Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Cudni simptomi u trudnoci

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno Cudni simptomi u trudnoci

Pozdrav svima, eto jos jedne nove buduce mame koja se isto pocela intenzivno informirati o trudnoci i sto ona donosi, no ono najvaznije ipak sto mene trenutno muci su pojave u ustima koje sam dobila kao neke bijele flekice sa desne strane unutar obraza i naravno uslijedila je i bol u grlu koja je konstantna, ne znam jel to uopce ima veze sa trudnocom ( trudna sam 12 tjedana) ali jako boli i jedva gutam i prvo sam pomislila na upalu grla sto je vrlo lako moguce ali ovo u ustima me brine jako Ako je netko imao slicno iskustvo ili mozda zna o cem je rijec bila bi mu zahvalna

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dobrodosla Zezic!
    Meni to nekako zvuci kao afte. Izgleda li to kao mala ranica oko koje je biljelo i jako pece?
    Ja nazalost imam iskustva sa aftama i znam da nisu nimalo ugodne.
    Mozes ih ispirati sa nezasladjenim cajem od kadulje (provjeri da li se smije u trudnoci) ili pitaj nesto u apoteci (isto nemoj zaboraviti reci da si trudna). Ja sam jednom bila kupila neku tekucinu za ispiranje, ali se stvarno ne mogu sjetiti kako se zove.
    Meni afte traju 5 - 7 dana i nestanu.
    Mislim da se afte pojave kod oslabljenog imuniteta, tako da je moguce i da ti je u trudnoci imunitet malo pao.
    Drzi se, proci ce!

E da, meni je jako pasalo piti hladan jogurt

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tesko je sad biti lječnik ovako na neviđenoi reči sto ti je...ali simptomi trudnoče nisu. mislim da su te bijele flekice u ustima afte. ako te pecka ,boli to je to.znaju biti jako male ali i jako velike.uspjesno se otklanjaju sprejom apipro -ne znam da li smiju trudnice pitaj u ljekarni ili ljubičastom otopinom iso se kupi u ljekarni.gentian

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

hehe pisali smo u isto vrijeme

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I postavile istu dijagnozu.......

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala vam puno, ma i mama mi je danas nesto spominjala afte tko pita taj ne skita Cijeli dan ispirem sa kaduljom i nadam se da ce malo proci jer sam jako gladna :/ Sutra svakako do ljekarne... Hvala vam jos jednom

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žalfija ( kadulja) se u trudnoći ne smije koristiti, tako je meni rečeno, proizvodi na bazi meda može ako trudnica nije alergična. Ako je u pitanju nešto što izgleda recimo kao akne u usnoj šupljini to su afte kako su cure rekle, znaju puknuti pa se po ustima razlije taj fuj sadržaj ali čini mi se da nije opasno. Dođe usljed pada imuniteta kao i herpas i slično. Ako su kao neke naslage, onda su u pitanju gljivice a la soor koji se javlja i kod beba. Ako imaš problema sa pojačanim vaginalnim iscjedkom onda su moguće ipak gljivice. U tom slučaju rojazol ili tako nešto što se može davati i babama od prvog dana kada ih uhvate gljivice.
    Za afte ne znam baš, imala ih svega dva puta u životu i pretrpjela ih bez liječenja jer mi smeta tein iz biljnih čajeva. Inače se ti čajevi ne piju nego grgljaju da ispiru usnu šupljinu. Moja jedina preporuka bi bila možda da se otopi morske soli u mlakoj vodi i to grglja, to je dobro kod grlobolje za čišćenje usne šupljine, pa ni sada ne može štetiti, a na kraju se naravno ispljune.

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pa i ja bas sad citam za kadulju i vidim da se ne smije konzumirati iako vjerujem da posto je rijec o biljci i ne unosi se direktno u organizam vec se sami ispire usna supljina da ne moze naskoditi ali vec sutra idem lijecniku jer me i grlo boli sa iste strane i luda sam vec cijeli dan od bolova pa cu vidjeti sto ce reci i dati za lijecenje, u svakom slucaju hvala na savjetu, probat cu sa soli sad malo ispirati :/

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja preporuka je Hexoral - u dva ili tri ispiranja nestaju afte. Ovjde je link na upute http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-07-02-65.pdf
    Piše da se treba ograničiti uporaba u trudnoći, ali mislim da bi ti prošlo jako brzo uz male doze. Probaj pitati u apoteci.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hexoral sam ja koristila davno, kao tinejđerica, imala sam afte jako često.. i stvarno pomaže.. ne mogu se sjetiti da li tako brzo prolaze, ali u svakom slučaju hexoral ublaži bol. Sad imam jednu-dvije vrlo vrlo rijetko pa izdržim bez ičega..

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja za afte koristim propolis, kap dvije na vateni štapić i ravno na aftu i držim, boli ali onda neko vrijeme ne osjećam ništa , to ponovim 3 puta dnevno i za par dana afta prođe

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

meni se danas vec pomalo smirilo od kadulje, jucer sam cijeli dan ispirala i navecer jos malo sa morskom soli, propolis imam onaj apipro sprej ali posto ima alkohola ne usudim se bas...ma samo da sto prije prodje jer su me totalno ogranicile, ne jedem normalno, ne pricam, cak i dok kisem me boli lice, uzas

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa i ja bas sad citam za kadulju i vidim da se ne smije konzumirati iako vjerujem da posto je rijec o biljci i ne unosi se direktno u organizam vec se sami ispire usna supljina da ne moze naskoditi
    S obzirom da sam nedavno imala problema sa alergijom u T, nisam nikako mogla disati , kapi se ne smiju baš koristiti niti kakvi sprejevi koji su tu uobičajeni ( inače koristim Fliksonaze ili Nasonex) raspitivala sam se kod dr. Petrovića za njegovu Zutu kremu koja mi inače koristi kod problema sa sinusima ( kao dijete operirala ciste i od onda imam velikih problema sa disanjem jer lijevi maksilarni sinus nemam, ali Žuta krema mi zaista tu pomaže jer bi inaće bila tokom cijele godine na raznim kapima) te mi je rečeno da slobodno koristim skoro sve njihove proizvode, da izbjegavam Smeđu kremu koja je recimo za jače probleme poput težih hemeroida ( meni je i Žuta tu puno pomogla par puta) i da inače pazim na proizvode koji čak i u maloj količini sadrže kadulju jer jako šteti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kadulja se ne smije konzumirati u većim količinama, odnosno ne preporuča se piti čaj u trudnoći. Kao začin i za ispiranje usta možeš je koristiti.

Protiv afti jako pomaže propolis. Ima alkohola, ali mislim da su to jako male količine koje se mogu i u trudnoći zanemariti. Ili se može pokušati s dječjim propolisom - ja korostim ovaj alkoholni.

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Kadulja se ne smije konzumirati u većim količinama, odnosno ne preporuča se piti čaj u trudnoći. Kao začin i za ispiranje usta možeš je koristiti.

Protiv afti jako pomaže propolis. Ima alkohola, ali mislim da su to jako male količine koje se mogu i u trudnoći zanemariti. Ili se može pokušati s dječjim propolisom - ja korostim ovaj alkoholni.

Ja sam jutros nanijela ovaj alkoholni i znatno mi je ublazio i bol od afti i grlobolju (za koju mi je i prije pomagao), kaduljom i dalje ispirem, ne pijem ju kao caj, procitala sam negdje bas sinoc da se mogu javiti poteskoce kod disanja kao i kod caja od maticnjaka koja sam prva 2 mjeseca pila za mucnine pa sam jedva dolazila do zraka i cijelo vrijeme spavala. Ugl., nadam se da ce popustiti uskoro, hvala svima na savjetima

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Osobe koje imaju probleme sa aftama treba da svakodnevno koriste Zendium zubnu pastu(nemojte pomisliti da je ovo reklama za tu zubnu pastu,jednostavno iznosim strucni savjet,sto ja svojim pacijentima svakodnevno preporucujem).Ona pospjesuje djelovanje zastitnih enzima koji se nalaze u pljuvacci.To znaci da ako vec imate afte upotreba ove zubne paste vam nece ublaziti simptome nego sprijecava nastajanje afti.U slucaju da imate afte izbjegavajte par dana zacinjenu hranu,aftu ''tusirajte'' gencijanom(napocite stapic za usi u gencijanu i natapkate na aftu).Nakon par minuta kad se bol malo smiri(gencijana je tinktura modre galice u alkoholu,tako da moze malo da pece),postupak ponovite ali ovog puta sa AD kapima(isto sa stapicem za usi),A vitamin pospjesuje epitelizaciju sluznice.Normalno afte traju 5-7 dana od toga su 3,4 i 5 dan najbolniji.Postoje teorije da se javljaju kod pada imuniteta,kod stresa,hormonalnih poremecaja ili povrede sluznice nekim ostrim predmetom(ja je dobijem kad god se ''razmasem'' previse sa zubnom cetkicom,pa se udarim vrhom cetkice negdje u sluznicu).

Zezic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala na savjetu, bila sam kod lijecnika i rekli su neka potrazim u ljekarni iako je najbolje kako sam i prije ispirala kaduljom (znaci ne konzumacija vec samo ispiranje) i pomoglo je, ne sjecam se kad sam imala afte a evo kako sam trudna vec skoro 15 tjedana imala sam i afte i herpes mi se na samom licu pojavio, sto i sam doktor navodi, ocigledni pad imuniteta jer se borim sa mucninana i prehranom. za sad je sve u redu, hvala svima koji su uskocili sa nekim savjetom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •