Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

MM je dijagnosticirana azoospermija na osnovu svih pretraga(hormoni,UZ)cve je bilo OK.Onda je isao na biopsiju.Operacija nije strasna,izvodi se u opstoj anesteziji.Imao je 2 sava na lijevom testisu,cak nije dobio ni antibiotike,nego samo tablete protiv bolova koje je pio mozda 3 dana.Najteze mu je bilo voziti auto jer su ga farmerice ''stiskale''.MM nije neki ''hrabrica'',ali je stvarno operaciju super podnio.U tim komadicima tkiva koji su uzeli pronasli su spermatozoide u razlicitim razvojnim stadijima.Neznam da li je to bila Micro TESE(MM nije ni pitao).Nakon par mjeseci je isao na punkciju i uzeli su spermice koji su jos uvijek zaledjeni za slijedeci postupak.Mislim da je MM teze palo svo cekanje i neizvjesnost kakav ce rezultat biti nego sama operacija,on je bio totalno ubijen u pojam cinjenicom da mozda nikad nece imati svoje dijete,a eto nakon nekoliko postupaka ocekuje sina ako Bog da u 3 mjesecu.Ne treba odustajati dok se sve ne ispita.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

zasto_bas_mi, zaintrigiralo me ovo što je vama urolog rekao, da se u određenom postotku u ejakulatu pojave spermiji, jer se mi nismo mogli načuditi kad je već bilo par komada u spermiogramu (užasno malo, ali ipak je) kako na biopsiji nisu našli ništa. iskreno malo sam i skeptična kako doktori to kod nas izvode i koliko iskustva imaju, bilo mi je muža jako žao da je to prolazio a bezuspješno, a opet da nismo probali,stalno bi se pitali...je li netko od vas probao alternativu tipa bioenergičara, homeopatije, osobno sam malo nepovjerljiva prema tome, ali opet..možda netko ima pozitivnih iskustava?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj dola prvotno napisa Vidi poruku
    zasto_bas_mi, zaintrigiralo me ovo što je vama urolog rekao, da se u određenom postotku u ejakulatu pojave spermiji, jer se mi nismo mogli načuditi kad je već bilo par komada u spermiogramu (užasno malo, ali ipak je) kako na biopsiji nisu našli ništa. iskreno malo sam i skeptična kako doktori to kod nas izvode i koliko iskustva imaju, bilo mi je muža jako žao da je to prolazio a bezuspješno, a opet da nismo probali,stalno bi se pitali...je li netko od vas probao alternativu tipa bioenergičara, homeopatije, osobno sam malo nepovjerljiva prema tome, ali opet..možda netko ima pozitivnih iskustava?
    Mi nismo nista od toga probali. Ja sam isto skepticna prema tome. Jeste probali neke vitamine i sl?
    Kakvi su hormoni kod tvog muza?
    Ako ste imali jednom nesto u ejakulatu, sigurno postoji mogucnost da bude i drugi put.
    Vi ako ste radili biopsiju ili TESE koja je bila neuspesna, ne mora da znaci da tu nema nista, zato sto putem biopsije ili TESE procedure oni samo napamet uzimaju uzorak iz jednog dela testisa. Mozda na sasvim drugom delu postoje spermici.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

alma čestitam na uspjehu gdje ste bili u postupku? nama su u Rijeci nakon svega sada rekli da ponovi MM još jednom spermiogram u prosincu, pa da probamo ICSI ako šta nađu... a probati ćemo i to, ne treba odustajati, ali lagala bih kad bi rekla da smo jako pozitivni..

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj dola prvotno napisa Vidi poruku
    alma čestitam na uspjehu gdje ste bili u postupku? nama su u Rijeci nakon svega sada rekli da ponovi MM još jednom spermiogram u prosincu, pa da probamo ICSI ako šta nađu... a probati ćemo i to, ne treba odustajati, ali lagala bih kad bi rekla da smo jako pozitivni..
    Postupak je radjen u Belgiji-Univerzitetska bolnica Antwerpen i svi ostali postupci ICSI i transfera su tamo radjeni.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Ja sam dite s mora moja mati je Dalmacija

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    MM je dijagnosticirana azoospermija na osnovu svih pretraga(hormoni,UZ)cve je bilo OK.Onda je isao na biopsiju.Operacija nije strasna,izvodi se u opstoj anesteziji.Imao je 2 sava na lijevom testisu,cak nije dobio ni antibiotike,nego samo tablete protiv bolova koje je pio mozda 3 dana.Najteze mu je bilo voziti auto jer su ga farmerice ''stiskale''.MM nije neki ''hrabrica'',ali je stvarno operaciju super podnio.U tim komadicima tkiva koji su uzeli pronasli su spermatozoide u razlicitim razvojnim stadijima.Neznam da li je to bila Micro TESE(MM nije ni pitao).Nakon par mjeseci je isao na punkciju i uzeli su spermice koji su jos uvijek zaledjeni za slijedeci postupak.Mislim da je MM teze palo svo cekanje i neizvjesnost kakav ce rezultat biti nego sama operacija,on je bio totalno ubijen u pojam cinjenicom da mozda nikad nece imati svoje dijete,a eto nakon nekoliko postupaka ocekuje sina ako Bog da u 3 mjesecu.Ne treba odustajati dok se sve ne ispita.
    suze su mi pošle čitajući ovaj tvoj tekst,MM isto ima azoospermiju,,radio je punkciju 4 puta i svaki put se je oplodilo,,,samo eto ja još nisam dočekala pozitivnu betu al bude jednom valjda,sada čekamo zakon o zamrzavanju embrija jer doktor kaže da je opasno pikati toliko puta,,,svima želim sreće i strpljenja jer kako kažu ne treba nama milijon spremića dovoljan je jedan ,,pusaaaa

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj hallo prvotno napisa Vidi poruku
    suze su mi pošle čitajući ovaj tvoj tekst,MM isto ima azoospermiju,,radio je punkciju 4 puta i svaki put se je oplodilo,,,samo eto ja još nisam dočekala pozitivnu betu al bude jednom valjda,sada čekamo zakon o zamrzavanju embrija jer doktor kaže da je opasno pikati toliko puta,,,svima želim sreće i strpljenja jer kako kažu ne treba nama milijon spremića dovoljan je jedan ,,pusaaaa
    Ja znam da u Hr de dozvoljavaju zamrzavanje embrija,ali zar ne dozvoljavaju zamrzavanje spermatozoida??? Pa nije valjda da ga svaki put bodu i punktiraju,pred svaki postupak MM su 2009 uzeli neznam koliko ''punktata'',zaledili i odmrzavali su pred svaki postupak odredjeni broj.Mislim da ih jos ima u ''zamrzivacu'',dodje mu racun svake godine sto se kod njih cuvaju(Belgija) i to.Ja cu sad opet kao papagaj pitati jesi li ispitala nalaze na trombofiliju?Kod mene je izgleda na kraju to bio problem u predhodna 4 neuspjela postupka.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Ja sam dite s mora moja mati je Dalmacija

Početno

Svaki put kad ja na punkciju ide i on...zakon je usvojen Bogu hvala prije 15 dana ..nismo radili taj nalaz..otišli smo urologu i napravili kariogram i ništa vise

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

draga alma_itd
    vezano na tvoj post
    (MM je dijagnosticirana azoospermija na osnovu svih pretraga(hormoni,UZ)cve je bilo OK.Onda je isao na biopsiju.Operacija nije strasna,izvodi se u opstoj anesteziji.Imao je 2 sava na lijevom testisu,cak nije dobio ni antibiotike,nego samo tablete protiv bolova koje je pio mozda 3 dana.Najteze mu je bilo voziti auto jer su ga farmerice ''stiskale''.MM nije neki ''hrabrica'',ali je stvarno operaciju super podnio.U tim komadicima tkiva koji su uzeli pronasli su spermatozoide u razlicitim razvojnim stadijima.Neznam da li je to bila Micro TESE(MM nije ni pitao).Nakon par mjeseci je isao na punkciju i uzeli su spermice koji su jos uvijek zaledjeni za slijedeci postupak.Mislim da je MM teze palo svo cekanje i neizvjesnost kakav ce rezultat biti nego sama operacija,on je bio totalno ubijen u pojam cinjenicom da mozda nikad nece imati svoje dijete,a eto nakon nekoliko postupaka ocekuje sina ako Bog da u 3 mjesecu.Ne treba odustajati dok se sve ne ispita. )

zanima me sljedeće....naime, moj suprug ima istu dijagnozu i prošli smo ohoho pretraga osim te čuvene biopsije, međutim prema svim saznanjima kod nas je nitko ne obavlja, pa te ljubazno molim da mi kažeš gdje ste je vi obavili....

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •