Stranica 10 od 16 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 778

Tema: koristimo platnene (tetra) pelene

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma ja sam nabavila jedan cover (baš sam revna).
    moram nabaviti još koji a onda naknadno naručiti.
    ne mogu naći vunene covere.
    imam oko 13 komada modernih: što fitted, što AIO, što poketica...
    kopču nemam.
    origami je zakon. Uglavnom prilagođavat ću se situaciji i to je to.
    treba i muža naučiti origami i prematanje.
    moderne su mu više-manje jasne.
    još kad uvedem terte u poketice i linere i drugo pa zagubit će se...

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I mi planiramo kombinovati tetre i moderne platnene. Kod nas baš i nema neki veliki izbor platnenih, ali sam našla od bambusa sa drukerima, pa ćemo uzeti desetak i 3-4 komada zaštitnih. Verovatno sve velike, jer mi beba i nije baš mala. Dobila sam i od sestre, koja je pre 9 godina nabavila nemam-pojma-odakle, neke pamučne na čičak. Malo su se istrošile, jer su izgurale njeno dvoje, ali još su dobre.
    MM se prima na sve što je zdravo i ekološko, a još kad sam mu rekla kolika je ušteda nije bilo više govora o jednokratnim. Sad on gnjavi sve pričom o pelenama, bespelenašenju, dojenju i ostalim bebećim temama, da su ljudi već počeli da nas čudno gledaju.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma i moj je zagrizao, ali provesti u djelo i prematanje i drugo... nije to tak jednostavno.
    moj okolo ide i priča kak je u bolnicama teško ostvariti prirodni porod i kako mi nećemo "drif"
    zbunjola moja

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure koja od vas ima rodinu švedsku pusu rabljenju za prodati?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za vunene covere uguglaj :najpovoljnije platnene pelene u Hrvatskoj. Ja sam tamo kupila.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

visibaba za novorođenče ti je dovoljna jedna tetra onako da ju smotaš,a kako se oni puno češće premataju, jedna je dovoljna i dovoljna su ti onda ta 2 mala covera pa kad jedne uprlja da staviš druge i tako redom...

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    visibaba za novorođenče ti je dovoljna jedna tetra onako da ju smotaš,a kako se oni puno češće premataju, jedna je dovoljna i dovoljna su ti onda ta 2 mala covera pa kad jedne uprlja da staviš druge i tako redom...
    crnkica, hvala puno na odgovoru

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

crnkica a za kasnije??

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno Upomoć!!!! Zbunjena sam i izgubljena u svim mogućim varijantama.Thalija pliz javi se

Hello svima.
    Nosim blizance i ozbiljno razmišljam o tetra pelenama za cijeli period pelenaštva. Strašno su mi se svidjele i platnene pelene, ali me koliko god čitala o njima, a puno sam čitala, još uvijek zbunjuju te silne vrste (pocketice, fitted, OS, AIO), pa imam par pitanja i molila bih da mi odgovorite kako bih uspjela odlučiti koje da kupim (ako se uopće odlučim za njih jer su mi skupe).

Koja je razlika između fitted i pocketica, jer kolko sam skužila u oboje njih idu dodatni ulošci?
    Htjela bih, ako se odlučim za platnene, uzeti OS (da mi traju od rođenja do kahlice), da li su ikoje od navedenih (fitted i pocket) OS?
    Da li su AIO OS?

Inače, najviše mi se sviđa ideja tetra pelena, jer su najpovoljnije.

Thalija, tebe bih molila da podjeliš iskustva s coverima koje si spomenula. I meni se strašno svidio booroi cover , ali nisam sigurna mogu li ga kombinirati sa tetrama ili moraju biti baš njihovi ulošci. Ukoliko koristim te covere koliko mi ih treba, jer mi se prema opisu na njihovim stranicama čini da je unutarnji dio covera propusan te da ću cover morati mijenjati svaki puta kad mijenjam pelenu (unutarnji dio covera će se namočiti kad se namoči i pelena pa nema smisla da suhu pelenu stavljam u vlažni cover ili griješim?).

