Ne znam što je smiješno u tome što sam izvukla iz tvog posta rečenicu koju sam htjela naglasiti? Pa ne moram se referirati ne sve, zar ne, pa onda logika zahtijeva da naglasim na što se moja diskusija odnosi. Ne znam zašto stalno zauzimaš podrugivačku poziciju u diskusiji. Meni je sve jasno u tvom postu i u toj rečenici, samo se čudim da ti je normalno da je normalno pisati o nenormalnom, a ne o normalnom. Mislim da se novine ne bi smjele svoditi na crnu kroniku i da nam to ne bi smjelo biti normalno; meni nije. Ali eto, iz tvoje rečenice ipak proizlazi istina da su norma pošteni svećenici, dok su ovakvi slučajevi ekscesni.
(Ovo što mi pripisuješ da sam rekla da majke učine mnoga zla djeci i da ja nisam izgubila povjerenje u majčinstvo nije moja rečenica - nisam to ni pomislila ni napisala. Takvo diskutiranje nije pošteno.)
Ne bih htjela da me se ovdje shvati kao nekog bezuvjetnog apologeta Crkve. Nisam "vojnik Partije", pozvana sam na slobodu mišljenja i kritična sam prema Crkvi. Što se tiče ovog svećenika, o njemu osobno ne bih govorila - ne poznam ga, o slučaju znam samo ono što su mi oglasnici servirali, kao i vi ostali. Međutim, takvo ponašanje svećenika načelno osuđujem i smatram sramotnim i mislim da je cinično ovdje uvoditi argument suglasnosti djevojaka od 17 godina. O njima, njihovom ponašanju i motivima i nadzoru njihovih roditelja ovdje nije riječ nego je riječ o tome da se svećenik ne smije ogriješiti o djecu, mladež, vjernike općenito i svoju službu. Svi smo ljudi, svi smo krvavi pod kožom, ali ovo prelazi granice onog što bih tolerirala kao ono ljudsko što i svećenici nose u sebi kao i ostali ljudi.
Dakle, ono što sam pokušala argumentirati nije uopće obrana niti ovog svećenika ni njegovog postupanja ni zataškavanja takvih stvari u Crkvi nego sam htjela osvijestiti da je medijska slika Crkve prilično daleko od realnosti crkvenog i vjerskog života. Mislim da čovjek toga treba biti svjestan i ne dati si servirati stavove iz novina bez promišljanja. To se ne odnosi samo na crkvena pitanja nego i na sve ostale segmente društvenog života.

Što ti nije jasno kod te rečenice? Ne kužim 
Odgovori s citatom