Prskalica, ti si onda u RI na inseminaciji?
Nece te sigurno slati na HSG kao prvu pretragu, evo ja sam vec obavila dvije stimulacije i tri embriotransfera (nazalost neuspjesno) i nisu me slali.....
Slazem se da je dobro obaviti cim vise pretraga i znati sto vise o svom tijelu kako bi i postupci imali cim vise sanse, no neki su pregledi preinvazivni da bi se stavljali na prvo mjesto (da ne kazem da mozda nikad nece biti ni potrebni)
Vi cete sada kao i svi pocetnici obaviti briseve, seroloske pretrage, hormone i sto je najvaznije spermiogram. Ako je spermiogram los onda se u principu ne ide odmah dalje s pretragama kod zene (ako ne postoje konkretne indikacije) nego se odvrti nekoliko postupaka (kojim se usotalom jajnici ionako zaobidju)
Mislim da inesminacije nije bas neka uspjesna metoda i vjerojatno ste predvidjeni za nju iz birokratskih razloga. Probit cete led, mozda i uspjeti, tko zna, ali ako ne bude uspjesno vjerojatno ce sljedeci korak biti stimulacija i ivf, a ovisno o nalazima i neka dodatna pretraga. Za sada ste na dobrom putu.
Puno srece![]()