Stranica 32 od 155 PrviPrvi ... 2230313233344282132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prag ovo je katastrofa znam da živimo u banana državi što se iz dana u dan potvrđuje na svim poljima

Mi smo imali slično iskustvo sa Petrovom, kada nam je doktor na hodniku kada je vidio nalaz MM odbrusio da nemamo šanse ikad bit roditelji To je bio prvi susret sa diagnozom, o tome nismo ništa znali pa si možete mislit koji nam je to šok bio.... Stvarno neki ljudi kao da nisu ljudi

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure evo čisto informativno, moja beta jučer pala na 50, pregled prošao ok, srećom ipak je biok. a ne vanmaternična čega sam se jako bojala.
    zaboravljam ovaj postupak i koncentriram se na smrzliće. Ovo će mi biti prvi fet pa ne znam ništa o tom postupku. Da li se ide u skladu s mojim prirodnim ciklusom, da li se onda punktira folikul iz tog prirodnog ciklulsa ili kako to ide?

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

venddy,draga žao mi je
    ako idete po smrzliće onda nemaš sada punkcije,samo ćeš imati pripremu sa estrofemom pretpostavljam kao i svi,a svakako će se gledati koji dan ciklusa

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Venddy žao mi je.......
    ...ja isto idem po smrzliće,već sam poslala mail dr.Lazarovskoj i odgovorila mi je da je samo neka priprema,nema stimulacije i nikakve veze sa ovi svim što smo prošle,te da joj se javim u 10-tom mj.radi dogovora i uputa pa u 11-tom na put...naravno ako sve bude ok...tj. ako dotad dobijem rješenje koje još nisam ni predala jer mi je koma sad opet ići u Zagrebtako da ni ti vjerojatno nećeš moći u 10-tom mj. kako si planirala jer ipak treba proći 2-3 ciklusa...

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja kad sam bila u FETu primila samo štopericu, prije toga sam bila na UZV i negdje oko štoperice počela s utrogestanima. Estrofem nisam trebala jer je endom. bio OK

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Samo da vas sve pozdravim(falit ce mi forum),sutra smo u nasem lijepom Pragu!Ciao!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sela sretnooo!

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sela, sretno!!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz cure!
    Đurđa i meni su novci kasnili 2 mjeseca makar sam sve uredno i krajem mjeseca predala te ocekivala polog u sljedecem mjesecu nakon 20.og.
    Tocnije zahtjev sam predala krajem 5,pocetak 6mj a novce dobila u kolovozu,hihi.Brzi su ,nema sta.
    Joj samo da mi netko sapne zasto lijecnici imaju averziju prema ispunjavanju formulara za slanje na ljecenje u inozemstvo?Imam svoju teoriju,ali
    mora biti jos nesto...jel im HZZO smanji budzet ili ih vise kontrolira ili...
    Koje to privatnik ima koristi od cure/para koji dođe 2-3 puta na konzultacije, dobije ispunjeni formular i ode u inozemstvo = gotovo financijski nikakve!
    A za Cito sam ja i ranije pisala, odnosno za Poljaka da je money driven, no dobila sam do cura iz Splita po nosu za tu izjavu... no further comment PRag nego zbljuv za Poljaka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i da Sela, srezana su sredstva za IVF/ICSI............. stimulirani, po zakonu stimulirani ICSI je prije bio 16.000 HRK sad je 11000 HRK, morala bih točno pogledati, a sad koliko HZZO na kraju plaća postupak u CZ? Da li po važećem cijeniku pojedine bolnice u Pragu ili samo maksimum predviđen po HZZO-u, to je isto zanimljivo pitanje...............

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sela sreeeeetnoooo!!!!!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sela sretno

Venddy evo ja imam friška iskustva sa FET-om. U Pragu je protokol (bez obzira na prirodnu debljinu endometrija) da od 1 DC krećeš sa 6 mg Estrofema. 12 DC je UZV kontrola na kojoj ti izmjere debljinu endića i pema tome u Pragu određuju datum transfera. Uglavnom to bude 16 ili 17 DC. 2 dana prije transfera još krećeš i sa Utrogestanom. Tvoj posao u Pragu je samo transfer i ležanje poslije njega nekih sat vremena. Nama punkcije, injekcija i ostalog.

Nora avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sela držim fige!
    Čekalice, takođe...

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sela,sretno!!!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj đurđa76 prvotno napisa Vidi poruku
    Sela sreeeeetnoooo!!!!!

i rodno iliti bericetno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Drage CZ cure,

molim vas da se javite na PP ukoliko biste spremne bile ukratko svoju priču anonimno podijeliti s novinarkom Slobodne Dalmacije, dosta je hitno, danas. Imamo već jednu priču cure koja ide u postupak s doniranom jajnom stanicom, ako može javite se, svakako bi bilo dobro imati još jednu priču s doniranom spermom a može i s doniranim jajnim stanicama.

HVALA!!!
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 11.09.2011. at 13:40

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Drage CZ cure,

molim vas da se javite na PP ukoliko biste spremne bile ukratko svoju priču anonimno podijeliti s novinarkom Slobodne Dalmacije, dosta je hitno, danas. Imamo već jednu priču cure koja ide u postupak s doniranom jajnom stanicom, ako može javite se, svakako bi bilo dobro imati još jednu priču s doniranom spermom a može i s doniranim jajnim stanicama.

HVALA!!!
    Ajmo cure stvarno nije tesko, pol sata sam razgovarala s novinarkom i to je to.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo ako treba ja mogu,ali smo mi bili isto u postupku donacije jajne stanice

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

pozdrav svima nova sam na forumu,ali vas pratim ponekad jer se i mi spremamo za prag.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sela neka ovaj put u Prag donese jednu prekrasnu, ili možda i dvije, srećice tebi tm

kia da li to znači da zbog te pripreme ne dolazi ni do ovulacije? Nema ovulacije pa nema punkcije? Sorry ako sam dosadna ovo mi je prvi fet, imam iskustva samo sa zaleđenim js ne i sa embrijićima
    Posljednje uređivanje od venddy : 11.09.2011. at 18:28

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Normalno dolazi i do ovulacije, ali FET znači frozen embrio transfer tj. oni tvoje ranije smrznute embrije ("višak" iz predhodnog postupka) odmrzavaju i vraćaju u endometrij. Dakle nema punkcije, jajnih stanica, spermija i oplodnje (to je sve već obavljeno u nekom od predhodnih postupaka) nego samo poslije ovulacije u spreman enndometrij polažu odmrznute embrije. Ovdje je samo bitno da oni prežive odmrzavanje i da nakon toga budu što manje oštećeni

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aha, sad kužim, znam da se vraćaju moji embrijić od prije, samo nisam imala pojma kako se tretira ovulacija u tom ciklusu, da li se pusti da se ona normalno dogodi i prođe, a onda se vraćaju zamrznuti embriji, ili se taj folikul punktira da "ne smeta". tnx

Da li je prerano ići na fet odmah slijedeći mjesec nakon ove biokemijske ili ipak treba pričekati duže? Ako tko zna...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kadauna, javi nam kad da čitamo Slobodnu!
    venddy, draga, postavi sva ta pitanja Mirni u mailu, kod nas se i u sek. IVF-u punktira prirodni folikul pa uvode u statistiku da je trudnoća iz odmrznute jajne stanice, iako ne znaju od koje je. Mislim da je kod njih FET (tj. KET) samo to, a s estrofemom ni ne dođe do razvoja folikula. Mislim da će ti preporučiti bar 2 ciklusa pauze, al bolje da ti to oni sve kažu.
    medeni, ja i dalje mislim da ćemo se veseliti za koji dan, držim fige za to!
    prag, nadam se da si primitivcu nešto odbrusila!
    Posljednje uređivanje od mare41 : 11.09.2011. at 19:16

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sela da ti bude sretnoooo!
    Hopee,Anđeo sa neba-----čestitam kako je to predivno!
    Đurđa pozdrav ti,mogu mislit kako uživaš u trudnoći.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, nadam se da ćete probati burčak

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja beta pada
    Danas je 20dnt iznosi 682, a prije 4 dana je bila 986,2.
    Zvala sam Prag i reklo su da nastavim s terapijom...
    Smijem li se barem nadati ičemu?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anđeo, ne znam kako se bete ponašaju kad se prime 2 embrija, i 1 ode, a drugi ostane? Možda će neko znati na nekoj drugoj temi? Čekamo s tobom betu za 2 dana i nadamo se najboljem, veliki zagrljaj šaljem.

Nora avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Andjeo, koliko su ti embriona vratili?
    Što kaže Mare, možda je neki embrion odustao pa je zato tako. Kao da sam negde čitala o takvom slučaju, tj. beti...
    Šaljem ti puno pozitivne energije!!!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Anđeo,isčekujemo s tobom iduću betu,vjerujem da će biti u redu,mora biti!!!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

može se dogodit da je jedan otpao (vanishing twin) a da je drugi još tu, u tom slučaju beta bi pala ali i ponovno počela rast. Navijam da je baš to slučaj kod tebe Anđeo i da za dva dana beta ponovno naraste

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

joj, ne zelim nositi lose vijesti, ali bojim se da beta nikako ne bi smjela padati... kad jedan ili vise embrija odustaje, moze se desiti da se pravilno ne dupla, ali nikako ne bi trebala padati... jako mi je zao

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav " Čehinje"
    Jel mi može netko pomoć. Naime želja nam je narucit se na konzultacije al sam se malo pogubila. Našla sam dva maila jedan od dr. Mardesica i jedan od njegove sestre danice, neznam na koji da se obratim?? I ako netko zna koliko dugo se čeka na konzultacije? I jel se radi gonekoloski pregled na konzultacijama, pitam zbog vještice?
    Hvala

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Concepcion prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav " Čehinje"
    Jel mi može netko pomoć. Naime želja nam je narucit se na konzultacije al sam se malo pogubila. Našla sam dva maila jedan od dr. Mardesica i jedan od njegove sestre danice, neznam na koji da se obratim?? I ako netko zna koliko dugo se čeka na konzultacije? I jel se radi gonekoloski pregled na konzultacijama, pitam zbog vještice?
    Hvala
    danicin je vignjevic@pronatal.cz a dr je sanatorium@pronatal.cz. ja nisam nikad čekala duže od 24h na odgovor niti od dr koji je dosta zauzet ali odgovara na mail-ove uredno. iako su se neki na forumu žalili da dugo čekaju odgovor od Danice. tako ako ti ona ne odgovori odmah obrati se dr.
    na konzultacije sam čekala 2 mj. radio mi je ginekološki tada.
    da ti napomenem odmah da se u Pronatala na postupke čeka duže već u PFC pa ako ti je bitno da što prije dođeš na red možeš se i njima obratiti.

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala prag puno. Al nekuzin sta je PFC tj ovi zadnji pasus tvog posta??

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to je klinika koja isto radi kao i Pronatal,otvorila ju je dr.Lazarovska koja je inače prije bila u Pronatalu(sa njom je otišao i embriolog dr.Hlinka)
    ima nas dosta ,možda čak i više koji smo se na kraju odlučili za Pfc upravo zbog čekanja a i zbog financijske konstrukcije jer su u Pfc-u cijene nešto niže nego u Pronatalu

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

conception,
    mislila sam da si pratila forum pa da znaš, sorry, PFC je kratica druge klinike - prague fertility centre http://www.pragueivf.com/sr/uvod/.
    Dr Lazarovska koja vodi PFC je prešla iz Pronatala i otvorila svoj centar. kako su relativno novi u njih je manja gužva pa se dosta cura odlučilo za njih i dosta ih hvale. u biti većina cura s foruma je išla u PFC pa ti mogu reći više detalja.
    ja sam bila u pronatala i iako sam duže čekala nije mi žao jer sam imala lijepo iskustvo, dr Mardešić je jako ljubazan i profesionalan. evo uspijelo nam je iz prve što i tebi želim.

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj đurđa76 prvotno napisa Vidi poruku
    to je klinika koja isto radi kao i Pronatal,otvorila ju je dr.Lazarovska koja je inače prije bila u Pronatalu(sa njom je otišao i embriolog dr.Hlinka)
    ima nas dosta ,možda čak i više koji smo se na kraju odlučili za Pfc upravo zbog čekanja a i zbog financijske konstrukcije jer su u Pfc-u cijene nešto niže nego u Pronatalu
    O hvala Đurđa puno. Ja zivila u uvjerenju da ima samo jedna. A kakva je situacija s jezicnom barijerom kod njih. Koliko sam pohvatala s danicom i mardesicem nema tih problema?!
    Hvala

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure pitala bih vas savjet za jednu poznanicu. ona je već bila 2x inseminaciju i 2x IVF. problem je u morfologiji suprugova sjemena. ima li ona mogućnost preko HZZO dobiti odobrenje za liječenje u ino s obzirom da se to može raditi u nas?
    znam da odobravaju sigurno donaciju jer ne možemo u nas to riješiti ali kako dosta vas ide na inseminacije/ivf zbog problema s sjemenom idete li vi o svome trošku?

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    conception,
    mislila sam da si pratila forum pa da znaš, sorry, PFC je kratica druge klinike - prague fertility centre http://www.pragueivf.com/sr/uvod/.
    Dr Lazarovska koja vodi PFC je prešla iz Pronatala i otvorila svoj centar. kako su relativno novi u njih je manja gužva pa se dosta cura odlučilo za njih i dosta ih hvale. u biti većina cura s foruma je išla u PFC pa ti mogu reći više detalja.
    ja sam bila u pronatala i iako sam duže čekala nije mi žao jer sam imala lijepo iskustvo, dr Mardešić je jako ljubazan i profesionalan. evo uspijelo nam je iz prve što i tebi želim.
    Oprosti prag, pratila sam koliko sam mogla ali uopće nisam povezala da su to dvije različite klinike valjda jer su isti doktori... Nebitno sad, hvala ti još jednom .
    I čestitke na bebici, toplo se nadam da cemo i mi bit te sreće.
    Hvala još jednom

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Još jedno pitanje cure. Gdje vi spavate gore?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U hotelu draga, na vlastiti trošak.

Concepcion avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    U hotelu draga, na vlastiti trošak.
    Hvala draga, jako vrijedna informacija. Jeli znas neke konkretne informacije ili je ovo sve??
    Btw sviđa mi se nick

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

poslala sam ti pp.a booking.com ti je jedna od stranica za pronaci hotel

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anđeo držim fige za betu i nadam se da će sve ipak biti dobro .

Cure dali vi uzimate Estrofem i Utrogestan u nekim pravilnim vremenskim razmacima Sad čitam na "nakon transfera" spominju da se Utrići stavljaju svakih 8 sati. Meni na to nikad niko nije skrenuo pažnju u sva 3 postupka u koliko smo bili. Ja i Estrofem uzimam kao i Utrogestan ujutro oko 9:00 pa oko 15:00 i navečer Estrofem oko 21, a Utriće stavljam kad idem u krevet znaći oko 22:30. Sad sam u totalnoj komi, koliko je to loše??? Ponavljam, nemogu vjerovati da ako je to toliko bitno da mi to od svih silnih doktora nikad nije rekao, pa zar se uvijek moram liječit sama ili na net-u.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kia nije kraj svijeta ako nije bas 8 sati, ali bi trebalo biti tako nekako. probaj se organizirati s utricima prije spavanja, odmah nakon sto ustanes i jos jednom tijekom dana.Ja sam estrofem uzimala 2 ujutro i jednu naveecer, doduse za sada nisam uspjela, ali mislim da to nema veze. Samo se nemoj nervirati nego sad probaj uvesti neki red.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cocepcion dobrodošla...bilo bi zgodno da pročitaš ovu temu cijelu jer ima pregršt korisnih informacija...
    mislim da čim se naiđe na neki ok smještaj da smo stavljali link ili preporuku, isto tako i kad je nešto loše...
    u Češkoj ima 30ak MPO klinika (većina Prag ali i Brno je jak centar) samo što ove dvije (Pronatal dr. Mardešića i PFC dr. Lazarovske) vode ljudi sa područja bivše države pa nema jezične barijere za većinu...a i uspješnost im je odlična pa se sa ovog foruma većinom odlučujemo za te dvije...
    u ostalim klinikama je moguća komunikacija na engleskom, često i na njemačkom...
    inače ovdje razmjenjujemo potporu i iskustva sa svih razina od postupaka do preporuka restorana i jeftinog parkinga itd...
    šta te zanima samo pitaj
    inače Karla je još u bolnici, danas je završila sa terapijom antibiotika i super se oporavila ali je dr jutros načula nekakav šumić na srčeku pa ju je poslala na još i taj pregled kod kardiologa koji će biti sutra pa se nadam da cure idu sutra doma...
    btw mi smo sretni ko 2 praseta dok ju gledamo i zasada ju samo mamika mazi a ja sam iza stakla...
    ~~~~~~~~~svima

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Milivoji čestitke na maloj Karli i sve najbolje. Ajd jos malo pa nece biti preko stakla...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Cure dali vi uzimate Estrofem i Utrogestan u nekim pravilnim vremenskim razmacima Sad čitam na "nakon transfera" spominju da se Utrići stavljaju svakih 8 sati. Meni na to nikad niko nije skrenuo pažnju u sva 3 postupka u koliko smo bili. Ja i Estrofem uzimam kao i Utrogestan ujutro oko 9:00 pa oko 15:00 i navečer Estrofem oko 21, a Utriće stavljam kad idem u krevet znaći oko 22:30. Sad sam u totalnoj komi, koliko je to loše??? Ponavljam, nemogu vjerovati da ako je to toliko bitno da mi to od svih silnih doktora nikad nije rekao, pa zar se uvijek moram liječit sama ili na net-u.
    kia, ovako kako si napisala-ja sam shvatila da utriće stavljaš 3x2, i to je ok, i razmaci ne moraju biti skroz pravilni, kako su ti već cure napisale....tako ih uzimaš?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Za sve nove cure ili dečke- one koji su nam se pridružili pisanjem ili one koji nas samo čitaju u potrazi za korisnim inofrmacijama:
    Na 1. stranici ove teme (bez obzira bila stara ili tek otvorena) uvijek se nalaze sve potrebne informacije o klinikama u pragu, kao i jedan post s uputama za ispunjavanje obrasca za plaćanje liječenja u inozemstvu.
    Lijepo molim da se prvo pročita prva stranica (samo prvih nekoliko postova).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 13.09.2011. at 10:34

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    cure pitala bih vas savjet za jednu poznanicu. ona je već bila 2x inseminaciju i 2x IVF. problem je u morfologiji suprugova sjemena. ima li ona mogućnost preko HZZO dobiti odobrenje za liječenje u ino s obzirom da se to može raditi u nas?
    znam da odobravaju sigurno donaciju jer ne možemo u nas to riješiti ali kako dosta vas ide na inseminacije/ivf zbog problema s sjemenom idete li vi o svome trošku?
    draga Prag, ne znam je li ti itko odgovorio na ovu temu, ali ja mislim da HZZO odobrava plaćanje troškova odnosno refundiranje istih za postupke u inozemstvu isključivo ako se radi o postupku koji je kod nas kao zakonom omogućen no ne nudi se u praksi = donacija sjemena (bila inseminacija ili ICSI) ili donacija jajnih stanica.

Mislim da "obični" ICSI u inozemstvu HZZO ne pokriva jer se isti kod nas nudi. Loša morfologija ne bi trebala biti neka prepreka za uspješan ICSI u HRvatskoj, ne znam koliko loša morfologija!? Upravo naši ICSI metodom i odabiru najbolje i pravilne spermije za oplodnju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •