držim ti fige za sutra i želim ti puno snage i hrabrost. nije ti lako nimalo, ali znaj da bebe ne znaju čitati kalendar i da ni jedna žena nije bila trudna zauvijek. slušaj svoje srce i sigurna sam da ćeš dobro odlučiti.
držim ti fige za sutra i želim ti puno snage i hrabrost. nije ti lako nimalo, ali znaj da bebe ne znaju čitati kalendar i da ni jedna žena nije bila trudna zauvijek. slušaj svoje srce i sigurna sam da ćeš dobro odlučiti.
Ja samo šaljem vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.
Vlastito iskustvo s prvim sinom: kampiranje nekoliko dana na SD dok se dijete nije odlučilo, isto je već valjda bio 41. tjedan, ja 38 godina i beba preko 4 kg. Nisam se dala, a sva sreća dalo se lijepo razgovarati - samo su mi predlagali, nisu me tjerali. I sve je na kraju bilo ok. Dočekala sam ponovno dežurstvo doktora koji me primio, pa smo se zafrkavali poslije da je sin čekao baš njega. Sve bu dobro....
koksy drs se!
Nadam se da ce porodjaj polako krenuti sam od sebe. Najbitnije je da ne na pregledima sve ok i da se Ti dobro osjecas.
Nazalost, sluzbena praksa na SD je 41+3 tako da Tvoj lijecnik slusa pravila svoje bolnice, ali morao bi Ti dozvoliti informirani prostanak, odnosno u ovom slucaju odbijanje.
Moje iskustvo s Teninom trudnocom je da sam na 41+2 bila na pregledu nakon kojeg je lijecnik ustanovio da se na CTGu vide minicki trudovi ali da je beba u krivom polozaju i da moramo razgovrati o carskom rezu. Plakala sam, vikala na Tenu, molila ju da krene van jer ne zelim CR. Neka to ostane za zene koje to zele, aj zelim prirodni porodjaj!
Nakon toga sam obavila ljekoviti razgovor sa svojom primaljom, otisla u setnju do grada, pokisnula do koze, trcala doma noseci Nikolu, otusirala se, poseksala da oed MMa dobijem vrijedne prostaglandine i rodila tu vecer, u par trudova, doma, na podu pored kreveta.
Probaj nazvati neku od nasih doula, probaj skrenuti misli sa zelje da sto prije rodis, i pomiri se sa svim zeljenim i nezeljenim opcijama. I nadam se da ce tada biti tocno onako kako zamisljas u najludjim snovima...
Koji sam ja onda sretnik da sam 3 puta naletila na suprotno- neiskusne liječnike koji su isto tako kao ti opovrgavali moj majčinski instinkt, koji se pokazao puno stručnijim od njih samih.
Vjerovali ili ne- na zadnjem porodu (rodila sam 45 min. nakon dolaska u rodilište) jedan mladi, nekulturni doktor (koji nikad nije čuo za persiranje, ali nekultura našeg medicinskog osoblja je priča za sebe), dok je porađao prvorotku odjeljenu paravanom, promoli glavu kroz paravan kao puran i kaže mi: "Nemoj ženo tiskat, nije ti još vrime!!!", a meni oči iskaču i ne mogu ga ni stjerati u ....... Ne moram vam ni reći da samo što je vratio glavu iza paravana, rodio se moj bebač. E to treba doživit da bi čovjek vjerovao.
P.s. znam da je offtopic, ali u kojoj medicinskoj ustanovi radiš?![]()
Ni u jednoj više. Mama puno radno vrijeme.
Živi sam dokaz da majčin instinkt nije nepogrešiv, na moju neizmjernu žalost.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 23.07.2011. at 23:57
navijamo za Dorijana. Ma možda te iznenadi koji dan sad do utorka.. vibrice i navijamo.
Svi tu smo uz tebe i Doriana!
Sve bu dobro - vidjet ćeš!
Sve mi se nekako cini da danas idem po Doriana...malo mi je jos rano za reci, bolovi su tu ali jako neredoviti. Vidjet cu sta ce rec ctg. Drzite fige da vam se ponovno javim tek za 3-4 dana kad se vratim iz bolnice.
Hajde koksy: doručak, kavica, još malo u krevet...samo laganini.![]()
Aaaaa znala sam, malo po malo, do kraja dana ćemo dobiti dobre vijesti!!!![]()
evo jos malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ neka bude danas, i neka bude po tvom![]()
evo ga na!!! hahaha. bravo. sađ ćeš rodit ko zmaj
ooo super koksy ...........jedna malo duža šetnja , 2-3 puta gore-dolje stepenicama i eto ga![]()
Sretno, Koksy! Neka ti porod bude kakav si želiš.
E drage moje, ja nosim pravu ljencinu... Otisla na ctg koji nije pokazao ni t od trudova ali je po rijecima doktora bio savrsen. Iako sam ja osjecala stezanje. Dobra stvar je da sam se jos otvorila, sad sam 3-4 prsta. Doktor me htio sutra inducirati, ja sam odbila. Nikako nisam mogla razgovarati s njim normalno, uopce me nije htio ni saslusat ni odgovorit mi na pitanja, samo mi je gurao papir u ruke da potpisem da sam odbila i rekao da je njemu potpuno svejedno...Malo sam bila ljuta i razocarana ali sam ubrzo dosla u fazu mirnoce i ustvari se osjecam bas dobro s tim odbijanjem.
S obzirom na toliku otvorenost vjerujem da ce krenuti ako ne danas a onda sigurno sutra, Svena sam sa 4 prsta otvorenosti dosla roditi.
Bembo je aktivan, mozda mrvicu mirniji nego zadnjih dana ali bitno da ja osjecam pokrete. Mislim da je problem u njegovom polozaju, nikako da se glavom spusti ravno dolje, vec duuugo mu glavu osjecam s desne strane, cak me ponekad zulja na kosti zdjelice. Bas imam osjecaj kad bi se napokon nabio glavom dolje da bi i vodenjak pukao i sve bi napokon krenulo. Al eto, ne mogu ja bas utjecat na to...
Uglavnom, sutra opet kontrola u trudnickoj pa cemo vidjet sta i kako dalje.
Probaj zauzeti neki položaj da se možda bolje spusti. Na koljena, i guzicu u zrak, to će mu dati malo mjesta. I sve samo polako i smireno, ja nekako vjerujem da bi sa noći mogla biti "ta".
Baš sam ti i ja htjela predložiti ovaj četveronožni položaj da možda malo pomogneš bebici.
Jesi pitala doktore u kojem je položaju beba, jesu li ti oni išta spominjali?
Meni se malac isto nije bio dovoljno spustio kad sam 2. put išla roditi, a bila sam skroz otvorena kad sam došla u rodilište.
Pa sam šetala, šetala, šetala... I sve je dobro prošlo, ustvari odlično![]()
Netko je ranije spomenuo (mislim Lutonjica) da pričaš" bebi kako bi ju željela što prije upoznati, vidjeti.
To me asociralo na moje iskustvo, jer je vrlo slično tvome.
Također me je dr. naručio da se pojavim na pregledu i porodu u ponedjeljakjer kao sve je spremno (aha, da sve, osim bebe), i ja sam ti cijeli vikend pričala s malim u trbuhu i govorila nešto u stilu - ajde mali, kreni ti sam ranije, nemoj da nas na silu porađaju u ponedjeljak...
U subotu navečer (bilo je toplo i krasno vrijeme) sam duuugo sa Helenom šetala a u nedjelju ujutro oko 8 je sve samo krenulo. Ok, rodila sam tek iza 7 navečer tu nedjelju, ali je bilo polagano i smireno.
Sretno ti, i želim ti lijepo iskustvo!
I da, šetala sam i šetala, od kad sam došla u bolnicu pa sve do kad sam mogla stajati (12-18,30), mali se rodio sat nakon toga.
Tako da se slažem sa Pčelicom Marom!
Čini mi se da sve ide po planuSuper si!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ispravak mog netocnog navoda, bembo nije mirniji, skace i lupa me ko mali divljak...Vec vidim da ce bit prava suprotnost od mog mirnog i maznog Svena
Sto se tice polozaja, mozda ja i grijesim jer doktori nikad nisu nista specijalno spominjali polozaj glave. Al on je duuuugo bio smjesten dijagonalno i na zadak, kad se u 34. tj. okrenuo opet je dugo bio dijagonalno, glava na desnoj strani. Sad je stalno na boku pa me nogicama mlatara sastrane, najcesce je na desnom boku. Mozda me ne zulja glavica nego ruka, ali nebi bas rekla, osjecam mu lijevu ruku skroz nisko dolje, ponekad kao da ce izvirit van, a glava je, bas mi se cini, malo u desnu stranu. I dok se sav onako proteze tocno osjecam kako glavicom gura u zdjelicu a ne ravno dolje.
Sven isto nije ni na porodu bio licem dolje, isto je bio na desnoj strani i morali su ga malo zarotirati pri samom izgonu. Ali njega nisam osjecala tako na kosti.
Kad smo kod Svena, ja i on smo upravo na National geographicu gledali razvoj bebe kroz trudnocu i porod. Bio je potpuno odusevljen i stalno je pricao kako ce se i njegov braco tako roditi.
Cesto on i ja pricamo Dorianu da nam dode, cesto ga on moli i govori mu da ce mu posuditi svoje legice da se igra
Ali danas je nesto bolestan, ima neku bezveznu temp. i samo sam u brizi umjesto da se opustim.
Ma krenut ce to, mora, ne moze takva otvorenost ostat vjecno bez pomaka.
ajde koksy, dragog sa svenom da ga lijeci,a ti u duuuuguuuu setnju, i sretno!
Sretno draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ želim sutra ujutro piti kavicu uz najljepše vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
koksy ako mozes kad legnes digni nogu u zrak, jednu i lezi na bok, takodjer pomaze da se beba spusti. ovo je samo kad lezis, jer kako su ti cure rekle cetvernoske je najbolje.
i zelim vam aktivnu noc![]()
Sretno Koksy! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
Pridružujem se lijepim željama ostalih cura, vjerujem da će bebač prije utorka biti već u tvojem naručju![]()
JOj, kako je ovo napeto
Sretno i da što prije maziš malenog Doriana![]()
Cijeli vikend sam bez foruma i stalno mislim je li se što desilo.
Vibram da do jutra sve bude gotovo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zasad apsolutno nista...
Al je Svenu napokon pala temp. sad je zaspao da cu se i ja malo smirit i popricat s Dorianom. Ne znam jel ikad ijedna zena toliko jako prizeljkivala trudove... A o pucanju vodenjaka da ne pricam, rade bi to nego dobila na lotu
Hvala na vibricama i lijepim zeljema, i ja se nadam burnoj noci!
koksy možeš to gledat pozitivno - doma si sa Svenom dok je bolestan. Vjerojatno bi ti bilo teško ležat u bolnici znajući da je on doma s temperaturom. A za dan-dva će sve doći na svoje mjesto.
koksy, ja sam toliko uzbuđena ko da si mi tu kraj mene
želim ti aktivnu noć, sve će biti u redu!
Koksy,vidim da si on line....osim ako nisi tu da javis da je krenulo brrrrrzo gasi komp i idi pricaj sa Dorianom,dizi noge,stoj cetvernoske,uvali se u kadu ma svasta pokusavaj.....sretnoooooo!!!!!!!!!
Jooj, draga koksy, sva sam se naježila od uzbuđenja.![]()
šaljem vibrice i dobre željice i čekamo sutra maloga mišića!![]()
Koksy kako je protekla noć??