ja sam ti rekla kaj je...
stres...iliti zivcanoca...strucno bi rekli anksioznost
tocn otako kako opisujes
ja sam ti rekla kaj je...
stres...iliti zivcanoca...strucno bi rekli anksioznost
tocn otako kako opisujes
Da, kao da ne mogu udahnuti dovoljno kisika jer su mi pluća stisnuta, bronhi začepljeni, ili kako se to već zove. Jako sam plitko disala i na kraju otišla na hitnu jer sam počela teško i govoriti, dali mi injekciju i za par sati se smirilo.
To je bio najgori put kad sam cijeli dan bila po vjetrovitom vremenu na Jarunu i nadisala se svega i svačega. Imala sam još puno blažih napada koji su se sami smirili.
Ali da, moja frendica je imala takve simptome kod "napadaja panike" zbog stresa, hiperventilacija i ostalo.
Tlak s tvojim tegobama vjerojatno nema nikakve veze. Ono što opisuješ najvjerojatnije je calcar calcanei, odnosno trn u peti. Pomaže fizikalna, a ono što također pomogne je u jednom periodu nositi obuću malo povišene pete. Problem postane vrlo izražen u periodu kad svi, za vrijeme ljeta, prijeđu u japanke. Ulošci su prihvatljiva metoda, ali posebni za trn u peti, dakle koristi se jedan jastučić koji se stavlja direktno pod bolno mjesto pete. Osim toga zna pomoći ultrazvuk, laser i vezivno-tkivna masaža.
Dakle možeš stati na nogu, postoji modrica koja je bila opsežna i uredno se povlači. Mogući je razvoj neke infekcije hematoma, ali to bi osjetila, bila bi povišena temperatura tog područja. Do sad ti je vjerojatno sve i prošlo. Eventualno si mogla mazati heparin gelom, ali efekt je skoro nikakav.
Imala sam kao i ti takvu modricu. Prošla je, trebalo je dugo.
hvala, stara
bila sam kod pulmologa, napravila tele rtg; sve u redu (osim što se stari doktor zagledao u me, pa me naručivao iz dana u dan "da još malo popričamo")
nemam pojma koja mi je sljedeća postaja iako je stanje puno, puno bolje
lahor, dobro nam došla na ovaj topic, nadam se da ćeš biti stalna i dežurna![]()
Hvala puno na odgovoru.
Modrica se sasvim povukla, nije bilo temperature.
Samo na tom mjestu postoji mala potkožna oteklina koja na dodir (pritisak, štipkanje) boli. Recimo veličine 2kn, malo nabubrelo.
Da li bih smjela na masažu (volim onu jaču tzv.anticelulitnu) - da li bi pomoglo ili odmoglo?
Nisam naravno otišla doktoru, nekako je sve drugo važnije, a dan prekratak.
Ma ne smeta me da tako i stane zauvijek, samo me brine da li to može nešto zakomplicirati ....
jel vas mogu banati?
sprdate se sa osobljem!
Da li je normalno da me i nakon 12 dana nakon sto me je ubola osa jos uvijek svrbi mjesto uboda, tj. unutarnja strana bedra? Vec me je nekoliko puta dosada ubola pcela ili osa, nepamtim sada koliko jer nikada to nije bilo nesto strasno, malo pece i prodje, ali ovaj put mi je bas nateklo i pocrvenilo, preko 10 cm okrugla oteklina, i bas da toliko dugo ne prolazi?? Mislim sada se to vec povuklo, ali je ostala mala krastica i svrbi. Je li moguce da mi se razvija alergija na ubode ose, nesto sam citala da je moguce tek nakon par uboda postati alergican.
Pozdrav...imam pitanje!
Dakle, susjeda mi je u 37. tjednu trudnoće, trudnoća je od početka rizična (jako rano se počela otvarati, ali je i stagniralo, tj. ostala je otvorena 1 prst od 22. tjedna trudnoće)...ginekolog joj je dao Normabele, pije ih 2-3 puta dnevno i pomognu joj da se smiri i da je ne boli kad je uhvate BH kontrakcije. Neki dan je bila kod zubara jer je bole cijela desna strana, raste joj umnjak i zubar joj dao antibiotike...e sad, jučer je uhvatili lažni trudovi, ona popije Normabel al se nije smirivalo...uspaničarila se da nije krenulo, ali razmaci u trudovima su bili preveliki i nakon sat-sat i pol je prestalo...uh...moje pitanje je dal je moguće da Normabel slabije djeluje (tj. da li mu duže treba da počne djelovati) uz korištenje antibiotika?
