meni su korigirali termin na početku trudnoće za 2 tjedna. i opet sam rodila s 42 tjedna i to po korigiranom terminu (prema zadnjoj mjesečnici bila sma trudna 44 tjedana LOL)
prema bilo kojem terminu normalna trudnoća ne traje 40tjedana, nego od 38-42 tjedna. svako dijete koje je rođeno u tom periodu rođeno je U terminu

i grozno je takvo zastrašivanje, užasno
meni je bilo baš suprotno. ja sam bila u panici (jer sam znala točan dan začeća, a po njemu sam rodila s točno 43 tjedna - bila me stvarno frka), ali su me doktori tješili da je sve to normalno, da će dijete krenuti kad bude htjelo, da je ctg ok, i da to znači da je i dijete ok i da nema potrebe za paniku. a ja sam ipak paničarila
na kraju su trudovi došli sami kad je dijete bilo spremno. malena je imala 3300/51, dakle sasvim normalni gabariti
i niš joj nije falilo, plodna voda je bila još ok, ma sve je bilo super. samo je, eto, kod mene trudnoća trajala malo duže. i većini je liječnika to bilo ok i normalno.
ili sam ja imala sreće da na takve naletim

nadam se da se nećeš morat s nikim svađat i da ćeš u bolnici naletit na skulirane doktore koji te neće tjerati na indukciju bez potrebe

a i tebi želim da i dalje budeš skulirana