Stranica 24 od 45 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Davore, mislila sam na npr.bjesnoću.
    Da, skužio sam da si pobrkala cijepljenje pasa "protiv" bjesnoće s ljudskim cjepivima. Kod ljudi se (za sada) daje profilaksa nakon ugriza, a to s cijepljenjem pasa nema previše veze. Cjepiva (kao nešto što primiš unaprijed) jednostavno nemaju sposobnost ikoga izliječiti od bilo kakve bolesti. Mujica recimo ne baca tako "hrabre" izjave jer mu je jasno da ne stoje.

Uzgred, pitaj vlasnike pasa što misle o tom vrlom "cjepivu" i na koji način utječe na vladanje životinja. Imamo veliku sreću da nam djecu još uvijek ne cijepe s tim smećem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    To je jednako istinito kao što je istinito to da smo prestali oboljevati kad smo se počeli cijepiti - a istina je zapravo daleko od toga.
    RG, ti stvarno, istinski, ovo misliš?
    ne da si isprovocirana nekim osobama i stavovima ovdje, nego stvarno misliš da smanjenje smrtnosti i smanjenje, a od nekih bolesti potpuni prestanak, oboljevanja, nema apsolutno nikakve veze s medicinom?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

još pitaš?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Da, skužio sam da si pobrkala cijepljenje pasa "protiv" bjesnoće s ljudskim cjepivima. Kod ljudi se (za sada) daje profilaksa nakon ugriza, a to s cijepljenjem pasa nema previše veze. Cjepiva (kao nešto što primiš unaprijed) jednostavno nemaju sposobnost ikoga izliječiti od bilo kakve bolesti. Mujica recimo ne baca tako "hrabre" izjave jer mu je jasno da ne stoje.

Uzgred, pitaj vlasnike pasa što misle o tom vrlom "cjepivu" i na koji način utječe na vladanje životinja. Imamo veliku sreću da nam djecu još uvijek ne cijepe s tim smećem.
    Davore, oprosti, ali ovo dokazuje da pojma nemaš. Ako nemaš za ovo, ne znam kako onda za sva druga cjepiva.
    Naravno da cjepiva ne liječe, to im ni nije namjera. Cjepiva sprečavaju.
    A mnoge stvari u životu je bolje spriječiti nego liječiti, ne misleći pritom samo na bolest.

I brkaš cjepivo za ljude i pse. Ja jesam vlasnica psa. Uvijek imam pse.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Smrtnost rodilja u 1800- ima je usko povezana sa pomodarstvom da žene rađaju u bolnicama, na selu je smrtnost bila znatno manja, glavni uzrok tadašnje smrtnosti u bolnicama je činjenica da nisu znali da bacili uzrokuju bolesti i bakterije infekcije, pa je jedan liječnik redom pregledavao rodilje bez pranja ruku, znalo se dogoditi da čitav odjel rodilja pomre, zvali su to porođajnom groznicom. tek kad je jedan liječnik prilikom javne autopsije jedne takve žrtve se slučajno zarezao, zarazio, dobio iste simptome, i izgubio ruku zbog gangrene su povezali 2 i 2. Od tada smrtnost rodilja u bolnicama opada.
    Da, to je točno, u rodilištima je zbog groznice bila velika smrtnost. Ali, bila je velika i na selu, a bogme i u bogatim dvorcima.

Cilj cijelog porodništva je da se smrt majke i djeteta računa u promilima, a ne u postocima.

I taj je cilj ostvaren.

Loš odnos i ružne riječi osoblja su karakteristike osobe, a ne rodilišta.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 21.08.2011. at 18:02

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja imam pse cijeli život i moji psi su oduvijek paženi i maženi, nikad nisam čula niti uočila ništa ni slično ovomešto ti spominješ Davore, a vlasnica sam pasa od kad znam za sebe i to baš kućnih ljubimaca, ne psa čuvara ili tako nešto. Mislim da je čak i opasno iznositi ovakve tvrdnje jer od kad se ne uređuju šume i ne održavaju voćnjaci zbog raznih nejrešenih vlasničkih pitanja itsl. koji se spajaju sa gradskim zelenim zonama kontakt šumskih životinj s ljubimcima je realna stvar, a bjesnoća nije uopće zafrkancija.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je čak i opasno iznositi ovakve tvrdnje jer od kad se ne uređuju šume i ne održavaju voćnjaci zbog raznih nejrešenih vlasničkih pitanja itsl. koji se spajaju sa gradskim zelenim zonama kontakt šumskih životinj s ljubimcima je realna stvar, a bjesnoća nije uopće zafrkancija.
    Općenito, ako se ne radi o kruhu is pekača, Davorove savjete treba smatrati potencijalno opasnim, dok ne ne dokaže suprotno

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dosad sam samo čitala, ali moram se osvrnuti na neke stavove pojedinih forumaša.

Vidim da neke ozbiljno smeta zadiranje države u njihove privatne živote, ali se pitam da li stvarno svoju djecu smatrate isključivo privatnim vlasništvom i mislite li da ne treba postojati neki nadzor nad djecom koji uključuje u prvim godinama i toliko prozivane medicinare?

Čini mi se da nekad i u najboljoj namjeri možemo djelovati na štetu vlastitih nam potomaka.
    To ne znači slijepo vjerovanje sustavu, ali i malo samokritičnosti je ponekad dobrodošlo.

Na ovakvo me je razmišljanje naročito potakao nedavni tragični događaj u Sloveniji za koji vjerujem da je većina od vas čula.

Inače, mišljenja sam da u našim bolnicama stvarno još puno toga treba unaprijediti, a također sam i za omogućavanje pkk, ali tek kad se steknu uvijeti koji su potebni.

Ovi takoreći "ilegalni" porodi koji se u nas odvijaju ostavljaju prostora za zlouporabu pojedinaca na štetu vlastite djece. Vjerujem da ovdje nema takvih, ali mi se nameće pitanje da li bi maleni Miha možda danas bio živ da je rođen u instituciji umjesto kod kuće?

Inače Cvijeto, onaj avatar ti je bio mrak. Je da bi mu mogla biti mater, ali mi je dooobaaar!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    RG, ti stvarno, istinski, ovo misliš?
    ne da si isprovocirana nekim osobama i stavovima ovdje, nego stvarno misliš da smanjenje smrtnosti i smanjenje, a od nekih bolesti potpuni prestanak, oboljevanja, nema apsolutno nikakve veze s medicinom?
    Sigurna sam da imaju veze i sa medicinom i sa boljim uvjetima života, i sa večom educiranošću običnog puka, urednijim prehrambenim navikama itd. Isto tako postoje mnoge bolesti koje su se pojavile tek u zadnjih 100 godina; a sigurna sam da i cjepljenje danas nema nikave veze sa zaustavljanjem epidamija ili smanjenjem pojedinih bolesti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da neke ozbiljno smeta zadiranje države u njihove privatne živote, ali se pitam da li stvarno svoju djecu smatrate isključivo privatnim vlasništvom i mislite li da ne treba postojati neki nadzor nad djecom koji uključuje u prvim godinama i toliko prozivane medicinare?

Moja djeca nisu moje privatno vlasništvo, ona su moja djeca i moja odgovornost sve dok ne budu sposobni sami se brinuti za sebe. Oni isto tako nisu vlasništvo države kako se država zapravo odnosi prema njima, i roditelj bi trebao imati apsolutno pravo u odlukama poput mjesta poroda, zdravstvenih odluka te odluka o obrazovanju. Meni je apsolutno nenormalno da mi država određuje gdje ću rodit, kako, kad ću cjepit, kako obrazovat, jop malo pa će mi određivat s ćim ih hranit!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Uzgred, pitaj vlasnike pasa što misle o tom vrlom "cjepivu" i na koji način utječe na vladanje životinja.
    Inače se nikad ne slažem sa Davorom , ali ovo djelomično moram potvrditi. Djelomično zato jer na naša 2 zdrava psa to cjepivo ne utječe, barem ne vidljivo, ali naša epileptičarka od njih dobiva serijske napade. Potvrđeno sa različitim cjepivima, uvijek ista reakcija.

(Ispričavam se na off-topicu, više ni ne znam kako je ova tema došla na raspravu o cijepljenju pasa protiv bjesnoće. )

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja djeca nisu moje privatno vlasništvo, ona su moja djeca i moja odgovornost sve dok ne budu sposobni sami se brinuti za sebe. Oni isto tako nisu vlasništvo države kako se država zapravo odnosi prema njima, i roditelj bi trebao imati apsolutno pravo u odlukama poput mjesta poroda, zdravstvenih odluka te odluka o obrazovanju. Meni je apsolutno nenormalno da mi država određuje gdje ću rodit, kako, kad ću cjepit, kako obrazovat, jop malo pa će mi određivat s ćim ih hranit!

OK, to je tvoj stav.

Ali, da li smo mi roditelji baš uvijek kompetentni da donosimo uvijek ispravne odluke i nema li ponekad netko pravo sugerirati da preispitamo svoja uvjerenja i stavove?

S tim osobno nemam problema i ne osjećam da su mi moje slobode uskraćene ako sam neke odluke u vezi moje djece prepustila onima za koje vjerujem da su u tim područjima educiraniji i iskusniji od mene.
    Naravno, ako nisam bila sigurna u te odluke potražila bih još koje mišljenje, ali nikad nisam u potpunosti vjerovala nekoj svojoj majčinskoj intuiciji.

Apropo ishrane, baš ovaj tagični događaj koji sam spomenula je usko vezan uz tu tematiku.
    Ne vjerujem da su roditelji namjerno naudili svom djetetu, ali očigledno ih je to uvjerenje da čine najbolje za svoje dijete koštalo ovako tragičnog gubitka.

Nisam za isključivost bilo kakve vrste i uzdam se u onu da je više glava pametnije od jedne.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

. Vjerujem da ovdje nema takvih, ali mi se nameće pitanje da li bi maleni Miha možda danas bio živ da je rođen u instituciji umjesto kod kuće?
    Zar misliš da bi njegovi roditelji drugačije postupali po pitanju njegove prehrane da je bio rođen u bolnici?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

lNaravno da ne mislim, ali ovako bi bili prisiljeni upisati dijete u knjigu rođenih što oni nisu učinili, a onda bi valjda morali dijete voditi na one mjesečne preglede barem u prvoj godini života.

Ili se varam?

Nisu li ti sistematski pregledi u prvim godinama života obavezni?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da sistematski nisu obavezni.
    Ako ce netko zlostavljati dijete, ucinit ce to bez obzira na vjeru, vrstu prehrane, mjesto rodjenja...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, moja djeca su u dobi od desetak mjeseci sva redom jos bila vegani, pa sad imam uskoro dvanaestgodisnjaka koji ce me uskoro stici visinom i petogodisnjaka koji izgleda ko da ce u treci osnovne.... Hocu reci da je u pozadini tog slucaja mnogo vise od veganstva...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E vidiš, ako je tako, onda sam mišljenja da je to veliki propust.

Tu bi sustav onda trebao reagirati i ti sistematski pregledi bi po meni trebali biti obavezni.

Ne mislim da se svako zlostavljanje može spriječiti, ali ponekad roditelji i u najboljoj namjeri mogu naštetiti svojoj djeci.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ti su pregledi obavezni za one koji ih žele. Oni koji žele imati dijete van sustava, mogu ih efikasno eskivirati.
    Ne vjerujem da će pedijatar zvati socijalnu službu ako roditelji ne vode dijete na sistematske preglede.

Drago mi je da si spomenula malog Mihu, jer je on primjer kako roditelji zbog svojih uvjerenja mogu ugroziti ne samo prava,
    nego i život djeteta. Što je sa ostalom djecom, ostat će sami kad roditelji odu u zatvor.

Zato smatram da treba puno razmišljati ( jer imamo veliki, razvijeni mozak) prije nego se krene protiv struje kad se radi o životu i zdravlju djeteta. Sa vlastitim životom i zdravljem punoljetna osoba ima pravo raditi što hoće. Ali sa dječjim...?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sistematski pregledi u prvoj godini postoje, odnosno razvrstani su po mjesecima na odredjeni nacin da bi ljudi doveli dijete na cijepljenje. Ja bih prva bila protiv obaveznih pregleda svaki mjesec ili kolko cesto to vec ide...

Da ti ljudi kojim slucajem nisu vegani, nikad ta prica ne bi dospjela u novine.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ce netko zlostavljati dijete,
    Ali, oni ga nisu zlostavljali, u tome je bit! Ti su roditelji mislili (mislili!?) da rade najbolje za svoje dijete. To je najgroznije u svemu tome.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uskracivanje hrane i medicinske skrbi bolesnom djetetu (ne moze zdravo dijete od deset mjeseci imati 3 kg, osim ako nije patuljastog rasta, a i to nabadam ko corava koka) nije zlostavljanje?
    Opet naglasavam, mnogo je nas ovdje na forumu cija su djeca u dobi od deset mjeseci u praksi jos bila vegani pa nisu umrla sa 3600 grama od sepse.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidiš, ja ih prva nisam osudila zbog načina prehrane niti mislim da imam pravo punoljetnim osobama određivati kako će se hraniti.

Ali što se tiče prehrane djece tu mislim da medicinska struka ima itekakvog upliva.

Isto tako ni ja svojoj djeci nisam davala meso dok god nisam u suradnji s liječnicima procijenila da je za to došlo vrijeme.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uskracivanje hrane i medicinske skrbi bolesnom djetetu (ne moze zdravo dijete od deset mjeseci imati 3 kg, osim ako nije patuljastog rasta, a i to nabadam ko corava koka) nije zlostavljanje?
    Opet naglasavam, mnogo je nas ovdje na forumu cija su djeca u dobi od deset mjeseci u praksi jos bila vegani pa nisu umrla sa 3600 grama od sepse.

Ovdje si u pravu, ali onda me to opet vraća na početak ove teme.

Smatrala sam da su roditelji porodom kod kuće uspjeli dječaka držati podalje od sustava kojeg se pojedinci toliko boje.

Ako je tako, onda ne samo da je sustav preblag nego je debelo zakazao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da postoje ljudi koji sebe nazivaju veganima a koji iskljucuju cak i humano mlijeko iz prehrane svoje djece. Ne znam o cemu se radilo u ovom slucaju koji spominjete, ali pretpostavljam da dijete nije bilo hranjeno majcinim mlijekom, bar ne zadnjih mjeseci zivota.

Ima jos djece roditelja nevegana koja u dobi od 10 mjeseci nisu probala namirnice zivotinjskog porijekla, to nije nista neobicno ako sisaju.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 21.08.2011. at 20:34

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovdje si u pravu, ali onda me to opet vraća na početak ove teme.

Smatrala sam da su roditelji porodom kod kuće uspjeli dječaka držati podalje od sustava kojeg se pojedinci toliko boje.

Ako je tako, onda ne samo da je sustav preblag nego je debelo zakazao.

I da sama sebe citiram, moj zaključak je da se onda ovakvim načinom poroda itekako krše dječja prava jer ostavlja prostora raznim zlouporabama.

Legalni pkk DA, ali ne ovakvi pionirski pothvati koji se trenutno provode po RH.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ti Slovenci po mome nisu normalni ljudi i nisu sigurno mislili da rade najbolje za dijete već su poremećeni idioti. Ukratko. O njima nema smisla raspravljat, oni nisu nikakva mjerna jedinica, i to što su oni napravili su jednako mogli napraviti i roditelji ćije je dijete rođeno u rodilištu, cjepljeno, i nije od roditelja vegana.

Apropo pregleda, moj sin im 18 mjeseci i sve skupa 4 pedijatrijska pregleda, nitko nas na ništa nije prisiljavao, kad sam se ja skulirala u vezi njegove težine i rasta prestala sam ići, ići ću kad se ne dao Bog razboli, ne vidim nikakav smisao tih pregleda.

Bodulice moje je mišljenje da svaki roditelj ima pravo odlučivati o svom djetetu i ako smatra da mu savjet nije potreban ne treba ga tražiti, ako smatra da mu je potreban nek ga traži - već sam rekla da sam protiv uvođenja silnih zakona u svrhu kontrole onih koji će i mimo zakona svoju djecu zlostavljat ili zanemarivat. Ja ne želim da me se maltretira raznoraznim procesima dokazivanja da sam dobra i odgovorna majka samo zato što xyz nije.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja mislim da se ne radi o dojenom djetetu koje još nije počelo jesti meso (i ja sam uvodila meso mojima oko 10 mjeseci, ali su bili fulltime cicavci, juhice vjerojatno nešto ranije) - za ovakve slučajeve (na žalost ovo nije jedini) sam čula kad sam zbog alergije na mljeko tražila kvalitetnu alternativu za dijete iznad dvije godine, bila sam osupnuta upozorenjima vani na raznim rižinim i zobenim "pripravcim" da to nije mlijeko za bebe odnosno da nema hranjivu vrijednost majčinog mlijeka ili formule - nakon toga sam obratila pažnju na ovakve vijesti vani i nisam mogla vjerovati da ljudi stvarno zabriju da će beba udvostručiti težinu na rižinom mljeku i zelenim shakovima. Mislim meni je to zlostavljanje glađu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bodulice moje je mišljenje da svaki roditelj ima pravo odlučivati o svom djetetu i ako smatra da mu savjet nije potreban ne treba ga tražiti, ako smatra da mu je potreban nek ga traži - već sam rekla da sam protiv uvođenja silnih zakona u svrhu kontrole onih koji će i mimo zakona svoju djecu zlostavljat ili zanemarivat. Ja ne želim da me se maltretira raznoraznim procesima dokazivanja da sam dobra i odgovorna majka samo zato što xyz nije.[/QUOTE]

Ovo su ključne rečenice gdje se nikako ne mogu složiti s tobom.

Roditelji su prvi obavezni i odgovorni u odgoju svoje djece, ali nekakvog nadzora roditeljstva bi itekako trebalo biti.

Vidiš, i sama si rekla da si svoje dijete vodila na kontrolne preglede. Meni je to dovoljno da zaključim da nisi kao xvz, ali što je s onom djecom koja su podalje od svakog aspekta sustava?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene fascinira kako kad su luđaci obični građani vulgaris piše samo luđaci
    a čim odaberu nešto alternativno odmah su ludi vegani
    bili bi ludi pkk
    ludi pederi (namjerno upotrebljavam tu riječ)
    itd.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apsolutno.

Iako sam ja viđala slučajeve koji graniće sa jakim zanemarivanjem ili u najboljem slučaju teškim neznanjem i nedovoljnom zainteresiranošću za optimalnu skrb i njegu pod apsolutno urednim kontrolama kod pedijatra što zbog osnovne bolesti, što zbog akutnih bolesti. Dakle izabrani pedijatar uopće nije reagirao na činjenicu da dijete od 3 godine ima 7,5 kg, da dobro čitate. S tim da je dijete bilo kronični bolesnik na sondi , a obitelj se nije trudila naučiti da dijte jede na žlicu, a malena je dnevno dobivala dvije voćne kašice i jednu povrtnu, bez mlijeka i sl., daleko ispod preporučenog i optimalnog usnosa, a sve pod redovitim kontrolama pedijatra i specijalista.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    mene fascinira kako kad su luđaci obični građani vulgaris piše samo luđaci
    a čim odaberu nešto alternativno odmah su ludi vegani
    bili bi ludi pkk
    ludi pederi (namjerno upotrebljavam tu riječ)
    itd.
    Istina i to moram potpisati.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno.

Iako sam ja viđala slučajeve koji graniće sa jakim zanemarivanjem ili u najboljem slučaju teškim neznanjem i nedovoljnom zainteresiranošću za optimalnu skrb i njegu pod apsolutno urednim kontrolama kod pedijatra što zbog osnovne bolesti, što zbog akutnih bolesti. Dakle izabrani pedijatar uopće nije reagirao na činjenicu da dijete od 3 godine ima 7,5 kg, da dobro čitate. S tim da je dijete bilo kronični bolesnik na sondi , a obitelj se nije trudila naučiti da dijte jede na žlicu, a malena je dnevno dobivala dvije voćne kašice i jednu povrtnu, bez mlijeka i sl., daleko ispod preporučenog i optimalnog usnosa, a sve pod redovitim kontrolama pedijatra i specijalista.

Žalosno.

Da li onda i tu ne treba nikakvo uplitanje sustava već se treba vjerovati procjeni roditelja da znaju što je najbolje za njihovo dijete?

Pitanje nije direktno za tebe Sirius, već za sve one koji smatraju da su jedini kompetentni u podizanju svoje djece.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sori, tek sam naknadno skužila da je ovo bio i propust pedijatra koliko i roditelja.

Tim još žalosnije.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja vjerujem da se sustav treba uplesti, a čisto jer je sustav skup ljudi-rekla bi i nekakav prosjek, koji na kraju vjerojatno (slobodna procjena) učini više dobra onima ispod prosjeka nego zla onima iznad
    ili -možda onom ko zna ili smatra da je pkk bolja opcija ugrozi tu opciju
    al onom ko mlati i izgladnjuje dijete stane na kraj
    možda utopistički, al ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sori, tek sam naknadno skužila da je ovo bio i propust pedijatra koliko i roditelja.

Tim još žalosnije.
    Ja mislim da je tu bio veći propust sustava nego roditelja, tim više što je majka bila neadekvatan roditelj zbog svog psihičkog/mentalnog stanja, otac nezainteresiran, baka neinformirana, a dijete neprestano kod liječnika na hospitalizacijama ili terapiji, ali NITKO nije roditeljima rekao i naredio kako i koliko da hrane dijete. Obzirom da je dijete bilo teški kardiološki pacijent i još sa mentalnom retardacijom svi su odmahivali rukaom , kao da se nje moglo bolje.
    Samo da kažem da sam ja majci kupila puding za dijete i rekla u koji polažaj da ga stavi za hranjenje, i dijete je pojelo cijelu zdjelicu pudinga, valjda prvi put u životu, do tada se nitkom nije dalo tako da ga hrani.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krumpiric, totalno utopistički.
    ne postoji sustav u svijetu koji bi to mogao u potpunosti spriječiti, osim neki model oduzimanja sve djece svim roditeljima. pobogu ljudi, pa ekstremi uvijek postoje.
    Posljednje uređivanje od marta : 21.08.2011. at 21:32

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne postoji sustav u svijetu koji bi to mogao u potpunosti spriječiti, osim neki model oduzimanja sve djece svim roditeljima. pobogu ljudi, pa ekstremi uvijek postoje.
    Jasno, samo treba razlikovati ekstreme koji zaista ugrožavaju dijete , od onih koji samo iskaču iz nekih kalupa (pa plaše one koji vole kalupe).

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa naravno da će ekstrema uvijek biti.

Ali upravo stoga sam za to da i roditeljstvo bude pod nekakvom vrstom nadzora.

Ako i jedno jedino dijete bude zbog toga spašeno, već je i ovaj svijet neko bolje mjesto.

Patetično, ali istinito.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa naravno da će ekstrema uvijek biti.

Ali upravo stoga sam za to da i roditeljstvo bude pod nekakvom vrstom nadzora.

Ako i jedno jedino dijete bude zbog toga spašeno, već je i ovaj svijet neko bolje mjesto.

Patetično, ali istinito.
    Apsolutno sam protiv toga. Sistem bi trebao reagirati kad je to potrebno, uz postavku da većina roditelja je odgovorna za svoju djecu i zna preuzeti odgovornost na pravi način. U slučaju da to nisu sposobni , nek tada reagiraju (iako ja imam iskustvo da stvarno ne reagiraju kad treba , nego često samo onda kad netko izlazi iz kalupa , a bez opasnosti po dijete).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jasno, samo treba razlikovati ekstreme koji zaista ugrožavaju dijete , od onih koji samo iskaču iz nekih kalupa (pa plaše one koji vole kalupe).
    Ovo za kalupe si dobro rekla..

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo za kalupe si dobro rekla..
    Slažem se s tobom i Sirius što se tiče kalupa.

Inače se smatram prilično liberalnom osobom, ali na djecu i životinje sam posebno slaba i stoga neki moji krući stavovi.

Punoljetne i sposobne osobe sa vlastitim životima nek rade što ih volja!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

upadam kasno na party i malo je OT ali kad smo već dotakli pse i cijepiva, znate li da jako puno veterinara ne cijepi svoje pse protiv bjesnoće svjesni štetnosti istih?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Apsolutno sam protiv toga. Sistem bi trebao reagirati kad je to potrebno, uz postavku da većina roditelja je odgovorna za svoju djecu i zna preuzeti odgovornost na pravi način. U slučaju da to nisu sposobni , nek tada reagiraju.
    Potpis!

Samo što od tog sustava, koji se ovdje predstavlja maltene ko bezgrešni Bog, nema prevelike koristi ni kad se uplete. I dalje su djeca zlostavljana, zanemarena, izgladnjela...a oni ganjaju žene koje rode doma il one koji ne cijepe, dok mali "Ivica" u mom selu svakodnevno dobija batine od roditelja.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se s tobom i Sirius što se tiče kalupa.

Inače se smatram prilično liberalnom osobom, ali na djecu i životinje sam posebno slaba i stoga neki moji krući stavovi.

Punoljetne i sposobne osobe sa vlastitim životima nek rade što ih volja!
    vidiš..vidiš...i ja sebe smatram isto takvom...
    i zaista sam na djecu i životinje najslabija...i imam punu kuću životinja...a i s djecom smo krenuli....
    i ne volim ekstreme uopće...nikakve vrste...i slabo mi je od ove priče koju si spomenula. morala sam ići tražiti o čemu je riječ, jer uopće ne čitam novine...
    i sebe ne smatram ekstremom...a rodila sam doma....
    više mislim da samo malo iskačem iz kalupa

i nikako mi ne paše pomisao da bi nas sustav mogao kontrolirati još više nego je to sada....to mi izgleda kao da ljude polagano lišavamo apsolutno svih odgovornosti.
    sve će mi netko drugi reći kako i što da radim. ja ne moram ništa. a taj veliki mozak? čemu nam služi? samo za raspravu o problematici rađanja?
    ne znam....ljudi su se previše opustili....i samo čekaju da ih netko drugi dovodi u red...
    ne možemo radi straho od ekstrema sami postati ekstremni skroz....valjda...

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Potpis!

Samo što od tog sustava, koji se ovdje predstavlja maltene ko bezgrešni Bog, nema prevelike koristi ni kad se uplete. I dalje su djeca zlostavljana, zanemarena, izgladnjela...a oni ganjaju žene koje rode doma il one koji ne cijepe, dok mali "Ivica" u mom selu svakodnevno dobija batine od roditelja.
    potpis!
    ja sam jednom prilikom žarko htjela reagirati na zlostavljanje jednog maleckog....djete narkomana....strašno nešto...
    odmah u startu su mi rekli da ništa od toga....majka je majka...jel...
    a majčinstvo nas koje smo se usudile roditi doma samo tako se dovodi u pitanje! uh..sad sam se sjetila čitave te priče i baš sam ljuta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad kad ste već spomenule te slovence. nisam baš pratila, ali sam pročitala jedan tekst u novinama, s ogromnim naslovom, koji je u sebi sadržavao riječ - vegani. čak ne ni ludi, nego samo - vegani.
    pobogu, to dijete da je samo rižu jelo imalo bi više od 3,5 kg sa 7 mjeseci. to što su vegani nema apsolutno nikakve veze s tom temom. moguće da je veganska prehrana štetna za djecu, ne znam, nemam pojma, ali ne može nikako biti uzrok tolike pothranjenosti.
    to mi baš par dana nikako nije izlazilo iz glave, ugledna obitelj, petero djece, beba od 10 mjeseci s niti 4 kg. kako?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

naravno, sve skupa je suludo i nema veze sa obiteljskim načinom prehrane

dijete samo na cici ne može ne poduplat porođajnu težinu do te dobi... prestrašno
    još strašnije je da ga roditelji ne bi nikada ni doveli u bolnicu nego je hitnu pozvao obiteljski prijatelj vidjevši dijete

no, premalo znamo o cijeloj pozadini priče

alil etikete tog tipa "vegani", ovi ili oni su svakako kontraproduktivni

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

a oni ganjaju one koji ne cijepe, dok mali "Ivica" u mom selu svakodnevno dobija batine od roditelja.
    Po ovoj rečenici ti smatraš da je necijepiti dijete manje zlo nego tući ga.

A ja baš obratno. Iako ne tučem.

A pas mi ove godine još nije cijepljen(?!). Malo rastežem intervale. ( i ima samo 8 kg, neće valjda nekog ugristi).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poanta je u tome Beti, da ima cijela hrpa onih koji tuku djecu, ali ce se sustav radije baviti onim drugima, koji su rijetki i egzoticni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo moje iskustvo govori da stvari ovise o kutu gledišta.
    Dođeš u bolnicu sa djetetom rođenim kod kuće na pregled, odmah si sumnjiva i ugrožavaš prava, dolazi policija, socijalna služba , zovu se novine.
    Rodiš u bolnici, dijete ima prirođenu grešku, treba hospitalizacije, operacije, dodatnu skrb, roditelji nazovu dva puta tjedno, dođu u bolnicu obaviti formalnosti , pošalju dijete samo u inozemstvo na operaciju, dijete se vrati iz inozemstva sa operacije, prolaze tjedni roditelji ne dolaze u posjete, povremeno nazovu...socijalna služba se zove TEK ako roditelji ne dođu po dijete kad je vrijeme da ga otpuste iz bolnice, novine se ne zovu obzirom da je ovakvi slučajevi česti. A i bolje je ne paliti vatru, pa da dijete bude u biološkoj obitelji nego po domovima kad već ima posebne potrebe.

Mislim da su kutevi gledišta povremeno jako iskrivljeni.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.08.2011. at 22:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •