Stranica 40 od 65 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 3229

Tema: inseminacija

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prskalica, ti si onda u RI na inseminaciji?
    Nece te sigurno slati na HSG kao prvu pretragu, evo ja sam vec obavila dvije stimulacije i tri embriotransfera (nazalost neuspjesno) i nisu me slali.....
    Slazem se da je dobro obaviti cim vise pretraga i znati sto vise o svom tijelu kako bi i postupci imali cim vise sanse, no neki su pregledi preinvazivni da bi se stavljali na prvo mjesto (da ne kazem da mozda nikad nece biti ni potrebni)
    Vi cete sada kao i svi pocetnici obaviti briseve, seroloske pretrage, hormone i sto je najvaznije spermiogram. Ako je spermiogram los onda se u principu ne ide odmah dalje s pretragama kod zene (ako ne postoje konkretne indikacije) nego se odvrti nekoliko postupaka (kojim se usotalom jajnici ionako zaobidju)
    Mislim da inesminacije nije bas neka uspjesna metoda i vjerojatno ste predvidjeni za nju iz birokratskih razloga. Probit cete led, mozda i uspjeti, tko zna, ali ako ne bude uspjesno vjerojatno ce sljedeci korak biti stimulacija i ivf, a ovisno o nalazima i neka dodatna pretraga. Za sada ste na dobrom putu.
    Puno srece

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lilly, hsg nije bitan za ivf jer nema veze s jajovodima, no u slučaju inseminacije je jako bitan. Ni jedan odgovoran mpo doktor nikada neće raditi inseminaciju bez ove pretrage prije toga. U slučaju da su jajovodi neprohodni, nipošto se ne ide na inseminaciju, već odmah na ivf

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam prošla 4 inseminacije, a nikad nisam obavila hsg. Toliko o ozbiljnosti doktora.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..nisam ni ja išla na hsg..al sam igrom slučaja eto ostala trudna..znači lijevi je prohodan a desni neznam..no ionako mi desni jajnik ne reagira na stimulaciju uopće..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene ni dr. Lučinger, ni dr. Alebić nisu htjeli uzeti nikud dalje u postupak bez hsg-a, a znam da je to tako i kod mnogih drugih. Osobno mi je bilo draže da napravim tu pretragu i ne dovodim se u rizik, a također čemu gubiti vrijeme na 3 inseminacije, ako se može (mora) odmah na ivf?

Mislim ne sviđa mi se kad dr. odluče riskirati po nekom svom osjećaju. Ako su jajovodi kojim slučajem loše prohodni, ali ne skroz začepljeni, vrlo lako može doći do vanmaterične trudnoće koja može završiti tragično.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 15.08.2011. at 15:57

