@ ana.m - Štapići, čokolada spar, flips,kiki bomboni, medenjaci spar, nektar s budget .
@ ana.m - Štapići, čokolada spar, flips,kiki bomboni, medenjaci spar, nektar s budget .
"Slatka torba"- Zuckertute. Ima za kupiti i prazne pa onda napuniš s čim hoćeš.
a kaj je sa šlapama, jeste ih nabavili, one vrtićke ili neke druge?
Ponuda ruksaka je znatno jeftinija nego u dućanima. Jedino me uništiše (ne samo ovi i z interspara) što je sve na neke likove...koji mi nisu baš...a di je stari dobri paško patak?
Znam da sam davno prije gledala ponudu šk. pribora, bilo je svega, kvalitetnih stvari, a cijene, činilo mi se da su ili umjerene ili jako povoljne, svakako baš ok.
Kod nas se papuče moraju nositi svaki da u školu i doma tako da sam joj uzela one kao balerinkice, bile su u Hoferu po 3,99 (baš je pisalo školske papuče na njima), svih boja i dezena. A ako joj bude hladno u njima onda bude nosila Crocsice jer joj se u Froddo, Bambi i sl. jako znoje noge.
ja sam danas naletila u tisku na snizenja (40%) bojica, olovaka, pastela, vodenih...no, pribora za likovni - ako netko (kao ja) jos nije kupio da znate gdje ima. uglavnom ponuda staedler i toz/hlapicevi proizvodi
ja bi kupila od svega po komad barem :D pa ipak cekam popis od razredne uciteljice koji cemo valjda dobiti kad krene slijedeci tjedan...
za VL traze roditelje i prvoskolarku/prvoskolarca u zg kako bi napisali clanak o prvom skolskom danu
molim vas ako netko od vas zeli, javite mi se na rodin mail roda@roda.hr jos danas
Meni je danas Lara dobila temperaturu i curi joj nos. Uh! Nadam se da bude u ponedjeljak kao nova.![]()
mi smo jučer preživjeli i rođendan kod kuće, hrpa dječice+vrućina+valjda uzbuđenje i Laricu je u 19 toliko zabolila glava da su gosti pobjegli jer su mislili da je neka gadna boleština
nakon 12 sati sna se probudila zdrava i vesela i jedva čeka 11 sati!
jadničak mali, već je podložna stresu![]()
Pozdrav svim prvašićima uz najljepše želje za "školski život" i njima i roditeljima!
PS mi noćas kao na dočeku nove, budni do ponoć
Naš prvi školski dan je završio!
Moja školarka je oduševljena .......
Viši razredi pripremili su im kratki program, došao ih pozdravit gradonačelnik, blagoslovio ih velečasni!
Od grada smo dobili bilježnice, majcu i maramu,
dobili raspored sati za sutra i naše novo školsko doba počinje!
Želim Vam svima puno sreće i strpljenja a Vašoj djeci puno uspjeha u školi!
pozdravljam sve prvasice!
od uzbudjenja nocas nije mogla spavati, a cijeli dan je povisen adrenalini stalno prica o skoli
nadam se da ce odusevljenje potrajati...
Kod nas je sve prošlo super prvi dan, i dalje je opsjednut kuhinjom i time što će tamo jesti (učiteljicu je odmah jučer kad su ušliu učionicu upoznati se tražio sendvič)
Evo danas prvi dan za pravo, jedva čekam da vidim što je i kako bilo.
Inače, moj nije nešto uzbuđen, spava ko beba, jedino mu je bitno kaj bude obuko i kaj bude jeo. Onako je dosta cool!
I htio je prvi dan da mu kravatu stavim.... Jao!
Ajme divno za kravatu
I mi smo mporali imati šešir, torbicu, ma cijelu opravu LOL Jčer je bila super zadovoljna, cijelo popodne proevela šiljeći bojice i slažući teke
danas prvi pravi dan, držimo fige![]()
Mi čekamo i ludimo, kad će više ta škola! Ljetni praznici su i inače beskonačni, a u Dalmaciji beskonačni + 7. Sreća da smo uspjeli ovaj tjedan iskemijati zanimljivo čuvanje kod rođaka pa je lakše čekati.
Kod nas sve super osim tragedije što mu je cura u razredu pored, a bilo im obećano da će biti skupa. On još nekako, razočaran, ali gura, no ona je jučer bila neutješna. Nadam se da će danas biti bolje.
Sve drugo - ne možemo se požaliti (za sada).
pikula je, baš zgodno da je htio kravatu, ali ipak se zadovoljio košiuljom i "lijepim" hlačama, nikako traperice.
ja već znam kako je bilo prvi dan "prave" škole jer je curka bila gotova u pola 12! pregledavali su knjige, malo počeli s engleskim.
mene je fascinirala težina torbe sa 4 predmeta! mi imamo ultra laganu Herlitz torbu ali ja sam je odnjela do škole pa na drugi kat pa do kraja hodnika, puf pant osjetila sam je na ramenu!
to mi je valjda jedina mana ako nije u boravku
a jučer nije bilo šanse da obuče neku haljinu! od hodanja u haljini vile zvončice i sličnih po cijele dane pa čak i vani i u vrtić sad smo došli u totalnu suprotnost i prolaze samo cool stvari. meni je malo žao, valjda žalim za prošlim vremenima! šmrc
zato se mama skockala
gle, neki dečki se žale kad imaju hlače s gumbom, dakle... LOL
a torbe su preteške: knjige bez bilježnica teže 5 kg, pa se svrha ultralagane torbe od 1kg pomalo gubi. ionako je moramo mi tegliti.
super za izvještaj od drugog dana!
Moram primijetiti da moj prvoškolac vrlo spretno barata s tom torbetinom od cca 5 kg. Iako nije neka mrga, nije ni mršavac, a torba na njemu izgleda zaista ogromno. Ali nosio ju je sam, a naprtio na leđa prije nego je obuo cipele.
Što ti je planinarski staž s nošenjem ruksaka, makar i laganog![]()
Sad me baš zanimaju dojmovi od prvog pravog školskog dana; naime, on je jutros sav poletan otišao u školu uvjeren da će odmah početi učiti.
Jeeeeij baš smo happy. Napokon smo se dovezli do većeg grada i kupili u ShoeBeDou Twinkle Toes Skechersice kao što ih ima i mala Emme od JLo.
Baš smo si cool i fensi i preslatki.
apricot obrisala slike koje ne dopuštamo u postovima.
Posljednje uređivanje od apricot : 09.09.2011. at 08:24
Joj, da.. zaboravih.. to smo kupovali frendici za kćerkicu, a ne mom Leonu. haha
Princeza je oduševljena, nije htjela doma u 14h! Samo smo negdje zagubili matematiku udžbenik pa je panika, ne znam jel moguće da nismo skužili kad je došao paket :/
No krasno, moj se već prvi dan uspio zakačiti oko vjerskih pitanja.
I razočarano je izjavio da na matematici nisu riješili nijedan zadatak![]()
Ja sam danas došla "ranije" po Janka, u 15h. Pa mi je reko da kaj sam došla, nek idem doma...
Onda sam malo ostala gledati kaj se radi. Tad su već bili u boravku pa ništa posebno nisu ni radili a imam osjećaj da će im cijeli ovaj tjedan biti takav!
Nakon škole je bio kao da je popio kutiju red bulla!!![]()
ha, ha prije 7 spava
mi još čekamo početak...
pitam ga kako će mu b it u šk., šta on misli, kaže, ne znam, vidit ću, nisam nikad iša u školu... dite stvarno iskreno reklo...
makita, ma bit ce odusevljen vidjet ces.
moja nije pokazivala nikakav interes dok nije krenula, tek onda se rodila ljubav
do tada sam je molila da malo prolista knjige, uvijek bez uspjeha.
i mi smo riješili prvu zadaću! iz engleskog!
nevjerojatno je što Lara već zna imena cca pola djece u razredu! a do kakvih sitnih detalja nam je navečer prepričavala školski dan od 8 do 11:30! trajalo je barem pola sata. čini se da uživa, jedino je stalno u panici da će zakasniti u školu, čim se probudi viče "KOLIKO JE SATI ZAKASNIT ĆU!!!!!"![]()
I nama su prvi dani u školi prošli odlično, u razredu jih ima 11 - taman. Naši mogu ono što jim ne treba knjige i sl. ostavljati u školi, tako da jim je torba poprilično lagana, i to mi je super.
Jedino je mm komentirao - pa kakva je to škola samo od 8 do 11 svaki dan![]()
Nemam pojma dali one uopće nešto uče ovaj tjedan, ma, milsim da baš i ne....Sve nešto lagano.
Larai nema još zadaće. Zasad su nacrtali pčelicu i napisali riječ pčelica, ostalo su se igrali, bojali, pjevali.
Ima frendicu koja sjedi s njom, ali nema pojma kako se zove.Ali ima dugu plavu kosu, što je bitno......
Ja sam jedva djecu u vrtiću popamtila, i sad opet sve ponovo!
Jedva čeka 13:30 da ide, baš je vesela i jaaaako joj se sve sviđa. Dobila je i cool učiteljicu koju smo i priželjkivali.
Ma sve pet. Samo da se ja još naviknem..![]()
Kako mi sami sebe lijepo tješimo
Mora da nam se smiju ovi iz starijih razreda.
do kad vam klinci ostaju prvi tjedan u boravku?
do 4.
kod nas nema ranije opcije sakupljanja, sto mi je zao. ponekad bi mi pasalo do 3.
kao i u vrtiću. zaključili smo da nema potrebe dolaziti ranije (prvi tjedan mogu doma nakon ručka), neka se upozna s djecom.
Ja imam šestaša i prvaša, i nisam nešto jako "pametnija" zato jer sam po drugi put mama prvaša. Da je učiteljica ista, bila bih sasvim opuštena (znam da bi legla i mlađem), a kako nije, opet je tu malo bojazni, dosta uzbuđenja i iščekivanja. A njemu je, u svakom slučaju, prvi i jedini put. Nije to mala stvar.
i ja sam mama šestašice i prvašića, poptisujem Vertex, ništa nisam pametnija niti smirenija. Sestra nam je postavila visoke kriterije kad je krenula u prvi razred pa se sad ne možemo potpuno opustiti jer braco nije kao sisters u negim segmentima...ali djeca su različita pa tako gledamo i na ovu situaciju, al sve će sjesti na svoje i bit će OK.![]()
Prvi tjedan ostaje do 15.30, ubuduće će ostajati kasnije, do 16.30 (kao i u vrtiću). Ovaj tjedan ga skupljam ranije jer gotovo svi dolaze po djecu ranije, pa da imamo malo više vremena za probavljanje dojmova.
maxi dakle klinci su nam u istom razredu)
Borna je odusevljen ekipom sto je meni bilo najvaznije (najveca drama u mojoj glavi je oko toga sto su mu "njegovi" u drugom razredu). ostaje u boravku do 15.30 najmanje - da se napisu zadace, bez ikakve potrebe za privikavanjem.
a skola...jedini komentar je "ajme sto je dosadno sjediti tri sata". skolsko igraliste (prazna betonska povrsina) mu je najdrazi dio skole, logicno ne?
nadam se da ce ostati i dalje sretan sa svime sto se dogadja
htio bi ici sam u skolu, al nekak...jos mi je premali. meni je frka vise nego njemu iako nam je zgrada naslonjena na zgradu skole...nisam ziher kad cu ga pustiti samog, sve nesto odgadjam jos ovaj tjedan, mjesec, godinu... nekak sam se nadala da cu prvi razredi negdje blizu ulaza, da nema puno setanja kroz skolu, iako kuzim da je zbog mogucih odzujavanja stvarno najbolje da su zadnji razredi na drugom katu skole.
Čini se da se Andrej dosta dobro snašao u školi.
Nakon malog razočaranja prvog dana jer "nisu riješili nijedan zadatak", sad su ipak počeli i nekakvi konkretni zadaci, pa mu to paše, a vidim da se uhodao i u školski režim. I još mu je sve zanimljivo jer je novo (nova djeca, nov način komuniciranja).
I s vjeronaukom smo dobro prošli, četvero ih iz razreda ne ide, pa za to vrijeme idu u knjižnicu. Što je njemu super jer može čitati što ga je volja, a ne osjeća se izopćeno.
A meni je danas Janko rekao "Znaš mama, našao sam si curu! Zove se ... ima smeđu kosu i oči i rekao sam si da je ona moja" I stvarno ga nisam nikad takvoga vidjela, čovjek stvarno izgleda zaljubljen...
Moja je oduševljena školom i učiteljicom, no još uvijek jako ju srce vuće teti iz male škole!
pošto su škola i vrtić jedan pokraj drugog ,prvo joj je dok izađe iz škole da pogleda jel teta Ksenija negdi vani sa svojim kikačima, jučer ju je vidla i odmah odtrčala k njoj sa svojom simpatijom iz male škole!
zagrljaji i puse frcali su na sve strane, no i odmah su se požalili teti- njena simpatija, kako nije sretan jer moja E. nejde s njim u razred!![]()