Hvala
Nisam nigdje napisala da sam doktorica, uopće se ne želim deklarirati što sam i gdje radim, moji savjeti ionako ne mogu puno vrijediti na forumu (da, ja jesam VSS biomedicinske struke), to je samo informacija. To su samo savjeti, a svatko ih je dužan provjeriti kod svog nadležnog liječnika. Nema medicine preko interneta i neozbiljno ju je prakticirati kao takvu.
Zašto bi se kod detoksikacije organizma povećala koncentracija toksina u majčinom mlijeku?
A mene zanima kako se provodi detoksikacija. Koji toksini i odakle odlaze. I kamo idu.
Na brzinu sam naguglala npr. na http://www.etericnaulja.net/aromater...organizma.html.
Nije mi jasno zašto bi se povećla koncentracija toksina u mlijeku (ili bilo gdje drugdje u tijelu), ako potičemo protok tvari (valjda) kroz jetru.Drenažnom terapijom jetre potičemo protok tvari te na taj način pomažemo njeno čišćenje i regeneraciju. Ovom metodom možemo djelovati na veliki broj bolesti i poremećaja.
a kako se to povećava protok kroz jetru ?
umirem od znatiželje
ne razumim
mladunče od medjeveda?
kaj, A78V, radler je preslab? (pp, si ti nova ovdje?)
nego, eno tamo anči odgovorila neka to ne radi dok doji da ne otruje dijete.
znači, ipak djeluje ta homeopatska detoksikacija
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 21:23
jes vidila koliko ti je dao godina?
Faćkati – šarmirati, privlačiti, lantati, bacati očade, nabacivati se
E, lahor, baš mi je drago što sam ovdje vidio tvoje postove.
Pitam se kako si uzimaš za pravo meni na temi koju je dedikul zatvorio savjetovati neka si otvorim forum pri komori - a sve zato što smatram da treba ukazivati na štetne prakse - a ti ovdje bez kompleksa upozoravaš ljude o postupcima koje su im doktori (po tvome) trebali provesti?
Kaj sad, da ja tebi savjetujem da si otvoriš forum na svojoj komori, pa da tamo ispravljaš liječničke "pogreške"?
:zovumezlopamtivi:![]()
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 21:43
medica - rakija od meda
"U usporedbi sa alkoholnim pićima djelovanje medice je začuđujuće čudesno. Medica daje bodrost, radost i smirenje, a poslije njene upotrebe nema glavobolje i slabosti. Čak naprotiv, medica ispijena sa mjerom daje snagu i zdravlje"
da budemo OT![]()
A80V, otkud ti opomena?
Bar si ti jedna fina drugarica, majka, kolegica, profesionalka, domoljupka, sestra u Kristu.....
Brrrrr.... dedi..... jel' to onaj iz mog potpisa?
Nego, kaj su petešići?
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 21:56
mladunčad od pijetla?
Na kojem se jeziku vi razgovarate? Faćkati, petešići...
Jedino medicu razumijem.
Al detoksikaciju ne razumijem.
Ima li tome znanstvene podloge, pitam vas troje s iskustvom (radnim).
sram te bilo da samo medicu razumiš.
nemam ja s tim iskustva. to je za (kak se kaže ženski pijetao?)
a odakle tebi opomeni? Nije valjda da si i ti žrtva današnjeg čipćenja od strane crvenih kmera?
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 22:16
Nisam. Ja jako volim vladajuće u Zagrebu. Strašno ih cijenim i to sam na jednom postu presrčano izrazila.
Dakle detoksikacija nula bodova?
To sam i mislila.
Edit: ne da samo medicu razumijem, nego bih s medicom možda i A89V i PP razumjela![]()
Posljednje uređivanje od Cubana : 09.09.2011. at 22:31
onda ćemo jednom organizirati povećanje protoka kroz jetru i detoksikaciju s medicom![]()
a čuj, kad bi ta "detoksikacija" stvarno djelovala, možda bi nešto od njih stvarno završilo u mlijeku. Topivi u mastima bi mogli samim time što su otpušeni iz masnog tkiva u cirkulaciju završiti u mlijeku, Netopivi bi se možda konjugirali na nešto, pa opet na taj način izlučili....
Ne znam točne mehanizme izlučivanja raznih kemijskih spojeva putem mliječnih žlijezdi. (može mi netko malo pomoći ovdje?)
Ali kad bi se znao način djelovanja detoksikacije, moglo bi se uz malo čitanja po knjigama odgovoriti hoće li toksini izlaziti bubregom ili stolicom ili ima šanse da se nađu i u mlijeku. Ali ako netko pije šečerne kuglice, nema načina djelovanja detoksikacije, pa ni izlučivanja otrova![]()
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 22:39