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Lilly, hsg nije bitan za ivf jer nema veze s jajovodima, no u slučaju inseminacije je jako bitan. Ni jedan odgovoran mpo doktor nikada neće raditi inseminaciju bez ove pretrage prije toga. U slučaju da su jajovodi neprohodni, nipošto se ne ide na inseminaciju, već odmah na ivf
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj prskalica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nakon puno puno citanja i proucavanja i ja da se javim....oko 25.08. nosim sve nalaze kod dr. Vlasica , tako i otprilike mi menzes treba doci i startam sa prvom inseminacijom. Uf...toliko cekanja i napokon sam docekala. Jedino sto me muci to sto mi je doktor rekao da ne trebam raditi prohodnost jajovoda jer kao zdrava sam pa sta cemo to bezveze raditi....sto mislite, da ga ipak pitam da to napravimo? Da mi nebi rekao sta pametujem ja sad, kao da on nezna svoj posao...
    I ja sam bila u Rijeci, ali kod dr. Smiljan i meni je jedna od prvih pretraga bio upravo HSSG. U biti radio mi je to dr. Vlašić jer nje nije bilo. Nije bas ugodno, ali kratko traje i makar znaš na čemu si.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mislim da je uobicajena praksa da se kod urednog nalaza spermiograma zenu posalje na HSG. Osim toga ako je spermiogram los onda je inseminacija samo gubitak vremena, ali vidim da neke nase bolnice ipak imaju takvu praksu (prvo nekoliko inseminacija a zatim ako ne uspije ide IVF)
    Kaja, vidim da je tebi inseminacija uspjela, super
    Mislim da ce Prskalica dobiti vise informacija kad donese sve one najnuznije nalaze. Mozda HSG nece biti ni potreban, mislim da bi bilo glupo da se dr. Vlasic odluci na inseminaciju ukoliko se spermiogram pokaze losim (cudi me i da je najavio uopce inseminaciju ako su tek imali inicijalni razgovor a bez ikakvih nalaza). Ako je spremiogram OK onda ce vjerojatno Prskalica ici na daljnje pretrage. Slazem se da je neodgovorno ici na inseminaciju bez ucinjenog hsg-a.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Lili napravila sam pretrage, zdravi smo , jos cekam nalaze za hepatitis i sidu, sto vec, to znam da je u redu...kod dragog nije super nalaz ali je normozospermija ili tako nekako. Gdje god sam citala, ili slusala djevojke i zene koje imaju isti problem sve su bile na HSG -u pa zato mislim da bi trebala i ja ici....a mozda i ne, nemam pojma

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nemam pojma.....ajme cure ja sam tako uzbudjena, sretna, nervozna, uplakana....svakakva, jos je i pms poceo lagano, jadan moj dragi , uf

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prskalice, mislim da nemaš što razmišljati nakon svega što su ti cure ovdje napisale koliko je bitan hsg. Napravi to zbog sebe. Čestitam na nalazu muža, to znači da je skroz ok i puno puno sreće!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja imam jedno pitanje: imam dvoje djece (polu)prirodno zacetih u razmaku od 5.5 godina i stvarno zelim jos jedno ali nemam vremena cekati daljnjih 5 godina. Ono sto zelim pitati je da li postoji mogucnost inseminacije (naime suprugov spermiogram je astenoazoooligoterato....) pa da tako malo pomognemo zacecu? I kome otici u Zg?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prskalica, onda apsolutno na HSG. Ja sam mislila da niste jos nista odradili i nekako sam mislila da bi dr. jos mogao i odustati od inseminacije ako bi spermiogram bio malo losiji. No ako je normozoo u pitanju onda svakako treba trazit uzroke dalje. Hsg je svakako na listi prioriteta u tvom slucaju. Inace ima i topic "potpomognuta u RI" pa nam se pridruzi i tamo
    Ja se nadam da su ti jajovodi OK i da ce kod vas i inseminacija biti dobitna

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lilly, potpisujem i čestitam na avataru

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ValaMala

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prskalice kada sam ja trebala ići na hsg, moja ginekologinja mi je rekla da su mi jajovodi najvjerojatnije prohodni.
    Kada sam je pitala kako zna, ona meni na to da budući da nemam upale i nemam ciste, vjerojatno sve ok. Tako je i bilo, ali sve jedno morala sam ga napraviti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imala si sreće, ali nitko ne može to samo tako zaključiti. Znam osobno nekoliko cura koje imaju začepljene jajovode, jedan ili oba, djelomično ili potpuno, a isto tako nisu imale upale, infekcije, itd. U ovoj priči je najvažnije ići oprezno i savjesno prema sebi i svojem zdravlju
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 17.08.2011. at 22:52

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Iako mi je dr. rekla da bi trebalo biti ok, rekla je i da obavezno trebamo provjeriti.
    Prskalicin dr. vjerojatno pretpostavlja da je sve ok, ali naravno, hsg se mora napraviti.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

A neznam...necu se nervirati, danas sam bila kod svoje ginekologice da ju pitam savjet , pa se i ona cudi....rekla mi je da zamolim doktora da mi to ipak napravi. Do tada cu uzivati...i mazit se sa svojim dragim ))

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj prskalica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili napravila sam pretrage, zdravi smo , jos cekam nalaze za hepatitis i sidu, sto vec, to znam da je u redu...kod dragog nije super nalaz ali je normozospermija ili tako nekako. Gdje god sam citala, ili slusala djevojke i zene koje imaju isti problem sve su bile na HSG -u pa zato mislim da bi trebala i ja ici....a mozda i ne, nemam pojma
    A neznam...necu se nervirati, danas sam bila kod svoje ginekologice da ju pitam savjet , pa se i ona cudi....rekla mi je da zamolim doktora da mi to ipak napravi. Do tada cu uzivati...i mazit se sa svojim dragim ))
    Pa da li postoji indikacija za HSG ili ne?
    Ja sam bila na 2 AIH-a bez HSG-a, jer nije bilo potrebe.
    Naša dijagnoza se ne veže na HSG.

Ako si imala razne upale, loš PAPA, spontani, AB, ili bilokoju "bolest" vezanu uz stanje maternice, onda je to indikacija za HSG i vrijedi ga napravit.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mislim da su indikacije i razne operacije u zdjelici i trbusnoj supljini..jer one ostavljaju priraslice za sobom..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako si imala razne upale, loš PAPA, spontani, AB, ili bilokoju "bolest" vezanu uz stanje maternice, onda je to indikacija za HSG i vrijedi ga napravit.[/QUOTE] Meni je dr. rekao obavezno napraviti HSG iako ništa od navedenog nisam mala!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ponavljam, bez obzira imamo li očite indikacije ili ne, dužne smo sebi i svojem zdravlju i budućnosti, ne upustiti se u rizik inseminacije bez obavljenog HSG-a.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ponavljam, bez obzira imamo li očite indikacije ili ne, dužne smo sebi i svojem zdravlju i budućnosti, ne upustiti se u rizik inseminacije bez obavljenog HSG-a.
    Potpisujem!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja potpisujem!

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prije 7 god. sam se gnjavila sa candidom...i nedavno gardnela, to su moje jedine gnjavazice dole, sve ostalo je odlicno

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

danas ili sutra menzes....nikad ju nisam toliko zarko iscekivala kao sada, naravno, bilo bi najbolje da uopce ne dodje, ali znate sta mislim....jos koji dan i startam jeeeeew

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

pital dr za HSG i opet kaze da ne treba...30.08.prvi ultrazvuk...pa...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prskalica ... sretno

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala draga....ja sam tako uzbudjena i sretna....a vjerovatno ste i vi bile takve, i jos ste nadam se

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja sam na prvoj inseminaciji bila strašno uzbuđena i sigurna da mi druga neće ni trebati, ali eto imam ih 4 iza sebe i ništa. na ostale sam išla već malo s bistrijom glavom ali sam uvijek bila strašno nervozna i uzbuđena. a kako i nebi bila, kao i sve mi koje se borimo za naše sunce!!nadam se da će tebi ova biti prva i zadnja!!!! dobila si M??

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Jesam , 24.08. , a moglo bi biti oko 6.09. ...mislim
    Posljednje uređivanje od prskalica : 26.08.2011. at 08:59

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo krenuli s još jednom inseminacijom ipak prije ivf-a, možda ipak upali ovaj put...
    na tri klomifena sam od danas

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja sam ponovo u igri danas je bila prva folikulometrija i dr. je zadovoljna. ima dosta follikula a endo je 5.
    prošlu iui dr. se iznenadila kako su spermići bili slabi jer kontrolni s-gram nije bio loš. sada smo ponovo kontrolirali i opet je ok. pitam se da li s-gram može tako oslabiti samo taj dan zbog, recimo, stresa u vezi sa iui. postoji li način da se to izbjegne, nešto za opuštanje mm.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..i ja sam opet u igri ovaj mjesec......

...sutra prvi uzv (3 dc)..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure sretno i da vam ovi postupci budu dobitni!!
    i mi krećemo uskoro...

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja se pridružujem iščekivanju, krećemo valjda za 15-ak dana... doduše, ja si još uvijek mislim kako možda ipak bude ivf a ne inseminacija ali vidjet ćemo.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ruzo, sto opet inseminacija? Cetvrta?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vidjet ćemo, ništa nismo dogovorili zadnji put. probat ću se izborit za IVF ali ionak što si mogu ako doktor neće htjeti??? bolje onda AIH nego ništa!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Inzistiraj, to vise stvarno nema smisla. Ili mijenjaj kliniku. Koliko vremena ima smisla gubiti na dr koji ocito nema sluha za tebe?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Inzistiraj, to vise stvarno nema smisla. Ili mijenjaj kliniku. Koliko vremena ima smisla gubiti na dr koji ocito nema sluha za tebe?
    ružo,potpisujem Valu,5. AIH stvarno nema smisla...ja sam radila 2 x AIH i odbila kad je dr.rekao da idemo 3x..tak da smo odma išli na ICSI,preskočili smo i IVF...
    IZBORI SE ZA SVOJE,MOLI,PLAČI,VIČI,ALI NA 5.aih NE PRISTAJ!!!
    SRETNO!!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, ja ću se potruditi i nadam se da ću uspijeti!!!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ruža ja sam isto bila u situaciji kao ti, nakon 4 neuspješna AIH doktor htio i 5.,rekla mu da nemogu više podnosit negativnu betu i da ne bi radila 5.AIH,nego sljedeći put IVF, nije mu bilo drago to čut,ispalo je kao da ja pametujem,rekao je dobro ako ti tako hoće i odmah smo dogovorili IVF.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod mene su zapravo najveći "problem" moje 2 biokemijske i sad on forsira AIH jer kao da mogu i tako ostati trudna. eh!! drugi tjedan će se sve riješiti

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Cure sretno svima....ja evo danas bila na inseminaciji, prvoj, vidjet cemo dali i zadnjoj......pa sada cekamo...pusa svima

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je danas 4 dan od isneminacije......Znam da je prerano za bilo šta...al osjecam se čudno...lagana bol u jajnicima...bole me ledja...cak jutros bas i nemogu jest...sve mi nešto miriši na bljak! Osim grožđa! Ali cice niš...
    Općenito je za bilo šta prerano-znam...al ipak tako se osjećam i htjedoh to podijelit s vama!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja bih odradila 3 AIH (moja i je bila 3. Sreca) ali sve povise toga je gubljenje dragocjenog vremena i živca.
    A simptome nisam imala nikakve ni prve dvije neuspjesne niti na trecoj uspjesnoj AIH

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo krenuli s još jednom inseminacijom ipak prije ivf-a, možda ipak upali ovaj put...
    na tri klomifena sam od danas
    Sretno!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je danas 4 dan od isneminacije......Znam da je prerano za bilo šta...al osjecam se čudno...lagana bol u jajnicima...bole me ledja...cak jutros bas i nemogu jest...sve mi nešto miriši na bljak! Osim grožđa! Ali cice niš...
    Općenito je za bilo šta prerano-znam...al ipak tako se osjećam i htjedoh to podijelit s vama!
    Meni je 3. sve isto kao i tebi, ali mislim da je to prerano....trbuh me boli full, ne jako, ali boli, nisam se ni sexat mogla do kraja,tad me boljelo...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku

Meni je 3. sve isto kao i tebi, ali mislim da je to prerano....kicma boli, cak mi je i muka u par navrata na dan ,trbuh me boli full, a kad sam imala odnos s dragim nisam mogla do kraja izdrzati od grceva....dali je to normalno...malo me plasi to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •