-
Bio jest problem u softwareu, ali je to sređeno. Već je sigurno godinu i pol, dvije software besplatno dostupan na stranicama CARNet-a.
Inače...da...to je bila uludo bačeni novci. Dopremali su ih u školi, nisu educirali nastavnike za rad sa njima (pol satna demonstracija se ne može nazvati edukacija). Ljudi jednostavno to ne znaju koristiti. Ne zato što ne žele naučiti već iz razloga jer nije bilo edukacija. Nemojte to uspoređivati sa radom na računalu jer nije baš za uspoređivati elementarno pisanje u Wordu sa korištenjem pametne ploče u pravom smislu kako bi se trebale koristiti. Ljudima nije imao tko to pokazati.
Nije rad na pametnoj ploči baš takav piece of cake kako si neki zamišljaju. Najgore moguće korištenje pametne ploče je ono najčešće koje se koristi - kao projekcijsko platno. Zato stalno govorim da mi u Hrvatskoj imamo najskuplja projekcijska platna na svijetu!
Mi u školi imamo 1 (JEDNU) pametnu ploču kojoj se zna koristiti 2-3 ljudi. Ja sam među njima jer sam na zadnjoj godini fakulteta u sklopu metodike imao 8-satnu edukaciju o korištenju pametne ploče. I to još smatram da nisam nego 15% mogućnosti vidio, ali i to je dovoljno za početak. Međutim, nemam često priliku raditi u učionici u kojoj se ona nalazi.
Neću kriviti kolege koji ne žele naučiti raditi na pametnoj ploči. Razumjet ću ih da im je puna kapa svega i da za istu plaću moramo stalno ispunjavati sve više papirologije, moramo stalno ispunjavati sve veća očekivanja... Nije sve u plaći, ali što je previše previše je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma