čini mi se za fizikalnu?
mrzim te![]()
Da li je normalno da me i nakon 12 dana nakon sto me je ubola osa jos uvijek svrbi mjesto uboda, tj. unutarnja strana bedra? Vec me je nekoliko puta dosada ubola pcela ili osa, nepamtim sada koliko jer nikada to nije bilo nesto strasno, malo pece i prodje, ali ovaj put mi je bas nateklo i pocrvenilo, preko 10 cm okrugla oteklina, i bas da toliko dugo ne prolazi?? Mislim sada se to vec povuklo, ali je ostala mala krastica i svrbi. Je li moguce da mi se razvija alergija na ubode ose, nesto sam citala da je moguce tek nakon par uboda postati alergican.
Nisam nigdje napisala da sam doktorica, uopće se ne želim deklarirati što sam i gdje radim, moji savjeti ionako ne mogu puno vrijediti na forumu (da, ja jesam VSS biomedicinske struke), to je samo informacija. To su samo savjeti, a svatko ih je dužan provjeriti kod svog nadležnog liječnika. Nema medicine preko interneta i neozbiljno ju je prakticirati kao takvu.
Zašto bi se kod detoksikacije organizma povećala koncentracija toksina u majčinom mlijeku?
a čuj, kad bi ta "detoksikacija" stvarno djelovala, možda bi nešto od njih stvarno završilo u mlijeku. Topivi u mastima bi mogli samim time što su otpušeni iz masnog tkiva u cirkulaciju završiti u mlijeku, Netopivi bi se možda konjugirali na nešto, pa opet na taj način izlučili....
Ne znam točne mehanizme izlučivanja raznih kemijskih spojeva putem mliječnih žlijezdi. (može mi netko malo pomoći ovdje?)
Ali kad bi se znao način djelovanja detoksikacije, moglo bi se uz malo čitanja po knjigama odgovoriti hoće li toksini izlaziti bubregom ili stolicom ili ima šanse da se nađu i u mlijeku. Ali ako netko pije šečerne kuglice, nema načina djelovanja detoksikacije, pa ni izlučivanja otrova![]()
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 22:39
Detoksikacija, koliko god bi to mnogi voljeli da je moguće, zaista kao medicinski dokaziva praksa ne postoji. Dakle, u očima znanosti - nemoguće je provesti detoksikaciju. Primjena tvari tipa koloidnog srebra, homeopatije, bilja...ne dovodi do detoksikacije, možda radi nešto drugo, ali ne i detox utemeljen na dokazima, bar za sada. Tako na to gleda službena medicinska znanost.
Posljednje uređivanje od lahor : 13.09.2011. at 02:06