Stranica 17 od 45 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka žena od svog poroda želi samo jedno: bebu. Živu i zdravu. Točka.
    Koliko god da je to istina, u jednu ruku je to i totalno banaliziranje problema. Svaka žena želi živo dijete, no da li je moralno pod tom parolom joj uvaljivati štošta? Koliki pressing se radi na mame u porodu pod parolom "vi ugrožavate svoje dijete! a to ne želite, neeee?" I onda naravno mama pristane na sve, a samo da bi imala živo i zdravo dijete. A činjenica je da mnoge mame žele puno više nego samo živo dijete, i njegovo zdravlje je bitno, pa u skladu s tim zaslužuju dobiti puno više u bolnici nego što trenutno dobivaju, i svako dijete treba imati priliku dobiti najbolji maksimalan početak života, a ne samo to da je živo.

To što je moje dijete rođeno pod dripom i što se napatilo neviđeno zbog tog istog dripa samo zato što se njima žurilo, i to što su mi uvaljeni kojekakvi lijekovi protiv boli (btw od kojih me ništa manje nije bolilo, ali sam bila toliko drogirana da nisam bila u stanju ništa reći) pa je i dijete rođeno totalno drogirano, to NIJE ono što ja želim i na što sam spremna pristati "samo da bi mi dijete bilo živo rođeno". Meni je to neprihvatljivo.

Sasvim je u redu željeti više od živog djeteta (željeti maksimalno za njegovo zdravlje) i ne osjećati se loše zbog toga.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je stvarno istina. Osobno i pod cijenu vlastitog života. Ali do te krajnosti ima još puno nijansi koje možemo popraviti, na koje bi mogli utjecati.
    O tome raspravljamo. O krajnjem cilju ne, on nam je svima isti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

anchi76, zato sam i napisala živu i zdravu bebu.

Voljela bih da mi netko argumentirano objasni po čemu zna da se rodilji uvaljuje svašta.
    Zašto ne misliti da je to "svašta" baš ona nijansa koja odijeljuje zdravlje od bolesti, život od smrti.

A nijanse samog toka su naravno popravljive. Rodilja je apsolutno zaslužila lijepu riječ, ugodnu atmosferu, osobno obraćanje, objašnjavanje zašto i kad nešto treba učiniti, uvažavanje nje kao osobe i brigu za njeno zdravlje i zdravlje njenog djeteta. I prije, za vrijeme i nakon poroda.

Cubana i ja vjerujem da nam je svima krajnji cilj isti, ali u nekim postovima čitam da je mami najvažniji način poroda. Možda ja krivo čitam, jer ne mogu polaziti s tuđih pozicija, moje iskustvo mi je uvijek tu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voljela bih da mi netko argumentirano objasni po čemu zna da se rodilji uvaljuje svašta.
    Zašto ne misliti da je to "svašta" baš ona nijansa koja odijeljuje zdravlje od bolesti, život od smrti.
    Jel kužiš da ti sada od mene tražiš da ti sažmem apsolutno sve ono što je problematično s trenutnim porodima u bolnici? Ukratko mission impossible, jer nemam toliko vremena za pisanje i objašnjavanje

APSOLUTNO sve to je savršeno objašnjeno u ovom dokumentarcu. Toplo ti preporučam da ga pogledaš, vjerujem da će nam uvelike pomoći u raspravi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To "svašta" sigurno nije ona nijansa koja odjeljuje zdravlje od bolesti, jer kojoj to zdravoj ženi i zdravoj trudnici na ovom svijetu treba ubrzavanje poroda i riskiranje zdravlja i nje i djeteta? To sigurno ne treba ni ženi ni djetetu, al znamo kome treba, onome kome se žuri i tko nema vremena čekati.

Ako porod ne ide, ide se na carski. No ovo što rade kod nas po bolnicama prelazi u sasvim neke druge kategorije, a pošto nema smisla da budem vulgarna, zaustavit ću se.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    ...a ja jadna sjedim, klimam glavom i mislim se "da ti kažem samo dio što bi ja željela od svog poroda, mislim da bi ti let down bio blokiran jako dugo"...

E da i pričala mi je kako sada imaju novi sistem rađenja epi, navodno sada to nešto rade u slojevima pa šivaju neka tri sloja.
    Čestitam, baš su unaprijedili i to...
    ja mislim da sam pepitu vrlo dobro shvatila

a što se tiče gerilske borbe: dovoljna je činjenica da asistirani porod kod kuće u hrvatskoj nije moguć
    jer jer mu legalno asistirati ne može niti jedna babica niti jedan liječnik
    austrijske babice da ni ne spominjem
    dakle, legalno se može roditi doma neasistirano
    ili uz muža vodoinstalatera, arhitekta, krovopokrivača, advokata
    i bez obzira na sve to, žene u hrvatskoj rađaju doma, uz inozemne i domaće babice koje plaćaju na crno
    i koje rade tajno
    pod parolom "kako će se drukčije legalizirati porod kod kuće ako ne rađanjem kod kuće"
    a da nema niti osnovnih uvjeta za to

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    pod parolom "kako će se drukčije legalizirati porod kod kuće ako ne rađanjem kod kuće"
    Moja parola je "frka me je opet ići tamo"

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sladjanaf ja zaista ne znam što ti nije jasno u mom postu. Imam osjećaj da nije bitno napisano nego da se tebi malo s menom raspravlja.
    E ne može, žao mi je, završila sam ja tihe ratove po forumima.
    blackberry je dobro shvatila što sam htjela napisati. To je bila poanta.
    Da se još jednom ponovim, ta žena zamišlja porod upravo onakvim kakvim ga je i dobila.
    Da je ne boli, da primi epiduralnu, da to sve što prije prođe i ustvari bitno je samo to da ništa nije osjećala, a rodila je.
    POŠTUJEM! Nikad nisam napisala da ne poštujem nečije želje, pa i dogovorene cr, to je pravo svake žene da BIRA u tome i jest bit ove teme.
    Neka će za svoj porod izabrati onu verziju da što manje boli, neka će se pustiti doktorima i u glavi si ponavljati "samo da prođe", neka žena će se potruditi da u rodilištu rodi što ljepše, pokušati se dogovoriti i sl.
    Neke žene zamišljaju nešto sasvim drugo. Meni je to sve apsolutno uredu. Nikad ne bi nekog sudila...pravo izbora...

...ono što sam htjela reći jest, zamislite da ja ženi koja rađa s epiduralnom i najbitnije je da ne boli, da to što sve prije prođe, pričam o porodu kakvog ja sanjam.
    Ne bi ga shvatila, nikad joj ne bi mogla objasniti što osjećam. U mojoj glavi je to užasno jednostavno, a u njenoj bi se samo pitanja nagomilavala sve više i više.

Mene samo zanima kako većina "zna" kako je roditi kući, koji su uvjeti i sl. ako uopće to nije ono što žele i nisu rodili kući.
    Nagađate ili???
    Jer ja recimo to uopće ne znam kako izgleda i nakon poroda u rodilištu ne mogu zamisliti kako bi to izgledalo kući...samo znam da bi to jako željela...
    Kako vi svi ostali znate to...to me baš kopka...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    to "svašta" sigurno nije ona nijansa koja odjeljuje zdravlje od bolesti, jer kojoj to zdravoj ženi i zdravoj trudnici na ovom svijetu treba ubrzavanje poroda i riskiranje zdravlja i nje i djeteta? To sigurno ne treba ni ženi ni djetetu, al znamo kome treba, onome kome se žuri i tko nema vremena čekati.

Ako porod ne ide, ide se na carski. No ovo što rade kod nas po bolnicama prelazi u sasvim neke druge kategorije, a pošto nema smisla da budem vulgarna, zaustavit ću se.
    xxx

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Moja parola je "frka me je opet ići tamo"
    Ja bih rekla da je to parola svih onih koje su se odlučile na rađanje kod kuće. Vjerujem da nitko to ne radi da bi se eto legalizirao porod kod kuće, nego se odlučuju na porod kod kuće zato jer pod svaku cijenu žele izbjeći porod kakav su imale u bolnici.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jer ja recimo to uopće ne znam kako izgleda i nakon poroda u rodilištu ne mogu zamisliti kako bi to izgledalo kući...samo znam da bi to jako željela...
    Kako vi svi ostali znate to...to me baš kopka...
    Pa sad već oko nas (mene) ima dosta žena koje su rodile kod kuće pa imam feeling kako je to, no recimo i ovaj film to dobro opisuje. Jesi ga pogledala? Ako nisi, svakako ga pogledaj

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih rekla da je to parola svih onih koje su se odlučile na rađanje kod kuće. Vjerujem da nitko to ne radi da bi se eto legalizirao porod kod kuće, nego se odlučuju na porod kod kuće zato jer pod svaku cijenu žele izbjeći porod kakav su imale u bolnici.
    I ovo potpisujem i dodajem, možda ne žele nužno svi izbjeći samo loše iskustvo iz rodilišta.
    Moj porod u rodilištu je bio zaista dobar, brz, bezbolan, šivana mrvicu, možda 2-3 punta koje nikad i ne osjećam...u svakom slučaju sve samo ne šokovit, ali danas kada ga gledam, analiziram, tek tada shvaćam da je bilo puno stvari koje recimo sebi ne bi željela drugi put, ustvari ne bi željela više nikad.
    Dakle, kad bi mogla ja bi drugi put rodila kod kuće...bez razmišljanja...rizici su meni osobno na jednakosti...neki su mi puno manji kući (meni osobno).

Ono što stalno pokušavam naglasiti, svaka od nas je drugačija, svaka od nas ima svoj stav, mišljenje i sl. kako o ovoj temi tako i o većini stvari.
    Ne znam da li bi se ikada pronašla tema u kojoj bi se svi više manje slagali.
    Bitno je da se međusobno poštujemo i izbjegavamo vrijeđanja (bahatost) za osobu koju nikada nismo u oči pogledali.

Ja sam uvjerena da nitko ne laže, glupost, zašto bi netko lagao. Vjerujem da svi imamo "svoja" iskustva i branimo svoje stavove i to je uredu.
    ...ali ako ja kažem da ne vjerujem da postoji u RH rodilište gdje se može dobiti više manje ono što bi ja mogla dobiti kod kuće, onda nikog ne napadam, ne kritiziram i ne mislim na određenu osobu. To je moje mišljenje o rodilištu, iako ga objeručke želim blizu sebe i da, želim da se sve promijeni i da ide nabolje...ako netko priča da mu je porod u rodilištu bio super (kao konkretno moja prijateljica) onda mene zanima da li je to za tu osobu bilo super ili bi to i meni bilo super...ali pritom nemam nekih zavidnih, posprdnih ili sličnih primisli...samo želim znati, a zar je znati grijeh???
    Ja sam priču svoje prijateljice odslušala i na njene rečenice "super mi je bio porod" ja sam odgovarala "baš mi je drago da si tako zadovoljna", nisam joj solila pamet, vrijeđala i sl. Pustila sam je da uživa u onome što je izabrala. Meni osobno je njen porod bio katastrofa, počevši od epiduralne pa nadalje...ali to je meni bilo, a tko sam ja da o tome sudim i govorim. Pokrila sam se ušima i šutila, što je po meni bilo uredu. Kad budem ja rađala imat ću svoju priču...bilo kakvu ali će biti priča.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa sad već oko nas (mene) ima dosta žena koje su rodile kod kuće pa imam feeling kako je to, no recimo i ovaj film to dobro opisuje. Jesi ga pogledala? Ako nisi, svakako ga pogledaj
    Da, da, također imam feeling, ali mi se čini da je on daleko od iskustva, zaista proći pkk. Znaš ono, imam osjećaj da sve emocije ovog svijeta stanu u tom trenutku i da je sve tvoje.
    I kad čitam neke priče, čitam ih po tisuću puta i uvijek se pitam kako bi to bilo zaista doživjeti. Meni savršeno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je u konačnici nebitno kakav će biti, ne očekujem ništa od njega (ako se odlučim na drugo), očekujem NEINTERVENTNI porod, jer je takav porod najbolji za dijete (a i za mene). Točka. Svaka rasprava tu za mene prestaje.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Više puta sam napisala da je (po mom mišljenju) PKK za nekomplicirane trudnoće. A njih treba utvrditi prenatalnim pregledom. Dakle, ako ginekolog kaže ne može, onda ne može.
    A CR, ne može ako nije indiciran. Epiduralna... nećeš ju dobiti ako ne smiješ. Ali lijekovi protiv bolova ipak, opet po mom mišljenju ipak nisu u toj kategoriji. Vjerojatno bi smanjenjem dripanja bila i manja potreba za analgezijom.
    Ja bi bila iznimno oprezna sa nazivom 'nekomplicirana trudnoća' jer je to zaista širok pojam i može se tumačiti kao npr u Češkoj gdje je skoro pa svaka trudnoća / porod rizičan jednako znači da se smanji mogućnost izbora.

Skrenula bih pozornost na pokret Samostalnih primalja (Independent Midwives) iz Britanije, to su privatne primalje kojima se (uglavnom) javljaju žene iz 'rizičnijih' skupina jer su se opekle u bolnici i/ili ne žele biti u bolnici na lutriji tko je dežuran nego žele svoju odabranu primalju (dakle, nije samo PKK nego porod u bolnici ali sa primaljom). Možda je važno dodati da u Britaniji žena ima pravo birati i to je amen. Dakle, IM imaju izuzetne rezultate doma u slučajevima koji ne bi baš tako bajno završili u rodilištu, imaju i veći postotak transfera od drugih primalja ali ako se korigira za 'rizićne' trudnice onda je to na istom.

S druge strane spomenula bi i kliniku Joni Nichols u Guadalajari u Meksiku, ona je primalja koja radi u kući za porode koja je hodnikom odvojena od rodilišta ali nitko iz rodilišta ne smije u KZP ako nije izričito pozvan. Također puno 'rizičnih' trudnica sa iznimnim rezultatima.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

danci bez uvrede ali dok čitam tvoje postove je ko da se nalazim na satu zemljopisa, ajmo malo u hrvatsku!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u hrvatskoj je mogućnost izbora iznimno malena a porod izvan ustanove nepoznanica. nudim info kako se to radi u drugim mjestima da se možemo ravnati i uspoređivati iskustva, ko voli nek izvoli

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I have been told I can't have a homebirth by my consultant but still want one, will you take me on? Independent Midwives support womens' choices, they do not ‘tell’ them what they can and cannot do. We share information with women and provide professional guidance so that they can make their own decisions about what they feel is best for them and their baby. If you make a fully informed choice then in most circumstances we will support you. Many Independent Midwives will take on the care of women who are deemed "high risk" and have been refused home births or natural births by the NHS. For example women who have had previous caesareans, women with pre-existing medical conditions or women carrying twins. Your Independent Midwife will discuss all your options with you.

to se ne može usporediti sa hrvatskom ni u kom slučaju.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jer, zalud ti sve pripreme i zamišljanja i planovi ako nema bebe. Ja to znam.

Sve ostalo je bonus, nešto što možeš priželjkivati i ako se ostvari-divno je, a ako ne, ideš dalje i uživaš u tome što si mama. Porod je nepredvidljiv i ne možeš ga unaprijed planirati.
    Pa i žene koje su rodile CR žele isto samo živu i zdravu bebu. Ali to ne znači da bih htjela da me raspore ko prase (kako se prije radilo) ako me mogu operirati tako da mi se rez jedva vidi (kao što to danas rade).
    I zašto onda uvijek želimo od života više? Zašto se trudimo oko djetetovog razvoja, prehrane, odgoja itd. Zar nije onda dosta da ima krov nad glavom i kruha za jesti?
    I naravno da je porod nepredvidljiv. Kao i mnoge druge stvari u životu. Pa ne stavljam pancirku kad izlazim iz kuće jer bi me mogao pogodit zalutali metak uslijed nekog mafijaškog obračuna (a dogodilo se).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gledam filim, sjajan je.
    Thx Anchie!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

nudiš info i uspoređivanje iskustva tko je rodio u Mexicu, Britaniji,Češkoj?
    baš me zanimaju iskustva naših žena koje su išle rodit na spomenute destinacije jer je tamo bolje!?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Svaka žena želi živo dijete, no da li je moralno pod tom parolom joj uvaljivati štošta?
    X
    Pa čak i nakon poroda. U Petrovoj sam dobila neku laksativnu tabletu za svaki slučaj ako ću imat zatvor A klistirana sam prije CR i nisam jela 3 dana

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    nudiš info i uspoređivanje iskustva tko je rodio u Mexicu, Britaniji,Češkoj?
    baš me zanimaju iskustva naših žena koje su išle rodit na spomenute destinacije jer je tamo bolje!?
    a "nase zene" su drugacije anatomije i drugacije radjaju pa se ne mogu usporedjivati s tamo nekim Meksikankama ili sta?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To "svašta" sigurno nije ona nijansa koja odjeljuje zdravlje od bolesti, jer kojoj to zdravoj ženi i zdravoj trudnici na ovom svijetu treba ubrzavanje poroda i riskiranje zdravlja i nje i djeteta? To sigurno ne treba ni ženi ni djetetu, al znamo kome treba, onome kome se žuri i tko nema vremena čekati.

Recimo treba onoj zdravoj ženi i zdravoj trudnici kad djetetu padnu otkucaji. Ne radi se samo o jednoj osobi, dvije su u igri, nemojte to zaboravljati.

Ne mogu razumjeti da ITKO misli da liječnici rade IŠTA riskirajući zdravlje mame i djeteta. I sigurna sam da nisam jedina koja tako misli.

Čitala sam brdo stranica o sigurnosti i mogućnosti kućnog poroda u svijetu. Nisu me uvjerile da je siguran za bebu, kao što je to onaj u medicinskoj ustanovi.

Za mamu je OK, jer je kućni porod isključivi izbor mame, bebu nitko ne pita.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pa tko če od nas iči rodit u Meksiko!?
    pa nas zanima naša zemlja, da nam u njoj bude bolje a ne stalno neke statistike iz vana!!!!!!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako u RH ne postoji kuca za porode, onda ne mozemo imati statistiku iz iste

svejedno je gdje je lokacija, anatomija zene je ista.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čitala sam brdo stranica o sigurnosti i mogućnosti kućnog poroda u svijetu. Nisu me uvjerile da je siguran za bebu, kao što je to onaj u medicinskoj ustanovi.

Za mamu je OK, jer je kućni porod isključivi izbor mame, bebu nitko ne pita.
    Da me ne okriviš da su moji postovi napadački, ja bi te najljepše zamolila da mi objasniš svoju gornju rečenicu, jer ovo što sam sada pročitala prvi put sam pročitala od tebe.
    Što je to što je za bebu sigurnije u bolnici nego kada se beba rodi kući.
    Sam izgon u bolnici je meni prestrašan za bebu, kad doktori viču "tiskaj jakooooo" a bebicina glava mora proći kroz porođajni kanal bez da se prilagodi.
    Hm...ili oni pusti hematomi na bebinim glavicama nastaju li zbog sigurnosti izgona u rodilištima, kad se doktori trude da žena i dijete prođu što manje rizika.
    Koje su to stranice o sigurnosti koje si čitala, molim te pošalji mi linkove u inbox da ih i ja pročitam. Kažeš "brdo stranica o sigurnosti i moućnosti kućnog poroda u svijetu",
    a je li pričamo onda o svijetu ili o stranicama bliže našoj lijepoj...
    Samo sam znatiželjna!
    Kad sam ja čitala i gledala linkove i filmiće o porodima u kući, u vodi...onda sam stekla dojam da je tim bebicama porođaj puno sigurniji i lakši.
    Ajde mi objasni, zaista ne znam, što je to za bebicu toliko sigurno u medicinskim ustanovama, a recimo kod kuće ne...
    Kad mi budeš objašnjavala, ne moraš navoditi situacije koje su tragične i u jednoj i drugoj situaciji.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

beti, tebe nista ni nece uvjeriti da je kucni porod siguran.

ja osobno ne mislim da lijecnici rade nesto namjerno da ugroze majku i dijete, ne daj boze. ali mislim da ne znaju puno o fiziologiji jer da znaju ne bi se tolko pacali u porod. a neznanje nije izgovor, pogotovo ne za majke koje su ostecene i cija su djeca ostecena "aktivnim vodenjem poroda". zasto ja imam puknuce cerviksa i ogroman sav od epiziotomije? kad mi to nije trebalo? rodila sam trecu kcer, bila je teska kao prvi sin (4200), i nisam uopce pukla. zasto su me onda prvi put izrezali sa skarama? tko ce meni vratiti to tkivo? tko ce mi nadoknadit bolove koje sam trpila nakon bolnickog poroda? to sto nisam mogla sjediti 2 mjeseca?

razumijes o cemu pricam? neke se stvari rade po protokolu, a ja sam zbog protokola ostecena, ostecen mi je moj najintimniji dio, a sve bezveze.

da ne pricam o tome da je mojoj djeci rodenoj kod kuce zivot bio neusporedivo ljepsi nego djetetu rodenom u bolnici, koji je izgubio znacajnu kolicinu krvi jer su prerano presjekli pupkovinu, koji je prve 3 noci zivota proplakao sam u djecjoj sobi, koji nije dobio kap kolostruma jer su ga tankali sranjem. druge dvije nisu ni na sekundu bile odvojene od mene i dobile su sve sto im pripada.

o kakvim pravima mi tu pricamo?

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ženo, rodila si u bolnici kao što si rekla brzo i ljepo i sad opet po doktorima i njihovom poslu!?
    pa zašto onda nisi rodila doma?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ti manuela, bilo bi lijepo ako stvarno nemas kaj suvislo za napisati da radije ovu temu samo citas . mislim kakva su to pitanja? otkud nama statistike kucnih poroda u hr? iz druge dimenzije? iz kojeg razloga ne bi mogli nesto nauciti na statistikama koje postoje tamo gdje su kucni porodi moguci? ili ti samo trolas?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    beti, tebe nista ni nece uvjeriti da je kucni porod siguran.

ja osobno ne mislim da lijecnici rade nesto namjerno da ugroze majku i dijete, ne daj boze. ali mislim da ne znaju puno o fiziologiji jer da znaju ne bi se tolko pacali u porod. a neznanje nije izgovor, pogotovo ne za majke koje su ostecene i cija su djeca ostecena "aktivnim vodenjem poroda". zasto ja imam puknuce cerviksa i ogroman sav od epiziotomije? kad mi to nije trebalo? rodila sam trecu kcer, bila je teska kao prvi sin (4200), i nisam uopce pukla. zasto su me onda prvi put izrezali sa skarama? tko ce meni vratiti to tkivo? tko ce mi nadoknadit bolove koje sam trpila nakon bolnickog poroda? to sto nisam mogla sjediti 2 mjeseca?

razumijes o cemu pricam? neke se stvari rade po protokolu, a ja sam zbog protokola ostecena, ostecen mi je moj najintimniji dio, a sve bezveze.

da ne pricam o tome da je mojoj djeci rodenoj kod kuce zivot bio neusporedivo ljepsi nego djetetu rodenom u bolnici, koji je izgubio znacajnu kolicinu krvi jer su prerano presjekli pupkovinu, koji je prve 3 noci zivota proplakao sam u djecjoj sobi, koji nije dobio kap kolostruma jer su ga tankali sranjem. druge dvije nisu ni na sekundu bile odvojene od mene i dobile su sve sto im pripada.

o kakvim pravima mi tu pricamo?
    Nema se što dodati!
    I još, za razliku od većine nas imaš oba iskustva i savršeno dobro znaš razliku.
    I kad mi žena sa takvim iskustvom nešto kaže onda joj ja to vjerujem!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mikka, jel se tvoj potpis odnosi i na ovu temu, il?
    ot, čestitke na N , idem tražit kako se zove, negdje ste sigurno napisali dok sam bila na go

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    a ti manuela, bilo bi lijepo ako stvarno nemas kaj suvislo za napisati da radije ovu temu samo citas . mislim kakva su to pitanja? otkud nama statistike kucnih poroda u hr? iz druge dimenzije? iz kojeg razloga ne bi mogli nesto nauciti na statistikama koje postoje tamo gdje su kucni porodi moguci? ili ti samo trolas?
    i mene zanima..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sam izgon u bolnici je meni prestrašan za bebu, kad doktori viču "tiskaj jakooooo" a bebicina glava mora proći kroz porođajni kanal bez da se prilagodi.
    Vidiš li ti što pišeš? Koji to doktori viču: tiskaj jakoooo? Valjda oni u filmovima.

Kako misliš da bi bebina glava prošla porođajni kanal bez rotacije? Ne može.

Ma, nema veze, tko ne želi razumjeti, ne želi. Ili ne može.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.08.2011. at 21:00

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanima..
    I ja se to stalno pitam....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo glorificiranje doktora mi je jezovito; ne moram ni reci koliko mi se zivot smuci kad procitam izjave tipa da doktori nikad namjerno ne naude majci ili djetetu; a opet toliko cesto se dogadja da bas zbog njihovog nemara i nestrucnosti majka ili dijete izgube zivot. Ja sam nazalost dio ove statistike ljecnickih pogresaka, i mogu vam reci da kad postanes dio statistike gledas stvari potpuno drugacije. Vecina nas ne bi imala nista protiv rodilista da imamo lijepa iskustva i da nam je boravak u rodilistu bio ugodan a porod jedno ne traumatizirajuce iskustvo koje nije ostavilo gorak okus u ustima.

I da, kako je kljucic rekla, to sto mi je cilj zivo i zdravo dijete ne opravdava bilo kakvo mesarsko djelovanje nad mojim tijelom. Ja dan danas imam uzasne bolove na oziljku od rezanja na porodu od prije 2 ipo godine. Nakon sto su mi unistili trudnocu zbog nemara i nestrucnosti i direktno uzrokovali smrt moje djece, jos su me i iskasapili da se svaki put kad idem na wc prisjetim tog dogadaja.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidiš li ti što pišeš? Koji to doktori viču: tiskaj jakoooo? Valjda oni u filmovima.

Meni osobno, na izgonu, uz to mi je pritiskao stomak. Ja uopće nisam osjećala trud kada je vikao tiskaj.
    Na kraju je još jednom zavikao "ajmo sada jako, svom snagom".
    To drugi put neću poslušati.

A sad umjesto da analiziraš što sam ja napisala, objasni mi što sam te pitala, ako nećeš ok, ne zamjeram, tvoje pravo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

RozaGroza šaljem ti velikiiiii virtualni zagrljaj!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sladjanaf ja zaista ne znam što ti nije jasno u mom postu. Imam osjećaj da nije bitno napisano nego da se tebi malo s menom raspravlja.
    uopće ne
    pogotovo nakon ovoga

Meni osobno je njen porod bio katastrofa

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi bila iznimno oprezna sa nazivom 'nekomplicirana trudnoća' jer je to zaista širok pojam i može se tumačiti kao npr u Češkoj gdje je skoro pa svaka trudnoća / porod rizičan jednako znači da se smanji mogućnost izbora.
    A da. Mislim da neka pravila postoje, neke indikacije za bolnički porod.
    A ovo u Meksiku je odlično. Liječnička pomoć na dohvat ruke.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je tebi porod pod epiduralnom, kad ništa ne osjećaš, kad tiskaš kad ti kažu i sl. super ja apsolutno nemam ništa protiv toga. Tvoj izbor!
    Da ja rađam tako da ležim, gledam u plafon i čekam kad će mi se reći što da radim i kad odradim sve što mi kažu daju mi dijete...meni je to osobno više od katastrofe...
    Pa dopusti da i ja imam pravo svog izbora, a hvala Bogu na taj izbor imam pravo u našoj državi, tražiti ili odbiti epiduralnu...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A da. Mislim da neka pravila postoje, neke indikacije za bolnički porod.
    A ovo u Meksiku je odlično. Liječnička pomoć na dohvat ruke.
    A da čitaš tek koje priče s poroda imaju.... ma milina. Joni živi u Los Angelesu ali bude dole po mjesec dva i po potrebi, statistike izuzetne, a žene iz Amerike tamo isto idu rađati kad naiđu na probleme kod svog osiguravatelja (a kad čitam o tome pak stvarno me lovi muka, puno žena u SADu čak diže kredit za platiti porod kojeg nakon toga otplačivaju ful dugo :shock: ili imaju točno uvjetovano gdje i kako mogu rađati ako žele da im njihovo osiguranje to plati.)

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ne kužim, ti selektivno čitaš postove ili što?

nalježu na trbuh, RUČNO rotiraju glavicu (ne dajući ženi priliku da promjeni položaj i da beba sama zarotira), vuku bebu na VAKUM
    Helou!
    to se događa sada u 21 stoljeću, u ZG
    dijete ima krvarenja na mozgu (moje i cistu)
    To je SIGURAN porod??
    ne u mom svemiru

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kao što sam rekla, sve je u očima promatrača. Svi mi imamo neke filtere i selektivno vidimo stvari. Možda je Beti3 u nekom drugom svemiru. I vidi samo ono što želi vidjeti. Nije ni to loše. Neki puta.
    Posljednje uređivanje od kljucic : 16.08.2011. at 22:39

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja vakuum i ostalo nisam htjela niti spominjati. Kvragu, dabogda to nikada nikom ne trebalo
    I sve one ružne priče što je više manje svaka od nas bar jednom čula.
    Mojoj prijateljici je nakon 30 sati na dripu počelo otkazivati srce, jedva su je spasili.
    Beba je isto bila kritično na neonatologiji...užas...
    Ja se uopće ne želim upuštati u priče što se tu desilo...samo da se to više ne dogodi nikome

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ovo više nije tema, no "moram" komentirat!
    velika večina vas živi na statistikama pročitanim u novinama ili portalu koji vam uredno šalje danci kako je širom svijeta, no to je ok, lijepo je vidjet kako je oko nas, no večina toga nije točna bar što se Amerike tiče, pogotovo ovo o dizanju kredita i takvim glupostima!
    što se tiče mog prozivanja, žao mi je djevojke ali ovo je javni forum gdje svi imamo pravo reči što misli, pa tako i ja, no ako mislite da ste napisale nešto pametno i iza čega možete stajat, pročitajte dva puta prije nego pošaljete da svi pročitaju!
    i zašto stalno prozivanje beti?, jer vam ne paše njeno mišljenje iza kojeg stoji i može obrazložit!
    ne pašu vam neke činjenice al to nije naša stvar več vaša!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Manuela dušo, za početak, savladaj razliku između č i ć, veliko slovo na početku rečenice... to su osnove pismenosti, a nakon pismenosti možda dođe i do razumijevanja teksta. Jer, bojim se da ti uopće ne razumiješ što Danci i ostale žele reći.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    ... al to nije naša stvar več vaša!
    A imamo naše i vaše?
    Manuela, ti pišeš i pišeš, a ništa zapravo ne kažeš. Ali treba i to znati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne kužim, ti selektivno čitaš postove ili što?

nalježu na trbuh, RUČNO rotiraju glavicu (ne dajući ženi priliku da promjeni položaj i da beba sama zarotira), vuku bebu na VAKUM
    Helou!
    to se događa sada u 21 stoljeću, u ZG
    dijete ima krvarenja na mozgu (moje i cistu)
    To je SIGURAN porod??
    ne u mom svemiru
    Joj ljudi, dajte se uozbiljite.
    Ne mislite li valjda da tamo neki ginekolozi ručno okreću novorođenčad pri porodu ili koriste vakum ekstraktore jer im se to baš jako dopada, mada bi se stvar mogla riješiti s malo prevrtanja rodilje?

To je stvarno naivno. Tako si mali Ivica zamišlja zločeste ginekologe.
    To može vjerovti samo netko tko u svom svemiru nema pojma o porodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •