Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 135

Tema: Na granici premale kilaze!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo nas sa pregleda...pedica nam je dobra, i do sad nikad nije prigovarala, cak je mene tjesila da je ok, ali danas nije ni ona zadovoljna...13 mjeseci, 8,900kg, i 74 cm visina.
    Cak i kad iskljucimo da je krupan rodjen, opet spada ispod svih minimuma, ne toliko tezinom (mada i to) koliko visinom. Par postova iznad sam vam opisala kako jede, ako se kome da citati.
    Iako je prodojeca (i sama je dugo dojila) danas mi je rekla da on sigurno dojenjem dobija premalo mlijeka, jer ostalo dobro jede, a da mu je mlijeko glavno i dalje u ovom uzrastu. Rekla mi je da mu pojacam mlijecne obroke uz npr griz itd...i da mu pravim za dorucak, na supi od mesa i kostiju, obrok tako da u tu supu dodam hljeb (ili druge zitarice) i jaje. To je hranjivo, bogato gvozdjem, zasitno, nakon toga da pije cijedjenu narandzu zbog iskoristivosti tog gvozdja....i da se vidimo za mjesec dana tacno da bi bas propratila taj prirast u jednom mjesecu.
    Kako se vama to sve cini?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podebljaj masnoće (maslinovo ulje, maslac, vrhnje) uz kombinaciju sa ugljikohidratima. Npr. stavi maslac u griz na mlijeku, vrhnje uz sir , povrće na pari preli sa maslacom i maslinovim uljem...iako ne znam da li će se što baš vidjeti za mjesec dana, kratko je to , iako je najvažnije da ne stagnira (pogotovo da ne gubi). U svakom slučaju mislim da će preko ljeta više ići u visinu zbog veće koncentracije D vitamina zbog sunca.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.07.2011. at 18:42

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I, da, ja sam našla neke članke koji kažu da je juha od kosti jako zdrava i da obnavlja sluznicu crijeva, tako da je to nepravedno zapostavljeno u prehrani u zadnje vrijeme (iako sam se ja takve juhe najela u djetinstu , da mi je na uši išla).

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sirius, hvala ti...nije alarmantno, ali nije bas ni idealno. nista, moram malo pojacati sve obroke masnocama i zitaricama, i obavezno tu juhu od kostiju...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I, da, ja sam našla neke članke koji kažu da je juha od kosti jako zdrava i da obnavlja sluznicu crijeva, tako da je to nepravedno zapostavljeno u prehrani u zadnje vrijeme (iako sam se ja takve juhe najela u djetinstu , da mi je na uši išla).
    nadam se da se to odnosi na vse kosti,jer mi jedemo samo puretinu,i naravno pureće kosti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da se to odnosi na vse kosti,jer mi jedemo samo puretinu,i naravno pureće kosti
    mislim da se odnosi na kost i koštanu srž u njima, ali ne piše da treba biti samo junetina ili sl., u svakom slučaju bolje nego skuhati juhu od samog mesa- čistog, te je preporuka dugo ju kuhati. Zapravo sam to tražila zbog oporavka crijeva kod alergija i intolerancija, a našla kao najveću preporuku prehrane, u malo alternativnijim člancima.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

odnosi se na one kosti od kojih se dobije juha koja, kad je ohladjena, bude zelatinasta. mislim da purece nemaju tu "supermoc"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    odnosi se na one kosti od kojih se dobije juha koja, kad je ohladjena, bude zelatinasta. mislim da purece nemaju tu "supermoc"
    imaju, ako se kuha pureći vrat, isprobano.

za želatinu mislim, za super moći ne znam. znam da se spominje koštana srž kao sastojak, koje ima poroprcijalno više u velikim kostima, ali nigdje ne piše da je juha od peradi sa kostima manje dobra.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

upravo sam i mislila na kostanu srz, i bila sam ubijedjena da je ona zasluzna za zgusnjavanje, i zbog toga mislila da ne moze od peradi, ali ako je isprobano -onda moze

moj djecak je od 7.-13. mjeseca dobio 900 gr i porastao 3 cm
    (sad ima 8900 gr/ 74cm sa 13 mjeseci) je li to bas toliko malo? Dojim ga, nije pio ni AD, ni KM , osim km u zadnjih mjesec dana sa grizom itd (kao kasica, oko 100-120 ml km uz griz, zitarice )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ništa bumo se prebacili na pureće vratove,danas je za ručak bil komad kozleka, smahunama + još štošta al njemu se ne jede pa ne jede.
    Ni moj ne jede ni specijalno ( na kravlje je alergičan) nek samo cica i tu i tak popije malo rižinog mlijeka.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.07.2011. at 14:42

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ot, ali juha od purećeg vrata je jako ukusna .

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a72, i korina je jako vitka curica, sad sa 15 mj. ima 8.5kg, visoka je 78cm, još uvijek ju dojim, jede svu dohranu (čak i količinski dosta, nije da ju moram nagovarati da jede
    ali ona je naprosto takva
    naša pedijatrica je rekla da se vidimo na jesen, ali nije ništa komentirala da bi morala biti deblja
    prati neku svoju krivulju (Korina, ne doktorica :grin koja stalno ide gore, po malo, ali ide
    nekad se znam ubedirati radi toga, tipa, blago mamama buckastih beba, nemaju ovih briga, a onda se sjetim da je moje dijete zdravo i veselo i da mi je ustvari to najvažnije

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

rahela , pa ti imas pravu malu manekenku
    moj djecak fino papa, ali slabo dobija na tezini pa smo se ovih dana se bacili na pojacanu ishranu -dodajemo zitarice, maslac , kajmak u sve i svasta...i sad sam se sjetila da sam cerki koja nije nista jela, dodavala kuhani jecam u obroke, a umjesto vode je pila tu vodu u kojoj se kuhao jecam. To mi je preporucila jedna starija rodjaka , kao recept koji su nase bake davale djeci ,dok nije bilo multivitamskih preparata i sl., za apetit.
    ja sutra kupujem jecam, pa eto da podijelim sa vama...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nas sa pregleda...pedica nam je dobra, i do sad nikad nije prigovarala, cak je mene tjesila da je ok, ali danas nije ni ona zadovoljna...13 mjeseci, 8,900kg, i 74 cm visina.
    Cak i kad iskljucimo da je krupan rodjen, opet spada ispod svih minimuma, ne toliko tezinom (mada i to) koliko visinom. Par postova iznad sam vam opisala kako jede, ako se kome da citati.
    Iako je prodojeca (i sama je dugo dojila) danas mi je rekla da on sigurno dojenjem dobija premalo mlijeka, jer ostalo dobro jede, a da mu je mlijeko glavno i dalje u ovom uzrastu. Rekla mi je da mu pojacam mlijecne obroke uz npr griz itd...i da mu pravim za dorucak, na supi od mesa i kostiju, obrok tako da u tu supu dodam hljeb (ili druge zitarice) i jaje. To je hranjivo, bogato gvozdjem, zasitno, nakon toga da pije cijedjenu narandzu zbog iskoristivosti tog gvozdja....i da se vidimo za mjesec dana tacno da bi bas propratila taj prirast u jednom mjesecu.
    Kako se vama to sve cini?
    evo samo da se javimo, danas , nakon mjesec dana kontrola, i ja ne mogu da vjerujem 9550 gr/ 78 cm ! u samo mjesec dana, pa je li moguce da je dobio 650 gr, i 4 cm od 13.-14. mjeseca, a za prethodnih 7 mjeseci-ukupno 900 gr? (bojim se da su prosli put nesto krivo mjerili, ali kud bas da pogrijese i tezinu i visinu )
    kako god ja sam presretna, pojacali smo malo ishranu, on i dalje jede sve, ne neke velike kolicine ali jede uglavnom, i malo sam pojacala masnoce i zitarice, i ovako kako je dr i savjetovala. eto mozda nekom pomogne ovaj gore recept.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A sve je moguce, mozda vaga steka, a mozda maleni raste u skokovima...
    Glavno da je sada lijepo napredovao.
    Kako ste povecali masnoce?

Moj mrsavko je i dalje 8,5kg i 79 cm... Pedijatrica opet nesto kolutala ocima, spominjala neka umjetna mlijeka koja djeca vole... Al njemu ipak cica najdraza...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

man se kemije, daj mu krumpir v ruke

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Podebljaj masnoće (maslinovo ulje, maslac, vrhnje) uz kombinaciju sa ugljikohidratima. Npr. stavi maslac u griz na mlijeku, vrhnje uz sir , povrće na pari preli sa maslacom i maslinovim uljem...iako ne znam da li će se što baš vidjeti za mjesec dana, kratko je to , iako je najvažnije da ne stagnira (pogotovo da ne gubi). U svakom slučaju mislim da će preko ljeta više ići u visinu zbog veće koncentracije D vitamina zbog sunca.
    S2000, evo ovako i da, jelena, krompirici su nam omiljeni, kuhani pa sa kajmakom

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo i nas na ovoj temi. Danas bili na prvom pregledu, malac dobio "samo" 530 grama a, naravno, trebao je dobiti barem 600. Da mu nisam netom prije presvuka pokakanu pelenu taman bi imao dovoljno...
    Uglavnom, sestra je digla paniku kao da je izgubio pola kile, odmah zvala doktoricu, naljepile mu vrecicu za urin, brzo to u laboratorij...nesto ne valja s bebom, nije dobio 600 grama!!
    Jasno sam napomenula da ja namjeravam iskljucivo dojiti i dalje, samo su sutjele...zele da malca budim svaka 3 sata ponoci, posto spava skoro cijelu noc, ja sam objasnila da sam probala al on ne zeli ni usta otvorit a kamoli povuc a i ako ga budim to ce biti samo jedan podoj vise, nije da spava 12 sati u komadu. Jede oko 10, pa oko 1-2 i onda se budi u 5-6 ujutro i jede svako malo otad. Preko dana je stalno na sisi, sad dok je ovako vruce malo vise spava danju al ipak se budi i trazi ciku.
    Drugi tjedan moramo doci na ogledno vaganje a do 5.9. on mora dobiti dovoljno. Ne znam sta ce biti ako nece, hoce li me socijalnoj sluzbi prijavit il sta? Jasno, preporucena mi je bocica nakon podoja, to sam kategoricki odbila. Na pregledu je malac bio budan, one su ga vagale, mjerile...ma sve sta se radi na prvom pregledu a on je znatizeljno gledao oko sebe sta se dogada. I ja ih pitam jel tako izgleda gladno i nezadovoljno dijete? Niti jednom nije zaplakao a bili smo pola sata unutra!
    Sad moram lagati okolini koliko je dobio jer ionako dovoljno slusam kako mi je mlijeko slabo ili ga nemam jer je mali stalno trazi jesti...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

koksy, možda da ipak probaš uvesti još jedan noćni podoj? to bi sigurno puno pomoglo. I naravno, da ga puštaš da dođe do masnijeg mlijeka
    Naravno, ako te takav prirast zabrinjava, ako ne onda ništ

M. je prvi mjesec dobio 750 gr i malo sam se više potrudila da ga noću razbudim da pocica (cca 2 tjedna)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

550 apsolutno nije alarmantno stanje i nije za nadohranu, ali bi i ja uvela noćni podoj i potrudila se da više cica.
    Ipak je to još uvjek majušna bebica, ako može, bolje da dobije malo više...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

neće ti prijavit nego će ga hospitalizirat, tako su i nas htjeli.
    al ako ti je po cijele dane na sisi a ne dobiva na težini, možda će me sad ovde neko napast, ne znam, al i ja bih se malo zabrinula
    a šta se tiče noćnog hranjenja, ni moja se nikako nije mogla razbudit, nema šanse, a nema šta nisam pokušala. ona je spavala cijelu noć. od 9 do 6

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

550 stvarno nije za zabrinuti, svako dijete je posebno za sebe...moja prva je dobivala po 1,5 prva dva mjeseca,
    a maleni je isto negdje 800 pa 550... i cijelu noć na cici.
    Ovdje je samo vidljivo da bi stvarno dobro došao koji noćni podoj ili pojačati po danu...
    Ako beba ima uredno mokre pelene, stolicu i veselo je, stvarno nema mjesta panici, a kamoli hospitalizaciji.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma on je skroz super, narastao je 3 cm i definitivno je zadovoljno dijete. Al kako da ga "natjeram" da jede? Evo danas je bas pospan cijeli dan, spava po sat-sat i pol, pa jede i opet spava. Tu i tamo je bio budan. Sad je navecer zaspao oko 8 vani u setnji. U pola 10 sam ga kompletno presvukla znaci pelena, jedan bodi skinula i drugi obukla samo da ga probudim. Malo se meskoljio, ja mu probavala 15 minuta ubacit sisu u usta al on ni ne pomislja. Spava dalje. Probala sam opet za pola sata, opet nista. Cak sam mu malo nacjedila mljeka na usne da osjeti ali uzalud. Probudit ce se kad ce bit gladan i to je to. Mene osobno ne zabrinjava manji prirast jer kazem, on je vesela beba, skoro pa ni ne place jer ciku dobije odmah. Ali grozim se hospitalizacije... Mada stvarno mislim da bi doktorica bila luda da ga posalje u bolnicu zbog 50 grama manje a uostalom, vidjela je i sama da je zdravo dijete.
    On ima dane da sise svakih 10 minuta, da ne odspava ni pola sata sve zajedno preko dana a opet ima dana da je ovako pospaniji, vjerovatno od vrucine i neda mu se jesti. A ja ga ne mogu prisilit.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li je 550 g na porođajnu težinu ili na otpusnu? Ako je na porođajnu, onda je dovoljno.

A ako je izbor hospitalizacija ili bočica , mislim da je tu izbor lagan. Bočica, a poslije ju smanjivati kad počne više dobivati. Moji su svi troje prvi mjesec dobili oko 6oo g i nikad nitko nije rekao da dodavam AD.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na otpusnu. Prvo je racunala na porodajnu sto bi znacilo da je dobio 200 grama svega. Pa sam je podsjetila da nije iz bolnice s tom tezinom izasao...sreca pa sam je podsjetila jer je ona pozelenila od muke pri pomisli da je beba dobila samo 200 g u mjesec dana...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koksy, ne brini, to je još uvijek u granicama normale. Za neke bebe je prihvatljivo da dobivaju i po 480 - 608 grama mjesečno.
    Kako stojite s pelenama? Koliko ima popišanih/pokakanih unutar 24sata? Koliko podoja unutar 24sata?
    Ujedno, neke bebe u prvom mjesecu znaju dobivati manje težine jer su pospanije, no isto tako znaju sve nadoknaditi u mjesecu nakon toga.
    Pokušaj raditi kompresije da dođe do masnijega mlijeka te razbuđivanje: škakuljanje po zatiljku, prebrisivanje lica i ručica mokrom krpom, dizanje i ponovno stavljanje na prsa. Nešto od navedenoga bi trebalo ga trebalo malo razbuditi barda malo posisa.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pokakanih je do neki dan imao po 4-5, sad je zadnjih par dana 2-3, kaze pedica da je to ok. Popisanih ima 6-7. Podoje ni ne brojim vise, kazem, ponekad kroz dan jede bezbroj puta, toliko da sve sto radim, radim s njim na sisi.
    Palo mi je na pamet, jel utjece moja ishrana na kvalitetu tj. masnocu mlijeka? Jer slabo jedem otkad sam sama s njih dvojicom, posteno pojedem tek navecer kad odu spavat.

Pokusat cu s tim metodama razbudivanja nocas. Stvarno nebi htjele da ga hospitaliziraju. I mogu li to ako ja necu?
    Posljednje uređivanje od koksy : 27.08.2011. at 00:42

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma ne budu, lijepo im ispričaj o punim pelenama, koliki je prosjek, zdravo živahno dijete, dobiva i ne gubi....
    Koji bi bio razlog za hospitalizaciju? 50 g premalo, nemoguće pa one ovak i onak oduzimaju sadržaj pelene na vagi,
    što ako je sadržaj bio lakši i previše oduzmu...za 50 g sigurno ne ide hospitalizacije, ne boj se.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma neće ti ga hospitalizirat, pogotovo ako ti ne daš. jakažem da su nas htjeli, al ja nisam dala. nego si ti pitala šta to znači mora dobit na težini ili...?
    oprosti, nisam te mislila plašit, ja kažem svoje iskustvo. nama je pdica cilo vrime mahala glavom kao malo dobija, a dobila je prvi mjesec 800, pa 600. i onda je nakon 6 mjeseci u 10 dana izgubila 50 gr, a taman počele ove vručine. i ona nas poslala u bolnicu, ja rekla nema šanse da ostavim potpuno zdravo dijete u bolnici bez razloga. čak su s e i ubolnici na prijemu složili da nema razloga da ostane.
    ona meni je sitna, al je koliko vidim,potpuno ista po ponašanju ko i tvoj D. jedino što ona meni nije bila po cijele dane na sisi, nego ono školsko, svaka 3 sata, noć spavala od 21 do 6 ujutro i nije bilo nikakve šanse da je probudim, a kamoli nahranim. takva je i dalje. mijenjam joj i pelene u snu ona te trza

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Izmedu 530 i 600 gr je takva sitna brojka da moze biti i do promjene vage- ako sam dobro shvatila, ovo vam je prvo vaganje kod pedice?
    Moze ti i to biti argument ako bude nesto forsirala.
    Ja bi prvo gledala dijete u cjelini, sit je, zadovoljan, pisa, kaka i sta ces vise
    Ako bi isla raditi na debljanju, probaj uvesti obrok, duze ga drzati na jednoj dojci, kompresije...pa mozda upali. A mozda je takvo dijete kojemu je dosta i ovih 500 gr

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je M. u prvi mjesec dobio 500g, na težinu od otpusta. I nitko to nije vidio kako problematično, bilo je glavno da ne gubi (a pedijatrica ćak nije neka prodojeća bila).

Drugi mjesec je plakao stalno i visio na cici, pa je dobio 1000g.
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.08.2011. at 08:56

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

koksy draga, ja mislim da ako je tvoje dijete zadovoljno da nema potrebe za nikakvim panikom.
    bebač spava više od ovih vrućina i sigurno manje i papa ali ni ja odrasla ne mogu jesti dok mi se znoj cijedi niz lice.
    mislim da je dovoljno pratiti zamazane pelene i po noći možda probati još jedan obrok.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sunce mamino kao da je razumio sto je pedica jucer rekla, nocas je trazio 5 puta jesti i svaki put je bas posteno pojeo Vjerovatno jer je po danu vise spavao i jeo manje od uobicajenog. Ma necu se uopce zamarat, nastavljam kao i dosad, eventualno cu probat jos taj jedan nocni podoj uvest ako bude opet duze spavao. Ali ako i ne uspijem necu razbijat glavu, dijete mi je zdravo, dobiva na tezini i samo to je bitno.
    Ponekad imam osjecaj kao da je dojenje put pun zapreka i ljudi koji ce me odgovarat od toga. Nevjerovatno mi je koliko energije ljudi trose da me uvjere da sam nemajka jer djetetu nedam caja i dojim ga svako malo. Ponekad se osjecam kao Pale sam na svijetu u toj svojoj "ludoj" ideji da bebi ne treba nista drugo. Stvarno ne znam sta bi bez ovog foruma...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bravo Dorian! Drago mi je zbog vas!
    U pravu si sa ovim drugim odlomkom - i ja sam često imala takav osjećaj. Isto, da mi nije bilo ovog foruma, kume i muža (nema blage niti o teoriji niti o praksi dojenja ALI jednostavnom logikom da dijete dobiva na težini me hrabrio kada sam sama bila nesigurna, zabrinuta i sl.) - oboje bi bili na svemu samo ne na cici!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma daj koksy pa kaj ti je? neces valjda ici na tu kontrolu da oni vide da je on ispunio neku normu? malac ti je ok, super napreduje, stavi mozak na pasu i odi na kontrolu s 2 ili 3 mjeseca.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj koksy pa kaj ti je? neces valjda ici na tu kontrolu da oni vide da je on ispunio neku normu? malac ti je ok, super napreduje, stavi mozak na pasu i odi na kontrolu s 2 ili 3 mjeseca.
    X
    Dijete dobiva na kilaži.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

joj kosky sto bi ja dala da sam u tvojoj situaciji...ja kukam na threadu o dojenju na zahtjev....
    moja je do jucer gubila,od jucer je tek stala gubit,ne kaka (nije evo 7mi dan) nego samo piski a ja ju ne skidam sa sise zadnja 2dn...
    prije mi je isto spavala po noci a sad ju budim,nekad uspjesno nekad ne....
    mi ovim tempom (osim ako se ne dogodi cudo) nema sanse da do 09.09 dodjemo ni do porodjajne tezine!
    tvoja bi mi pedica hitnu odma pozvala i pravac na neonatologiju!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uh! Koksy draga! Ovo mi je bila bolna tema. Moja je samo prvi mjesec dobila kako treba...svaki mjesec smo se na kontroli natezali ja i pedijatar...svaki put je rekao odmah po povratku u trgovinu i kupiti AD...ja bih svaki puta zvala SOS...i uvijek bi me cure umirile...iako su rekle da mi ne mogu one reći nemojte davati AD ali bi me pitale par pitanja i ja bih svatila da je sve ok...broj pokakanih i popišanih pelena...dali dijete djeluje malaksalo...dali motorički napreduje? Djeca koja su gladna i ne dobivaju ne napreduju motorički! Moja jesa 6 i 7 mj dobila po 200gr i konačno je pedijatar odustao...rekao mi je vi najbolje poznajete svoje dijete...meni je važno da je ona zdrava i da je motorički u redu. Vadili su joj i krv nekoliko puta i mokraću i sve je bilo u redu. Meni se uvijek činilo da bi ta bočica AD samo poremetila dojenje i zakomplicirala stvari...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Sunce mamino kao da je razumio sto je pedica jucer rekla, nocas je trazio 5 puta jesti i svaki put je bas posteno pojeo Vjerovatno jer je po danu vise spavao i jeo manje od uobicajenog. Ma necu se uopce zamarat, nastavljam kao i dosad, eventualno cu probat jos taj jedan nocni podoj uvest ako bude opet duze spavao. Ali ako i ne uspijem necu razbijat glavu, dijete mi je zdravo, dobiva na tezini i samo to je bitno.
    Ponekad imam osjecaj kao da je dojenje put pun zapreka i ljudi koji ce me odgovarat od toga. Nevjerovatno mi je koliko energije ljudi trose da me uvjere da sam nemajka jer djetetu nedam caja i dojim ga svako malo. Ponekad se osjecam kao Pale sam na svijetu u toj svojoj "ludoj" ideji da bebi ne treba nista drugo. Stvarno ne znam sta bi bez ovog foruma...
    veliki potpis ni ja sigurno ne bih dojila niti jednom supješno da nije bilo rode, telefona,foruma, savjetnica,kolegica dojilica - u mojoj realnoj okolini sam itekako bila ko čudnovati kljunaš.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ode post...i naravno da sam vidjela da pelene nisu u redu i da mi djete djeluje malaksalo i da ne napreduju motorički ili nedaj bože gubi na kilaži onda bih nešto poduzela...ja sam bila sigurna da je moje dijete i više nego zdravo...evo sa 16mj ima 9kg ali je toliko živa da je u pogonu 24h i još uvijek cica i ne djeluje mršavo i jede ko lav...ali ne jede slatkiše, smokije i ostalo 'smeće' i ne pije silne sokove pune šećera..

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo i mi smo "mršavi", prije bi rekla uska bebica ima i rukice i nogice i proporcionalno je građena kao pravi mali čovjek, a tako ju je smješno vidjeti dok se ispravi na nogice: težina je oko 6,600 a u visinu nisam baš niti sigurna vidjet ću za 2 tj. kad odemo s godinu na kontrolu i cjepljenje, mislim oko 68 cm ali možda i manje. Vesela je, stalno nešto žvače, čak i ostatke hrane koju baci tijekom jela na pod (kad ne stignem počistiti). Njezin za sada problem je po meni što nema još niti jedan zubić, a veliku volju za jesti, bez mogućnosti da prožvače hranu dovoljno da je želi progutati pa pola hrane što stavi izbaci. I naravno to što ne pije tekućine, popije max 2 dcl tijekom dana + cica 3 puta po danu i svaka 2 sata po noći. Pa eto ako nekome treba utjeha oko kilaže. Inače je naša mala slatkica i naljepša mi je baš zbog toga

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koksy, 5-6 pokakanih je izvrsno jer broj pokakanih je inače 3-4 senfaste veličine kovanice od 5kn, a i broj popišanih je odličan.
    Ne mogu vas hospitalizirati bez vašega dopuštenja, no ako ti pedica i dalje pravi pritisak, uvijek joj može pokazati tablicu s preporukama dobivene kilaže unutra koje je i tvoje dijete i djetetu se treba dati vremena jer previše učestalo vaganje stvara nepotreban stres kod tebe što može utjecati na otpušanje mlijeka. Stoga, nema potrebe nabijati sebi stres kad se vidi da ti on dobro napreduje: dobroga je općeg stanja, prema pelenama dobija dovoljno i kilaža će krenuti.
    Imaj na umu i da postoje banana tip bebe i jabuka bebe (banana tip rastu u dužinu, no zato kilaža malo stagnira, dok je kod jabuka beba obrnuto i to su bucmaste bebe), zato se i uzimaju svi podaci u obzir, a ne isključivo samo kilaža jer npr.beba koja mjesečno raste u dužinu 5cm (znam jedan takav slučaj), malo spava i vrlo je aktivna, rijetko može imati veći prirast.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Lidac2, moja obadva sina su s godinu dana imala manje od 8 kila.Od rođenja su bili sitni. Mlađi je imao bliže 7 nego 8. Uvijek je super dojio i super jeo ostalu hranu. Pedijatar mi je samo jednom prilikom kad je mlađi imao oko 3 godine usput predložio neki pripravak(ne znam točno koji) ali kad sam ja rekla da mali ima super apetit i da raznovrsno jede on sam je rekao da to onda nema smisla.
    A zamisli za starijeg, do prije godinu dana je bio u toj superlakoj kategoriji, sad ima 7 godina, u zadnjoj godini mu se apetit udvostručio(i više od toga), počeo je dobijati trbuščić, ja ne mogu vjerovati, sad moram dobro paziti na njegovu prehranu. Da mi je netko rekao u njegovih prvih 5,6 godina da ću vrlo brzo morati djetetu braniti jesti bila bi totalno
    ovako i kod nas- sa 1 godinu jedva 9 kg. Sada sa 5 ima 23 kg. I mi moramo pazit.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

4 godine i jedva 16 kg. Nismo popili ni jedan antibiotik, a ne sjećam se ni poštene grlobobolje - kucam u drvo.
    Nisam zabrinuta. Prošli smo obradu (celijaklija i sl.) sve OK. Ljudi su različiti neki mršavi neki debeli.
    Naša gastro nam je dala u kriznim trenucima i čarobni napitak Pediasure"ali nam nije rekla da ga kupimo jer ide preko HZZO-a.
    ˇPitaj svog gastro enterologa da ti ga prepiše pri idućem pregledu.
    Inače moja mi je pedica rekla da postije različite tablice debljine za dojenu i adapitranu djecu. Dojeni su uvijek mršaviji.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ponosno objavljujem da je malac dobio punih 400 g u 2 tjedna tj. od zadnjeg vaganje. Visoko sam digla glavu i rekla doktorici; "vidite da ne treba bocica" A ona ce na to: "uporni ste vi u dojenju a?" Nego sta nego jesam!
    Zanimljivo je da nisam bas nista promjenila, mali ponoci jede svaka 4 sata, to se sam budi, preko dana je i dalje isto kao i dosad.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Go, go, go, go!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bas mi je drago Koksy,nadam se da ce i nama biti tako,ja idem 9.09 na pregled i vaganje....brrrrr.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ispravak netocnog navoda, on je u 10 dana dobio toliko a ne u 2 tjedna. A taman se minutu prije vaganja pokakao i posteno napunio pelenu, sve me bilo strah da ce opet bit premalo koliko se ispraznio a kad tamo...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i nas! Dakle, bili smo danas s točno godinu i 10 dana na kontroli i moja curka ima 8560g i 78 cm.
    Jede puno i raznoliko. Jede i keksolino i griz i tijesto i kruh i povrće i voće i jogurte i meso i ribu. Jede apsolutno sve.
    Doktorica je rekla da nije da nije zadovoljna jer je Ela zdrava beba, ali da joj obroke podebljam žitaricama. Je li to potrebno ili nije, ne znam.
    Mislim si, sva sreća da nije na mene i da ima dobar metabolizam i da neće imati problema s kilama, hehe...
    Ona je takva, od svog 2. mjeseca kad je u 2 mjeseca (dakle s 4 mj.) dobila "samo" 600 grama. Jako je gipka i "gumena".
    Još ni ne hoda samostalno, ali ima je svuda, za sekundu se popne na krevet i spusti se s njega. Stalno nedgej diže noge i stalno bi se negdje penjala, spuštala, vrtila, skakala.
    U parku je kao da ima bar 3. Na trampolinu, na ljuljački, na vrtuljku, penje se po toboganu sama (uz tobogan).Znam reči da je prava mala spiderbeba!
    Preko dana jako malo spava i jako malo ima mira....I što očekivati?

I da, rođena je s 3650g i 50cm. Dakle daleko smo od utrostrulenja težine...Još uvijek stane u stvari 62, uredno fura robu 3-6 mjeseci, hehe. Čak nema ni onaj bebasti trbuščić.
    I predivna je

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bravko koksy !
    ana.m kao da si opisala moju Janu s godinu dana samo što je bila još tanja i ispod 8kg...sad ima 16,5mj i 9kg i meni definitivno ne djeluje mršavo iako je puno tanja od ostale djece ali koliko ta kilometara u danu prevali...ne miruje niti sekunde i bitno da su one zdrave.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •