Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: od 6.-7.mj ni grama????

Datum pristupanja
    May 2007

Početno od 6.-7.mj ni grama????

evo nas od pedice, u mj dana nije dobio ni grama!!!
    sa 6 mj imao 8 kg i 72 cm, sad sa 7 8100(sa jako popiskanom pelenom i nije kakao) i 74 cm.
    meni jako cudno jer cica super osim sto smo u 2 navrata (po 5 dana) svi bili zastopani i nije ,mogao disati i mislim da je manje efektivno sisao. dohranu tek poceli, pojede po par zlicica.
    normalno ima stolice, popisane pelene, normalno spava, igra se, zainteresiran je i aktivan... ma sve normalno!!!!
    koliko se trebam zabrinuti?
    ja trenutacno s crijevnom virozom ima li to veze, ali tek zadnja 3 dana...
    da shizim ili....??

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj mali je bio pravi bumbar do 5-6 meseci. Sa 6 meseci je stigao skoro do 10kg, preko kg je dobijao svaki mesec. Onda smo nakon 40 dana otisli na kontrolu, a on dobio samo 120g. I to, sto kazes ne znam dal da racunam, jer se posle iskakio.
    Nasa pedi nije brinula, kaze da u tom periodu uspore, plus je poceo intenzivno da se krece. Evo sad ima 8 meseci, nisam ga skoro merila, ali ne verujem da je dobio vise od 200g za sve vreme od tih 5-6 meseci. Ne brinem posebno, ali cudna mi je ta nagla stagnacija u dobijanju na tezinu. Da je postepeno, razumnije bi mi bilo. Ovako ako nastavi nece utrostruciti tezinu do godine iako je bio pravi bumbar.
    A u duzinu je dobio zato nekoliko cm.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Šiziti nemoj nikako
    Tko garantira da na pregledu sa 6 mj. nije imao još popišaniju pelenu i još punija crijeva, pa je možda imao manje od 8 kg? I tko garantira da se na vagi nije nešto pomaknulo, da je jednako baždarena kao i prošli put?
    Uostalom, narastao je u dužinu, a to nije nikako zanemarivo.

normalno ima stolice, popisane pelene, normalno spava, igra se, zainteresiran je i aktivan... ma sve normalno!!!!
    ako je ovako, onda stvarno nemaš razloga za brigu.
    Nastavi dojiti na zahtjev kao i do sad, polako s dohranom.. eventualno možeš, da si smiriš savjest, pri kraju podoja pomoći bebi kompresijama da dođe do zadnjeg najmasnijeg mlijeka. O kompresijama pročitaj ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669

Samo prati da je s malenim sve ok, probaj što manje misliti o brojkama i opustiti se.
    Ako zapne, imaš nas ovdje, a i sos telefon ti je svakodnevno na raspolaganju.

Sretno!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zanima me što ti je savjetovala pedijatrica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala na umirujucim postovima...
    pedica je rekla da pojacamo dohranu (ja sam samo upoznavala s okusima i nisam previse forsirala) i da nudim dojiti odmah iza, i da dodjem za 2 tj.
    nije panicarila i ne predlaze ad - ja

inace, on je zaista puno aktivniji - dok je prije bio u svojoj ljuljici i grickao neku igralicu,
    sad je cijelo vrijeme na podu, lasti uzduz i poprijeko dnevni boravak

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

super ti je pedica
    ali nemoj odmah prenagliti s dohranom, da ne krene odbijati cicu, a ona ipak još dulje vrijeme treba biti osnova prehrane

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije ni moj nesto dobivao iza 6 mj. Sjecam se da sam se zato jako brinula ali nitko nije dizao frku pa sam se s time pomirila. Cika je isla i prije dohrane ponekad a zavrsavao se tako svaki obrok. Mozda je za nekoga premalo ali mislim da je moj mali dobio samo dvije kile izmedju 6mj i godinu dana ali je zato rasao kao gljiva iza kise i bio zbilja ziva i jako aktivna beba, plus sto je stvarno cicao kad god je htio i dosta dugo smo imali jedno dva-tri dobra podoja po noci, a kad su zubi krenuli i vise. Osim mlijeka nije bio ni za vodu ni za sokove jako dugo, do iza godinu boca nije bila u upotrebi. Piskio je okej, kakanje je znalo biti sa zatvorima i po cetiri dana.

Znam da neka djeca stvarno dobro prihvate dohranu i znala sam zbilja zinuti koliku kolicinu mogu pojesti kad bi pricala s drugim mamama - moj nije odbio niti jednu hranu i danas je isto neizbirljiv kad mu se nudi klopa ali je onu jednu kasicu od 90 grama koja se smatra obrokom pojeo odjednom tek nakon sto je navrsio godinu dana. I danas jede cesce a manje.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ništa nije naspram moga, on je izgubio od 6-10 mj 700g.
    Sa 5,5mj je bio 10,9kg , sa 10 mj 10,2kg (nisam ga svaki mj vagala).
    Samo je cikio i brljavio s dohranom.
    Sad kad mu se da zna se najesti i sam ponekad, ali samo ponekad.
    Inače ga se moli da malo pojede.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala vam svima, malo me to sve umirilo...
    on zbilja i lijepo doji i (sto se mene tice za svoju dob) dobro papa dohranu,
    kaka svaki dan bar 1x (a zna i 3x nekad!) piski uredno, spava dobro (2-4 podoja)...
    vrlo je aktivan i dobro komunicira s okolinom -sekom pogotovo

al nemoze covjek da se ne zapita...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne želim te uznemiriti, i od jučer razmišljam da li da ti ovo napišem ili ne, jer ipak ti i pedijatrica imate najboljiv uvid
    kada je moja cura bila na šalati sa urinoinfektom, pričala sam sa tatom bebice od 6 mjeseci koja je tu došla zbog nekog poremećaja bubrega
    čovjek je bio polulud od brige i rekao mi je da je jedini simptom bio to što na kontroli sa 6 mjeseci beba nije dobila niti gram.
    onda ga je pedijatar poslao na ispitivnje i pronašli to što su našli.

čovjeka ne poznajem i ne znam što je kasnije bilo sa njima, nisam dugo sa njim razgovarala, svatko od nas bio je u svojim brigama.
    hoću reći, nisam pitala za ponašanje bebe, spavanje, ishranu, kako je moguće da je postojao poremećaj za koji su kasnije rekli da je od rođenja, a da ga nitko nije vidio, osjetio .....

ali me zbog navedenog zeblo oko srca kada mi je cura sa 6 mjeseci dobila tek par sto grama, pa sa sedam isto....
    a pedijatrica me je sve vrijeme uvjeravala da je sve u redu, da dijete izgleda odlično ..... i bilo je sve u redu, djeca u toj dobi naprosto počnu manje dobijati na kilaži zbog stalnih aktivnosti

budi oprezna, prati, ali i vjeruj pedijatru
    sretno
    Posljednje uređivanje od sne : 09.10.2011. at 09:57

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sne, razumijem da si htjela u najboljoj namjeri podijeliti loše iskustvo o kojem si čula, ali isto tako, uvjerena sam da je kod bebe s poremećajem bubrega moralo biti još nekih okolnosti koje su upućivale na to osim nedobivanja na težini, kad je pedijatar odlučio poslati ciljano na te pretrage.

Ako je s bebom sve ostalo ok, ako je dijete zadovoljno i napreduje (nije težina jedini parametar, često se zaboravlja dužina, opseg glave..), nema nikakvih simptoma bolesti, onda zaista nema nikakve potrebe za brigu.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    ne želim te uznemiriti, i od jučer razmišljam da li da ti ovo napišem ili ne, jer ipak ti i pedijatrica imate najboljiv uvid
    kada je moja cura bila na šalati sa urinoinfektom, pričala sam sa tatom bebice od 6 mjeseci koja je tu došla zbog nekog poremećaja bubrega
    čovjek je bio polulud od brige i rekao mi je da je jedini simptom bio to što na kontroli sa 6 mjeseci beba nije dobila niti gram.
    onda ga je pedijatar poslao na ispitivnje i pronašli to što su našli.
    sretno
    Sad sam se bas prepala. Moj mali je sa tri meseca imao urino infekt. Ali tokom toga je odlicno napredovao, od 6 meseci je samo stopirao... :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zaista sam napisala sve u najboljoj namjeri, odnosno u namjeri da objasnim da je pedijatrima nekada, nenapredovanje na težini, razlog za dodatne pretrage, ali duboko sam uvjerena u to da spomenuto nenapredovanje sigurno nije jedini simptom za bilo što dodatno.

andrijana, molim te, nemoj me pogrešno shvatiti.
    ladi.x, sigurna sam da nemaš nikavog razloga za prepasti se.

zato sam napisala, ali sam vjerojatno trebala dodatno naglasiti, da sam razgovarala sa tatom tog djeteta (mame ipak imaju drugačiji i bolji uvid u situaciju, pogotovu kod tako male djece), da je razgovor bio kratak, da nisam ni stigla pitati ništa dodatno ....
    nisam htjela nikoga uplašiti.

moja cura je sa urinoingektom, u dobi od tri mjeseca, napredovala 600g i pedijatrica je rekla da je to iznimno, da djeca sa tom tegobom obično gube na težini u akutnoj fazi bolesti.
    i kada je sa šest mjeseci počela dobijati po cca 100-200g mjesečno, rekla mi je da je dijete na oko očigledno dobro, veselo, živo i da je sve to ok.

zato sam i navela da mama koja svakodnevno prati raspoloženja djeteta i pedijatar koji dijete prate, sigurno imaju bolji uvid od nas ovdje na forumu.

još jednom, žao mi je ako me je netko pogrešno shvatio.
    ja osobno, sebi spočitavam, što sam urinoinfekt svog djeteta "primijetila" malo kasnije nego sam trebala, tek kada je dobila visoku temperaturu i kada je njeno povremeno blago stenjanje prerasto u konstantno ječanje, kao znak da je nešto neprestano boli, dok je prije vjerojatno bolilo samo kada je piškila.
    samo zato, mislim da treba biti oprezan.
    Posljednje uređivanje od sne : 10.10.2011. at 13:23

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    .
    ja osobno, sebi spočitavam, što sam urinoinfekt svog djeteta "primijetila" malo kasnije nego sam trebala, tek kada je dobila visoku temperaturu i kada je njeno povremeno blago stenjanje prerasto u konstantno ječanje, kao znak da je nešto neprestano boli, dok je prije vjerojatno bolilo samo kada je piškila.
    samo zato, mislim da treba biti oprezan.
    Eh, sad citam ovo... Ne mogu ti opisati - kao da citam svoje reci. Mene mesecima to muci strasno. No, to je neka druga tema...

Moj je za neko cudo napredovao dobro i dok je imao UI, cak u bolnici dobio 400g, a onda usporio kad je krenula dohrana i intenzivno puzanje. A znam devojcicu koja je stagnirala zbog UI, nije bilo temperature, samo dugotrajna pritajena upala. Onda mislim da nije lose uraditi urin i urinokulturu, mislim da andrijana vidi sa pedi da urade (mi je radimo redovno i onako).
    Posljednje uređivanje od lady.x : 10.10.2011. at 15:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •