Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Nedorečeni recepti...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ana nadam se da će torta bit slasna
    ja se samo moram vratit na slatko vrhnje i vrhnje za šlag. šta se tiče vrhnja za šlag s njim nemam nikakvih problema, ali slatko vrhnje se može kupit u čašici, konzistencije kao i kiselo vrhnje i stvarno ne znam što s njim? idu li u recepte u kojima piše slatko vrhnje vrhnja za šlag ili to već tučeno, je li to isto? ukus baš i nije.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vančika prvotno napisa Vidi poruku
    ana nadam se da će torta bit slasna
    ja se samo moram vratit na slatko vrhnje i vrhnje za šlag. šta se tiče vrhnja za šlag s njim nemam nikakvih problema, ali slatko vrhnje se može kupit u čašici, konzistencije kao i kiselo vrhnje i stvarno ne znam što s njim? idu li u recepte u kojima piše slatko vrhnje vrhnja za šlag ili to već tučeno, je li to isto? ukus baš i nije.
    Slatko vrhnje je slatko vrhnje, kiselo je kiselo. Vrhnje za šlag je slatko vrhnje sa dodatkom zgušnjivaća . Pogledaj tu http://www.veronika.hr/proiz-vrhnja.html Inaće slatko vrhnje može biti i u čašici od 2 dl, ali se sad rijetko nalazi ima u Lidlu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vančika prvotno napisa Vidi poruku
    Slatko vrhnje proizvodi Pik Rijeka i na našem području ga uvijek ima.Ono je u čašici i tekuće je konzistencije.

Ne koristi se takvo nego ga treba stući. No, ne smiješ tući koliko hoćeš nego pažljivo pazeći trenutak kad postane šlag i odmah prestati. Par sekundi poslije više nije šlag nego postaje putar. Znači tuče se kratko, oko minutu. Najbolje naučiš pokušavajući.

A zašto se mučiti kad vrhnje za šlag uvijek uspije?

Zato jer je ukus prefin, ne može se nikako usporediti. Ako naiđete na slatko vrhnje PIK-a Rijeka, probajte. Naprimjer sa jagodama. ili sa sladoledom. Ili sa domaćim kesten-pireom. Neopisivo dobro.

Treba mu dodati šećera kad je već tučeno, najbolje u prahu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Slatko vrhnje proizvodi Pik Rijeka i na našem području ga uvijek ima.Ono je u čašici i tekuće je konzistencije.

Zato jer je ukus prefin, ne može se nikako usporediti. Ako naiđete na slatko vrhnje PIK-a Rijeka, probajte. Naprimjer sa jagodama. ili sa sladoledom. Ili sa domaćim kesten-pireom. Neopisivo dobro.

Treba mu dodati šećera kad je već tučeno, najbolje u prahu.
    potpis
    najbolje slatko vrhnje
    neko vrijeme ga je bilo za kupiti u mercatoru
    ali nije prolazio, ljudi nisu znali, na kraju je ispalo da ga jedino ja kupujem
    a drugima bi prošao rok i prestali su ga nabavljati
    zato ga obavezno kupujem kad idem doma
    i mama mi ga nosi kada dolazi u zagreb
    u našu omiljenu tortu od mascarponea i višanja obavezno ide samo PIK slatko vrhnje
    s tim da sam sad vidjela da osim slatkog vrhnja u čašici PIK sada ima i vrhnje za šlag u "kartonu" (ne znam kako bi to nazvala) od 500 ml

a kad već hvalim PIK, njihovo kiselo vrhnje mi je br. 1
    ima 16% mm i čvrsto je, kompaktno, ukusno

ne, nemam dionice PIK-a

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •