Ma slažem se ja sa svima vama. Samo sam ljuta i to sam ovdje iznijela. Možda onaj drugi dio posta je višak i nema veze sa samim izletom, slažem se. Toliko je toga nepravedno, a zbog onog „to im je završni izlet, oni u tome uživaju i sličnog“ mi ispadamo nesposobni roditelji, škrtice, zanovijetala i slično. Naravno da smo na početku godine bili upoznati s planom i programom škole, znali smo za izlete i sve ostalo to je sve pet. Ono što boli je cijena izleta i lokacija, te naravno što djeca time dobiju. Oni odlaze na izlet za 130 kuna koji će sadržajno biti manje-više isti onome na kojem su bili u ožujku - Seosko imanje, životinje, priroda …., a koštao je 20 kuna i bio na 20 minuta od škole. Ok, to je bio terenski rad ili tako nešto, a sada sličan izlet 130 kuna. Roditelji nisu uključeni u ništa osim u plaćanje. Čak niti učiteljice nisu imale pravo sudjelovati u izboru, nego im je rečeno obavijestite roditelje i pokupite novce. Možda i pretjerujem, više neću ništa komentirati, iznijela sam svoju ljutnju jer smo ucijenjeni i od strane škole i od strane agencija. Nažalost nemam neki konstruktivni prijedlog, rješenje, jer su izleti obvezni, škole moraju surađivati s agencijama i jedino što mogu jest prihvatiti da drugi idu i na puno skuplje izlete i da roditelji to plaćaju, mrgunđaju, ali plaćaju ili obrazloženo bojkotirati izlete. Uh!