Jel samostalno posjedanje već onaj trenutak kad se beba sama digne u sjedeći položaj i pridržava s rukama ili tek kada više nema obrana, nego sjedi čvrsto bez pridržavanja? Mališa mi je upravo navršio 8 mjeseci, puže već skoro mjesec dana kao veliki i počeo se posjedati (s obranama) prije tjedan dana. Danas je prvi put na par sekundi sjedio i bez pridržavanja, no još je klimav. Diže se na koljena gdje stigne, a ako nema ničeg za pridržati se, isto već 2-3 tjedna se digne sa rukama i stopalima (prstićima) u zrak i tako leluja, a ja samo čekam da padne
No, natrag na pitanje... Dakle, oko sjedenja. Čini mi se da još nema želje za sjedenjem (nekoliko puta smo ga u kolicima digli u poluležeći položaj i nikada nije bio baš oduševljen), samo lijepo sjedi ako ga netko primi u krilo. Zanima me kad ga mogu početi stavljati u hranilicu? Kad počne dulje sjediti bez pridržavanja ili da probam već sad (no zbunjuje me da ako mu je bezveze u poluležećem u kolicima, kako će onda tek izdržati u potpuno sjedećem stisnut u hranilici)?