mikka prvotno napisa
beti, tebe nista ni nece uvjeriti da je kucni porod siguran.
ja osobno ne mislim da lijecnici rade nesto namjerno da ugroze majku i dijete, ne daj boze. ali mislim da ne znaju puno o fiziologiji jer da znaju ne bi se tolko pacali u porod. a neznanje nije izgovor, pogotovo ne za majke koje su ostecene i cija su djeca ostecena "aktivnim vodenjem poroda". zasto ja imam puknuce cerviksa i ogroman sav od epiziotomije? kad mi to nije trebalo? rodila sam trecu kcer, bila je teska kao prvi sin (4200), i nisam uopce pukla. zasto su me onda prvi put izrezali sa skarama? tko ce meni vratiti to tkivo? tko ce mi nadoknadit bolove koje sam trpila nakon bolnickog poroda? to sto nisam mogla sjediti 2 mjeseca?
razumijes o cemu pricam? neke se stvari rade po protokolu, a ja sam zbog protokola ostecena, ostecen mi je moj najintimniji dio, a sve bezveze.
da ne pricam o tome da je mojoj djeci rodenoj kod kuce zivot bio neusporedivo ljepsi nego djetetu rodenom u bolnici, koji je izgubio znacajnu kolicinu krvi jer su prerano presjekli pupkovinu, koji je prve 3 noci zivota proplakao sam u djecjoj sobi, koji nije dobio kap kolostruma jer su ga tankali sranjem. druge dvije nisu ni na sekundu bile odvojene od mene i dobile su sve sto im pripada.
o kakvim pravima mi tu pricamo?