Da li bi mi dvije veličine covera bile dovoljne, npr medium i large?

Sorry što sam duga, ali surfam već 2 mj. i što više surfam sve se više premišljam.
    Unaprijed hvala svima koje su imale volje uopće pročitati moj duuugi post.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

još jedno pitanje, što je to booster koji se može staviti u booroi cover?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam imala po tri covera. Nekako sam sigurnija bila jer mu je, posebno na početku, kakica znala otići na cover. Dok ga operem i osušim, potraje. A ako se to dogodi i na drugom.. Ja sam motala origami i po sredini jednu kao uložak. Tako ga ipak nisam morala svako malo presvlačiti.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i željka kolko dugo si ga mogla tako motati na origami? kako kad je naraso, kad ste bili vani??

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Do njegovih 22 mjeseca kad je skinuo pelene. Vani sam uvijek koristila platnene pelene. Ipak one mogu više upiti nego tetre.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj crna misao prvotno napisa Vidi poruku
    Hello svima.
    Nosim blizance i ozbiljno razmišljam o tetra pelenama za cijeli period pelenaštva. Strašno su mi se svidjele i platnene pelene, ali me koliko god čitala o njima, a puno sam čitala, još uvijek zbunjuju te silne vrste (pocketice, fitted, OS, AIO), pa imam par pitanja i molila bih da mi odgovorite kako bih uspjela odlučiti koje da kupim (ako se uopće odlučim za njih jer su mi skupe).

Koja je razlika između fitted i pocketica, jer kolko sam skužila u oboje njih idu dodatni ulošci?
    Htjela bih, ako se odlučim za platnene, uzeti OS (da mi traju od rođenja do kahlice), da li su ikoje od navedenih (fitted i pocket) OS?
    Da li su AIO OS?

Inače, najviše mi se sviđa ideja tetra pelena, jer su najpovoljnije.

Thalija, tebe bih molila da podjeliš iskustva s coverima koje si spomenula. I meni se strašno svidio booroi cover , ali nisam sigurna mogu li ga kombinirati sa tetrama ili moraju biti baš njihovi ulošci. Ukoliko koristim te covere koliko mi ih treba, jer mi se prema opisu na njihovim stranicama čini da je unutarnji dio covera propusan te da ću cover morati mijenjati svaki puta kad mijenjam pelenu (unutarnji dio covera će se namočiti kad se namoči i pelena pa nema smisla da suhu pelenu stavljam u vlažni cover ili griješim?).

Da li bi mi dvije veličine covera bile dovoljne, npr medium i large?

Sorry što sam duga, ali surfam već 2 mj. i što više surfam sve se više premišljam.
    Unaprijed hvala svima koje su imale volje uopće pročitati moj duuugi post.
    Hej draga. Pokušat ću ti odgovoriti na pitanja i riješiti nedoumice.
    Fitted pelena - ako se prodaje pod tim imenom je najčešće pelena koja ima ušiveno više slojeva zajedno za bolje upijanje, jednostavna je, ali se jako dugo suši. Na nju treba cover .
    Pocket pelena je pelena koja ima dva(tri) sloja materijala koji su spojeni tako da sa stražnje strane pelene imaju otvori ili džep u koji se stavljaju upijajući ulošci. Praktična je upravo zbog toga što se brzo suši. Ako je fitted pocket, radi se o platnenoj peleni koja treba cover.
    Po mojem iskustvu razlika između samo fitted i fitted pocket je u sušenju - pocket je suh začas, a fitted ušiven se suši danima...
    Ako je AIO (pocket )- ne treba cover. AIO znači da pelena izvana ima sloj PUL.a i za nju ne treba dodatan cover. Praktične i jednostavne za stavljanje, ali po iskustvu ne drže toliko puno pišanja ko kombinacija platnena pelena + cover.
    OS znači da pelena ima drukere ili drukere + čičak kojima se veličina pelenice regulira kako beba raste od rođenja do kraja pelenaštva.
    AIO mogu biti u jednoj veličini - koliko vidim najčešće je tako, a mogu biti i OS - univerzalna veličina.
    S obzirom da su blizanci često manji, trebat će vam i S cover, on je najčešće do bebinih 6 kg. Također postoje OS coveri - univerzalni s puuuno drukera tako da se koriste od rođenja do kraja kao i OS pelenice.
    Praktični su jer se mogu prilagoditi i za modernu pelenu i za tetre.
    Eto, nadam se da sam barem malo pomogla.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a kasnije stavljaš 2 tetre u cover.
    barem je meni bilo tako dovoljno, a stvarno je bila popišanka, držalo bi dovoljno dugo i stvarno rijetko, gotovo se i nesjećam da bi popustio cover

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mame s iskustvom korištenja tetra pelena, recite mi da li su coveri veličine M dovoljno veliki za jednu tetru i bebu od 7-8 kg??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas jesu

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

neki dan sam svojoj mrvici od dva tjedna stavila tetra pelenu, origami fold. nakon cca 2 sata pelena je bila mokra skroz okolo naokolo, a sva koza crvena (gore nego u jednokratnima).
    prvih nekoliko tetri prije toga kao da nisu bile toliko mokre, nisam zapamtila.

inace, nikako da predjemo na tetre , jer on najcesce uzasno vristi pri presvlacenju, a i treba ga jako cesto presvlaciti -s tetrama racunam jos i cesce nego s jednokratnima i tako smo jos uvijek u jednokratnima

presvlacenje pelena mi je nocna mora

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poćeli smo koristiti tetre i kombiniramo sa rodinom pusom, ali ja stalno imam osjećaj da je beba mokra. Beba ima 6 tjedana, mjenjam joj tetre svaka 1,5 h ili češće ako čujem da se pokakao. Koliko ćesto vi mjenjate tetre?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku

presvlacenje pelena mi je nocna mora
    Ti imaš sina! Čestitam, nisam do sad pročitala.
    I mali trik da ne plače kod mijenjanja pelena. Neke bebe ne vole osjet gole kože na zraku. Lijepo mu na trbuščić stavi tetru ili neku drugu meku dekicu da misli da je obučen, onako složenu da osjeti. Mojim dečkima je to pomagalo, a meni spašavalo uši i živce. Već idući mjesec voljet će biti gol, sad mu je vjerojatno još prerano. Možda voli i biti zamotan, si vidjela baby swadling?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Poćeli smo koristiti tetre i kombiniramo sa rodinom pusom, ali ja stalno imam osjećaj da je beba mokra. Beba ima 6 tjedana, mjenjam joj tetre svaka 1,5 h ili češće ako čujem da se pokakao. Koliko ćesto vi mjenjate tetre?
    moj je stvarno puno piškio pa sam ga motala u duplu tetru i mijenjala svakih sat vremena. platnene su više upijale pa sam ih malo rjeđe mijenjala.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ti imaš sina! Čestitam, nisam do sad pročitala.
    hvala i hvala na savjetu

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    ovo i mene muci. u cemu je problem? cesce mijenjati tetru? staviti dvije? jel normalno da je cijela tetra natopljena?

meni su nazalost platnene i dalje samo u teoriji . imamo problema sa spavanjem i grcevima i nema sanse da mu sada mijenjam pelene svakih sat i pol pa smo u jednokratnima (osim sto povremeno stavim tetru za probu)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stavse se dvije tetre; jednu u nekakav trokutić, a jednu kao uložak po sredini. za noć sam ja stavljala na to još jedan tanji ulažak iz oblikovanih platnenih pelena

inače, ne razumijem zašto ne bi probala platnene s grčevastom bebom, znam da je to teško , ali vjeruj mi kad kažem da nije postojalo dijete kao moja z , grčevi od 8-20 h, pa smo se normalno motali u platnene od dolaska iz rodilišta. i ne treba mijenjati baš svakih sat vremena, meni je bilo normalno svakih tri sata. a one najjače grčeve koji su dolazili svakih sat i pol ili dva smo koristili za gologuziti se, s jednom tetricom preko guze i ruke

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma stavljala sam i dvije - jedna origami fold, a jedna kao ulozak i mijenjala nakon cca 2 sata. i opet je sve bilo jako natopljeno. ne svidja mi se to.
    a grcevita beba i tetre - kao sto rekoh, razmak izmedju presvlacenja (npr. kad mi zaspe bas kad treba presvuci, onda mi je zao da je mokar, a jos gore budit ga za presvlacenje).
    ja se ipak nadam da cemo u nekom trenutku preci na platnene, za to barem nikad nije kasno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma stavljala sam i dvije - jedna origami fold, a jedna kao ulozak i mijenjala nakon cca 2 sata. i opet je sve bilo jako natopljeno. ne svidja mi se to.
    a grcevita beba i tetre - kao sto rekoh, razmak izmedju presvlacenja (npr. kad mi zaspe bas kad treba presvuci, onda mi je zao da je mokar, a jos gore budit ga za presvlacenje).
    ja se ipak nadam da cemo u nekom trenutku preci na platnene, za to barem nikad nije kasno
    ma da

gle, u platnenima su mokriji nego u jednokratnima, to je tako

ali doći će sve na svoje mjesto

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

opet ja s pitanjima i nedoumicama.
    odustala sam od origami folda i sad slazem tetru samo kao ulozak u cover (znaci nesto tipa bambino mio). sve je natopljeno, al bar nije mokar okolo naokolo. (i ubijte me, al meni popisana tetra smrdi vise nego pampersica .)
    sad me pak muci sto je i cover jako vlazan iznutra. znaci nista ne propusti, ali je jako vlazan iznutra i po mojoj procjeni ne mogu ga upotrijebiti za sljedecu pelenu, nego uzmem drugi. ovaj operem na ruke i brzo mi se posusi sad na suncu. problemi: zasad imam samo dva covera pa ne mogu bas pri svakoj promjeni pelene mijenjati cover (ili mogu samo sad dok je jos jako toplo i suncano). a pitanje, nakon koliko pelena/koristenja obicno promijenite cover?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa coveri se uglavnom i koriste jedan pa drugi, a ne jedan te isti za redom
    jedino ih ja ne perem nakon jedne upotrebe, nego samo stavim na naslon kreveta ili stolice da se posuši do idućeg korištenja

ako ti pelene jako smrde, bit će da koristiš previše deterdženta

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pa coveri se uglavnom i koriste jedan pa drugi, a ne jedan te isti za redom
    jedino ih ja ne perem nakon jedne upotrebe, nego samo stavim na naslon kreveta ili stolice da se posuši do idućeg korištenja

ako ti pelene jako smrde, bit će da koristiš previše deterdženta
    hvala ti! svasta ja jos moram nauciti!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

visibababa smanji detrdžent i dva puta ispiranje bez omekšivača možda sam ti pomogla....

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dok ja to tako tri puta presložim dok ih vadim mogu ih za to isto vrijeme komotno malo popeglati.
    eto.

a po noći ne stavljam uopće platnene posebno ne tetre jer mi je Li tolko mokra da ju jednostavno ne želim ostaviti u toj vlazi.

Imamo one babylove za po noći. po danu uglavnom barem 5 do 7 pelena stavim platnenih: tetra ili modernih

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni su tetre najmanje smrdile od bilo kojih pelena ikad, i upisane i pokakane...prala sam s jako malo detergenta bez omeksivac, pospricala nakon upotrebe (prije pranja) sa mjesavinom vode octa i lavande, i susila na suncu kad god je moguce...peglala sam ih dok ih nisam koristila kao pelene (prvih par mj zivota mog prvog sina) kasnije nikad vise

nakon koliko pelena/koristenja obicno promijenite cover?
    cover sam pobrisala iznutra nakon svakog koristenja platnenom krpicom i pustila da se osusi, prala sam otprilike jednom tj, osim ako je bio pokakan

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

saska7 potpisujem

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nakon dugo vremena upadam ovde ko padobranac čisto da kažem ovo

još uvijek se čudom čudim koliko su tetra pelene isplative (finansijski),
    koliko su zapravo jednostavne za korištenje (kad se uhodaš),
    koliko malo je moj mlađi sin imao crvenila i osipa po guzi za razliku od starijeg koji je odrastao isključivo u jednokratnim pelenama,
    kako je lijepo nemati u kući punu kesu ukakanih jednokratnih za bacit na dnevnoj bazi.

Možda sam štagod i zaboravila reći, ali ove tetre su pravo otkriće!

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

eto mi malo manje kakamo i pišamo nego na samom početku pa ćemo opet pokušati sa tetrama. osim toga selimo u veći stan pa ćemo imati gdje sušiti kad pada kiša ali i dalje ću po noći koristit jednokratne jel mi cura dugo spava po 4 do 6 sati u komadu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa moj mali je po noći 10 sati u istoj peleni

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    visibababa smanji detrdžent i dva puta ispiranje bez omekšivača možda sam ti pomogla....
    Svakako bez omekšivača, a dobro je i zamijeniti dio deterđenta sodom bikarbonom. Ako perete samo pelene, može se prati čak samo u sodi (ne može tako dobro oprati masnoće i možda neke fleke od voća ali za pelene je super, i nema opasnosti od nadraživanja kože).

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma moja ne bi spavala u mokroj peleni. plus kolko je kod vas u stanu?? ja se ne usudim ju ostavit u tome mokrome. mi ne grijemo sobe baš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u kući nam je oko 22 C, ali kakve to veze ima, pa cijelu zimu je vani oko 0 C i niže od toga, to znači da niti za van nećete koristiti platnene?

ok, ako vama to odgovara, ali meni osobno bi to bilo prekomplicirano i ne bi mi imalo smisla.

jedno dijete nam je prošlo cijeli svoj pelenaški staž isključivo u platnenim pelenama, a i ova beba ide tim stopama.

btw, mokra pelena je na tijelu topla, tako da djetetu nije zima niti mu se išta može desiti od toga.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i mi isto noću koristimo jednokratne, ali moj mali spava i po 10 sati u komadu.
    tako da nam je jedan paket pelena trajao i po dva mjeseca.
    sad naravno za vrtić uzimamo jednokratne i odmah se osjeti koliki je to trošak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto "naravno"? u vrtiću odbijaju koristiti platnene?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U očekivanju blizanaca nabavila sam masu tetri i švedskih, ali i onih "suvremenih" platnenih i nekako mi se čini da su za skroz malene bebice primjerenije tetre+švedske. Zanima me da li tetre unutar švedskih mogu slagati samo onako "u uložak" - na tri dijela presavijena jedan preko drugog ili moram naučiti neki način povijanja (origami ili nešto sl - vidjela sam početne postove s linkovima na vrste prematanja) i da li će mi trebati cover iznad švedske (imam i covera svih vrsta i veličina - od flisa, do vunenih do onih od pula)?
    Mislim koristiti jednokratne samo kratko, prvo vrijeme dok se ne oporavim od poroda, ali i na jednokratne opet stavljam tetre i švedsku zbog širokog povijanja - jesam li dobro skopčala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na tetre i švedke moraš staviti cover.
    na jednokratne ne moraš stavljati švedske i tetre, jer se danas široko povijanje koristi tek ako ti ortoped na prvom pregledu kukova to savjetuje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    danas se široko povijanje koristi tek ako ti ortoped na prvom pregledu kukova to savjetuje.
    Taj dio me muči skroz - u skoro svoj literaturi koju sam proučavala piše da nema dokaza kako je široko povijanje potrebno i kako spriječava deformaciju kukova, no da se u većini djece još uvijek koristi iz predostrožnosti. Nigdje, ali baš nigdje nisam pročitala da decidirano piše "nemojte široko povijati novorođenčad jer je to bespotrebno" pa sad si ga mislim i brinem - kako postupiti, hoću li pogriješiti ako ih ne povijam široko...
    Lutonjice - imaš li kakve linkove na tu temu? Da se još malo informiram...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koristi se u ovim našim krajevima, drugdje u svijetu baš i ne

ja sam ti to proučavala prije drugog djeteta, dakle prije 5 godina, tako da nemam više pojma gdje sam što pročitala i koga sam sve pitala, ali ni drugo ni treće dijete nisam široko povijala, s tim da su oboje bili u platnenim pelenama.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lutonjice ako i ja budem imala dečke u platnenima (a nadam se da hoću) isto neću ni razmišljati o širokom povijanju jer to u biti i je široko (koja glupa konstatacija) jer beba s dvije tetre + švedskom + cover je propisno široko povijena. ALI prvih 10-ak dana dok se ne oporavim mislim koristiti jednokratne koje su tanke (posebno one newborn size) i sve mi se čini da bih najradije stavila jednu tetru+švedsku iznad toga (da se poveća paketić) Tako me frustrira to stanje gdje se stručnjaci ne žele izjasniti onako jasno i glasno - da ili ne širokom povijanju kod uporabe jednokratnih.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da to bas i nije neko strucno pitanje pa da bi se strucnjaci trebali izjasnjavati o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Tako me frustrira to stanje gdje se stručnjaci ne žele izjasniti onako jasno i glasno - da ili ne širokom povijanju kod uporabe jednokratnih.
    U Rijeci na trudnickom tecaju kod patronaznih su se jasno i glasno izjasnili po pitanju sirokog povijanja: oni (rodiliste, patronazne, djecja bolnica Kantrida) preporucuju svima siroko povijanje prva dva mjeseca od rodjenja bebe.

Sa druge pak strane prijateljica mi je nedavno rodila u Zagrebu u Petrovoj i njoj je receno da ne treba siroko povijati. I ona koristi jednokratne i ne povija siroko.
    Ali, tu nisam sigurna da li to ovisi od slucaja do slucaja ili je to njihov opceniti stav prema tome.

U svakom slucaju cini se da je odluka na tebi, barem ako ti odmah eksplicitno ne kazu da od pocetka treba siroko povijanje ili do prvog UZ kukova.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 26.10.2011. at 11:11

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo moje iskustvo- prvo dijete siroko povijala do prve kontrole kukova, sve bilo ok, i rekli ne mora vise.
    drugo dijete nisam jer se to vise ne radi i blabla...kontole kukova su bile sa 3,5,7 mj.- i svaki put nije bilo bas kako treba...poslije trece sam se vec zabrinula (poslije pve dvije nisam jer su mi govorili da je to normalno, nekom prije nekom kasnije, ali bude to ok) i dr mi je rekao da nista ne brinem neka samo nastavim siroko povijati do sljedece kontrole . Ja sam tek tada , sa 7 mj. pocela i na kontroli sa 9 mj. je sve bilo u redu. slucajnost ili ne, ali ja bih ipak siroko povijala.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Aurora i a72 hvala na vašim iskustvima, i ja se susrećem s baš ovako kontradiktornim mišljenjima, a nisu ni neke službene stranice jasnije. Recimo na ovom linku http://www.pedijatrija.org/default.a...1&sid=&jezik=1 ( stavak II, točka 3.) citiram "U nas se još uvijek preporučuje široko povijanje i vježbe abdukcije sve do dobi od 6 mjeseci, iako nije nedvojbeno dokazano da se time smanjuje učestalost kasno otkrivenih razvojnih poremećaja kuka. Povijanje je potrebno provoditi klasičnim pelenama. Na pitanje da li se mogu koristiti pelene za jednokratnu pelenu, treba odgovoriti potvrdno, s tim da se klasičnim pelenama još povije široko."
    Moj je zaključak da je najbolje da koristitim tetre za povijanje beba jer se tako široko povije po defaultu i sve moje muke i dvojbe oko širokog povijanja nestaju.

marta kako misliš da nije stručno pitanje? Ja nisam stručnjak i ne znam šta je bolje, a neki pedijatri su stručnjaci i opet ne znaju. Iz avatara vidim da si doula i da te zanima rad Michela Odenta pa mi i ti spadaš u ladicu stručnjaka, pls reci mi koje je tvoje mišljenje?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sumskovocee, da svakako, ako mislis koristiti platnene to je to. ja sam sa platnenim i pocela sa njegovih 7 mj. i kasnije je bilo sve ok (dakle nisam siroko povijala preko jednokratne)

Stranica 10 od 16 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •