Citiraj luce2006 prvotno napisa Vidi poruku
4. kontrola: na dan carskog reza i tu stoji napomena: kontrola testova imunizacije 6. mj. nakon poroda (nemam namjere ici).
hm.
ja sam Rh- i imala sam puno problema zbog toga. nakon missed ab-a dobila sam rhogam, ali u sljedećoj trudnoći nisam razvila samo rh d imunizaciju, već i rh c.

ok, to vjerojatno ima veze sa poviješću imunoloških bolesti u mojoj familiji, ali s obzirom da sam rhogam primila, moj doktor je sve to malo zanemario, propustio napraviti test u 24. tjednu, a kasnije u 31. kad su shvatili što se dešava jedva su spasili moju bebu. gledajući malo po netu, stvarno je pravo čudo da je on sad zdravo dijete, kad se rodio bilo je poprilično neizvjesno - osim što je imao težak zastoj u rastu i rođen je sa 930g, primio je nekoliko eksangvino transfuzija i bio u bolnici 2 puna mjeseca.

ako ne kaniš imati više djece, možda je tvoj stav u redu, ali ja bih bila jako sretna da su se kontrole radile u vrijeme prije moje druge trudnoće.
drago mi je što su izgleda i kod nas počeli davati preventivno injekciju u kasnijoj trudnoći, što se u americi npr. rutinski radi kod rh- trudnica već duže vrijeme.