Stranica 35 od 149 PrviPrvi ... 2533343536374585135 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ova me vasa rasprava potaknula na razmisljanje - a sto je s rh negativnim zenama? Da li one nakon biokemijskih trbaju dobiti rogham kao sto se dobiva nakon spontanih i kiretaza? Ako trebaju, onda su s vadjenjem bete 22.dnt u banani jer tada niti ne znaju da li su imale biokemijsku... a ta 22 dana su stvarno malo too much...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svi smo mi, na srecu, razliciti, pa tako na primjer netko voli znati, a drugi vise vjerovati. I sve je to u redu dok nesto radimo u skladu sa samim sobom, a ne samo zato sto to drugi tako kazu/misle/rade.

Internet i forumi poput ovog pruzaju nam mogucnost da dodjemo do bas svih informacija i brojnih iskustava na temelju kojih se mozemo odluciti onako kako smatramo da je najbolje za nas. To mi se cini najvaznijim i najdragocjenijim od svega.

A kako sam jos pod dojmom necega sto se desilo mojoj prijateljici u bolnici, moram reci da ja nisam od onih koji doktorima slijepo vjeruju da je najbolje onako kako oni kazu. Jer oni u pravilu rade rutinski i svima pristupaju jednako, a kao sto rekoh svi smo mi vrlo razliciti i nitko nas od nas samih ne moze poznavati bolje.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ova me vasa rasprava potaknula na razmisljanje - a sto je s rh negativnim zenama? Da li one nakon biokemijskih trbaju dobiti rogham kao sto se dobiva nakon spontanih i kiretaza? Ako trebaju, onda su s vadjenjem bete 22.dnt u banani jer tada niti ne znaju da li su imale biokemijsku... a ta 22 dana su stvarno malo too much...
    Ne jer nije bilo mogućnosti miješanja plodove krvi s majčinom pa se i ne počnu razvijati antitijela (moje laičko mišljenje). Meni su injekciju dali tek nakon amniocinteze jer je tu postojala mogućnost miješanja. Da nisam išla na amnio, dobila bi injekciju tek na porodu, tako da nije nikakav bed.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sto se trudnoce tice..ja sam po prirodi vjecni pesimist pa se znam ugodno iznenaditi. Recimo, nakon tog mog prvog transfera i svih prica koje sam cula u sobi nisam uopce ocekivala da bi i mogla ostati trudna. Betu sam vadila zbilja da se samo vise rijesim tih utrica Bez obzira na to ostale trudne ili ne, mislim da je vecina nas u startu odmah osjetljivija...znam hrpu zena koje su imale spontani i nakon toga normalne trudnoce..vecina samo konstatira da su to prosle u zivotu ali su bez beda ostale trudne nakon par mjeseci i sve je dobro proslo. Recimo, ja sam svjesna da vjerojatno necu tako lako opet ostati u blazenom stanju kad mi se prirodna trudnoca (koja je uzgred zavrsila spontanim u 8.tj.) desila jednom u 6 godina veze s mm. Vadila betu 14., 22. ili koji god dan svejedno se brines. Znaci beta pozitivna, onda molis Boga da se srce vidi, pa da izduras do 12.tj. (a ja sam recimo u 11.tt imala bas pravi sok kad je iz mene pljusnula poveca kolicina krvi no malcu nije bilo nista) pa onda da se beba pomakne, pa da doguras do 24.tt jer se onda trudnoca po rijeckoj politici ima razloga cuvati u bolnici ako se sta zakomplicira...pa da dodjes do 28.tt jer ako slucajno rodis ranije tad ce prezivjeti...e i na kraju kad sam sve to prosla i konacno se opustila opet su me lijecnici 2 tj pred porod razicitim misljenjima skroz naskroz poplasili - a na kraju je sve bilo okej.

Moram dodati da nisam prolazila niti vadjenje krvi na med.faksu a kamoli amniocentezu jer tek onda mislim da bi bila skroz sijeda. Panicar sta drugo da kazem

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

thinkpink ja sam ti isto imala prirodnu trudnoću prije 2 god. spontani u 7.tjednu! Kiretaža je prošla ok.bez komplikacija. Rekli su mi da se čuvam nakon toga 4.mj. i da krenem u akciju,međutim ništa se nije nažalost desilo, pa sam prošla 3 Ivf u dugom protokolu u Ljubljani. Na žalost bez poz.rezultata! Neznam kakve su šanse u prirodnom ciklusu kad imaš tu jednu stanicu,ja sam i to htjela napraviti u slo.odma nakon 3.Ivf ali me dr.razuvjerio,jer se često desi da pred punkc.folikul pukne,tako da smo odustali! Ja ti želim sreću i neka ti budeš ta koja će dokazati suprotno,samo hrabro i imaj uvijek plan za dalje!
    A što se tiće bete slažem se da ću je i ja vadit 14-15 dan,(pa makar išla privatno) ako do tada ne dobim mengu,jer do sada nisam ni stigla tako daleko jer bim procurila već 9-11 dan nakon transf. Mene to čekanje i neizvjesnost ubija!

Još da pitam, koja je ta dr.HAUS, izgleda mi netko kao iz filma užasa, čini mi se da neznam baš što me to čeka u ri.???

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma i ja sam, cranky, primila injekciju poslije poroda jer je cura pozitivna, a ja negativna. A kako to da se nakon spontanih onda daje? Ne spada li i biokemijska u spontane pobacaje (samo jako rane)?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ma i ja sam, cranky, primila injekciju poslije poroda jer je cura pozitivna, a ja negativna. A kako to da se nakon spontanih onda daje? Ne spada li i biokemijska u spontane pobacaje (samo jako rane)?
    Sve krvne grupe koje imaju negativni rh faktor primaju injekciju Rogham, to je normalno! Nakon poroda ili spontanih,i to u određenom vremenskom periodu,mislim da nesmije proći 6 sati od poroda ili spontanog, za biokemijske trudnoće neznam,.ali pretpostavljam da ne!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

1. Svakoj trudnici se određuje krvna grupa i Rh faktor
    2. Trudnici sa Rh negativnim faktorom se savjetuje da i njen suprug uradi iste testove
    3. Ako je suprug Rh pozitivan trudnica nastavlja da se kontrolira svakih 30 dana do kraja trudnoće na eventualnu pojavu Rh antitijela
    4. Ukoliko se ne pojave Rh antitijela i majka rodi zdrav Rh pozitivan plod majka dobija kao zaštitu od senzibilizacije preparata IgG Rh antitijela u vidu injekcije. Ovaj preparat se daje najkasnije 72 sata nakon porođaja i ima svojstvo da u organizmu majke uništi sve inokulisane Rh pozitivne eritrocite djeteta, te im ne pruža mogućnost da u organizmu majke izazovu stvaranje antitijela.

Svaka trudnica sa Rh negativnom grupom takođe mora primiti zaštitni preparat IgG anti često nazvan RhOgam (zaštitno ime proizvođača iz inostranstva za isti preparat) u slučaju:
    1. Spontanog ili namjernog prekida trudnoće
    2. Vanmaterične trudnoće
    3. Amniocenteze

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma sve mi je to crystal clear. Samo ne primaju sve rh negativne rodilje rhogam, vec one cija su djeca pozitivna. Ja sam dobila cini mi se 2 dana nakon poroda. Mene zanima spada li biokemijska trudnoca u spontane i ne bi li bilo bolje onako preventive radi rh negativkama i nakon biokemijske dati rhogam? (na mobu sam pa mi bas nije do surfanja - jedino je ovisnost o forumu prevagnula).

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma cure, vjerujte sebi, svom tijelu i svom instiktu, dr. ma kako iskusan bio vas ne pozna, zna samo teoriju i rezultate iz pokušaja/promašaja
    naravno da će ovakav savjet teško prihvatiti neka kojoj je ovo prvi ili drugi postupak, ali već kod trećeg uključite mozak i slušajte svoje instikte.....
    ovo vam savjetuje jedana vrlo nezahvalna pacjentica, hi, hi, hi

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mene kao Rh negativku isto zanima to s biokemijskom.... Mislim, ukoliko bi mi nazalost zatrebalo. Bas dobro pitanje, mozda se javi neka Rh negativna zena koja je prosla biokemijsku?
    PS. Za one koje se boje reakcije dr-a na ranije vadjenje bete...pa nema potreba da se to uopce zna. Vas ginekolog vam da uputnicu ionako. Ja sma oba puta svojoj dr. rekla kako sma vadila betu puno ranije jer je bio poceo spotting i jer nisam htjela nastaviti s utricima ako ne moram i nikad se nije ljutila na mene, a da je beta slucajno bila pozitivna ionako bih ju vadila jos dva puta. Moja shema ce biti 12-i pa 16-i pa 20-i dan i s tom betom od 20-og dana (kamo srece da do toga doguram) cu otici svojoj dr. House na UZV da vidimo gestacijske. Tako cu vec dosta znati o tome kako se stvari odvijaju dolje na jugu

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja još nikad nisam ni stigla do 14.dnt a kamoli do 20 dnt , tako da mi je malo bedasto gurati utriće, a znati da nema ničeg...

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    thinkpink ja sam ti isto imala prirodnu trudnoću prije 2 god. spontani u 7.tjednu! Kiretaža je prošla ok.bez komplikacija. Rekli su mi da se čuvam nakon toga 4.mj. i da krenem u akciju,međutim ništa se nije nažalost desilo, pa sam prošla 3 Ivf u dugom protokolu u Ljubljani. Na žalost bez poz.rezultata! Neznam kakve su šanse u prirodnom ciklusu kad imaš tu jednu stanicu,ja sam i to htjela napraviti u slo.odma nakon 3.Ivf ali me dr.razuvjerio,jer se često desi da pred punkc.folikul pukne,tako da smo odustali! Ja ti želim sreću i neka ti budeš ta koja će dokazati suprotno,samo hrabro i imaj uvijek plan za dalje!
    A što se tiće bete slažem se da ću je i ja vadit 14-15 dan,(pa makar išla privatno) ako do tada ne dobim mengu,jer do sada nisam ni stigla tako daleko jer bim procurila već 9-11 dan nakon transf. Mene to čekanje i neizvjesnost ubija!

Još da pitam, koja je ta dr.HAUS, izgleda mi netko kao iz filma užasa, čini mi se da neznam baš što me to čeka u ri.???
    a vidiš ti si pametno krenula puno ranije nego ja u mpo vode, ja ni sama više ne znam kako ni zašto su prošle ove dvije godine. uglavnom, nitko me nije slao na potpomognutu do sada. najprije sam čekala 6 mjeseci nakon kiretaže da se oporavim, stvarno sam bila i psihički i fizički loše, a morala sam i štitnjaču riješiti jer su mi nalazi bez obzira na terapiju jako podivljali u trudnoći. i tako je valjda prošla prva godina. onda sam čekala na hsg pa opet par mjeseci kao kućnog pokušavanja...e da mi je onda bila pamet od danas, već bih odavno bila u postupcima.
    naručena sam već za stimulirani postupak u 09/11, iako me sad sve više kopa zašto nisam pitala ipak stimulaciju i za ovaj prvi postupak. sada je gotovo, ne vrijedi više glavu razbijati oko toga.
    kod kojeg si ti doktora? vjerujem da nisi kod dr H jer bi onda znala tko je to...ja nisam njen pacijent.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

biokemijsku ne smatraju trudnocom,bar moju nisu ni u Rijeci,ni u Puli u OB. A ja sam ocito naivka zadnje vrste koja je za betu uzalud cekala 7 dana duze od potrebnog. Nikad se necu opametit...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ma sve mi je to crystal clear. Samo ne primaju sve rh negativne rodilje rhogam, vec one cija su djeca pozitivna. Ja sam dobila cini mi se 2 dana nakon poroda. Mene zanima spada li biokemijska trudnoca u spontane i ne bi li bilo bolje onako preventive radi rh negativkama i nakon biokemijske dati rhogam? (na mobu sam pa mi bas nije do surfanja - jedino je ovisnost o forumu prevagnula).
    Pa mislim da se biokemijska ne smatra pod spontani, a ni kao preduvijet za rhogram jer tko zna koliko puta žena (van MPO voda, koja ne vadi betu 14 dc i ne piša test 9dc ) ima biokemijsku pa ni ne zna i nikom ništa. Ne znam, kažem da je to sve moje laičko izlaganje, ali nisam nikad čula da je netko dobio rhogram nakon biokemijske.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kikica, ja napisala "čitabu" a tebi inbox pun!!!!!!!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    a vidiš ti si pametno krenula puno ranije nego ja u mpo vode, ja ni sama više ne znam kako ni zašto su prošle ove dvije godine. uglavnom, nitko me nije slao na potpomognutu do sada. najprije sam čekala 6 mjeseci nakon kiretaže da se oporavim, stvarno sam bila i psihički i fizički loše, a morala sam i štitnjaču riješiti jer su mi nalazi bez obzira na terapiju jako podivljali u trudnoći. i tako je valjda prošla prva godina. onda sam čekala na hsg pa opet par mjeseci kao kućnog pokušavanja...e da mi je onda bila pamet od danas, već bih odavno bila u postupcima.
    naručena sam već za stimulirani postupak u 09/11, iako me sad sve više kopa zašto nisam pitala ipak stimulaciju i za ovaj prvi postupak. sada je gotovo, ne vrijedi više glavu razbijati oko toga.
    kod kojeg si ti doktora? vjerujem da nisi kod dr H jer bi onda znala tko je to...ja nisam njen pacijent.

ja sam ti isto tako sebe krivila zašto sam gubila vrijeme slušajući moju dr. Izgleda da je danas došlo vrijeme da ako sam nešto ne poduzmeš,jednostavno slušajući svoje gin.tapkaš na mjestu. Ona me kod redovne kontrole pitala dali bi željeli napraviti spermiogram, pa kad je došlo da mm ima oligospermiju, rekla je da je to ok nalaz i da me neće nigdje salati, poslala je njega kod urologa i on je rekao da pokušavamo jer da nije strašno. Kao sve ok!
    Nakon dva mj. odlućila sam da si provjerim hormone. Otišla po up. i ona meni kaže da nemamo mi o čemu razgovarat,(baš tako bahato), i kao da me nogom u glavu,kaže da ja moram na inseminaciju!!!!!! Došla sam doma,isplaka se,odma na net da ja malo pročitam o tome i kad sam vidjela da je mali postotak uspjeha, odustala.
    Pročitala za dr.Reša,ne treba nikakva papirologija,ne pogleda čak ni nalaze,jer on tamo odma na dogovoru napravi spermiogram, otišla sam kod njega na konzultacije i idući mj. u postupak.Gle,tamo smo jednostavno bili prezadovoljni i tako 3 puta.Da si možemo opet priuštit taj "izlet" vjerojatno bi opet otišli kod njega,i spermiogram mu se popravio,na ekranu ti odma pokaže plivaće!
    Sad ću vidjet koje sam sreće u Ri. kod Dr.Manestra,mogu reći da za sada su mi svi super,jako sam se iznenadila ljubažnošću osoblja!
    Nemoj si razbijati glavu, idi što opuštenija u taj postupak,i ako ne uspije znaš da ideš dalje i ovoga puta stimulirani ivf, sad ideš probat! Ja ti držim fige
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 04.07.2011. at 00:10

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Posljednje uređivanje od butterfly101 : 04.07.2011. at 00:22

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sorry Vojvođanka...ocistila sve pa ako imas svoju citabu negdje ponovo je posalji

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja bila danas po jos decapeptyla. Buduci sam si ih dala vec 10, trebali su mi dati jos dva pa onda ako ne procurim na vadjenje bete. Medjutim meni je ovulacija ovaj mjesec bila tek na 20 dc. i po mom racunu mjesecnica stize u cetvrtak navecer najvjerojatnije. E sad, ja sam njih uvjerila da mi daju umjesto dva, tri decapeptyla jer sam objasnila slucaj i to je OK ali rekli mi da dodjem u cetvrtak oko 9 tamo da vidimo sto dalje, odn. da me salju vadit betu. I sad se ja pitam kako oni to zamisljaju... Doc cu tamo sitno prije devet, doc na red u 9 i pol recimo, obavit do 9:45 njih a krv se vadi do 11. Znaci imam sat i 15 min da odem natreg u Opatiju kod svog ginekologa, tamo cekam da mi daju uputnicu za vadjenje krvi i vracam se u rijeku da ju izvadim. Kako da sve to stignem???? Imaju li oni neku opciju da napisu uputnicu kad su tako hitne stvari u pitanju ili da do cetvrtka uzgojim krila?
    Sto je najgore, istramakat ce me cijeli dan a ja cu lijepo u cetvrtak navecer nakon svega doc doma i....procurit

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bila danas po jos decapeptyla. Buduci sam si ih dala vec 10, trebali su mi dati jos dva pa onda ako ne procurim na vadjenje bete. Medjutim meni je ovulacija ovaj mjesec bila tek na 20 dc. i po mom racunu mjesecnica stize u cetvrtak navecer najvjerojatnije. E sad, ja sam njih uvjerila da mi daju umjesto dva, tri decapeptyla jer sam objasnila slucaj i to je OK ali rekli mi da dodjem u cetvrtak oko 9 tamo da vidimo sto dalje, odn. da me salju vadit betu. I sad se ja pitam kako oni to zamisljaju... Doc cu tamo sitno prije devet, doc na red u 9 i pol recimo, obavit do 9:45 njih a krv se vadi do 11. Znaci imam sat i 15 min da odem natreg u Opatiju kod svog ginekologa, tamo cekam da mi daju uputnicu za vadjenje krvi i vracam se u rijeku da ju izvadim. Kako da sve to stignem???? Imaju li oni neku opciju da napisu uputnicu kad su tako hitne stvari u pitanju ili da do cetvrtka uzgojim krila?
    Sto je najgore, istramakat ce me cijeli dan a ja cu lijepo u cetvrtak navecer nakon svega doc doma i....procurit
    tako su i meni rekli da dodjem ako ne dobim 10 dan od uzimanja decapeptyla, ali ja već u naprijed znam da mi neće menga doć kako su si oni to zamislili jer ja dobivam na 32-35 dana,ali sestra mi je rekla kao ako ne dobim dodjem po još i da će mi dr.napravit pregled jer da su kao prošli mjesec na decapeptylu imali dvije trudnice! Znači, po ovom tvom iskustvu vidim sta i mene čeka!! ufa!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A dobro, to je popuno uredu da salju na testiranje, ocito je da se uspjesi kucne radinosti ucestalo ponavljaju izmedju postupaka, i fala bogu da su po tom pitanju oprezni. Mene samo nervira sto je sve tako rastrkano i sto oni ne mogu (ispravite me ako grijesim) dati neku svoju internu uputnicu da lijepo odmah izvadim krv a ne da vozim ko kamikaza da stignem do Opatije i nazad (iako sam to jutro vec stigla iz tog smjera) da do 11 uspijem stic na vadjenje.
    Uzassss
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 04.07.2011. at 23:03

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A zašto ne uzmeš uputnicu za betu sutra i imaš je ako ti bude trebala, a ako ne trebat će ti nakon transfera. Ja sam uvijek uzimala uputnicu za betu sa uputnicom za postupak i nikada nije bilo problema bitno da ti da uputnicu bez datuma.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

dali netko zna dali prof.Smiljan radi ili je na god.?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mayica01 prvotno napisa Vidi poruku
    dali netko zna dali prof.Smiljan radi ili je na god.?
    trenutno su ona i Vlašić na nekom simpoziju, vraćaju se za par dana, ne znam točno koji dan, ali zovi slobodno u bolnicu i pitaj.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hvala ..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lilly imaju oni interne uputnice (neke bijele, bolničke) s kojima ideš vadit krv (a djir kojeg moraš napravit je strašan) ali ih nerado daju. Ja sam kao i tini uvijek imala jednu uputnicu za betu među dokumentima jer su mi jednom prilikom jedva jedvice dali tu svoju internu bijelu. A procedura je da odeš prvo preko puta da ti uzmu uzorak krvi, zatim ti daju epruvetu u ruku (doslovce) da ju sama nosiš u onu glavnu zgradu malo niže (gdje je hitna u prizemlju) do laba na obradu. Meni su rekli da se vratim u roku sat vremena, a još smo MM i ja sat i pol čekali pred vratima (pored tih sat vremena) jer smo htjeli nalaz odmah. Pa iako budeš imala svoju uputnicu, naoružaj se strpljenjem.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lily baš sam mislila predložiti što i tini uzmi uputnicu za betu unaprijed pa ako ne budeš je sad upotrijebila isto ćeš je iskoristiti za par tjedana
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 05.07.2011. at 10:55

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mayica Mislim da se dr. Smiljan vraca 8-og.
    Inace, navikla sam da obicno s nalazom s humane na kojem pise sto mi se treba izdati idem k svom ginekologu. I onda on na temelju tog nalaza daje zatrazeno, tako da nisam racunala s time da mogu samo tako na blef ic i rec: Cujte, mozda ce mi trebat za betu, hajde mi, molim, dajte bez nalaza!" Ali zapravo, zasto ne, trazila sam i cudnije stvari pa ih dobila....
    Sumsko, znam za tu proceduru, ajmeee kako sam se zadnji put nahodala tako s epruvetom po cijelom teritoriju Kbc RI
    Izvadi mi zenska krv i kaze ako hocu hitno rezultat da odem dolje preko puta zgrade u kojoj smo ali pokazuje u potpuno drugom smjeru (zene i orjentacija!!!). I meni bilo cudno kamo ona to pokazuje ali reko, dobro, zna zena...i odoh ja s tom epruvetom ko vampir s doruckom dolje u onu zgradu odmah iznad rampe, jer eto, tamo je pokazala.....I prodjem cijelu zgradu, i jos me pitaju ako nosim to mozda na testiranje za neku egzoticnu bolest...pa onda se vracam uzbrdicom natrag pa na recepciju na ginekologiju pa mi ova na salteru slozi stupid face da kao nema poooojma di ja to trebam, pa odoh na prizemlje na staru nuklearnu pa ni oni ne znaju ali uz moj poviseni ton im sjecanja ipak navru pa me konacno netko uputi u glavnu bolnicu na drugi kat (mislim ako je to glavna bolnica zasto onda negdje to ne pise, i zasto svi nemaju uskladjen zargon s onim sto pise na ulazu???) i tamo predam evoju epruveticu i dalje strepeci da ce mi rec: a ne ne cc to vam nije tu. Ali bilo je. Toliko sam se natrcala i nanervirala da nisam mogla biti ni posteno tuzna kad sam za sat vremena primila betu nula
    Sutra mi je gin popodne pa se mozda zaletim po regularnu uputnicu, ali sad kad je sumsko rekla da daju i te neke njihove interne (hvala na info) mogu uvijek izmislit da mi gin radi popodne pa da nikako ne mogu, a mozda dobijem i stvari u medjuvremenu....Ljudi sorry na ovom dugom postanju.....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Izvadi mi zenska krv i kaze ako hocu hitno rezultat da odem dolje preko puta zgrade u kojoj smo ali pokazuje u potpuno drugom smjeru (zene i orjentacija!!!). I meni bilo cudno kamo ona to pokazuje ali reko, dobro, zna zena...i odoh ja s tom epruvetom ko vampir s doruckom dolje u onu zgradu odmah iznad rampe, jer eto, tamo je pokazala.....
    Savršen opis ista scena i samnom a meni se želudac dizao od te tople epruvete u ruci, a MM nije mogao ni gledat - bio je blijed ko krpa

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hahha Sumsko, kud vas nadje...
    Meni je Ok to s krvlju, ja sma Vampir fan, ali mi bio bad zbog ljudi, i jos sam imala neke klizave balerinke pa po onoj nizbrdici dolje, reko ako mi se sad to razbije pa nekog zalijem.... lelee

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zadnji puta kad sam ja vadila betu poslali su mene i jos dvije zenskice s epruvetama u setnju. Ajd nama su bar objasnili koju zgradu trebamo. I onda tamo dodjes na salter pa te pitaju da li ti je hitno? Ono, jel se vi salite?!!! I ocito je njima hitno sinonim za obraditi to u sat i pol. Ja sam je tad vadila reda radi i znala sam da nece bit pozitivna al sam na kraju bila sretna zbog ove dvije druge zenskice.
    Nekako mi se vise svidjao onaj stari sistem na nuklearnoj - dodjes, nalaz iza 13h i nikamo ne setas, ovdje dok dodjes na red da ti krv izvade vec padnes u nesvjest a jos ako si osjetljiv pa jos kao drakulina nevjesta setat po kbc-u
    Posljednje uređivanje od Kikica1 : 05.07.2011. at 19:17

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo, ja dobila svoju uputnicu za betu, od ginekologa na zamjeni u Opatiji - dr. Vlastelica glavom i bradom
    Bas mi je bilo drago sto sam ga barem ovako upoznala i odmah mi je bilo jasno zasto vam se svima tako svidja Nazalost, samo je na zamjeni, ali to sto mi je pozelio srecu i sto sam bas na njega nabasala usred postupka shvatit cu kao dobar znak
    Bilo je funny sto nije znao sto treba upisati na uputnicu za betu, odn, kako se zove to gdje se vadi, pa onda mislim da ni nama koje smo se gubile po rijeckom kabeceu s epruvetama po rukama isto ne treba bit bad (mislim zna covjek gdje ali nije od ponudjenog u kompu znao sto treba odabrati pa smo zvali humanu da pita sestru i tek kad se predstavio na telefon sestri ja skuzila da je to taj uvazeni doktor za kojem sve iskusne rijecke rode placu hehheh)
    Sutra dakle vadim betu, 14dprt

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo da javim da je naša Mayica01 danas hospitalizirana i čeka se brzi susret sa svojom bebicom.....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vibramo za lagan porod i najljepsi susret u zivotu!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mayica01 nadam se da se već naveliko maziš sa svojim smotuljkom sreće i da je sve prošlo super

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mayica01 držim fige za lagan i bezbolan porod...

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

lily, bas mi je drago da je tamo dr.Vlastelić.Ni ja ga nisam dospjela upoznati, a tu na forumu sam čula pregršt lijepih riječi za njega.To znači da je dr. mlinarić otišao? I on je bio drag čovjek, također bivši djelatnik kbc-a. Zadnji put kad sam zvala javio se muški glas, jel to znači da je i LILI partila? Uskoro moram otići tamo po uputnicu pa ću sve doznati iz prve ruke. Tebi hvala na informacijama. Nisam imala pojma za ove promjene.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mayica nadam se da je sve najbolje moguce proslo
    U iscekivanju lijepih vijesti od tebe samo bih pozeljela sve najbolje u svakom smislu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nina, i Mlinaric i Lili su i dalje tamo, ali su sada oboje na godisnjem
    Sad su ti umjesto Lili dolje neka dva mulca, i to je full smijesno kad ti njima objasnjavas kad ces dobit stvari i ovo ono
    Sto se tice vadjenja bete u RI - opet novo pravilo (nadam se da nije zbog one nase rasprave o nosanju krvi simo-tamo heheh) Vise ne mozes sam odnijeti krv i dobit nalaz za sat vremena nego dodjes po nalaz iza 13:30 i to je to. A ono vezano za uputnice sto je mene morilo ide tako da oni na humanoj bez beda daju svoju internu uputnicu i ides i izvadis. Ja sam tako danas, na njihovu, pa mi je ova moja ostala.
    Uhhh vjestica nikako da stigne, u subotu moram opet na humanu, nadam se da cu do tada vise procurit....
    I jedno pitanje jos.... Moram napravit krvnu sliku za anesteziologa pa me zanima koliko se ceka nalaz za krvnu sliku? Zna li netko? Ja sma potpuno zaboravila buduci da se za sve razlicito ceka, a vec mi je lagano pet do podna pa ono.... Isla bih vadit u ponedjeljak ili tako nesto.....
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 07.07.2011. at 19:42

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

LilyOfTheValley nalaz od kompletne krvne slike ti je gotov isti dan, za par sati! A zašto ideš kod anesteziologa?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nadala sam se da je tako ali nisam bila sigurna...znaci nema zurbe... Idem na punkciju u opcoj pa prije toga moram k anesteziologu koji ce me vjerojatno traziti nalaz krvi. Zadnji put je bila frka jer ti nitko nista ne kaze nego sve moras na vlastitoj kozi iskusit i spremiti mental note za drugi put.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ma ja sam pitala sestru kako se radi punkcija, rekla mi je da nema anestezije,nego da si popim prije nego dodjem nešto protiv bolova ili da će mi oni dat voltaren injekciju ???

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Posljednje uređivanje od butterfly101 : 07.07.2011. at 23:17

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Uhhh ne znam sto ti rec...Ja nisam imala problema s time ni prvi put ni sad. Rekla sma da me uzasno strah punkcije i s obzirom da se na ultrazvuku vidjelo dosta folikula odobrena mi je anestezija. Pretpostavljam da ce tako biti i ovog puta, receno mi je barem. U svakom slucaju na punkciju bez opce ne idem, nikad. Toliko horora sam procitala tu o tome i zapravo sumnjam da je bas tako strasno ali ipak nebih probala, mene jajnik kad ovuliram boli cim mi ga lagano takne ultrazvucnom sondom, a da me na zivo busi umrla bih. Inace nisam neki pekmez, kod zubara skoro nikad ne trazim lokalnu, prezivjela sam i kolonoskopiju na zivo ali ovo a-a!!
    Cijeli ovaj postupak je toliko tezak i bolan u svakom mogucemo smislu i smatram da pacjenticama mora biti olaksano koliko god je moguce. Takodjer ako zelis opcu anesteziju moja preporuka je da razgovor o tome povedes s doktoricom, a ne sa sestrom.
    Opcenoti, cure, zene, pitajte, trazite, imate pravo na to
    PS. Znam da kad je mali broj folikula onda se defaultno ne daje opca (ne isplati se)
    Mene muci da mi se punkcija slucajno ne potrefi s nekim izvanrednim stanjem u bolnici, nedostatkom anesteziologa, opreme itd...ne znam sto bi....mislim znam sto bi, nebih isla na punkciju, ali ne znam kako to onda zavrsava? hiperstimulacijom? Zna li itko?
    Imala sma raspravu vec o tim anestezijama na jednom drugom forumu gdje sam dobila dosta dobre info cime da se nadrogiram ako mi ne budu htjeli dati opcu, ali do nekih lijekova se ne moze bez recepta, primarno su to anksiolitici (normabel, praxiten) i opiodni analgetici (tipa Fortral). Uglavnom nije za upotrebu na svoju ruku, ali ja sam bila spremna i na black market ako mi ne daju opcu, srecom pa mi nije trebalo. Uglavnom Voltaren ti je za k... nis od toga samo ce te jos dodatno danima boljeti na mjestu uboda (tako barem pricaju iskusne cure koje su ga primile) uzmi barem 5 mg Normabela da ta ako nista barem opusti, ciljaj ga sat vremena prije punkcije kad mu je djelovanje na vrhuncu jer inace ni od toga nis koristi.
    Ali hej, sad vidim da si ti vec iskusna u IVF-u, kako je bilo u prijasnjim postupcima?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure ja sam prošla već dosta punkcija i u Rijeci i drugdje. Negdje sam tražila anesteziju a negdje sam morala na živo...najgore su mi bile one kad nije mogao dohvatiti folikule na desnom jajniku zbog ciste koja je bila na putu onda sam stvarno vidjela zvijezde...al ova zadnja u Ri mi stvarno nije bila ništa strašno valjda su promjenili opremu i to ide tako brzo osjetiš ubod ali nije stvarno strašno. Ako imaš puno folikula recimo više od 15 onda to već postaje naporno ali za nekoliko ja više neću tražiti da me uspavaju.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Poslije punkcije sam popila jedan neofen i bila sam ko nova

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

LOTV više-manje potpisujem što si rekla, osim onog dijela za anesteziju, ali ti se bojiš, pa kužim, ja nikada ne idem (niti mislim da bi) na punkciju pod općom. One voltaren injekcije što daju - stvarno ništa ne djeluju, samo guza boli...bolje doma popit ono što inače pijemo za M bolove i ja uzmem Normabel, prepiše mi ga primarna gin. Slučajno da se dogodi da anesteziolog bude zauzet, pa neće ti valjda stvarno past na pamet da odustaješ od punkcije?! Izdržat ćeš to bez problema!
    butterfly mislim da nema razloga da se ti brineš za punkciju, vidim da si bila kod Reša, tamo je sigurno nisi dobila

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, ja vam se stvarno divim na hrabrosti, ali ja to ne mogu. Evo neki dan sam imala nocnu moru, kao u sali sam i do mene vidim na lezaju golu djevojku kako ju mesari i kako joj kopaju po utrobi da joj izvade jajne stanice, scena je bila kao iz mesnice (koje se sjecam kad sam bila mala-vise nikad nebih usla u mesnicu). To je jednostavno my thing, nesto na sto sam slaba i sto je moja fobija i da, ja sam zaista potpuno spremna ne otic na punkciju ako me ne uspavaju, to je iracionalno i glupo, znam, ali miljardu posto sam sigurna da je to nebih izdrzala bez dozivotnih trauma. Ta bol je koliko sam, citala individualna, ovisi o masu faktora, o lijecniku, o opremi, o pragu tolerancije pacijenta, o polozaju janika, o zrelosti jajnih stanica, o polozaju folikula koji se imaju punktirati, o kolicini...jednostavno previse varijabli za moj gust. Meni je evo i sad dok pisem o tome grc u zelucu
    Nakon svoje prve punkcije boljelo me jos tjedan dana, ali doduse mislim da sam si sama kriva jer sam, slijedeci primjer cura koje su se hvalile da su nakon punkcije odmah isle u shopping, ja sljedece jutro otisla u sumu na neki polujogging pa sam si tu zivu ranu izmrcvarila (jako jako glupa ideja).
    Po meni bi bilo najbolje kad bi se uz punkciju nudila sedacija (koktel lijekova koji se daju u venu a kombinacija su analgetika i anksiolitika, ponekad daju i onaj dormicum koji lagano uspava i sve to moze dati sestra, ne treba anestezilog i daje se na licu mjesta tijekom postupka, dozira prema potrebi i senzacijam apacijenta-to je ono sto sam na forumima cesto cula da zene pogresno zovu lokalna anestezija), mislim da to provode moderne klinke po defaultu.
    Dakle nekakvo rangiranje bi bilo:
    Kucna radinost (5 mg. normabela i voltaren rapid sat vremena prije punkcije oralno) - za hrabre
    Sedacija - za normalne
    Opca anestezija - za kuakvice poput mene
    Postoji jos i ta lokalna ali to mi se definitivno cini najriskantnije i najgluplje - ona blokada u kicmu kao kod poroda - epiduralna, mislim da je to najgora opcija i ne vjerujem da je ikad itko to dobio za punkciju:D
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 08.07.2011. at 11:07

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam svaki put dobila koktelčić u venu, već na izlazu iz sale bila budna, i to mi je super. Na punkciji u prirodnjaku gdje sam imala samo 1-2 js, nisam dobila ništa i stvarno se da izdržati. Sad u Ri neznam kako će biti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •