32tt to je skoro cila trudnoća,meni je već dopizd..., a vadila sam progesteron 21dc 7 puta do sada i svaki put je bio veći od 90, a gornja granica je 50 i nešto, to je dosta povišeno,nekako se mislim da meni on ne treba,dal da spominjem Š. da mi je uvik bio toliko visok,jer on nikada nije ni vidio te nalaze...
klara..pa daj pitaj doktora i pokaži mu nalaze..sad i mene zanima..meni se isto to čini previše nekako...pa inačežuto tijelo proizvodi progesteron do cca 8tt u prirodnom slučaju..a onda poslije to radi posteljica....pa zašto onda to uzimati čak do 32tt???....ovo do 16tt mi je nekak racionalnije iako mi se i to čini više mjera opreza...ne znam..kaj netko ima lošeg iskustva sa prestajanjem?jel netko prokrvario nakon toga?oprostite ako je već odgovoreno na ova pitanja
Zato što postoje studije koje dokazuju da produženo uzimanje progesterona umanjuje opasnost od prijevremenog poroda. Neki doktori podržavaju tu studiju, neki ne... pa sad..
Posljednje uređivanje od Mojca : 28.09.2011. at 21:11
A koliko ja krvarim jos cu ga morati nastaviti piti i nakon poroda ufffffffffffff...ma ne mogu vise to gutati...ma i do kada se moram kljukati sa estrofemom?
Dr. mi je rekao do 12-og tjedna!!!! pretvoriti cu se u tabletu
isprike PFC-u, znači nije ni tamo svima jednaka terapija..dakle sve je to individualno kako kome.
meni je moj gin pojasnio kao što i mirna 26 kaže da posteljica počinje proizvoditi progesteron i da nema potrebe uzimati niti 12 tjedana. međutim poslije kako sam imala krvarenja 2x moj gin je rekao do 13 tt 3x2 a od 13 do 16 tt 3x1 vaginalno.
lasta....hahaa...ma ne znam...ti kad pišeš..bilo kaj kad pišeš...ja krepanem od smijeha...bože kaj mi radiš ludo moja..
pa kaj krvariš?e hebemu miša...jel strašno?
ma uzimat cu ja utriće do kraja trudnoće ak treba....ne želim ništa prijevremeno..uh
koliko je meni moj gin objasnio posteljica proizvodi progesteron i nema ga potrebe uzimati nakon što se posteljica formira međutim možda zbog predostrožnosti, krvarenja isl oni produže..ono što je sigurno sigurno..
Ma pocela sam krvariti 7-mi dan nakon vadenja bete i krvarim i sada.Malo jace malo slabije zavisi koliko se krecem taj dan. Koliko cu krvariti i do kada nemam pojma,ali to sam tako prihvatila i ne opterecujem se vise jako sa time. Ma biti ce sve dobro,prosao je jos jedan dan ostalo ih je jos dosta-dan po dan-uzivamo.
andream ,dr. isto kaze daje najbolje izdrzati do 38 nedjelje ,ali i ja imam povisen tlak ,pa pijem lijekove ,posteljica zasrijela ,ali eto opet nekako guram. u petak idem na redovnu mjesecnu kontrolu ,pa cu vidjeti sta ce mi reci...
a sto kazes sad pred kraj je bas postalo napeto ,pogotovo kad spavam ni sama ne znam kako se namjestiti ,ustajanje na wc ,muz kaze da stalno hrcem sto nikad nisam ,a valjda sto najvise spavam na ledima ,jel mi tako najbolje odgovara ... u svakom slucaju bas mi je postalo tesko
A zašto ne miruješ doma,jel tebi prođe 3 dana zaredom da ne izlaziš iz kuće? Borba protiv hematoma je samo ležanje i ležanje. Ja izađem kad moram vadit krv ili nešto,i svako par dana ali doslovno odemo autom skoro do kafića. Rekla mi socij. gin kad sam išla po uputnice da niti šetnjice neradim do 12tjedna,dok opasnost ne prođe.
Klara uglavnom sam doma.Kod mene nema hematoma i nema naznaka gdje se krvari(nekako mi je doktorica rekla kako se to strucno kaze).Trudnoca je uredna i to je to. Zivim na 5-om katu bez lifta. Moram izaci jer trebam vaditi krv i to 3 puta. Dole gore i to je to. Dovoljno. Krvrim svaki dan(pa cak i kada imam malo tvrđu stolicu pa se moram malo napnuti-potok). Stalno sam doma jer od svega ubija me 5-ti kat. Po stepenicama kao nonica polako kat po kat,niti ne nosim nista. Tako je i tako idemo dan za danom. Sada sam 3 dana malo na selu tako da se tamo odmaram,nemam stepenica,šetam se i uzivam. Ma proci ce i to. Ako se budem previse time opterecivala poluditi cu.
cure, je li tko od vas imao problema s zubnim mesom tj upalom zubnog mesa? mene zadnja 2-3 dana jako bole zube kao da će mi ispasti, meso mi je natečeno, crveno. čitala sam da je to normalno u trudnoći. nisam išla u zubara već sam samo kupila c vitamina ( bio c od dietpharma ) i stavljam kriške limuna na zube ( jer mi je tako rekao zubar kad sam imala upalu davno prije trudnoće da c vit pomaže ) i mućkam s čajem od kadulje.
Drage moje vratila se s kontrole i opet je sve OK, jedan je dečko na zadak i on ima 700 grama, drugi dečko na glavu i on ima 800 grama. Zavtorena sam, nalaz urinokulture sterilan, nalaz krvi super. Trebam i dalje paziti na prehranu i to je sve. Sretna sam i zadovoljna kako mišići napreduju![]()
seka35 hrabro sada, još malo i finiš ovog slatkog iščekivanja!
prag..pa i meni su zubi nekako osjetljiviji i desni krvare više...do sada nisu...a tak je rano...slažem se za kadulju ....a možda da ispireš i sa vodicom na usta...ako te iritira onda nemoj.
šumsko..joj kako lijepa vijest....ma predivno...![]()
Za probleme sa zubnim mesom-koristite meku zubnu cetkicu,i cetkajte i zubno meso,naravno lagano.Moze se ispirati sa cajem od zalfije on je uvijek dobar,ali ja preporucujem svojim pacijentima Parodontax zubnu pastu jer je ona bas protiv krvarenja desni-slanog je okusa pa je malo cudna ali je najbolja.Preporucuje se i svakodnevno ciscenje prostora izmedju zubi i desni sa onim malim uskim cetkicama(vjerovatno ih ima kupiti u DM),ne uplasiti se kad pocne krvariti,nakon par dana ce se postepeno smanjivati,samo dalje nastaviti sa najmanje 2X dnevno.Krvarenje desni je poslijedica hormonalne promjene u trudnoci,na koje se individualno reaguje.
vidiš,meni parodontax niš ne djeluje...samo imam najmekšu četkicu i super mi je...ispirem sa onom najjačom vodicom za usta navečer...listerine...
da da..hormoni čuda rade....meni je stomić rekao da implantat zuba nikako ne radi u trudnoći jer je meso naotečeno i jače krvari..
ja sam i prije trudnoće imala problema s krvarenjem zubnog mesa. Sada (začudo) čini mi se da se stanje popravilo (?!). Inače, uvijek koristim Paradontax zubnu pastu i super je! Treba biti uporan, da se vidi efekt, ali sigurno pomaže. Isto tako, ispiranje usta čajem od kadulje je super. Što se tiče četkica za zube, ja preporučam one za masažu zubnog mesa - ja koristim medium a ne soft sa onim gumiranim nastavkom od Johnson&Jonhnson (ima u DM za kupiti za oko 30-ak kn).
ok hvala na savjetima. Parodontax zubnu pastu koristim odavno jer sam imala problema s zubima i prije trudnoće. samo me nikad nije ovako jako boljelo i krvarilo kao sad. nisam mogla spavati zadnje 2 noći od boli. da, ti hormoni čuda čine..morati ću kupiti novu četkicu mekaniju ( koje sve preporučate osim Johnson-ove ).
Listerine isto imam doma ali nisam bila sigurna smijem li ga koristiti u trudnoći..
u apoteci su mi preporučili http://www.gengigel.eu/hr/proizvodi-...l/gengigel-gel imate li iskustva s njim, je li tko koristio?
pa čuj..taj jaki listerine ja promučkam..manje od propisanih 30sec jer nemrem izdržati onda nakon toga isperem nekoliko puta doooooobro sa običnom vodom iz slavine...da mi ne bi kaj u želudac otišlo dok gutam...pa mislim da tako ne bi trebalo biti problema..
Gengigel koristi moj tata, od kog sam i ja nasljedila probleme sa zubnim mesom. Mama se zaklinje da je supeeer i da pomaže. Samo, ja ne znam dal se smije u trudnoći uzimati, pa ti nisam ni pisala. Ako kažu ljekarni da može... valjda one znaju. Moj problem očito nije tako jak kao tvoj, pa ga uspjevam držati pod kontrolom paradontaxom i masažnom četkicom, za gengigelom nisam posezala. Moram priznati da mene (fala Bogu) nikad nije tako boljelo da ne mogu spavati (?!).
U svakom slučaju - drž se!
lasta imaš pravo,stalno u kući je za poludit,ja sam na 3 katu bez lifta i baš stepenice neke velike,nekada ih jedva izguram, a šta ćemo,izdržat ćemo
kadulja je opasna u trudnoći! Meni je super pasta sensodine i eksta mekana četkica za zube,i tako mi ne krvare desni, to je dobitna kombinacija za moje desni.
evo čitam na web stranici od gengigela da je potpuno prirodna stvar. ali eto mislila sam prvo probati s c vitaminom, limunom, kaduljom. ali ako ne prođe morati ću uzeti g.
patuljchice koju masažnu četkicu ti koristiš?
klara znam za kadulju, ne smije se piti jer može doći do kontrakcija maternice. navodno su tako u davna doba se izazivali pobačaji.
samo ja je ne pijem već samo promućkampa valjda ne može se toliko apsorbirati u tijelo preko usta..
prag ja sam koristila kapi za desni ove:
http://www.jgl.hr/proizvodi/bezrecep...a-desni-30-ml/
Staviš na prst i protrljaš desni. Izvrsno je. Ali, ipak pitaj da li ti smiješ te trave ( petoprst, mira i paprena metvica), jer iako su u malim količinama, ne znam da li svaka trudnica smije.)
cure, samo da vas u letu sve pozdravim i zahvalim na čestitkama!!!!!!!!!!
imam pune ruke posla s malim zamotuljkom, čini mi se da sam stalno s cicama u zrakua u pauzama se previjamo i brišemo guzu!
spavam cca 4-5h po noći i to ne u komadu, koji sat nadoknadim po danu i to vam je to! ali jedan osmjeh mog Miška i sve se zaboravi, ništa nije teško...
čak i porod lagano blijedi.......
vojvođanka, tako te je lijepo citati! jedva cekam da i ja bacim pogled na moje male anđele, aaaaaa!
sumskica, cestitam na super pregledu, samo neka rastu, misevi mali! neka tako bude i dalje!
Vojvođanka, samo nek su cice u akciji!![]()
Ljubac malom mišku!![]()
potpisujem!
curke..nisam našla nigdje na rodi dali smijem farbati kosu prva tri mjeseca?nedgje sam čitala da su cure farbale,ali većina je izbjegavala ili barem radila pramenove jer ne dopire do tjemena...ja se bojim i nekak ne bih riskirala...ima li tko kakva saznanja i informacije?bila bih vam zahvalna..znam da je mojoj sestrični ginekologica u njemačkoj rekla kako farbanje nije dozvoljeno...e sad
našla našla......pa mišljena su podijeljena...zato ću raditi pramenove...a šta ćeš..pih
Evo i nas sa UZ.Sve je ok,duzina do zatka 13cm,skace tamo-ovamo,jos ima prostorai saznali smo o kome je rijec-bit cu mama jednom djecaku
![]()
waaaaaaaaaaaaa....prekrasno alma..tako mi je drago...čeestitam ti od srca tebi i tm![]()
Hvala,ja nisam nesto izndenadjena,ali je MM sturen totalnoSutra moram vaditi krv i urin,ono standardno,ali ce mi raditi i pretragu na spinu bifidu.Nesto se ne sjecam da je to iko spominjao ovdje na forumu da je radio ili mi je promaklo
Sutra idem navece kod kucnog dr. da vadim krv pa cu ga pitati jel to mozda ovdje standardna pretraga.
to se možda radi ženama iznad 35 znaš......
kaj mužić nije htio dečkića??pa po če si slutila da je dečkić?dobiješ neko šesto čulo?hehe...ja mislim da je curica..znam da je rano za to..ali imam neki filing
Jos dok sam lezala na stolu nakon ET imala sam neki osjecaj da je musko(inace nisam bas ''intuitivni'' tip).Koliko znam amniocenteza se radi kod zena preko 35,nisam znala za spinuJeli neko radio to vec od cura na forumu?
Vojvođanka, pusa malenom Mišku!
Alma, bravo za dečka! U zadnje vrijeme su se curke zaredale.
Alma, bravo za maleckog!!!
Spina bifida je otvorena neuralna cijev-tj. rascjep kralješnice koja tako nezatvorena čini da je dio središnjeg živčanog sustava-leđna moždina otvorena i nezaštićena. Ultrazvuk vioke rezolucije može otkriti spinu bifidu, ali i biokemijskim pretragama-mjerenjem alfa-feto proteina (protein koji se mjeri u double testu, ali može i kao samostalna pretraga, izvan dvostrukog testa). Uglavnom, uzimanje folne kiseline u ranoj trudnoći smanjuje vjerojatnost pojave spine bifide i drugih neuroloških oštećenja.
hehe..inesz mi je legenda..ma almu brine zašto su joj preporučili to...pretpostavljam da alma vec zna kaj je spina bifida...smiješna si mi....
našla sam u vezi toga...da..kao ženama iznad 35 najverojatnije umjesto amniocenteze prvo rade neinvazivne postupke a to je vađenje alfa fetoproteina iz krvi(njea proizvosi fetus) i na temelju toga vide dal postoji rizik za bilo šta..ako postoji onda se potvrđuje amniocentezom..
Uh znam sta je Spina imala sam na zalost priliku da par tih slucajeva i vidim uzivoJa sam dr. pitala kad sam bila 14tt trebam li na amniocentezu jer imam 35 god i on je rekao da prvo vadim krv za kombinirani(Uz je bio ok,NN 1,1mm,nosna kost prisutna i sve ostalo sto treba),nalaz kombiniranog bio Ok,nema indikacija za amniocenezu i ja se smirila,kad danas mi rece za ovaj drugi test.E sad zaokruzio je na svojoj standardnoj uputnici da uradim taj alfa-feto protein,Toxoplazmozu IgG,Toxoplazmozu IgM(to je u dijelu za prenatalno ispitivanje izmedju 15 i 18 tt).Prosli put mi je radjena kontrola slobodnog beta hormona i PAPP-A-to je bilo ono vezano za Down.Uh jedva cekam sutra da pitam kucnog dr. jel to kod njih standard.
Vojođanka
Sumskice super za dečkiće koji lijepo napreduju.
Alma uživaj u radosnoj vijesti i probaj se što više opustiti i ne misliti na te pretrage, to su obično rutinske pretrage čiji će rezutati sigurno ispasti zadovoljavajući
Prag ja cijelu trudnoću muku mučim s zubnim mesom. Krvari prilikom svakog pranja, ponekad dok jedem nešto tvrđe (recimo jabuku), a ponekad i samo od sebe. Meni se čini da neke velike pomoći i nema, barem u mom slučaju. Koristim mekanu četkicu, Paradontax sam koristila mjesecima i na kraju odustala od njega jer nikakve rezultate nije davao, a meni ima tako fuj fuj okus da jednostavno više nisam mogla s njim prati zube i naravno tu je i Listerin koji mi je zakon! Eto i ništa mi nije pomoglo, zubno meso mi je u tako očajnom stanju da mi se čini da se počelo i povlačit malo i sada imam i rupu između jedinica.
Moj pregled je prošao ok, rađen je samo ginekološki pregled i ctg tako da nisam vidjela svoju buhtlicu i ne znam koliko je velika.. Koliko sam shvatila nisam još otvorena samo je cerviks smekšan. U nalazu mi piše ovako: "R dio održan sakroponiran, smekšan. Gl." ... pa ako netko zna što točno znači, nek piše. Kontrola za tjedan dana.
alma...sad cu ja tebi morat rec...daaaaaj ženo stani i nemoj se živcirati..pa bolje da radis nego ne..po mom...zar je bitno dal je standard?ko ga šljivi..obavit ces to i gotovo..pusa za sreću
curke..daaaajte recite koja od vas ima noćne orgazme na koje nemre utjecat..ja ih imam kad sanjam neke perverzije..i onda me probudi lagano grčenje maternice..malo boli ali prođe...jedno 3 minute.....strah me da ne odbacim bebača..je li to imala koja od vas i da je ostalo sve u redupliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz help...to me baš počelo brinut....bemu miša.
![]()
Evo dobra vijest i za nas,
Nasa bebica se odlucila sinoc javiti po prvi put! Prekrasan osjecaj!!! Nevjerojatno je da je to odlucila napraviti nakon mog milovanja i tepanja da nam se javi!!!
Nakon toga trudnica je otisla do kuhinje i beba se javila.Beba je prava gurmanica na tatu nije ni cudo![]()
Mirna 26, ka imam problema sa noćnim orgazmima i grčenjem i to sat i dva i to baš jako i bila sam na pregledu poslje toga i sve je u redu.