!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ponudi na www.aukcije.hr - registriraj se, pogledaj kak se kod drugih kreću cijene oko takvih predmeta i trguj!
    kako to funkcionira na internetu:
    kupac plaća direktno na moj privatni račun? onda šaljem knjige poštom? tko plaća poštarinu? šta ako ne plati?

sorry, baš sam tudum!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvjeti su ti kakve navedeš, plaća na tvoj priv. račun, ili pouzećem. Prvo plati, ti šalješ čim vidiš uplatu ili kako navedeš.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ifi, ne srami se svoje prošlosti i grešna štiva koje si čitala.
    Zašto djeca ne bi imala uvid u tu literaturu? Baš sam znatiželjna, he, he.

Ok, malo šale, al' sad ozbiljno - razumijem da je prostor jedne obitelji ugrožen sakupljanjem i kolekcioniranjem knjiga, gajenjem nekih hobija - sve 5, ali suvišnog prostora nema!

Npr. knjige koje sam pročitala (uglavnom beletristika), darujem prijateljima, rodbini, antikvarijatima ili gradskoj knjižnici.
    Eh, odem u antikvarijat i tamo predam knjige, a njihov sam stalni posjetitelj/kupac, pa mi daruju opet neke druge, jer volim knjige i tako se vrtim u krug.

Igračke ili darujem mlađoj djeci prijatelja/rodbine ili dječjem vrtiću (djeca mi komentiraju da u vrtiću imaju istog dinosaura kao mi doma, kojega ne mogu pronaći nigdje - pogodite gdje se nalazi?).

Odjeću koju ne nosim, a očuvana je, darujem prijateljicama.
    Dječju odjeću darujem/prodajem zainteresiranim mamama (po sistemu nešto kupe, nešto darujem - svi zadovoljni).

Prema navedenim postovima razvidno je da sve slično rješavamo viškove stvari.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Podižem opet temu, imate li preporuka u kojim Zg antikvarijatima ponude relativno dobru cijenu za knjige? Nisam u toku više s tim još od srednje.Ovo u Heinzelovoj po kunu mi je prežao,ipak imam dobrih knjiga.
    MikiMama i Winnerica,kakva su vam iskustva s aukcijom?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam nedavno pitala u Superknjižari (njihov antikvarijat) da li otkupljuju...

Rekli su mi da pošaljem e-mail s popisom + godinom izdanja, pa će mi napraviti ponudu.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala na informaciji,Peterlin. selili smo prije 4 mj. i kad sam vidjela da imamo 11 kutija knjiga probat ću im mailat kad se emotivno oprostim od nekih primjeraka...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=Iris;2065466]Podižem opet temu, imate li preporuka u kojim Zg antikvarijatima ponude relativno dobru cijenu za knjige? Nisam u toku više s tim još od srednje.Ovo u Heinzelovoj po kunu mi je prežao,ipak imam dobrih knjiga.
    MikiMama i Winnerica,kakva su vam iskustva s aukcijom?[/QUOTE

Moja su iskustva odlična, i kao prodavača i kao kupca. Postoji međusobno ocjenjivanje između kupca i prodavača, tako da svaku osobu možeš provjeriti, a ako ne ispuni navedene uvjete daš joj negativnu ocjenu. Knjiga se konkretno dosta nudi na aukcijama, po povoljnim cijenama, međutim mislim da su najveći mamac nekako stvari koje se nude s početnom cijenom od 1 kn (tu naravno riskiraš da ode zaista za 1 kn, ali prihvatiš), te stvari nerijetko završe s dosta visokom zaključnom cijenom nakon par dana.
    Ja sam npr. prodavala muški lot odjeće (hrpa majci od mojih muških), sve nošeno ali brendirana roba, sve poslikano i korektno opisano, nakon 10 dana je s početne cijene od 1 kn dostigao cijenu od skoro 500 kn. Naravno, bilo je i stvarčica koje su otišle za 1 kn, a vrijede više, međutim koliko mi zaista vrijedi nešto što ne koristim uopće?!

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

winnerice,hvala na trudu da napišeš ovo sve.sad su mi stvari malo jasnije
    jedino još ne kužim kak šalješ te stvari. kupac plati poštarinu? a kak s ovim stvarima za 1 kunu?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa naravno, kupac plati na tvoj račun postignutu cijenu predmeta + poštarinu. A ak je nekaj išlo za 1 kn i na tome ostalo (jedina ponuda) onda plati 1 kn + poštarinu. Velim, ove vrijedne stvari koje krenu s početkom od 1 kn nerijetko baš postignu super cijenu jer bude jako puno interesenata i puno ponuda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •