Koliko nas je? Razmijenimo razmišljanja, strepnje, nade...
1. Hrvoje (Amalthea)
Koliko nas je? Razmijenimo razmišljanja, strepnje, nade...
1. Hrvoje (Amalthea)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
50% prvašića su vidim - Lare.![]()
Viktorija!![]()
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
D. ne može dočekati, uz starijeg brata koji je godinama u školi. Malo je zabrinut hoće li se sramiti, ali naučio se dobro nositi sa sramom koji ga nekad obuzme u grupi nepoznate djece (a ne odrasloh, zanimljivo) pa nije strašno. Nekad ga malo brine i što ako nešto ne bude znao, ili ako mu nešto bude trebalo. Veseli se, razgovaramo o tome kako će biti, računa tko će od prijatelja biti u kojem razredu i smjeni sljedeće godine...Osjeća sigurnost jer je tu brat budući šestaš, a on već druguje s polovicom njegovog razreda.
Ja sam tužna što ne može imati istu učiteljicu kao A., a nadam se da će njegova isto biti ok (ma zapravo, nadam se da će biti fenomenalna).
Posljednje uređivanje od vertex : 03.06.2011. at 12:56
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
I, kako doživljavaju cijelu priču o školi?
Andreju je, čini se, teško shvatiti da su mu svi predmeti (osim vjeronauka) obavezni, tj. da neće moći birati na što će ići, a na što neće
Imam dojam da bi radije učio njemački nego engleski, ali u našoj školi nema izbora, svi počinju s engleskim.
I jedno vrijeme je stalno govorio da ne želi strogu učiteljicu, ali po tom pitanju je malo napredovao, pa je neki dan rekao da želi takvu koja je "stroga kad je netko ne sluša, a blaga kad su djeca dobra".
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
Vidim da nam je nick potuno prestao služiti svrsi - više nije mala...
Jako se veseli, iako je na početku bila malo tužna što ne ide u razred sa nikim koga poznaje... No, pokušali smo to prebaciti u prednost, razgovorima, šalama... Iako, nikako sa sigurnošću ne možemo tvrditi hoće li u konačnici nekoga poznati ili ne...
Ponosna je, birala je torbu, skuplja olovke, bilježnice... Nekako jedva čeka...
Brige: zadaće, obaveze, fiksne satnice...
Učiteljice: nismo mogli bolje birati - barem po prethodnim preporukama, ali vidjeti ćemo...
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
Ivana(patriša)
evo i nas, Mihael . Vise sam ja uzbudjena nego on, mislim da jos nije svjestan sto ga ceka. U razredu ce ih biti 9 (ipak smo mi mali otok) i to 7 curica i 2 muskica, ajme veselja !
I Toni je prvašić![]()
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
14. David (Freja)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
14. David (Freja)
15. Dariana (Ariana)
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
14. David (Freja)
15. Dariana (Ariana)
16. Eugen (Dani1)
I mi smo s vama
za sad smo se samo posložili
ajmo biti malo produktivni........jel ste dobili popis udžbenika?
Jesmo. Stoji na internetskim stranicama škola. I već sam htjela nadobudno naručiti, pa sam malo čitala lanjska iskustva s narudžbom preko interneta i shvatila da vjerojatno ionako neće stići puno prije početka škole pa zasad odustala.
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
14. David (Freja)
15. Dariana (Ariana)
16. Eugen (Dani1)
17. Tamara (ivanche)
Mi smo danas imali roditeljski, dobili popis udžbenika i popis pribora, Andrej će biti u razredu s dosta svojih vrtićkih hahara, a kako je u cijeloj generaciji malo više dečki, učiteljicama će biti veselo
Prvi dojam o učiteljici mi je dosta dobar, a za dalje ćemo vidjeti u rujnu.
Mi smo već kupili knjige. Jedino još nije izašla radna bilježnica iz engleskog. U našoj školi koriste knjige od Alfe, a engleski je ŠK.
Kolegice me zezaju da sam prava štreberica, ali meni je bolje sad to kupiti nego kasnije stajati po redovima ili iščekivati kad će mi stići naručene knjige.
Pa, popis pribora je podugačak.
Od bilježnica: 5 crtančica, 4 pisanke A i 2 pisanke B, 2 matematičke i informativka.
Za pernicu: flomasteri, drvene bojice, 2 olovke, gumica, šiljilo, ravnalo, škare, ljepilo.
Za tjelesni: bijela majica, tamne hlačice, čarape, tenisice
Za likovni: sve živo (tempere, vodene bojice, pastele, glinamol, plastelin, tuš (tog tuša se sjećam kao noćne more iz svojeg školovanja, svaki tjedan bi se bar nekom tuš razlio po torbi, i to obično dečkima), ugljen za crtanje
Papuče, omoti za knjige i bilježnice, i naljepnice za omote.
Imat ćemo što tražiti po papirnicama...
Jedino su nam za likovnu mapu rekli da još ne kupujemo, da će se dogovoriti unutar škole koju je najbolje nabaviti, pa da svi imaju iste.
mi smo knjige kupili i isto kao i torbu i pernicu.
što se tiće knjiga sve sam ih našla,a kupila sam ih sad jer kako je netko već gore rekao,da izbjegnem stajanje u redovima u 8 mj.
torbu sam kupila putem interneta i bas je lijepa ,anatomski oblikovana lijepog dizajna i pristojne cijene.
uglavnom kod nas se neće znat ko s kim ide u razred do prvog dana škole(što je po meni bezveze)
kod nas isto nije bilo sastanka a kamoli šta drugo!
u školi kod Mimare su na kraju svibnja imali zajednički sastanak svih prvašića. bile se sve učiteljice i direktor, prozivali su imena i pljeskali! baš mi se to čini lijepo, da se djeca osjećaju dobrodošla, da ih je netko prozvao....krasno!
kod nas nula bodova
Zna li tko, mogu li se omoti kupiti skupa s knjigama ili je za to potreban poseban pohod u papirnice?
(većina knjiga koje trebamo su od Školske knjige)
Vidjela sam da se na udzbenici.hr zajedno s udžbenicima mogu naručiti i odgovarajući omoti. Pretpostavljam i da ih imaju sve knjižare.
fora! je li netko ove godine već naručivao s udzbenik.hr?
u muelleru imaju ogroman izbor pribora, sto vrsta olovaka (trokutaste u većim pakiranjima, s gumenim čepićima, raznih debljina, you name it) i podjednake količine svega drugoga.
bilježnice, samo one jako mekanih korica i one triput skuplje sa čvršćim koricama i bezveznim likovima (muška varijanta - bakugan).
Da, baš se pitam jel netko naručiivao online...našla sam stranicu http://www.udzbenici.hr/narucivanje.aspx
Bezveze je što se sad naruči, a stiže u kolovozu, to može biti i 31.08., a ako znamo da želimo izbjeć gužvu i stres oko toga, nije baš neki štos. Znajuć našu poslovnost, za očekivat je da kasne
Ja bih to riješila ranije
makita pa udžbenici ti i ne trebaju prije početka škole! bar ja brijem da je tako. ja ću si za zadnje ostavila nabavu pisanki, risank, crtančica, blokova za likovni i sličnog. i radni stol za curku
meni je fora to s dostavom, makar mi je ok i da ti dostave u najbliži dućan. to nudi profil i tisak media.
uh kolka ponuda, teško se odlučiti od koga naručiti knjige! zamisli da su neki godinama čekali po redovima jer nije bilo interneta!
Može se naručiti i na
http://www.profil.hr/udzbenici/
Ja sam jučer prolazila pored ŠK, ušla i neplanirano (ok, imala sam popis u torbi) za dvije minute kupila udžbenike. Nisam kupila samo za jezik, jer još ne znamo koji će ga dopasti. Ispalo je jednostavnije i od dostave (doduše nama su svi udžbenici od ŠK).
Tako sam isto i ja (nemaju samo RB iz engleskog), to je najjednostavnija varijanta, može se i na rate kome je to opcija.
Gdje je dućan od šk u st
To se nama dogodilo s Profilom. Došle su knjige nekoliko dana nakon početka škole, i to ne sve. Bez riječi o tome što s onima koje nedostaju.
Kad sam rekla da ću do ŠK, mislila sam zapravo na Morpurgo na Pjaci. Oni su dosad imali sve njihovo što se škole tiče, pa ti čak sve stave i u vrećicu od ŠK, ali zapravo valjda nisu knjižara Školske knjige. Dobro su opskrbljeni udžbenicima svih izdavača, po mom iskustvu. Inaće je ŠK na Voćnom trgu, ali tamo zapravo nisam dosad kupovala knjige. Još je dobra i ona knjižara na katu, na dnu Pjace (tu uvijek zaboravim koja je).
makita, pada mi napamet, u Škatule se može doći s popisom knjiga, i oni ti nađu odgovarajuće korice. Ne znam imaju li već sada, nisam provjeravala. Ne sjećam se prodaju li udžbenike.